Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Η Hasta La Victoria Siempre
και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ΑΕΛ
συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, με κεντρικό σύνθημα :

«Stop βία, Stop εκμετάλλευση – Στα μάτια της Κούνεβα για όλες τις καθαρίστριες του κόσμου».

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων της Hasta La Victoria Siempre και της Μικτής Παλαιμάχων Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 3.30μ.μ. στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τη συμβολική συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ: Του Στέλιου Βενετίδη, του Τουμέρ Μετίν και του Ηλία Κυριακίδη. Τα έσοδα από την αναμέτρηση θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Λεπτομέρειες για τον αγώνα και για τους συμμετέχοντες σε αυτόν, θα
κοινοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

cheguevara.gr

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ..

Η ιδια η Ε.Ε. θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινωνική συνοχή της, μια συνοχή που φάνηκε ξεκάθαρα πόσο προσχηματική ήταν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα μια χώρας μέλος...ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ Ε.ΕΝΩΣΗ....και χαρακτηριστικα είναι και τα λόγια του Γ.Α.Παπανδρεου χθες πάνω σε αυτό το θέμα όπου δήλωνε..."Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά είναι κοινά προβλήματα σε μια περίοδο μεγάλων ...δυσκολιών για την διεθνή οικονομία. Σήμερα συζητάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο"

ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΟΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!!!
Καπέλας Δημήτρης

"Μη μου μιλάς για τίποτα...δεν ξέρω ν'απαντήσω..."

Μη μου μιλάς για τίποτα, δεν ξέρω ν'απαντήσω, μες τα ερήπια του καιρού ζωή πάω να χτίσω...



Μη Μου Μιλάς Για Τα Παιδιά που Ψάχνουμε Στους Δρόμους....
Σαν Τους Αλήτες Τους Σοφούς δεν Ξέρουν Από Νόμους....

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ...ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...


Απαγωγές Πακιστανών...υποκλοπές Vodafone...εξαγορά Γερμανός από Cosmote... σκάνδαλο των ομολόγων...εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom...σκάνδαλο Siemens...υπόθεση Βατοπεδίου..διαγραφή προστίμου 5,5 δις...κ.α.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ!!!
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ
ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ..Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΑΛΛΑ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Καπέλλας Δημήτρης

Διέγραφαν τα πρόστιμα … και τώρα ψάχνουμε λεφτά!!!


Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες στη Βουλή ενός ακόμα «γαλάζιου» σκανδάλου με τη διαγραφή, στις 10 Απριλίου του 2008, από τον προϊστάμενο της εφορίας της Αθήνας (ΦΑΕΕ Αθηνών) χρέους 5,5 δισ. ευρώ της εταιρείας Ακρόπολη Χρηματιστηριακή.

Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε να παράσχει φορολογική… διευκόλυνση, ήταν από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση των δομημένων ομολόγων με τις επισφαλείς επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα δεκάδων ασφαλιστικών ταμείων.

Το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ έγγραφο της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο οποίο φαίνεται η διαγραφή της οφειλής της εταιρείας «Ακρόπολη Χρηματιστηριακή», η οποία αφορούσε συνολικά πρόστιμα ύψους 5.511.351.867 ευρώ

Εν μία νυκτί και τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο μέσο της τεράστιας οικονομικής δίνης, με μόνο μία υπογραφή διαγράφηκαν πρόστιμα 5.511.351.867 ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.

To όνομά της έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του ισολογισμού και απολογισμού του κράτους για το 2008, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελά, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο υφυπουργός περιορίστηκε να πει ότι για την υπόθεση έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ τόνισε ότι λεπτομέρειες θα είναι σε θέση να δώσει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ενδεικτικό πάντως του μεγέθους του σκανδάλου είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν στα μάτια τους για το ύψος του προστίμου που διαγράφηκε και μέτραγαν πολλές φορές τα… μηδενικά για να το επιβεβαιώσουν.

Το τεράστιο αυτό πρόστιμο επιβλήθηκε στην «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 2007 και αφορούσε εικονικές συναλλαγές ύψους 2,5 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο του 2007 επιβλήθηκε στην εταιρεία ισόποσο πρόστιμο με συνέπεια μαζί με τους τόκους το συνολικό χρέος της να φτάσει στα 5,5 δις ευρώ.

Όπως προκύπτει ωστόσο από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση της διαγραφής του χρέους λήφθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Υποθέσεων, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε η Χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είναι καταφανέστατα τυπική προκειμένου να δοθεί το «πάτημα» για τη φορολογική ασυλία που ακολούθησε και η οποία μόνο με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας μπορεί να δόθηκε».

Στοιχεία – σοκ για τη φορολογική ασυλία

Εντυπωσιακά, όσο και ενδεικτικά της… διόγκωσης της «γαλάζιας» φορολογικής ασυλίας είναι τα στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με αυτά, υπήρξε τεράστια αύξηση των διαγραφέντων προστίμων από το 2005 σε σχέση με το 2008.

Συγκεκριμένα το 2005 τα πρόστιμα που διαγράφηκαν έφταναν τα 767 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 το 1 δις 783 εκατομμύρια ευρώ, το 2007 τα 3 δις 519 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2008 εκτινάχθηκαν στα 6 δις ευρώ (αύξηση κατά 73%), από τα οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση- «τα 5,5 δις αφορούσαν πρόστιμα σε βάρος ενός και μόνο οφειλέτη του Δημοσίου».

Θα πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι;

Θα λογοδοτήσουν για τα «κατορθώματα τους»;

Vasilis Raoulis

Επιστολή του Γ. Παναγιωτακόπουλου για σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 26/01/2010

Προς: Γραμματέα Ε.Σ. σ. Σωκράτη Ξυνίδη
Κοινοποίηση: 1) Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου
2) Μέλη Π.Σ.

Σύντροφε Γραμματέα,
Νοιώθοντας επιστρατευμένος, όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη μεγάλη κοινή προσπάθεια για να μην απωλεσθεί και η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να ανακάμψει από την κρίση στην οποία τη βύθισε η δεξιά διακυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, επικοινωνώ μαζί σου για να σου εκφράσω την άποψή μου για την πορεία μας.
Έχω, δημόσια, διατυπώσει τη θέση ότι οι προσπάθειες και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου μόνο σύμμαχο μπορούν να έχουν την κοινωνία που αγωνιά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που είναι ικανό να ακούσει, να παρέμβει και να προτείνει.
Αν για την Ελλάδα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτή η συγκυρία αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στον κοινό αγώνα. Έτσι δική μου σκέψη, σημαίνει συμβολή διάλογος και συμμετοχή.
Σου ζητώ, λοιπόν, να κινήσεις άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας όλοι όσοι αποτελούν την έκφραση του οργανωμένου ΠΑ.ΣΟ.Κ θα εκφραστούν και θα συμβάλλουν σε μια αποτελεσματική πορεία χωρίς μισόλογα και χωρίς επικοινωνιακά προσχήματα. Πιστοί στο πρόσταγμα του Προέδρου να είμαστε αντιεξουσιαστές μέσα στην εξουσία.
Για κάποιους έχουν σημασία οι 120 μέρες που πέρασαν. Για μένα έχουν οι 1.340 μέρες που απομένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Ελπίζοντας ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, αναμένω τη θετική σου ανταπόκριση.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Μέλος Ε.Σ.

Διέγραψαν πρόστιμο 5,5 δις αποκαλύπτει ο Σαχινίδης!


Ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης με καταγγελία του αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο επι κυβερνήσεως ΝΔ. Συγκεκριμένα το 2008 διέγραψαν πρόστιμο στην "Ακρόπολη Χρηματιστηριακή" ύψους 5.5 δις ευρώ. Το ...
πρόστιμο ήταν για την υπόθεση πώλησης δομημένων ομολόγων!

troktiko

ΤΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!!....σ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα είναι Λαϊκή απαίτηση!!!.... ..απαίτηση να ξεσκεπαστουν όλες οι πρακτικές ( λαμογιες )που συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό να φτάσουμε σ αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας!!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"καθήκον του επαναστάτη είναι να κάνει την επανάσταση"


..."καθήκον του επαναστάτη είναι να κάνει την επανάσταση".....

..και όχι απλά να την επαγγέλλετε!!!!





che

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ; Τα λαμόγια ελεύθερα, στο εδώλιο οι μαθητές;

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Την ώρα που ο λαός μας καλείται να πληρώσει τα κλεμμένα των λαμογιών του νεοφιλελευθερισμού, την ώρα που οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι ανάμεσά μας, ή διασκεδάζουν σε σαλέ των Άλπεων στην υγειά των κορόιδων, η "Δικαιοσύνη" αποφάσισε να "εφαρμόσει" το Νόμο(!).
Πώς; Κάλεσε σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ μαθητές που οργάνωσαν και συμμετείχαν σε μαθητικές καταλήψεις σε 2 σχολεία της Χαλκίδας.
Αυτή η εξωφρενική και προκλητική συμπεριφορά κάποιων λειτουργών της Θέμιδος ελέγχεται από την κρίση του λαού! Διότι, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη "Δικαιοσύνη"! Η ανεξαρτησία των δικαστών σημαίνει ανεξαρτησία από την Εκτελεστική Εξουσία, όχι όμως και από τους πολίτες αφού στα δημοκρατικά ήθη και έθη οι δικαστές λογοδοτούν στο λαό! Οι δικαστές ΠΟΥ ενώ ΠΟΤΕ δεν ενοχλούν τους ισχυρούς Ολιγάρχες φροντίζουν πάντα με σχολαστικότητα να εξαντλούν το γράμμα του Νόμου στους ανίσχυρους! Εν προκειμένω στους μαθητές!.. Ήδη η τοπική ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
Θεωρούμε ότι τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να επιλύονται στους κόλπους της. Τα προβλήματα των... παραγόντων της εκπαιδευτικής «κοινωνίας», π.χ υποχρηματοδότηση, εξεταστική εντατικοποίηση, ελλείψεις σε καθηγητές ακόμα και βιβλία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της πολιτείας.
Η ετεροχρονισμένη επέμβαση του εισαγγελέα είναι δυνατόν να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις διευθυντών, καθηγητών και μαθητών με δυσάρεστες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Καυτηριάζουμε την προσπάθεια απόσπασης ονομάτων μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις από τους διευθυντές των σχολείων που έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται στα μάτια των μαθητών σαν «καταδότες» και όχι σαν παιδαγωγοί, καθοδηγητές και σύμβουλοί τους.
Η ενότητα καθηγητών και μαθητών είναι δεδομένη. Γι’αυτό άλλωστε η ποινικοποίηση των καταλήψεων το 1998 έχει αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την «απαξιωτική» λέξη μαθητοδικεία.
Θέλουμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει πλατιά και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες των παιδιών.
Διδάσκουμε τα παιδιά σαν παιδιά μας, ενώ φιλοδοξία μας είναι ένα σχολείο που θα λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις, είτε οι επί μήνες αναμενόμενοι καθηγητές και τα βιβλία, είτε τα ακατάλληλα κτήρια.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απώθηση που προκαλεί το σχολείο στους μαθητές μας.
Η επιθυμία και η παράκλησή μας είναι η Εισαγγελία Χαλκίδας να παύσει τις κλήσεις μαθητών και διευθυντών, γιατί αυτό επιτάσσει η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Θεωρώ, ότι μία παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, περί δημοκρατικού Πολιτικού και δημοκρατικού Δικαστικού Ήθους σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα θεωρούνταν παρέμβαση στο επιλεκτικό "έργο της Δικαιοσύνης"!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΤΣΑΒΕΣ...ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Ο Τσάβες ακύρωσε το χρέος της Αϊτής προς τη Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Τσάβες ακύρωσε το χρέος της Αϊτής που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Petrocaribe.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα ακυρώσει το χρέος της Αϊτής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ενεργειακής συμφωνίας Petrocaribe.

«Θα ακυρώσουμε (το χρέος). Θα επεξεργαστούμε τα έγγραφα και το χρέος θα ακυρωθεί», δήλωσε ο Τσάβες χωρίς να αναφερθεί στο ποσό του χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το χρέος της Αϊτής προς την Βενεζουέλα φτάνει τα 295 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό χρέος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πανελλαδικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.


Πανελλαδικό, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, οργανώνουν στις 26 Ιανουαρίου η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «Ανταρσία», κοινότητες μεταναστών, σωματεία εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.
Σημείο συγκέντρωσης στην Αθήνα θα είναι η Ομόνοια (6 μ.μ.), ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ήρθε η ώρα των εξεταστικών επιτροπών..

Ήρθε η ώρα των εξεταστικών επιτροπών... Σήμερα η ολομέλεια της βουλής αναμένεται να εγκρίνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι!Το οικονομικό επιτελείο και κυρίως ο απών επίσης από τη Βουλή πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο για τον μη αποτελεσματικό τρόπο ανάκτησης της κρατικής περιουσίας όσο και για την «ύποπτη» στέγαση κρατικών υπηρεσιών σε κτίρια του ομίλου Πάπιστα που ήταν από τους βασικούς συνεταίρους της Μονής Βατοπεδίου. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης να βγουν σαφέστερα συμπεράσματα και από τον πληρέστερο έλεγχο των συναλλαγών και των καταθέσεων της μονής.

Αιχμές για Μπέζα
Στην πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πρώτο πόρισμα σαφώς αφήνονται αιχμές για συμφέροντα, ίσως και πολιτικά πρόσωπα που έχουν «παίξει» με τη μονή και ευνοήθηκαν από τις συναλλαγές, όπως ενδεχομένως μπορεί να προκύψει από ενδελεχέστερη έρευνα στους λογαριασμούς της.Από την άλλη, ειδικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών ευθύνεται κατά τους ίδιους για τον μη αποτελεσματικό τρόπο επανόδου της κρατικής περιουσίας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για τον τότε υφυπουργό κ. Μπέζα για εύνοια προς τον επιχειρηματία Πάπιστα με την ενοικίαση οικημάτων του από το Δημόσιο.Το περιβάλλον Καραμανλή ανησυχεί για τον τρόπο που θα χειριστεί η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης τις εξεταστικές, κυρίως το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αφορά προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή. Ας μην ξεχνάμε ότι την πρώτη εξεταστική για το Βατοπέδι την είχε συγκροτήσει η ίδια η ΝΔ, όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε όλο το Μέγαρο Μαξίμου είχε πέσει πάνω στην υπόθεση, ενώ οι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί κατέθεταν υπό τη... δαμόκλειο σπάθη του αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Τώρα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, κάηκαν στην “πυρά” των εκλογών και ως εκ τούτου δεν έχουν απολύτως καμία υποχρέωση στο σύστημα Καραμανλή. Το αντίθετο...

