Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο Μπελογιάννης ζει ....


58 χρόνια μετά...

Έχω πάνω στο τραπέζι μου
τη φωτογραφία του ανθρώπου
με τ’ άσπρο γαρούφαλο
που τον τουφέκισαν
στο μισοσκόταδο
πριν την αυγή
κάτω απ’ το φως των προβολέων.....


Άρμεγε, με τα μάτια του, το φως της οικουμένης....
Αυτός ο στίχος του ποιητή έρχεται και ξανάρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που κοιτάζω τη φωτογραφία, με την οποία πέρασε στην αθανασία ο Νίκος Μπελογιάννης!!!



Soy Cuba

Soy Cuba, του Mikhail Kalatozov (1964)
Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 21:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μικρόπολις (2ος όροφος), Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, Θεσσαλονίκη

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Κατερινα Γωγου - Θα 'ρθει καιρος

ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ?


KΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ
Πριν ένα χρόνο περίπου πέρναγα από το κέντρο της Αθήνας ένα πρωινό μιας αργίας. Ανάμεσα σε μαύρους, πακιστανούς, σκυλιά, πρεζάκια που ξέρναγαν, μπότες αστυνομικών που πάταγαν, γυναίκες ελαφρών ηθών, ελληνίδες και ξένες ενωμένες που φώναζαν στους αστυνομικούς για να ελευθερώσουν τον νταβατζή τους. Είχα πολλά χρόνια να περάσω από εκεί και ομολογώ ότι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η εικόνα που μου έμεινε στο μυαλό αρχίζει σιγά-σιγα να ξεθωριάζει, αλλά μου έμεινε η μυρωδιά. Αυτή η άθλια ανάμιξη ιδρώτα, σάπιας αναπνοής, "αμαρτωλών" υγρών, εμετού και πόνου. Όλα εκεί είναι μοιρασμένα στα δυο. Οι «καταπιεσμένοι» και τα όργανα της τάξης. Ναι, κατάλαβα ότι εκεί δεν υπάρχει ρατσισμός, ότι εκεί όλοι είναι αδέρφια. Συμφιλιωμένοι μπρος σε θάνατο και «ζωή», παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν ασχολήθηκαν με μένα ούτε για να μου ρίξουν μακάρι ένα βλέμμα. Ήμουν ξένο σώμα. Δεν είχα το θάρρος να φαντάζομαι τότε πως όλα μπορεί να τα αλλάξει η νύχτα, με τον γλυκό απατηλό μανδύα της που όλα τα σκεπάζει και τους δίνει άλλο χρώμα, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Όταν τα βαποράκια και οι νταβαζτίδες πουλάνε ένα κομμάτι στιγμιαίας «ευτυχίας», μάλλον ανενόχλητοι. Δεν ήθελα να μου μείνει ούτε καν η ανάμνηση. Μέχρι χθες την νύχτα. Όταν άκουσα ότι ένα παιδί πέθανε, σκεπάζοντας με αίμα και με κομμάτια του κορμιού του την ίδια του την μάνα. Όταν η μικρή του αδελφή κινδυνεύει να χάσει την όραση της, με σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Όταν μια οικογένεια κατατρεγμένων ψάχνοντας στα σκουπίδια για ζωή, βρήκε απλώς τον θάνατο.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η γραμμή του αίματος

Όσοι με αποτροπιασμό γράφουν για το αίμα των αθώων ή το αίμα της θυσίας, δεν έχουν δει ποτέ αίμα. Ούτε διαμελισμένο πτώμα. Ευτυχώς. Το αίμα λοιπόν, αυτό το συστατικό της ζωής, έχει μια χαρακτηριστική μεταλλική οσμή, που φέρνει αναγούλα. Περνά απ τη μύτη και φτάνει ως τον εγκέφαλο. Μπορείς να την αναγνωρίσεις ανάμεσα σε χιλιάδες μυρωδιές. Είτε προέρχεται από Αφγανό, είτε από αστυνομικό, είτε από αθώο , είτε από ένοχο. Όσοι μιλούν για αίμα: τρομοκράτες που θέλουν να σώσουν, υπερπατριώτες που θέλουν να σωθούν, υπουργοί που θέλουν να διασωθούν,δεν έχουν μυρίσει αίμα . Δεν έχουν ξεράσει λίγα μέτρα πιο πέρα. Είναι προστατευμένοι απ την αόριστη, μεταφυσική επίκλησή του.

Μια χώρα λοιπόν κινδυνεύει, όχι όταν φτάνει στη χρεωκοπία, αλλά όταν οι γωνιές της αποκτούν τη μυρωδιά του αίματος και οι άνθρωποί της, της συνήθειας. Μετά ο υπουργός κάνει μια δήλωση. Δεν κινδυνεύουμε από την αύξηση της εγκληματικότητας. Κινδυνεύουμε από την εξοικείωση με το αίμα. Όταν οι ειδικές δυνάμεις της χώρας τραγουδάνε στις παρελάσεις ανθρωποφαγικά τραγουδάκια, οι βομβιστές εκδικούνται ίσως την κοινωνία, ίσως τον εαυτό τους, σπάνια πάντως το σύστημα και όταν το κράτος μοιράζει χιλιάδες όπλα σε δημοσιογράφους, δημάρχους, πολίτες κάνοντας την παραδοχή πως κινδυνεύουν.

Αυτά που γράφονται για τον κύκλο του αίματος είναι λογοτεχνικές μπούρδες. Το αίμα δεν κλείνει ποτέ κύκλο. Όταν αρχίζει να ρέει κάνει τη δικιά του ακατάστατη γραμμή που δεν ξέρεις ποιόν θα αγγίξει και ποιόν θα συμπεριλάβει. Όταν προετοιμάζεις την κοινωνία να το μυρίσει, τότε θα το μυρίσει.Έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε το αίμα. Και πίσω απ τα πιστόλια και τις βόμβες υπάρχουν οπλισμένες κοινωνικές αντιλήψεις.

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβανης
koutipandoras.gr

Στηρίξτε το ταξίδι.

Επειδή ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του είναι δίκαιος.
Επειδή η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη, μολονότι το Ισραήλ διακηρύσσει ότι δεν την έχει πλέον υπό κατοχή.
Επειδή ως κάτοικοι της Μεσογείου έχουμε έναν επιπλέον λόγο να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της.
Επειδή ο Ελληνικός και ο Παλαιστινιακός λαός συνδέονται με μακρόχρονους δεσμούς αδελφοσύνης, φιλίας και συνεργασίας.
Επειδή εναντιωνόμαστε σε κάθε ξένη επέμβαση και κατοχή όπου γης,
Επειδή η αλληλεγγύη των λαών δεν περιορίζεται από σύνορα και δεν υπακούει σε ηγεμονικές προσταγές.
Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», που θα συμμετάσχει στο διεθνές εγχείρημα, που συντονίζει το Free Gaza Movement, με τη δημιουργία ενός στολίσκου από επιβατικά και φορτηγά σκάφη από διάφορες χώρες, που θα μεταφέρουν απαραίτητα εφόδια και μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας.
Ενισχύουμε οικονομικά την αποστολή, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό, στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
116/772732-18

Υπεύθυνοι της Οικονομικής Καμπάνιας (στων οποίων το όνομα έχει ανοιχθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) είναι οι:
Βαγγέλης Πισσίας
Παναγιώτης Πολίτης
Μιχάλης Τικτόπουλος


http://www.shiptogaza.gr/

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Κάρολος Παπούλιας: «Δεν θα λυγίσουμε από την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες»


Δηλώσεις με νόημα και προς πολλούς αποδέκτες έκανε σήμερα από το Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πόσο βαθιά πολιτικά και λαϊκά αισθητήρια διαθέτει..

"Όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση. Δεν είμαι καλύτερος από τους άλλους Έλληνες πολίτες, είμαι πολίτης, αυτής της χώρας, με τα καλά και τα κακά της. Έχω την ελπίδα και λέω πάντοτε ότι θα την ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Η γενιά η δικιά μου ξεπέρασε πολύ χειρότερα, ξεπέρασε δυσκολότερες κρίσεις και δεν θα λυγίσουμε από την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες."

Οφείλουμε να αλλάξουμε

Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς

1. Κάποτε πρέπει και να θυμώνουμε. Να κάνουμε το θυμό μας εργαλείο αλλαγών σε αυτό τον τόπο. Όποιος δεν θέλει να πνιγεί μέσα στις ακαθαρσίες που κοντεύουν να πνίξουν τη χώρα, οφείλει να στηρίξει κάθε προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνώντες προκειμένου να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο, όπως, επί παραδείγματι, να φορολογηθούν τα μεγάλα παράνομα και σκοτεινά εισοδήματα και ο άνομος πλούτος. Να στηρίξει θετικές προσπάθειες και δημιουργική ενέργεια αυτής της κυβέρνησης και πριν από όλα του πρωθυπουργού της. Από την άλλη, ταυτόχρονα, κάθε πολίτης που διεκδικεί να ζήσει με ευπρέπεια, ισηγορία, σθένος και παρρησία οφείλει να αντισταθεί στις ασυνέπειες της εξουσίας. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου οφείλει να νοιώσει υπεύθυνος για αυτό που γίνεται. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να την βολέψει μόνος του κάνει μεγάλο λάθος. Όταν κόβεται ένα ολόκληρο δάσος, δεν μένει δέντρο για δέντρο όρθιο. Και όταν τα δέντρα πλαγιάσουν μέσα στον θάνατό τους, τότε τα κλαδιά που κάθονται πάνω εκείνοι που ήπιαν την δροσιά και το μέλλον αυτού του τόπου θα θαφτούν μαζί με τα δάση. Υπάρχει, όμως, και ο δρόμος της κοινωνίας, ο δρόμος που θα εμποδίσει τα παράσιτα, τα λαμόγια, τους αεριτζήδες να μας κλέψουν το μέλλον, να οδηγήσουν τον τόπο σε καταστροφή και να λεηλατήσουν το μέλλον των παιδιών μας. Ας τους κόψουμε τα κλαδιά πάνω στα οποία κάθονται και από τα οποία επιδιώκουν να πριονίσουν τον κορμό του δέντρου.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Προοδευτικη Κινηση Νεων Αριστερων...Η θέση μας για την ανάγκη πραγματοποίησης Πολιτικού Συνεδρίου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Προοδευτικη Κινηση Νεων Αριστερων
Σύντροφοι,
μια νέα εποχή έχει αρχίσει από τον Οκτώβρη του 2009, είναι η εποχή που το Κίνημα μας το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλείται να βγάλει την χώρα από μια Κρίση ετών και να αναδείξει ένα άλλο δρόμο, τον δρόμο της Νέας Αλλαγής, της νέας μεταπολίτευσης.
Σε αυτή την νέα πορεία η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος μας, δίνουν μέρα με την μέρα την μάχη σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να ανοικοδομήσουν την χώρα και την Εθνική της Οικονομία. Ταυτόχρονα δίνουν την μάχη για να διαμορφώσουν μια νέα λογική στο τρόπο άσκησης της εξουσίας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων, δεν μπορεί να περιμένει να αλλάξει από μόνη της η ροή της ιστορίας. Οφείλουμε να γίνουμε συνδιαμορφωτές της νέας αυτής εποχής, οφείλουμε να κάνουμε την ΑΛΛΑΓΗ και πάλι θέμα της γενιάς μας, όπως τότε, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιγε τον ιστορικό κύκλο των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1981.
Οφείλουμε να κινηθούμε συλλογικά και πάλι στην οργανωμένη βάση των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μαζικό χώρο της Κοινωνίας μας. Να δώσουμε το στίγμα μας και να αφουγκραστούμε την νέα γενιά δίνοντας αγώνες για νέες ριζοσπαστικές αλλαγές για να πάμε μπροστά, για να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Νεολαίας που σπουδάζει, εργάζεται, δημιουργεί, συμμετέχει.
Σε αυτή την πορεία κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για διαμόρφωση πολιτικών θέσεων από την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κάθε ζήτημα που απασχολεί την γενιά μας. Ζητήματα όπως η Παιδεία, η Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση, η Οικονομία και η Αναπτυξιακή πολιτική, η προστασία του Περιβάλλοντος και η Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό και η Περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας, οφείλουν να είναι στην ατζέντα των αγώνων μιας προοδευτικής πολιτικής Νεολαίας.

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.. ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ???


ΕΡΩΤΗΜΑ.....
Η Κυβέρνηση βλέποντας την τεράστια αδικία εις βαρος της Χωρας, δικαίως εξεγείρεται για εξωφρενικά εως τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού μας απο τις ξενες Αγορες...Την ίδια στιγμή ομως δεν θα πρέπει βλεπει και να εξεγείρεται και με τα εγχώρια και δυσαναλογα υψηλοτερα,εως και τοκογλυφικα επιτόκια των ελληνικών τραπεζών σε δανεια και καρτες, με αυτα των αντιστοιχων ευρωπαϊκών!!..
..ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΥΓΙΗ ΚΡΙΤΙΡΙΑ!!.....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ!!....