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΠΙΔΑ.....ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ…

΄Ακουσα μια συνέντευξη ενός νέου αγρότη, που συμμετέχει στις τωρινές κινητοποιήσεις, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, χθες που ταξίδευα κι έμαθα πολλά, τόσο για την ουσία των προβλημάτων, όπως, διαμορφώνονται σήμερα, όσο και για την κατάσταση που υπάρχει στο εσωτερικό, το αγροτικό μέτωπο.
Ο νέος αγρότης από το μπλόκο του Κάστρου, εξηγούσε, πως, η γενιά του βλέπει την αγροτική απασχόληση, ως επάγγελμα κι εκείνο, που ζητάει από την πολιτεία, είναι να ξεκαθαρίσει και να νομιμοποιήσει τους κανόνες, οι οποίοι το διέπουν. Ως τον κυριότερο εχθρό του επαγγέλματος, παρουσίασε την ασυδοσία στην αγορά και την ανεξέλεγκτη δράση μεσαζόντων και παραεμπόρων, σε συνδυασμό με την ανερμάτιστη πολιτική στο ζήτημα των εισαγωγών.
«…Ας μας οριοθετήσει και ξεκαθαρίσει τους κανόνες στην αγορά, η κυβέρνηση κι εμείς, με τη δουλειά μας θα βγάλουμε πολλά περισσότερα από το 500 εκατομμύρια που δίνονται, τάχα για ενίσχυση κι είναι ασπιρίνες στον καρκίνο !...», τόνισε ο νεαρός αγρότης…
Αλήθεια, πόση διαφορά και ποιότητας και προοπτικής, από τις τετριμμένες και χρεοκοπημένες, επετειακές διεκδικήσεις, των κομματικών κολαούζων τύπου Μπούτα, Σιδηρόπουλου και Αραμπατζή ; «…Θέλουμε λεφτά στο χέρι !...». «Ζητάμε να δοθούν στον καθένα από 15.000 Ευρώ !...». Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, βαπτίζεται, αυτός ο ετήσιος …έρανος…
«Θέλουμε τριετές πάγωμα των χρεών προς την Αγροτική Τράπεζα !...». Πριν τρία χρόνια έγινε το ίδιο κι όμως δεν οδήγησε πουθενά…

Η πρόσκληση για συνολικότερο και ουσιαστικότερο διάλογο, για το πρόβλημα της αγροτικής οικονομίας, χαρακτηρίζεται από τους κομματικούς εγκάθετους της Νίκαιας και των Σερρρών, «κάλεσμα σε φιέστα…» και, φυσικά, απορρίπτεται. Ο τζερτζελές δεν ολοκληρώθηκε ακόμα !... Οι καλλικατζαρέοι της αγροτιάς δεν δικαιολόγησαν, ακόμα, με την …επανάστασή τους, το μετέπειτα εντεκάμηνο άραγμά τους (ως τον επόμενο Γενάρη) και την παντελή απουσία τους, από τον αγώνα για τα χρόνια και διαρκή προβλήματα του χώρου τους.

Κι όμως, το πράγμα φαίνεται να πηγαίνει, προς την σωστή του κατεύθυνση : οι νέοι αγρότες, οργανωμένοι, παράλληλα κι έξω από τις παραδοσιακές δομές και χειραφετημένοι, πλήρως, από τους κομματικούς ινστρούκτορες και τις γραμμές τους, θα οδηγήσουν τις εξελίξεις στο δρόμο του διαλόγου, της διεκδίκησης σωστών και θεμελιακών παρεμβάσεων και μέτρων, που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, για να γίνει η δουλειά στον αγροτικό τομέα, αποδοτική και κερδοφόρα.
Και για να καταλαβαινόμαστε : η δουλειά κι όχι το αραλίκι !...


.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ !!!


απο Καπέλλας Δημήτρης
Ζούμε εδώ και χρόνια τη διάλυση του κοινωνικού Κράτους και του Κρατους πρόνοιας. Ζουμε το ξεπούλημα βασικών εργαλείων άσκησης της πολιτικής αλλά και πυλώνων της εθνικής οικονομίας όπως ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ναυπηγία κ.α.
Στον αντίποδα είχαμε μια αλματώδη αύξηση κερδών των Τραπεζών, βιομηχάνων και κρατικοδίαιτων επενδυτών δημιουργώντας έτσι μια τεράστια κοινωνική αδικία και ανισότητα.
Τα οικονομικοπολιτικα σκάνδαλα και μάλιστα χωρίς τιμωρία ήταν σε ημερησία διάταξη.
Βλέπουμε καθημερινά να δημιουργείται μια νέα γενιά
της ανεργίας και ανασφάλειας προσπαθώντας να εισέλθει σε μια αγορά εργασίας σε κλίμα αβεβαιότητας και περιπλάνησης, χωρίς προοπτική και χωρίς μέλλον...
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ!!!ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ!!!ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔ
Ο!!!

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!!..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ... ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

Κι όμως η Γάζα, οι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" Αντιστέκονται! Και... υπάρχουν αυτοί που δεν ξεχνούν...


Κι όμως η Γάζα, οι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" Αντιστέκονται! Και... υπάρχουν αυτοί που δεν ξεχνούν...



Athens, 21 January 2010: Press conference for the European Mission in Gaza (European MPs Visit Gaza -The European Campaign to End the Siege on Gaza)

sibilla

Η πρόταση του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, χτισμένο το 1970, όπου συγκεντρώνονται 4500 μαθητές/μαθήτριες, διαμοιρασμένοι σε 21 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ). Το σχολείο είναι δεκαθέσιο, λειτουργεί σε βάρδια και φοιτούν σ’ αυτό 180 παιδιά. Από αυτά περίπου το 72% είναι μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες και τα υπόλοιπα Έλληνες, παιδιά τα οποία στην πλειονότητά τους προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Οι συνθήκες αυτές, παράλληλα με την αναχρονιστική και αναποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα όπως μαθητικές διαρροές, λειτουργικό αναλφαβητισμό, μη κοινωνική ένταξη που εκδηλωνόταν με επιθετική έως και παραβατική συμπεριφορά, έξαρση της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ύστερα από προβληματισμό και συζητήσεις, πήραμε πρωτοβουλίες και εφαρμόσαμε προγράμματα ενταγμένα στο πνεύμα και το πλαίσιο της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, με βασικό στόχο την ένταξη όλων των παιδιών, ντόπιων και ξένων.

Δεν είχαμε την αυταπάτη ότι θα δημιουργήσουμε μία νησίδα “εκπαιδευτικής όασης” στο 132ο Δημοτικό Σχολείο. Ωστόσο, αποφεύγοντας κάθε μοιρολατρική αντίληψη, προσπαθήσαμε, και ελπίζουμε ότι ως ένα βαθμό το καταφέραμε, να καλύψουμε το παιδαγωγικό έλλειμμα. Την προσπάθειά μας αυτή στήριξε η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί φορείς, πανεπιστημιακοί κλπ).

Πιστεύουμε, ότι οι δραστηριότητες που εφαρμόσαμε και αποτελούν την πρόταση του 132ου Δημοτικού Σχολείου, δεν είναι ούτε ακραίες, ούτε ουτοπικές, αλλά ώριμες, γιατί απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του σημερινού σχολείου.

Την όλη προσπάθεια ανέκοψαν βίαια οι ιθύνοντες κύκλοι της ελληνικής Πολιτείας με τη σκόπιμη απομάκρυνση της διευθύντριας του σχολείου, που αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, και την παράλληλη διακοπή όλων των δράσεων και των προγραμμάτων που εφαρμόζονταν στο σχολείο.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας μας προήλθε από την ανάγκη μας να γνωστοποιήσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα κάποιες από τις πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε στο σχολείο, ώστε να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους όσους ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων.