Η Μαρτίν Ομπρί καταγγέλλει την απουσία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα


Η ηγέτις του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί στηλίτευσε σήμερα την απουσία μιας "αλληλέγγυας" ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι "η Ευρώπη θα χαθεί σύντομα από τα ραντάρ της Ιστορίας εάν συνεχίσει να λειτουργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο". "Το να είναι κανείς Ευρωπαίος θα απαιτούσε βοήθεια προς την Ελλάδα με τη δημιουργία ενός ταμείου και με ευρωπαϊκά δάνεια και όχι διμερή δάνεια και δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", τόνισε η Ομπρί. Σύμφωνα με την ηγέτιδα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, "θα έπρεπε να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα όχι μόνο γιατί είναι η γη στην οποία γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ουμανιστικός πολιτισμός", αλλά "επίσης γιατί πίσω από τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας υπάρχει μια επίθεση κατά του ευρώ και της Ευρώπης".
"Θα μπορούσε" να δοθεί η βοήθεια αυτή με βάση τις συνθήκες, "αυτό θα σήμαινε αλληλέγγυα Ευρώπη", πρόσθεσε. "Η στιγμή είναι σημαντική. Η Ευρώπη θα χαθεί σύντομα από τα ραντάρ της Ιστορίας εάν συνεχίσει να λειτουργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο", τόνισε. Σύμφωνα με την Ομπρί, είναι απολύτως ανησυχητικό το γεγονός ότι η Γερμανία και η Γαλλία, που υπήρξαν πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, δεν έχουν καταλάβει αυτήν την πρόκληση.
.
i-reportergr

Η Γάζα δεν είναι μόνη! ... Ένα Καράβι για τη Γάζα !!!

Η Γάζα δεν είναι μόνη!!!
Ενισχύουμε οικονομικά την αποστολή, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό, στον λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό:


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
116/772732-18


Υπεύθυνοι της Οικονομικής Καμπάνιας (στων οποίων το όνομα έχει ανοιχθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) είναι οι:

Βαγγέλης Πισσίας
Παναγιώτης Πολίτης
Μιχάλης Τικτόπουλος


Η Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την σύλληψη και προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα


H Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σύλληψη και προφυλάκιση του νεαρού συμπολίτη μας γυμναστή Μάριου Ζέρβα θεωρεί ότι η προφυλάκιση και η κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού ενός νέου ανθρώπου που συνελήφθη σε πορεία, είναι πολύ σκληρό και άδικο μέτρο που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις αρχές μας, ούτε με την ιδεολογία της παράταξη μας, που έδωσε αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελεύθερη έκφραση, την Συμμετοχή.
Ο νεαρός θα πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του να παραπεμφθεί σε δίκη.
Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Σιδέρης

«Η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν υπάρχει πραγματικά»


«Επικίνδυνο σινιάλο» στέλνει η απόφαση να συμπεριληφθεί το ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ζαν-Πολ Φιτουσί, πρόεδρο του Γαλλικού Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Συγκυρία, ο οποίος μίλησε στον γαλλικό «Μonde». Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν διαπιστώνει «λίγα πλεονεκτήματα και πολλά μειονεκτήματα» στο σχέδιο το οποίο υιοθετήθηκε υπερβολικά αργά, κατά την άποψή του, και γι΄ αυτό «επιδεινώθηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ευρωζώνη και κυρίως η Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον κ. Φιτουσί «το σχέδιο αυτό διαμηνύει στον κόσμο ότι η Ευρώπη δεν επιθυμεί να κανονίζει τις υποθέσεις που την αφορούν μόνη της. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει το μεγαλύτερο ΑΕΠ. Το ότι όμως χρειάζεται εξωτερική δύναμη για να διευθετήσει το πρόβλημά της σημαίνει ότι δεν υφίσταται ως Ενωση. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αδέξια παραδοχή με σοβαρές επιπτώσεις, διότι η Ευρώπη μόλις απέδειξε ότι δεν υπάρχει πραγματικά».

Από το ΒΗΜΑ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Γεύση στυφή....

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ

Γεύση στυφή από την απόφαση στην οποία κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.
Δεν συμμερίστηκα τα χαμόγελα και πολύ περισσότερο δεν με διακατέχουν αισθήματα ανάλογα μιας εθνικής παλιγγενεσίας, παρά την προσπάθεια που έγινε, σε επίπεδο συμβολισμών, να εμφανιστεί ως τέτοια, λόγω της συμπτώσεως της με την εθνική επέτειο.
Η μόνη που έχει λόγους να είναι ικανοποιημένη είναι η Γερμανίδα καγκελάριος. Ουδείς άλλος. Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Σαρκοζί, ούτε κανένας άλλος εκ των ηγετών της Ευρωζώνης.

Ήττα της ΕΕ

Η εξέλιξη της Συνόδου Κορυφής και του έντονου παρασκηνίου που προηγήθηκε, συνιστά ήττα της ΕΕ. Ανέτοιμη και ενδεχομένως αδύναμη να αντιμετωπίσει κρίσεις, σύρθηκε πίσω από την Άγκελα Μέρκελ και ενέπλεξε στα εσωτερικά της Ευρωζώνης το ΔΝΤ. Εκ των υστέρων η ΕΕ αναγνωρίζει τα λάθη και τις αδυναμίες της και δρομολογεί εκ των υστέρων την αναθεώρηση της συνθήκης σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης συνολικά και για κάθε ένα κράτος μέλος χωριστά. Εκ των υστέρων και αφού έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση.
Ο περίφημη γαλλογερμανική συμφωνία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η υποχώρηση ενός Νικολά Σαρκοζί, βαριά τραυματισμένου από τις περιφερειακές εκλογές στη χώρα του πριν από λίγες ημέρες. Η Μέρκελ κατάφερε να περάσει σχεδόν το σύνολο των θέσεών της.

ΝΤΡΟΠΗ!!...........

ΕΡΩΤΗΜΑ.....
Ενοχλεί όταν βλέπετε διαδηλωτές στις στις ουρές των παρελάσεων να φωνάζουν για τα δίκαια αιτήματα τους .....και δεν σας ενοχλούν τέτοιες ενέργειες που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη υπόσταση αλλα και ολόκληρο το Ελληνικό στρατό??....γιατί θα πρέπει να τους ανεχόμαστε??!!!...

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Θ αρθούν καιροί ...καιροί ευτυχισμένοι σκλάβοι δεν θα ΄ναι τότε οι Λαοί!!!....

Πρωτοφανής πρόκληση του τουρκικού κράτους.


Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
24.3.2010
Σε πρωτόγνωρη πρόκληση προέβησαν σήμερα 24.3.2010 οι Τούρκοι υποκαθιστώντας τις Ελληνικές αρχές, παραμονή μάλιστα της επετείου της 25ης Μαρτίου. Η τουρκική κορβέτα Βafra παραβίασε τους όρους της αβλαβούς διέλευσης, κατά τη διάρκεια της «κρουαζιέρας στο Αιγαίο», που πραγματοποιούσε από τη Δευτέρα 22.3.2010 και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα φημολογείται ότι ζήτησε και στοιχεία από παραπλέον ελληνικό πλοίο εντός των ελληνικών υδάτων!
Η κίνηση αυτή από πλευράς του τουρκικού κράτους συνεχίζει τη σειρά προκλητικών ενεργειών από την αρχή του έτους. Αποτελεί και αποδεικνύει, ακόμη μία φορά, πως το τουρκικό κράτος δεν επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη και προσπαθεί να εκτονώσει τις εσωτερικές εντάσεις με προκλήσεις στο Αιγαίο. Επίσης αυτή η κίνηση είναι και απόδειξη της στρατηγικής που έχει χρόνια χαράξει το τουρκικό κράτος, και εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση Ερντογάν, που θέλει να εμφανίσει ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου ως διεθνή χώρο,
Αυτές οι κινήσεις και στοχεύσεις αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και είναι προκλητικές και αβάσιμες. Ωστόσο δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Η συνεχής αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο πρέπει να λάβει τέλος. Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να σταματήσει αφενός μέσω της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και των διεθνών οργανισμών, αφετέρου μέσω της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Επιδιώκουμε την κοινή πρόοδο και τη διαρκή βελτίωση των σχέσεων των λαών. Αυτό ισχύει και με την τουρκική πλευρά. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όμως, είναι Αδιαπραγμάτευτα.
Δεν παραχωρούμε τίποτα, ούτε από τα δικαιώματά μας, ούτε από σπιθαμή ελληνικής γης. Διεκδικούμε όλα τα αναφαίρετα δικαιώματα του Ελληνισμού, που υπακούουν στις ίδιες Οικουμενικές Αξίες, που διεκδικούμε για όλους τους Λαούς της Γης.

Μέσα ο Μάριος,...έξω ο Μπάμπης....


Μάλλον θα έχετε ακούσει για την υπόθεση του Μπάμπη. Είναι ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων που εκμεταλλευόταν μια από τις βρόμικες συνήθειες του έθνους των νεόπλουτων: πολλοί οδηγοί πετούν μόλις περάσουν τα διόδια την απόδειξη, προφανώς για να διατηρήσουν καθαρή την Καγιέν, που τώρα θα τους την πάρουν πίσω γιατί δεν θα 'χουν να πληρώσουν τη δόση.
Το θέαμα στα διόδια και της Αττικής Οδού είναι χαρακτηριστικό για τον πολιτισμό της χώρας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας: ο Μπάμπης ταξίδευε μια φορά τον μήνα σε επαρχιακά διόδια και μάζευε τα χαρτάκια, τα οποία μοιραζόταν με το αζημίωτο με καμιά δεκαριά ακόμη συναδέλφους του, οι οποίοι στη συνέχεια τα εμφάνιζαν ως αποδείξεις για υπηρεσία εκτός έδρας, εισπράττοντας έξοδα μετακίνησης και έξτρα αποδοχές. Στο κόλπο συμμετείχαν ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία, τα οποία εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για ταξίδια, διανυκτερεύσεις κ.λπ.
Τα καλά νέα είναι ότι το κύκλωμα εξαρθρώθηκε. Τα κακά ότι τα μέλη του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα. Ίσως μάλιστα να παραμείνουν ελεύθερα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ένα πρωτοφανές καθεστώς ατιμωρησίας, που ίσως δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Ο δεύτερος είναι ότι στην εξουσία βρίσκεται μια κυβέρνηση που δυσκολεύεται να καταλάβει ότι αν δεν στείλει κάποιους στη φυλακή, το φθινόπωρο θα την πάρουν με τις πέτρες.
Για κανένα από τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη χώρα την τελευταία δεκαετία δεν βρίσκεται άνθρωπος στη φυλακή. Καταδικασμένοι σε βαριές ποινές, αφήνονται ελεύθεροι με βάση νομικά τερτίπια, καταλαμβάνοντας μάλιστα και θέσεις στην «κοινωνία», όπως πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο επονομαζόμενος «δικαστής με τη μεζούρα» (μετρούσε τις Ουκρανές) που είχε καταδικαστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα αφέθηκε ελεύθερος το καλοκαίρι από το Συμβούλιο Εφετών μετά από μια απλή γνωμάτευση παθολόγου ότι είχε πρόβλημα με το μάτι του.........
Στην κυβέρνηση τώρα, οι νέοι υπουργοί, διοικητές κ.λπ. έχουν ανακαλύψει απίστευτα σκάνδαλα με το που ανέλαβαν την εξουσία. Για ανεξήγητους λόγους δεν έχουν στείλει τους φακέλους στον εισαγγελέα, κάτι που, εκτός των άλλων, συνιστά και παράβαση του νόμου. Εν τω μεταξύ, σχεδόν καθημερινά οι στήλες των εφημερίδων είναι γεμάτες με νέες υποθέσεις. Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, π.χ., αγόρασε το καλοκαίρι του 2009 ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που είχε αγοράσει το Ταμιευτήριο!
Στοιχημάτιζε, δηλαδή, όπως οι κερδοσκόποι που καταγγέλλει συνεχώς ο πρωθυπουργός, ότι η χώρα θα καταρρεύσει, και μάλιστα διατηρώντας το 12,5% από τα ομόλογα για την παγκόσμια κερδοσκοπία εναντίον της Ελλάδας εκείνη τη στιγμή. Η ίδια η αγορά ομολόγων δεν είναι παράνομη, αλλά ο κύριος πρόεδρος είχε προφανώς εσωτερική πληροφόρηση ότι η ελληνική οικονομία πήγαινε κατά διαόλου και τη χρησιμοποίησε. Αν είχε κάνει κάτι τέτοιο στην Αμερική, θα έβλεπε τώρα το Μανχάταν από τις φυλακές του Μπρονξ.
Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οδηγήθηκε στη φυλακή την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάριος Ζ., ένας νεαρός που συνελήφθη σε επεισόδια την ημέρα της γενικής απεργίας. Μόνο ένας αστυνομικός κατέθεσε ότι έριξε μολότοφ και φορούσε κουκούλα, αλλά τα στοιχεία που προέκυψαν λένε μια διαφορετική ιστορία. Από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι δεν φορούσε κουκούλα, στο σημείο που τον συλλάβανε δεν είχε πέσει μολότοφ και στο σακίδιό του, που δεν μύριζε βενζίνη, υπήρχαν μόνο ένα σαμπουάν και είδη μπάνιου.
Όλα δείχνουν ότι ο Μάριος Ζ. κατηγορείται και προφυλακίστηκε άδικα . Ακόμη όμως και σοβαρά στοιχεία να υπήρχαν σε βάρος του, θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Η κατοχή σαμπουάν( ή ακόμη και βόμβας μολότωφ) δεν είναι βαρύτερο έγκλημα από την καταλήστευση του κράτους. Δεν είναι δυνατόν να προφυλακίζεται ένας νεαρός που αρνείται την ενοχή του και να κυκλοφορούν ελεύθερα όλα τα λαμόγια που ρήμαξαν τη χώρα.
Στελιος Κουλογλου tvxs.gr
ostria

H Λευτεριά είναι Σχολειό.......

Από το καλοκαίρι του 2004 ήξεραν!!!......για το τσουνάμι που ερχόταν στην οικονομία..

Όχι μόνο μετά τις εκλογές του 2007 αλλά από την πρώτη κιόλας τετραετία της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός και ο Γ. Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομίας είχαν λάβει δραματικό SOS για την επερχόμενο «τσουνάμι» στην οικονομία και την ανάγκη να ληφθούν εγκαίρως επώδυνα μέτρα. Και οι δύο όμως το ανγόησαν, εφαρμόζοντας μια διαφορετική στρατηγική που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα…
Συγκεκριμένα, από τα τέλη του καλοκαιριού του 2004 -πέντε μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία- με απόρρητο επτασέλιδο υπόμνημά του, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας τους προειδοποιούσε για τον διαφαινόμενο εκτροχιασμό των δαπανών και το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με το υπόμνημα αυτό με ημερομηνία 20.7.2004, που φέρνουμε στο φως (κάντε κλικ επάνω στις σελίδες για να μεγαλώσουν), το ταμειακό έλλειμμα μέχρι τον Ιούνιο είχε αυξηθεί στα 12,14 δις και η πρόβλεψη ήταν ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς «μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δις ή το 11% του ΑΕΠ !!».
Επίσης προέβλεπε ότι...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ...

Επινοήθηκαν από το Φρειδερίκο της Πρωσίας, κορυφώθηκαν στη Γερμανία του Χίτλερ, αποτέλεσαν βασικό σύμβολο της δικτατορίας του Μεταξά και επανήλθαν δυναμικά στη χούντα του Παπαδόπουλου. Μάλιστα, ο ελληνικός τρόπος τις καθιστά συχνά αφορμή για διακρίσεις ανάμεσα σε παιδιά, βάσει των επιδόσεων, της καταγωγής ή του ύψους τους. Το TV Χωρίς Σύνορα κηρύσσει την έναρξη εκστρατείας με στόχο ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.
Ανάλογες εκδηλώσεις αποτελούν ελληνική «πρωτοτυπία» στην Ευρώπη. «Παρελάσεις στην Ευρώπη δεν υπάρχουν. Υπάρχουν στα κράτη που έχουν ένα δύσκολο παρελθόν ή ένα συμπλεγματικό «παρών», τονίζει στο tvxs.gr ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Δημήτρης Χριστόπουλος, o οποίος προσθέτει: «Κατεξοχήν, παρελάσεις βλέπουμε στην Τουρκία, για παράδειγμα, όπου υπάρχει μια λατρεία της σημαίας, και όχι απλώς αυτό αλλά κι ένας μιλιταρισμός κυρίαρχος μέσα στην ίδια την πολιτική ζωή, δηλαδή το πολίτευμα το ίδιο είναι μιλιταριστικού χαρακτήρα. Αποτελεί ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα η αυτοπεποίθηση ότι εν πάσει περιπτώσει είναι μια πολιτική ενότητα ιδανικών και αξιών, και αυτό που ενώνει την πολιτική κοινότητα δεν είναι ο μιλιταρισμός της και ο στρατός της αλλά η στοχοπροσήλωση σε κάποιες αξίες. Και με αυτή την έννοια είναι κρίσιμος ο συμβολισμός. ‘Τι μας ενώνει’, δηλαδή».
Οι μαθητικές παρελάσεις «έχουν την επιπρόσθετη ιδιαιτερότητα ότι αφορούν σε ανήλικα άτομα, τα οποία έχουν περιορισμένη δυνατότητα να διαπραγματευτούν να αρνηθούν τη συμμετοχή υπό το φόβο του στιγματισμού σε μια διαδικασία αυτού του στρατιωτικού τύπου αντίληψης της συνύπαρξης που είναι προβληματική, κάτι που εντοπίζουν και οι παιδοψυχολόγοι: Αποτελεί πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η ελεύθερη προσωπικότητα του παιδιού».

Το δένδρο αντί του δάσους;.....

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Όταν επιχειρείς μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση, πολύ σπάνια θα πετύχεις με την πρώτη το στόχο. Χρειάζεται χρόνος και πολλή δουλειά. Συνεχείς διορθωτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν βήμα - βήμα στο ζητούμενο.
Μια τέτοια μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα δύσκολη, από τις δυσκολότερες, είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, όπως αυτή που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι μέχρι την κατάθεση του στη Βουλή ακολουθήθηκε μια διαδικασία γράψε - σβήσε για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, σημεία που «ξέφυγαν» στη αρχική τους σύλληψη και διατύπωση. Άλλωστε, αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο της διαβούλευσης. Τι θα προτιμούσαν άραγε όσοι σήμερα αναδεικνύουν στα τηλεοπτικά παράθυρα τις διαφωνίες που ακούστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο; Να μην υπήρχαν διαφωνίες; Να μην υπήρχαν βελτιώσεις; Το είχε πει κι ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν αδυναμίες, αλλά η δύναμή μας έγκειται στο ότι τις εντοπίζουμε και τις διορθώνουμε. Έτσι γίνεται και με το φορολογικό νομοσχέδιο. Η συζήτησή του στη Βουλή θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες για να πάρει την τελική του μορφή επί το δικαιότερο.