Επιθυμούσαμε επίσης να μοιραστούμε την εμπειρία μας με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους γονείς, τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς και όλους εκείνους που αγωνιούν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το σύγχρονο σχολείο και παράλληλα να καταγγείλουμε τη σκοπιμότητα και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης για τη διακοπή του παιδαγωγικού μας έργου.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας, τις σκέψεις σας, το γόνιμο προβληματισμό σας.
Το όραμα μιας σύγχρονης εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά δεν έκλεισε.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε…

Η ομάδα εκπαιδευτικών της πρότασης
του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στον πρωην υπουργό Στέφανο Μάνο




Διάβασα την επιστολή του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου και θα ήθελα να σας εκθέσω τις απόψεις μας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν μειωθεί δραστικά στη διάρκεια των τελευταίων 16 χρόνων, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους αλλά και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Από τους 36.670 εργαζόμενους που είχε το 1994 ,σήμερα με πολύ περισσότερους πελάτες και με εκατοντάδες χιλιόμετρα παραπάνω δίκτυο στην υψηλή, μέση και χαμηλή τάση και με πολύ περισσότερα εργοστάσια, έχει μόνο 22.500 εργαζόμενους !

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 48 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό της ΔΕΗ είναι γερασμένο και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αγνοεί κανείς.

Πριν από μερικούς μήνες κάναμε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ θέλοντας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση για τις τρομακτικές ελλείψεις και τα εργατικά ατυχήματα -που συνδέονται με αυτές- καθώς πιθανόν ο κ.Μάνος αγνοεί ότι κάθε χρόνο στη ΔΕΗ συμβαίνουν αρκετά εργατικά ατυχήματα.

Αυτό που ζητήσαμε ήταν να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλους συναδέλφους !!!!

Ζητήσαμε να προσληφθούν 5.000 νέοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα προκαλέσει κανένα νέο κόστος στην επιχείρηση αφού το κόστος των υπερωριών (που πληρώνει τώρα η ΔΕΗ λόγω των ελλείψεων προσωπικού) ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση του νέου Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου Αρθούρου Ζερβού γιατί δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την πιεστική ανάγκη για νέο προσωπικό προκειμένου η ΔΕΗ να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα και ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Όσο για τα προνόμια των εργαζομένων στα οποία αναφέρεται ο κ. Μάνος θα του έλεγα να επισκεφθεί μια φορά τα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Μεγαλόπολη ή να παρακολουθήσει τους εναερίτες συναδέλφους μου που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από καύσωνα ή ψύχος στους πυλώνες μεταφοράς.

Κύριε Διευθυντά,

Δεν με εξέπληξαν οι θέσεις του κ.Μάνου. Ο κ.Μάνος ταξικά είναι στην απέναντι πλευρά. Δεν ήταν ποτέ με τους εργαζόμενους. Άλλωστε πέρα από εκφραστής των συμφερόντων της άρχουσας τάξης ήταν και ο ίδιος βιομήχανος.

Μάλλον οι φόβοι που εκφράζει είναι απότοκος της δικής του πολιτείας. Γιατί ίσως θα πρέπει να θυμίσετε ότι επί των ημερών του κ.Μάνου προσελήφθηκαν στη ΔΕΗ , πέρα από κάθε διαγωνιστική διαδικασία, 7.000 άνθρωποι.

Καπέλλας Δημήτρης

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Την συμπαράσταση μας στην Αϊτή


Στις 14 Ιανουαρίου ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την, φτωχότερη χώρα του πλανήτη, Αϊτή άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές.
Οι εικόνες που έρχονται απο την περιοχή δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Οι νεκροί έχουν, ήδη, ξεπεράσει τους 75.000, περίπου 3.000.000 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι ενώ τα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι αρκετά για να περιθάλψουν τους πληγέντες. Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε δηλώσει απο την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα θα αποστείλει την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στην Αϊτή, τονίζοντας ότι, "Πολλές φορές, οι εξελίξεις έρχονται να μας θυμίσουν ότι σε αυτό τον κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας.
Μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, να καταναλώνουμε και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας για να τα λύσουμε, αλλά δεν ξεχνάμε.
Δεν πρέπει και δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας σε πολλές περιοχές, που περνούν δύσκολες στιγμές και οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να προσφέρουμε και εμείς τη δική μας βοήθεια.
Διότι σε δύσκολες στιγμές για μας, έχουν και αυτοί δείξει τη δική τους αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Αυτό το τονίζω."
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη βοήθειας αποστέλλοντας ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών, φαρμακευτικό υλικό αλλά και χρήματα μέσα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων. Συμβάλλουμε όλοι μας, στην παγκόσμια προσπάθεια για αποστολή τροφίμων και φαρμάκων στον λαό της Αϊτής καταθέτοντας ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό.
Για τον σκοπό αυτό έχει ανοίξει λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό 2341131478 καθώς και διατραπεζικός λογαριασμός με χρήση του ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478.

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προηγούμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές της για πεντέμισι χρόνια οδήγησε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη, κερδοφόρα επιχείρηση σε συρρίκνωση και απαξίωση με κατάληξη, την για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ελλειμματική χρήση του έτους 2009 ( περίπου 32 εκατ ευρω.)
Η ΠΟΣΤ έχει επανειλημμένα ενημερώσει την νέα πολιτική ηγεσία με θεσμικές παρεμβάσεις, συναντήσεις αλλά και με εξώδικες διαδικασίες, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων που θα ανακόψουν την αρνητική πορεία και θα προσδώσουν νέα αναπτυξιακή δυναμική στην Επιχείρηση.
Tέσσερις μήνες μετά τις εκλογές το Ταχυδρομείο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και έτσι ένας μεγάλος Δημόσιος Οργανισμός, πάροχος των καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας εξακολουθεί να συρρικνώνεται.
Τονίζουμε, ότι στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ΕΛΤΑ, η αναβλητικότητα και η απραξία είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» για το μέλλον της Επιχείρησης, των εργαζομένων και της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Το Ταχυδρομείο είναι επιχείρηση Δημοσίου Συμφέροντος και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι του, θα υπερασπιστούν τον κοινωνικό του ρόλο, όπως έπραξαν με αποτελεσματικότητα και στο πρόσφατο παρελθόν.
Πρέπει άμεσα (χθες) να αντιμετωπισθούν, κατ’ ελάχιστο, ζητήματα όπως:
- Η κατάρτιση και εφαρμογή Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα αφορά την επόμενη τριετία (2010-2013) ενόψει και της απελευθέρωσης της Ταχυδρομικής αγοράς.
- Η ένταξη επενδυτικών προγραμμάτων των ΕΛΤΑ στο ΕΣΠΑ με διασφάλιση της Εθνικής Συμμετοχής .
- Η Σύνταξη Προϋπολογισμού για το 2010.
- Οι Προσλήψεις Προσωπικού.
- Η ανάπτυξη των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και η απεμπλοκή τους από τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης .
-Η διασφάλιση της παροχής των Καθολικών Υπηρεσιών (Ποιότητα, Εύρος και Χρηματοδότηση) και κάλυψη του λειτουργικού κόστους.
-Η κάλυψη του κοινωνικού κόστους του Πανελλαδικού Ταχυδρομικού Δικτύου.
-Η καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου.
-Η ανάπτυξη των Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.
-Τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων και της περιουσίας του Οργανισμού από την αύξηση της εγκληματικότητας.
Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ σε κάθε περίπτωση θα αναδείξουν, όπως πάντα, τα προβλήματα του Ταχυδρομείου και θα διεκδικήσουν τη λύση τους και μέσα από κινητοποιήσεις.
Αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμενοποιούμε τις αποφάσεις των οργάνων μας για τις μορφές των κινητοποιήσεων. (21-01-2010)

Κάποιοι ασελγούν στο πτώμα του αγροτικού κινήματος!!!



ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αφού
κατάφεραν να οδηγήσουν στην εξαθλίωση τους αγρότες.
Αφού
τους οδήγησαν στην ήττα και την απαξίωση.
Αφού
επένδυσαν στις πραγματικές δικές τους αγωνίες τα δικά τους προσωπικά πολιτικά και επαγγελματικά παιχνίδια.
Αφού
κατάφεραν να τους φέρουν αντιμέτωπους με την υπόλοιπη κοινωνία.
Αφού
μετέτρεψαν τη διεκδίκηση σε ετήσια «επαναστατική γυμναστική».
Αφού
γεύτηκαν τους καρπούς της προσωπικής τους προβολής.
Αφού
άλλοι ανέβηκαν σε πολιτικά αξιώματα, άλλοι βρέθηκαν να διοικούν επιχειρηματικές ενώσεις, άλλοι να διορίζουν παρανόμως τους συγγενείς τους στην ΑΓΡΟΓΗ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή τον ΕΛΓΑ.
Θυμήθηκαν ότι ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα
, ντύθηκαν (πλησιάζουν και οι απόκριες) με τη στολή του «αγωνιστή» και όρμησαν να διεκδικήσουν τα δίκαια των ψηφοφόρων τους!
Ξεχνώντας βέβαια το ρόλο του «λαγού» που παίξανε στις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Ξεχνώντας ότι στήριξαν επί πέντε ολόκληρα χρόνια

την πιο αντιαγροτική πολιτική που ασκήθηκε από Κυβέρνηση στη χώρα.

Ξεχνώντας ότι το «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», έγινε «δώσε και σώσε Σωτήρη Χατζηγάκη».
Ξεχνώντας ότι χειροκροτούσαν όταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετατρεπόταν σε μοχλό για την υλοποίηση του σκανδάλου του Βατοπαιδίου.

Μαζί με τους μονίμως διαμαρτυρόμενους της πλευράς του Μπούτα, που και πάλι έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα στο όνομα της αναγκαιότητας επιβίωσης της ΠΑΣΥ και της περιχαράκωσης του κομματικού χώρου του ΚΚΕ.

Με δεκάδες, πολλές φορές αντικρουόμενα αιτήματα, χωρίς απαντήσεις ούτε για το σήμερα της αγροτιάς ούτε για το μέλλον της. Με μοναδικό στόχο την επικράτηση στον άτυπο αγώνα ανάμεσα στις τέσσερεις διαφορετικές εκφράσεις ενός αδύναμου κινήματος (δικό τους κατόρθωμα και αυτό):

Γαλάζιοι εναντίον κόκκινων, εναντίον πανελλαδικού εναντίον αυτόνομων των Σερρών.

Χωρίς προοπτική για την επόμενη ημέρα, χωρίς πειθώ, χωρίς δύναμη στη διεκδίκηση.

Όσοι θυμούνται, όσοι έζησαν τις μέρες του ’95 εύκολα μπορούν να καταλάβουν ότι σήμερα αυτό το κίνημα σε τίποτα δεν θυμίζει το αυθόρμητο, ουσιαστικό και διεκδικητικό κίνημα εκείνων των ημερών.

Εύκολα μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό το «κίνημα» αντιμετωπίζει και κρίση συνδικαλιστικής έκφρασης και κρίση ταυτότητας.

Για τη σημερινή Κυβέρνηση όμως υπάρχει και ένα επιπλέον στοίχημα.

Όχι αυτό των εντυπώσεων αλλά της απάντησης στην ουσία των πραγματικών προβλημάτων των αγροτών. Και είναι επιπλέον και μία υποχρέωση που ξεπερνά πιθανές πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων, απέναντι στην εκλογική έκφραση των αγροτών στις τελευταίες εκλογές.

Το ότι απέθεσαν την τελευταία τους ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται από τα ποσοστά του κόμματος στις αγροτικές περιοχές. Εκεί όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη εκλογική καταγραφή του ΠΑΣΟΚ. Και ήταν έτσι. Η τελευταία ελπίδα ανθρώπων που είναι απογοητευμένοι, καταχρεωμένοι, χωρίς προοπτική, χωρίς φως για την επόμενη τους ημέρα.

Η απάντηση απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές και όχι αοριστολογίες. Όχι ευχολόγια!

Δεν ξέρω αν ο Κοινωνικός Διάλογος για τη Γεωργία, την Αγροτική Ανάπτυξη και τα Τρόφιμα, στο Ζάππειο είναι η απάντηση.

Αυτό που περιμένουμε είναι υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, καθαρές κουβέντες και απαντήσεις σε όλα τα θέματα:

Και για την ανασυγκρότηση σε νέες βάσεις του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Και για το εισόδημα των αγροτών.

Και για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Και για την προστασία τους από το κράτος.

Αλλά και για το ποιος ευθύνεται για το έλλειμμα των 8 δις του ΕΛΓΑ.

Ποιος ευθύνεται για το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ποιος ευθύνεται για την «αποδοχή» (;) των παράνομων ρουσφετιών στην ΑΓΡΟΓΗ.

Ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση της καλλιέργειας του καπνού και των τεύτλων.

Ποιος ευθύνεται για την κυριαρχία των καρτέλ στην αγορά.

Ποιος τελικά ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια.

Καλά τα τρακτέρ στους δρόμους, καλά τα πλάνα της τηλεόρασης, καλοί οι διάλογοι, καλές οι χειμερινές εκστρατείες στη «Βιοκαρπέτ».

Σε δέκα ημέρες όμως τι θα μείνει και κυρίως τι θα γίνει;

I am the Resistance........είμαι η Αντίσταση!!


He loves his family. She loves her country. They seek a better future. They are willing to sacrifice everything for the sake of justice and freedom. They waited for the world to lift the blatant injustice that has befallen them since 1948. They expected the world to understand when they took up arms to lift this injustice themselves.
Now, they don't care what anyone else calls them. They do not seek anyone's permission, just like any resistance movement. They believe that their cause will be triumphant because it is a cause for justice and humanity. They are merely fulfilling their duty to make the day of justice in Palestine come sooner.
Ayman Quader, ΓΑΖΑ, 19 Ιανουαρίου 2010


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΒΡΑ: Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ...ΜΑΓΝΗΣΙΑ!!


Ο ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ....

Βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων περίπου μέτρων, στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος και σε μεγάλη απόσταση από τις πιο κοντινές κωμοπόλεις της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Φθιώτιδας. Γι΄ αυτό και παρέμεινε κοινότητα και δεν ενσωματώθηκε σε κάποιο άλλο Δήμο.

Τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατρέψει τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μηδενική ανεργία και υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Πρόκειται για την κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας, μια περιοχή που σήμερα διαθέτει αιολικό πάρκο (το οποίο της εξασφαλίζει ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ περίπου), περιβαλλοντικό - πολιτιστικό πάρκο, πρότυπες κτηνοτροφικές υποδομές, αναρριχητικά κέντρα, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ακόμη και σπίτια που φιλοξενούν τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία.