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Για αρκετές δεκαετίες, από τις αρχές του ’70, η ελληνική κοινωνία στάθηκε αλληλέγγυα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, όσο καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. Από κάποιο σημείο και μετά, όπως όλα τα δίκτυα αλληλεγγύης στην κοινωνία μας, άρχισε να ατονεί και αυτό. Αλλά, πριν δυο χρόνια, μέσα στην πιο σκληρή στιγμή στη 40χρονη πολιορκία της Γάζας, ήρθε ένα γεγονός παράτολμο, εύψυχο, που φάνταζε ότι επιζητεί το αδύνατο. Μια χούφτα άοπλοι πολίτες μπορούν να σπάσουν την πολιορκία της Γάζας; Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε τον Αύγουστο του 2008.
Επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα 44 άνθρωποι από 13 χώρες, μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας Free Gaza Movement (www.freegaza.org), έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τη θαλάσσια πολιορκία της Γάζας. Την πιο μακρόχρονη και βάρβαρη πολιορκία στην ανθρώπινη ιστορία ενός ολόκληρου λαού, από στεριά, αέρα και θάλασσα. Σαράντα ολόκληρα χρόνια ενάμισι εκατομμύριο Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Παλαιστίνιοι επικοινωνούν με τον έξω κόσμο μόνο μέσα από τα λαγούμια που ανοίγουν οι εύψυχοι γαβριάδες όλων των πολιορκιών.
Αυτό το οραματικό, ρομαντικό πνεύμα, αυτό το μοναδικό παράδειγμα αδούλωτου φρονήματος του παλαιστινιακού λαούείναι που συνεγείρει και πάλι τις συνειδήσεις μας. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα ακόμη επιτυχή εγχειρήματα. Κι άλλα τρια στα οποία οι Ισραηλινοί πειρατές, στην πρώτη περίπτωση διεμβόλισαν το σκάφος, στην δεύτερη κατα την διάρκεια της εισβολής στην Γάζα απείλησαν να το βυθίσουν και στην τρίτη το απήγαγαν στο Ισραήλ κλείνοντας στη φυλακή και στη συνέχεια απελαύνοντας τους αγωνιστές ναυσιπλόους.
Έτσι, σήμερα, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε και πάλι, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακό Αντίσταση. Συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr ) για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή μας σε μια νέα, ευρύτερη, ριζικά αναβαθμισμένη, διεθνή αποστολή με το Free Gaza Movement και ισχυρές συλλογικότητες από πολλές χώρες.
Στα τέλη του Απρίλη 2010, η αποστολή με περισσότερα από 10 σκάφη, φορτηγά και επιβατηγά, πολυεθνικό πλήρωμα και επιβάτες, θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας τούτη τη φορά –κυρίως- βασικά υλικά ανοικοδόμησης (τσιμέντο, ξυλεία κ.λπ.), υλικά που το Ισραήλ έχει απαγορεύσει να μπουν στη Γάζα, και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Στόχος μας, εφικτός, είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αυτής αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και υλικών. Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου ξεκινήσαμε οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο, θα έχει συμμετοχικό και μεριδιακό χαρακτήρα και προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό μετά το τέλος των πρώτων αποστολών.
Η αλληλεγγύη μας δεν αφορά μόνο τη Λωρίδα της Γάζας. Με το χτίσιμο του Ισραηλινού Τείχους και τις συνεχείς βίαιες επεμβάσεις του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, ο αποκλεισμός έχει επεκταθεί σε όλη την Παλαιστινιακή γη, έτσι ώστε το σπάσιμό της θαλάσσιας πολιορκίας της Γάζας να συνεπάγεται το πρώτο ελεύθερο άνοιγμα της Παλαιστίνης προς τον έξω κόσμο.
Το ταξίδι μας στη Γάζα θα τελειώσει όταν θ’ ανοίξουν τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας. Ως τότε εμείς θα ταξιδεύουμε. Ως τότε εμείς θα κάνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ό,τι μπορούμε, για να φτάσει η Μεσόγειος ν’ ανοίξει ως θάλασσα, κι αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί εκεί να πάψει να υπάρχει.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι επιλεκτικές οι ευαισθησίες του Άνθιμου..

Ο Άνθιμος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε να βάλει τα πόδια του Κανάκη και της παρέας του σε μια αρβύλα. Και έστειλε εξώδικο για όσα είπαν στην εκπομπή τους. Θιγμένος, ευαίσθητος γαρ και φαντάζομαι υπό την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Ρε πού ήταν αυτή η ευαισθησία του όταν ευλογούσε τον Πατακό και τον Παπαδόπουλο; (Άγιε Πατέρα μην κάνετε τον κόπο να στείλετε εξώδικο σε μας, δεν έχουμε το χιούμορ της Ραδιο Αρβύλας)

koutipandoras.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..Τέλος οι κάμερες...τέλος οι κουκούλες... ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ !!!

Σύντομα θα κατατεθούν από το υπ. Δικαιοσύνης στη Βουλή οι τροπολογίες για την αποποινικοποίηση της κουκούλας και την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών σε δημόσιους χώρους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή την τροπολογία, με την οποία δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα η χρήση της κουκούλας.
Ακόμη, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμη μια δεύτερη τροπολογία για την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών στους δημόσιους χώρους.
Για το ζήτημα των καμερών ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η γνωμοδότηση και η νομοθετική πρόταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών στους δημόσιους χώρους.
Τα δύο νομοθετικά μέτρα ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης.
από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ομολογίες και φορολογίες πίστεως

“Ο έχων δύο χιτώνες,  διαπραγματεύεται το ΦΠΑ”. Δεν θυμάμαι  τέτοια εκκλησιαστική ρήση. Θυμάμαι  αυτή που θυμούνται όλοι. Αν υπάρχει  Θεός, και αν αγαπά ιδιαίτερα τους έλληνες όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τότε σίγουρα προτιμά απ το να του καίμε δυό γραμμάρια παραφίνης υπό μορφήν κεριού, να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα να ζήσει.
Με μεγάλο κόπο θα παραβλέψω τον αρνητικό ρόλο της  Εκκλησίας όταν η Ελλάδα το είχε ανάγκη. Θα πω πως υπήρχαν μόνο Παπαφλέσσες και όχι Γρηγόριοι Ε που καλούσαν τον λαό να μην επαναστατήσει ενάντια στους Τούρκους. Πως υπήρχαν μόνο παπα Ανυπόμονοι και παπα Πυρουνάκηδες, αντάρτες και πατριώτες, και όχι ιεράρχες που “διάβαζαν” επί Χούντας ή Άνθιμοι που φωτογραφίζονταν δίπλα στον Παπαδόπουλο και τον Πατακό. Θα τα παραβλέψω αυτά και θα μείνω σε αυτά που δεν μας χωρίζουν αλλά μπορεί να μας ενώνουν. Τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας.
Στο σημείο αυτό επίσης δεν θυμάμαι εκκλησιαστικό κείμενο, να διαπραγματεύεται πώληση μετοχών, εκτάσεων, συμφωνητικά ενοικιάσεων και συμβόλαια αγορών. Αντιθέτως θυμάμαι καλά νομίζω την εισβολή του Ναζωραίου στο ναό του Σολομώντα, γιατί είχαν μετατρέψει τον Οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου. Θυμάμαι όλες τις παραβολές της Καινής Διαθήκης, γεμάτες από ταπεινούς, καταφρονεμένους, φτωχούς που διεκδικούσαν την Βασιλεία των Ουρανών. Ούτε  χρυσοποίκιλτους σταυρούς σε κοιλιές χοντρών δεσποτάδων (παχαίνει η νηστεία τελικώς) , ούτε διαμαντένιες μήτρες.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η ομιλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στο Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά αλλά αυτό δεν γίνεται με πολιτικές που μας ακυρώνουν...

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Από καιρό είχα ζητήσει με επιστολή μου τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, για να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ μια πολιτική που θα εγγυάται την ιδεολογική και κοινωνική μας οχύρωση απέναντι στη λαίλαπα της τελικής επίθεσης που δεχόμαστε από τους κερδοσκόπους και τα Διεθνή Κέντρα Εξουσίας που απεχθάνονται οτιδήποτε ανεξάρτητο, οτιδήποτε σοσιαλιστικό και εν τέλλει – αλλά αυτό αφορά άλλη κουβέντα- οτιδήποτε ελληνικό.
Έστω και, τώρα, αφότου ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα, αφότου πολύμηνες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος μας ναρκοθέτησαν την πολιτική βούληση και δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις 4 Οκτώβρη, συνεδριάζουμε.
Συνεδριάζουμε σε τούτη την κρίσιμη στιγμή για τη πατρίδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σήμερα δε θα δώσουμε μάχες για καρέκλες, για οφίτσια, αλλά για τις αρχές και τα ιδανικά που μου εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και την υπεράσπισή του, μα πιο πολύ για τους ανθρώπους, αυτούς που μας έδωσαν πολλές φορές την ψυχή τους, ακούμπησαν πάνω μας τις ελπίδες τους για μια περήφανη πατρίδα, για μια καλλίτερη ζωή.
Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που σου έδωσαν κ. Πρόεδρε τη μεγάλη δύναμη τον περασμένο Οκτώβρη, με την τεράστια νίκη να είσαι δυνατός για μια νέα Αλλαγή.
Πολλοί θα σπεύσουν να διαβάσουν πίσω από την ομιλία μου προσωπική πικρία. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμιά πικρία. Δεν ζήτησα ποτέ και τίποτε για μένα. Μακριά από μένα η υστεροβουλία, η διγλωσσία, η υποκρισία. Δεν είμαι σαν κάποιους.
Αυτούς που σου πρόσφεραν κακή υπηρεσία όταν σε διαβεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά, όλα υπό έλεγχο, ότι υπάρχουν πολίτες που δίνουν αγόγγυστα το μισθό τους κι ότι η κοινωνία μας αντέχει τη μείωση του επιπέδου της διαβίωσής της.
Θέλω σήμερα να μεταφέρω τη φωνή, την αγωνία, την απελπισία του απλού πολίτη, του συντρόφου, του φίλου, του απλού ψηφοφόρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ...

Να μην κλειστεί η Πολιτική στον εαυτό της και αποξενωθεί!..

Του Νίκου Κοτζιά
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι για να υπερβεί η χώρα την κρίση της, δεν πρέπει να στραφεί κύρια ενάντια στον άνομο πλουτισμό, στα μεγάλα κεφάλαια που φοροδιαφεύγουν, φοροκλέπτουν και δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, στην παραοικονομία και στη λαμογιά, αλλά ενάντια σε όσους πιστεύουν στη δύναμη και στα δικαιώματα του λαϊκού παράγοντα. Φτάνουν δε, να διατυπώνουν, άμεσα ή έμμεσα, ακόμα και την απαίτηση να στραφεί η κυβέρνηση ενάντια στο μαζικό κίνημα και στο ίδιο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Ουσιαστικά, βέβαια, πίσω από αυτόν τον προσδιορισμό του «εχθρού της οικονομίας» κρύβεται η προσπάθεια να αποκοπεί η σημερινή κυβέρνηση από τις δυνάμεις από τις οποίες αντλεί την πολιτική της ισχύ. Δυνάμεις στις οποίες μπορεί να βρει στηρίγματα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Κάποιοι επιθυμούν την κυβέρνηση να κλειστεί σε ένα «Πύργο» και να εξαρτάται από όσους επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την κρίση προς ίδιο όφελος και σε βάρος της κοινωνίας.
Ο Πύργος του Κάφκα και ο κίνδυνος για τη διακυβέρνηση
Ο «Πύργος» του Φραντζ Κάφκα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του 20ου αιώνα. Στο κείμενο, εκφράζεται η απέχθεια απέναντι σε δύο φαινόμενα που κυριαρχούν στον παγκόσμιο καπιταλισμό: την αποξένωση και την κυριαρχία της γραφειοκρατίας. Ο Α. Ντέπλιν χαρακτήρισε αυτό το έργο ως ένα «λογοτεχνικό ρεπορτάζ από το βασίλειο της Αλήθειας». Μια έκθεση γεγονότων που καταγγέλλει την αλαζονεία και...
τον αυταρχισμό της εξουσίας. Που υποστηρίζει τη διαφάνεια η οποία δίνει δύναμη στην αντιμετώπιση σκοτεινών διαδικασιών και γεγονότων. Στον «Πύργο» διατυπώθηκε το δύσκολο, το παράξενο, το ανείπωτο ως προς την γραφειοκρατία και την αποξένωση με ευθύτητα και ευαισθησία.
Δεν επιδιώκω να κάνω κριτική λογοτεχνίας για ένα έργο το οποίο ο Κάφκα απέτρεψε να δημοσιευτεί όσο ζούσε. Όμως, η σημασία του είναι μεγάλη. Διδάσκει πώς η εξουσία όταν δεν προσέχει σε καιρούς μεγάλων δυσκολιών μπορεί να χάσει την επαφή της με πλευρές της πραγματικότητας και να συμπεριφέρεται ως να είναι ένας περιχαρακωμένος «Πύργος». Στο έργο του ο Κάφκα περιγράφει πώς ένα σύστημα μπορεί να κλειστεί στον εαυτό του. Να εγκλωβιστεί δε στην αυταπάτη, ότι αυτή η αποκοπή είναι η πραγματικότητα καθ’ αυτή. Να πιστέψει ότι μπορεί να γνωρίζει την πραγματικότητα και την αλήθεια ανεξάρτητα από την κοινωνική πραγματικότητα και χωρίς διάλογο μαζί της.
Ο κίνδυνος της αποξένωσης
Ένας μεγάλος κίνδυνος για την Πολιτική, είναι να αποξενωθεί από τον κόσμο που την στήριξε και την στηρίζει. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνει όσο ενισχύεται η αντίληψη ότι η Πολιτική γνωρίζει εξ’ ορισμού καλύτερα από το εκλογικό σώμα και δεν «χρωστά» στο τελευταίο κάτι. Πρόκειται, όμως, για αντίληψη αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αλλά και δημοκρατικότητας,. Στηρίζεται στη λανθασμένη υπόθεση ότι η εκλογική εντολή και το εκλογικό σώμα δεν συμβαδίζουν. Όμως, αν δεν αρέσει σε κάποιους το ελληνικό κοινωνικό σώμα, τότε ισχύουν όσα εύστοχα εντόπισε ο Μπρεχτ. Ο μεγάλος ποιητής αναρωτιόταν για πιο λόγο εκείνοι στους οποίους δεν τους αρέσει ο συγκεκριμένος λαός, δεν αποφασίζουν «μέσα στην σοφία τους» να τον αλλάξουν και να βρουν έναν «καλύτερο λαό και της αρεσκείας τους»; Εξάλλου, αυτή η «αφ’ υψηλού και απόμακρη θεώρηση» του λαού δημιουργεί σειρά προβλημάτων για την πολιτική.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε… χωρίς χειρόγραφα αναλύει την πορεία για την Ανεξαρτησία εναντίον της ολιγαρχίας και τα χώνει στους «τεχνοκράτες»!