«Το μυστικό της επιτυχίας», εξηγεί ο .............
πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας Δημήτρης Τσουκαλάς «είναι να αγαπά κανείς τον τόπο του, να δουλεύει σκληρά και να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνουν τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα». Ο ίδιος δεν αποδέχεται τη δικαιολογία της έλλειψης πόρων και σημειώνει ότι κάθε δήμαρχος ή κοινοτάρχης μπορεί να κάνει έργα, με κέφι και μεράκι, χωρίς κομματικές φιλοδοξίες, με σωστούς συνεργάτες και καλή γραμματειακή υποστήριξη. Ο κ. Τσουκαλάς εργαζόταν ως επιθεωρητής της ΔΕΗ στην Αθήνα. Εγκατέλειψε όμως την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του. Εξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας και ξεκίνησε τις προσπάθειες για την ανάπτυξή του. «Αρχικά έγινε η εσωτερική οδοποιία, το δίκτυο ύδρευσης, η προμήθεια αποχιονιστικών μηχανημάτων, και η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων έξω από το χωριό καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία και μάλιστα την παραγωγή βιολογικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Κρίσιμο όμως σημείο για την ανάπτυξη του τόπου αποτέλεσε το συνέδριο που πραγματοποιήσαμε. Σε αυτό συμμετείχαν καθηγητές και ειδικοί από διαφορετικούς χώρους οι οποίοι διατύπωσαν προτάσεις για το μέλλον της Ανάβρας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πόλο έλξης για τον επισκέπτη της Ανάβρας αποτελεί το περιβαλλοντικό -πολιτισμικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο το υδάτινο στοιχείο που είναι πλούσιο στην περιοχή. Το πάρκο βρίσκεται σε περιφραγμένη έκταση 240 στρεμμάτων, ξεκινά από τις πηγές της Ανάβρας και αναπτύσσεται κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα. Ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και δίπλα σε πηγές και γεφύρια μπορεί κανείς να συναντήσει νεροτριβές, μαντάνια και νερόμυλους, κατασκευές για την επεξεργασία και τον καθαρισμό υφασμάτων με τη βοήθεια του νερού. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί παιδικές χαρές ενώ κατασκευάζονται infokiosk και ενημερωτικές πινακίδες. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να ελευθερωθούν στο πάρκο και ορισμένες ομάδες ζώων.

«Η Ανάβρα αναπτύσσεται και τουριστικά, ωστόσο ο τουρισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους της που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ιδιωτική πρωτοβουλία» τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

Και η ανάπτυξη δεν σταματά εκεί. Στα επόμενα σχέδια της Κοινότητας ανήκουν η τηλεθέρμανση, η δημιουργία υδροηλεκτρικού πάρκου, η αναστήλωση των πέτρινων γεφυριών και των εκκλησιών του 17ου αιώνα, η προβολή των πολιτιστικών υποδομών, η λειτουργία του λαογραφικού μουσείου κτηνοτροφικής ζωής και η δημιουργία τυποποιητηρίων κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στην Ανάβρα οι κάτοικοι δεν αφήνουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις μεγάλες πόλεις. Αντίθετα, εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για να επιστρέψουν στο χωριό τους, να φτιάξουν εκεί το νοικοκυριό τους και να δημιουργήσουν το μέλλον τους. Η κοινότητα τους βοηθά δίνοντάς τους γη με ευνοϊκούς όρους και με την προϋπόθεση να μείνουν εκεί, να δουλέψουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.


Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες: www.anavra-goura.gr

Επέτειος Σημίτη

Μάκης Γιομπαζολιας

Σαν σήμερα ο Κώστας Σημίτης, διαδέχθηκε τον σοβαρά άρρωστο τότε και ως εξ αυτού παραιτηθέντα Ανδρέα Παπανδρέου. Θα θυμηθούμε, σε επόμενη ανάρτηση, την διαδικασία και το παρασκήνιο, που τον ανέδειξε Πρωθυπουργό και λίγο αργότερα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα να σημειώσουμε τα πανθομολογούμενα "σύν" και τα πανθομολογούμενα "πλην" της περίπου 8ετους πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη.

ΤΑ "ΣΥΝ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ : Πέτυχε να διατηρήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά. Πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Επι της πρωθυπουργίας του κατασκευάσθηκαν στην Ελλάδα τα σημαντικότερα έργα υποδομής, όπως η Αττική Οδός, το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι σπουδαίες ολυμπιακές εγκαταστάσεις κ.α. Πέτυχε την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και της Κύπρου στην Ε.Ε. Και προετοίμασε του καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της νέωτερης ιστορίας τους, στην Αθήνα.

ΤΑ "ΠΛΗΝ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ : Η ενότητα που πέτυχε στο κόμμα του ήταν επίπλαστη, στηρίχθηκε στον συμβιβαστικό κυβερνητισμό και δεν απέτρεψε την "πανσπερμία" απόψεων και πολιτικών, που έβλαψαν τελικά και κόμμα και κυβέρνηση. Ανέχθηκε το αίσχος της χρηματιστηριακής "φούσκας" και επέτρεψε σε ποικίλα "λαμόγια" της αγοράς, να κερδίσουν τα μάλα από αυτήν την φούσκα, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχασαν τα λεφτά τους. Και προτάσσοντας την ανάγκη μιας οικονομικής ανάπτυξης για τους λίγους, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών. Κάτι που, μαζί με την ακρίβεια που έφερε το ευρώ, πλήρωσε μοιραία στις εκλογές του 2004.

Τελικά ωφέλησε ή έβλαψε την Ελλάδα ο Σημίτης ; Διότι αυτό είναι που θα καταγράψει η Ιστορία. Και αυτό ενδιαφέρει τον ίδιο για την υστεροφημία του.

Απάντηση: Αλλού ωφέλησε και αλλού έβλαψε. Το ισοζύγιο είναι, δυστυχώς για εκείνον, αρνητικό. Γιατί η Ελλάδα μπήκε μεν στην ΟΝΕ, έβαλε και την Κύπρο στην ΕΕ, έκανε και τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά οι Έλληνες έγιναν πτωχότεροι, χρέωσαν αρκετά τα παιδιά τους και διεπίστωσαν ότι εγκαταστάθηκε στη χώρα τους η εξουσία των "γκόλντεν μπόϋς".

Κοντολογίς : Η εξουσία Σημίτη, παρά τα αναμφισβήτητα επιτεύγματά της, παρέδωσε την χώρα στους γιάπηδες, αδιαφορώντας για τα λαϊκά στρώματα. Και έστρωσε το χαλί, για το "πάρτι ασυδοσίας" της εξουσίας Καραμανλή, που οδήγησε την χώρα μας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Κ. Σημίτης - καλά να είναι ο άνθρωπος - χρωστάει πολλά στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν του χρωστάει τίποτε. Της έδωσε αρκετά στο φαίνεσθαι αλλά της αφαίρεσε πολλά στο είναι. Την κατέστησε ουσιαστικά και οικονομικά πτωχότερη. Και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να του δώσει - σημαντικότερο από την χρηματοδότηση του ομώνυμου ιδρύματός του- είναι να μη γράψει το όνομά του -τελικά- στις μελανές σελίδες της.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση στον Τρισέ για τα εισοδήματα του Προβόπουλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τα υψηλά εισοδήματα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο κείμενο της ερώτησης του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σε δημοσίευμα εφημερίδας η φορολογική δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου για το 2008 εμφανίζει εισοδήματα ύψους 4.051.949 ευρώ και χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους κεντρικούς τραπεζίτες στον κόσμο.

"Το γεγονός αυτό από μόνο του, με δεδομένη και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους αυτής της χώρας, που στη μεγάλη τους πλειονότητα αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, όπως αυτές των 720 ευρώ το μήνα, τις οποίες στέλεχος της τράπεζας σας χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό εισόδημα" σημειώνει ο Νίκος Χουντής.

Παράλληλα εξηγεί ότι "από τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία όπως αναφέρουμε παραπάνω, φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα. Από το ανωτέρω δημοσίευμα δεν προκύπτει η πηγή των αυτοτελώς φορολογούμενων ποσών, δηλαδή δεν γνωρίζουμε εάν αυτά προκύπτουν από κινητές αξίες ή συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων ή οτιδήποτε άλλο".

Έτσι ο Νίκος Χουντής ρωτάει τον κ. Τρισέ αν τα εισοδήματα του Γιώργου Προβόπουλου είναι αληθή και από που προέρχονται και αν υπάρχει προσωπική σύγκρουση συμφερόντων τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν ή φαίνεται να επηρεάζουν την αμερόληπτη και αντικειμενική εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά το γράμμα και πνεύμα του Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΚΤ.
newsit.

Σχόλιο..
Επιτέλους!!!.. η ευνοιοκρατία που έχει προσέφερει υπερβολικό πλούτο σε κάποιους και εις βάρος των υπολοίπων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο..Η αδικία έχει διχάσει την κοινωνία και έχει περιθωριοποιήσει μια τεράστια μάζα πολιτών... ο Λαός δεν ανέχεται πλέον από την μια να του ζητούν θυσίες ,και από την άλλη να βλέπει προκλητικούς μισθούς.. και αφορολόγητους!!!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ..ΠΡΟΙΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!!!

Σαν σήμερα Γεννήθηκε η Janis Joplin

JANIS JOPLIN......Η Ιέρεια της ROCK-ΒLUES σκηνής με την μοναδική αξεπέραστη φωνή της έως σήμερα που ξεσήκωνε όλες τις αισθήσεις μας!!!!!!!..Δυστυχώς η αυτοκαταστροφική της τάση την οδήγησε και αυτή στον δρόμο που οδηγήθηκαν άλλοι μεγάλοι της Rock εκείνη την περίοδο με μόλις έναν χρόνο διαφορά, όπως ο Jimmy Hendrix και ο Jim Morrison...
Σκέψεις για την Τζανις.....
Ας αντιληφθούμε τη διαχρονικότητα της Τζάνις... Η Τζάνις Τζόπλιν είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά είχε μέσα της...
Ήταν μια αληθινή ιέρεια του ροκ, των ναρκωτικών και του ακατάπαυστου σεξ, μια τραγική φιγούρα με φωνή που πλησίαζε το θείο και ζωή που το προκαλούσε. Μια ψύχη με υπερ-ικανότητες που κατακερματίστηκε.

Είχε ένα σπουδαίο χάρισμα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ζει καλά και φυσιολογικά εξαιτίας των καταχρήσεων (ποτά, ναρκωτικά) που συχνα την οδηγούσαν σε κατάθλιψη.
Έζησε σε μια μηδενιστική εποχή, η οποία ερχόταν σε απόλυτη συγκρουση με τον φλογερό χαρακτήρα της. Οι εμπρηστικές της ερμηνείες πάνω στη σκηνή, παρέσυραν στους ρυθμούς της όλους τους ακροατές της καίγοντας και τους ίδιους. Έκφράστηκε έτσι ώστε να γίνει όχι μόνο σύμβολο της ροκ άλλα και να λανσάρει εναν τρόπο ζώης γεμάτο διαμαρτυρία και αισθησιασμό... αισθησιασμό, που έγινε ολοκάυτωμα μέσα από 4 δίσκους και αναρίθμητες συναυλίες ανά τον κόσμο.

Έλεγε... οπως το σύνδρομο του Τουλούζ Λοτρέκ: "ΖΗΣΕ ΕΝΤΟΝΑ, ΕΡΩΤΕΨΟΥ ΠΑΡΑΦΟΡΑ, ΠΕΘΑΝΕ ΝΕΟΣ"..... Τίποτα δεν είναι τυχαίο... πέθανε πολύ νέα (4 Οκτ. 1970), πάνω στο απόγειο της καριέρας της από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το σώμα της αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στην παραλία της Καλιφόρνια.



musicheaven

''Καλλικρατης''...σχέδιο εθνικής σημασίας.!!


«Από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν σε ένα νέο καθεστώς διαφάνειας, λογοδοσίας και μακριά από τις πελατειακές σχέσεις.
Κάθε απόφαση θα λαμβάνεται μέσα από διαβούλευση και με τη συμβολή νέων θεσμών, όπως ο Συνήγορος του Δημότη και τη συμμετοχή ομογενών και νόμιμων μεταναστών.
Έτσι εξασφαλίζουμε κοινωνική ειρήνη και συνοχή»

Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Για να κατεβάσετε το σχέδιο νόμου σε ηλεκτρονική μορφή κάντε κλικ εδώ



Μαλαματένια λόγια...

Τα ποιήματα και οι στιχοι του Μάνου Ελευθερίου σκαλίζουν την πιο σκοτεινή πλευρά της ψυχής...μεταδίδωντας στις νέες γενιές και σε όσους έχουν ανάγκη αλήθειες...να νιώσουν αισθήματα, να συγκινηθούν, να παλέψουν για το αύριο,
να αισιοδοξούν....

…..Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι
ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά
ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη
και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
μαλαματένια λόγια στο χορτάρι
ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά…….

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...ένα χρόνιο και απολύτως δίκαιο αίτημα των συνδικάτων οδεύει προς υιοθέτηση.


Πρόταση για την επιβολή φόρου για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας, αυτή την εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής των Ειδικών για το Ασφαλιστικό.
Η πρόταση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα των συνδικάτων και των εκπροσώπων των μικρομεσαίων και εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αναζήτηση των αναγκαίων πρόσθετων πόρων για τη βιωσιμότητα των Ταμείων.
Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί το ύψος της εισφοράς ούτε οι πηγές από τις οποίες θα προέλθουν τα έσοδα.
Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, να επιβληθεί στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, στις συμβάσεις μεγάλων έργων, στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια, στα καζίνο, ίσως και στις τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιβαρύνει τη γενική φορολογία.
Το σενάριο για την επιβολή φόρου επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, που δήλωσε πως «υπάρχει σκέψη, υπάρχει πρόταση της κυβέρνησης, θα εξειδικευτεί όμως όταν βρεθεί στο τραπέζι του διαλόγου».


Το ΒΗΜΑ

"Ένα πλοίο για τη Γάζα"-Ανοιχτή Συνέλευση

Πολυτεχνείο (Πατησίων) Πέμπτη 21/1/10, ώρα 7μ.μ

Ένα χρόνο μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ο αποκλεισμός των ελεύθερων-πολιορκημένων κατοίκων της συνεχίζεται και εντείνεται. Η «Διεθνής Κοινότητα» εθελοτυφλεί μπροστά στη σιωνιστική θηριωδία, τροφοδοτώντας την αδιαλλαξία του κατακτητή.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οφείλουμε όλοι να ενδυναμώσουμε άμεσα το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στο δυνάστη του. Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να ανεβάσουμε ξανά ψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας την έμπρακτη στήριξη στον παλαιστινιακό αγώνα.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διεθνείς αποστολές με ελληνική συμμετοχή, με πρωταρχικό στόχο να άρουν τον μιντιακό αποκλεισμό της παλαιστινιακής γενοκτονίας και να εγείρουν διεθνώς το ζήτημα της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται πανευρωπαϊκά και διεθνώς κινήσεις και πρωτοβουλίες αποκλεισμού του Ισραήλ και των υποστηρικτών της ναζιστικής πολιτικής του από κάθε είδους εκδηλώσεις και συνεργασίες (οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, ακαδημαϊκές, αθλητικές), όπως η BDS (Μποϋκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις), και η διακήρυξη του Καίρου, που εμπνέονται από τον διεθνή αγώνα ενάντια στο Απαρτχάιντ. Στην προσπάθεια αξιοποίησης του δυτικού «νομικού πολιτισμού» ενάντια στην συστηματική κατάφωρη παραβίασή του από την «καλύτερη δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου (πριν λίγες βδομάδες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την πρώην ΥΠΕΞ. του Ισραήλ Τζίμπι Λίβνι στην Γηραιά Αλβιόνα).
Ένα χρόνο μετά την σιωνιστική εισβολή, πραγματοποιήθηκαν δυο από τις μαζικότερες διεθνείς αποστολές (Viva Palestina, Gaza Freedom March) που απασχόλησαν για μέρες τα διεθνή και αραβικά δίκτυα ενημέρωσης.
Ως ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Gaza Freedom March, καλούμε μαζί με άλλους συντρόφους και συναγωνιστές σε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) Πέμπτη 21/1/10, ώρα 7μ.μ, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για περαιτέρω δράσεις και ενέργειες σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και να βάλουμε τις βάσεις για τη καμπάνια «Ένα πλοίο για τη Γάζα», συμμετέχοντας ως ελληνικό κίνημα στην αποστολή στολίσκου πλοίων από διάφορες χώρες, που θα επιχειρήσουν την Άνοιξη να άρουν δια θαλάσσης τον αποκλεισμό της Γάζας.
Το εγχείρημα αυτό απαιτεί αρκετή δουλειά και μαζική συμμετοχή για να αντιμετωπιστούν πολυάριθμες δυσκολίες, που ήδη προδιαγράφονται στον ορίζοντα από την εκβιαστική και τρομοκρατική πολιτική του Ισραήλ εις βάρος τρίτων χωρών, που παραδοσιακά στέκονταν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού
  • Να δυναμώσουμε τη διεθνή πίεση, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.
  • Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τις ελληνικές κυβερνήσεις που συναινούν στο έγκλημα.
  • Ολόπλευρη στήριξη στον αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης!
Αλληλέγγυοι και Αλληλέγγυες στον αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη!!!
freepalestine

Ο «Καλλικράτης»....και οι εραστές της καρέκλας


Ποιοι δήμοι θα απορροφηθούν από τις συνενώσεις και πόσοι δήμαρχοι θα χάσουν τις καρέκλες τους;
Είναι ερώτημα που βασανίζει έντονα κάποιους δημάρχους κυρίως μικρών δήμων.
Μάλιστα ορισμένοι δεν θα διστάσουν να ρίξουν στην αρένα των συζητήσεων που θα αρχίσουν σε κάθε περιοχή και το επιχείρημα πως ο «Καλλικράτης» θα… καταβροχθίσει την ιστορία του τόπου αν η πρωτεύουσα του νέου δήμου δεν εγκαθιδρυθεί στην περιοχή τους.
Πολύ περισσότερο θα υποστηρίξουν ότι είναι ατιμωτικό για ένα τόπο να υπάγεται σε δήμο που δεν φέρει την ονομασία του!
Με το κόλπο αυτό αναμένεται να πέσει πολύ νερό στο μύλο των αντιδράσεων ώστε να φανεί στο τέλος ότι οι πολίτες αντιδρούν, ενώ στην πραγματικότητα θα τους χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης εκείνοι που δεν θα θέλουν να καταστούν από δήμαρχοι… κλητήρες!!!!.........

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί δείχνει την αποφασιστικότητα και γενναιότητα να προχωρήσει σε βαθιές τομές που θα αλλάξουν την δομή της Χώρας δίνοντας νέα πνοή στην Τ. Αυτοδιοίκηση..αλλά δυστυχώς θα έχει να βρει μπροστά του αρκετούς βουλευτές- Μαυρογιαλούρους μεσάζοντες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και αρκετούς Δημαρχισκους εραστές της κάθε μικρο εξουσίας!!!....δυστυχώς εραστές της καρέκλας έχει πάρα πολλούς η Τοπική Αυτοδιοίκηση!!...και η καρέκλα τους ενώνει ξεπερνώντας ακόμη και τις Κομματικές τοποθετήσεις!!...

Καπέλλας Δημήτρης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 132ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ


Στις 22 Ιανουαρίου 2010, η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών, κα Στέλλα Πρωτονοταρίου, θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενη για « χρήση αιθουσών του σχολείου για διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε μαθητές αλβανικής καταγωγής, χωρίς γραπτή άδεια από τη υπηρεσία». Συγκατηγορούμενή της είναι η (διορισμένη από την υπηρεσία) δασκάλα Αλβανικών και μάρτυρας κατηγορίας ο διάδοχός της στη διεύθυνση του σχολείου κος Εμ. Γιουτλάκης.

Το κατηγορητήριο εστιάζει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, απομονώνοντας τη συγκεκριμένη δράση από ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων και πρακτικών που η κα Πρωτονοταρίου είχε συναποφασίσει με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους, την καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής και τη συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι δράσεις αυτές είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας και συνεχίστηκαν μετά το πέρας του προγράμματος σε εθελοντική βάση. Περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, διδασκαλία Ελληνικών σε μετανάστες γονείς, ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους στα μαθήματα, αλλά και να επικοινωνούν καλύτερα με το σχολείο. Τα μαθήματα μητρικής γλώσσας ( αλβανικής και αραβικής) αποσκοπούσαν , όπως ενημερωθήκαμε, στη βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας των αλλοδαπών μαθητών και στην καλύτερη σχολική τους επίδοση, σύμφωνα με τα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης ,αλλά και την πρακτική που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες επηρεάζουν θετικά το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου (και τους Έλληνες μαθητές), αφού αντισταθμίζονται τα ελλείμματα και ανεβαίνει το γνωστικό επίπεδο. Εξάλλου η επί της ουσίας διαπολιτισμική προσέγγιση στο χώρο του σχολείου εφοδιάζει τα παιδιά μας με αξίες, εμπειρίες και δεξιότητες πολύτιμες για την μετέπειτα ζωή τους.
Η επιλεκτική αναφορά στα μαθήματα Αλβανικών στοχεύει προφανώς στην πρόκληση εθνικιστικών αντανακλαστικών και στην απόδοση «ύποπτων» κινήτρων στην κα Πρωτονοταρίου και τους συναδέλφους της.
Ως γονείς του 132, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το ήθος της κας Πρωτονοταρίου, την παιδαγωγική της ευαισθησία, την αποτελεσματικότητα με την οποία άσκησε επί σειρά ετών τα διευθυντικά της καθήκοντα. Στη διάρκεια της θητεία της, το σχολείο μας αναβαθμίστηκε, κέρδισε διακρίσεις και εύσημα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ενώσει τη φωνή του με τους δεκάδες συλλόγους και φορείς που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στις διωκόμενες εκπαιδευτικούς και να ζητήσει
- Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία
- Να δικαιωθούν η κα Πρωτονοταρίου και οι δάσκαλοι του 132 για τις παιδαγωγικές τους επιλογές
- Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης του σκοταδισμού και της ξενοφοβίας, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παιδεία και την κοινωνία του αύριο

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Η πρόεδρος
Χατζηδιαμαντή Ελένη

Η γραμματέας
Παγουλάτου Ολυμπία

Σχόλιο......
Η ποινική δίωξη της δασκάλας Στέλλας Πρωτονοτάριου ας είναι η αρχή για να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες της άρσης των σημερινών αδιεξόδων στην εκπαίδευση όπως λειτουργεί στη χώρα μας.!!

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ !!!..