Το "φτωχό" πλην... άτιμο ράσο!....(ή αλλιώς, ο ξεφτίλας Ιερώνυμος)

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στην εφημερίδα REALnews, ομολογώ ότι χαμογέλασα. Και χαμογέλασα, γιατί απλούστατα επιβεβαιώθηκα: η Εκκλησία για μια ακόμη φορά δεν έκανε την έκπληξη, αφού -δια στόματος του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος- θεωρεί τη φορολόγησή της "αντισυνταγματική και ανήθικη" και προτίθεται να προσφύγει "στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να την πολεμήσει".
Τα επιχειρήματα των δεσποτάδων παιδαριώδη και ανήθικα, προκλητικά και εξοργιστικά. Λέει ο Ιερωνύμος στο δημοσιογράφο Σωτήρη Σταθόπουλο:
"Έρχεται τώρα, το κράτος και λέει: "Δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις". Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πώς θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μη βγάζει τα έξοδά του;".
Και απορώ: όταν έρχεται το κράτος σε εμάς, σε όλους μας, και μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχετε, εγώ θέλω το 20%, ακόμα και όταν δεν βγάζουμε -που δεν βγάζουμε- τα έξοδά μας, γιατί στη δική μας περίπτωση είναι και νόμιμο και ηθικό, ενώ στην περίπτωση της Εκκλησίας είναι αντισυνταγματικό και ανήθικο; Αυτές τις σαχλαμάρες που αμολά ο ιεράρχης τις σκέφτεται πριν τις ξεστομίσει; Έχει εικόνα του πραγματικού κόσμου, ότι ο λαός πεινά και υποφέρει, ή μήπως το μόνο που τον νοιάζει είναι η... μεταφυσική νιρβάνα της θρησκείας του, που μας προορίζει όλους για έναν... παράδεισο, μεταθάνατιο μεν, αλλά παράδεισο δε;
Και συνεχίζει τις προκλήσεις. Μία παράγραφο παρακάτω, αναφέρει...

Συγκροτημένη, βαθιά πολιτική και με πλήρες πολιτικό πλαίσιο, η τοποθέτηση του Στέφανου Τζουμάκα, στο Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Πρόκειται για ένα Σχέδιο προοδευτική πολιτικής, για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
…η παρούσα κρίση δεν αφορά απλά μία μορφή του καπιταλισμού. Χτυπά στην καρδιά του, στο ανώτερο εξελικτικό του στάδιο. Γι’ αυτό και τα παραδοσιακά εργαλεία είτε αποτυγχάνουν είτε εμφανίζονται κατώτερα των περιστάσεων…
…αποδεικνύεται πλέον ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση μέσα από το ίδιο το σύστημα που δημιούργησε την κρίση…
…είναι έσχατος αποπροσανατολισμός ότι η μισθωτή εργασία, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, καθόρισε την παρούσα δημοσιονομική κρίση. Τα δευτερεύοντα δεν μπορούν να βαπτίζονται σε πρωτεύοντα…
…οι αφελείς απόψεις περί συνταγής Brown ή Obama που θα σταματούσαν την κρίση και μάλιστα προς προοδευτική κατεύθυνση έχουν ήδη διαψευστεί…

…ο Πρωθυπουργός, αξιολογώντας το χαρακτήρα των μέτρων λιτότητας, τα έθεσε εκτός πλαισίου ΠΑΣΟΚ, προς λύπη βέβαια αρκετών αξιωματούχων σοσιαλ-φιλελεύθερων προσανατολισμών καθώς και πολλών άλλων που είναι γνωστοί θιασώτες μονεταριστικών προγραμμάτων λιτότητας…
…δεν χρειάζεται άλλα παπαγαλάκια ότι πρέπει να φτωχύνει η ελληνική κοινωνία για να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, Δεν κινδυνεύει το έθνος. Το Έθνος θέλει ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΟΥ…
…ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ…
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης-εισήγησης του Στέφανου Τζουμάκα:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗN ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΕΩΝ

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!!!

Αν τα πράγματα δεν είχαν ήδη πάρει σχεδόν δραματική τροπή, η επιθεώρηση που το καλοκαίρι στο Δελφινάριο θα προκαλούσε φρενίτιδα γέλιου, θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!». Παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι στις επιθεωρήσεις, πρωταγωνιστούσε η πολιτική.
«Καλατράβα με και ας κλαίω», «Σ' όλο τον κόσμο είναι ίδια, στην Ελλάδα σπάει καρύδια», «Και φάγανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα», «Ελλάς να κλαις και να γελάς», «Κλέψαν τα δις….την κάλπη να δεις», «Ταπί και ψύχραιμοι», «Φύγε Κώστα... Έλα Κώστα»... για να θυμηθούμε μερικούς τίτλους που έσπασαν ταμεία τα προηγούμενα χρόνια!
Πάντοτε μας άρεσε ο αυτοσαρκασμός. Γελούσαμε στο θέατρο με αυτούς, που εμείς οι ίδιοι ψηφίζαμε! Όμως με τη σάτιρα, παίρναμε εκδίκηση. Ήταν μια μορφή τιμωρίας! Δυστυχώς φέτος η πραγματικότητα είναι τόσο δυσάρεστη, ώστε η διακωμώδηση της ακόμη και από τους ταλαντούχους του είδους, δεν θα προκαλούσε γέλιο.
Είναι η πρώτη φορά, που το κλίμα είναι τόσο βαρύ, που δεν σηκώνει χωρατά. Η συσσωρευμένη οργή είναι πρωτόγνωρη, έστω και αν δεν έχει εκφραστεί συλλογικά. Παρά μόνο με την ψήφο στις εκλογές, χωρίς όμως να είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Την αντιλαμβάνεται ωστόσο εύκολα κανείς συζητώντας με τους γύρω του.
Οργή για την πρωτόγνωρη οπισθοδρόμηση της χώρας και της ζωής όλων μας.
Η γενιά μας θεωρήθηκε ως η ευνοημένη γενιά. Όχι μόνο γιατί δεν έζησε πόλεμο, αλλά και γιατί έβλεπε το βιοτικό της επίπεδο να βελτιώνεται συνεχώς. Αποκτήσαμε ένα και δύο αυτοκίνητα, μεζονέτες, εξοχικά, οικιακές βοηθούς, τηλεοράσεις, home cinema, πιστωτικές κάρτες!
Και ξαφνικά ένα πρωί ξυπνήσαμε πάμπτωχοι! Χωρίς δεκάρα στην τσέπη. Το προηγούμενο βράδυ, όπως όλα τα βράδια είχαμε πέσει για ύπνο εφησυχασμένοι πως «η κυβέρνηση συνεχίζει με στέρεα βήματα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να μεταβάλει τη διεθνή πρόκληση σε ευκαιρία για το μέλλον που όλοι προσδοκούμε» όπως αυτολεξεί έλεγε ένα χρόνο πριν, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Άραγε τι μεσολάβησε; Που πήγαν τα χρήματα; Πως ξοδεύτηκαν όλα; Πως σαρώθηκε τόσο βίαια το δημόσιο ταμείο; Ποιοι και πως απόκτησαν τεράστιες περιουσίες; Ποιοι ευθύνονται για τον πρωτοφανή παγκόσμιο διασυρμό της χώρας; Γιατί κανείς δεν έδωσε μια εξήγηση;
Για την ώρα τα κυρίαρχα συναισθήματα όλων μας μπροστά στα συμβαίνοντα, είναι δέος, φόβος, ανησυχία, αβεβαιότητα, αλλά και οργή! Όλοι βέβαια ξέρουν πως τα κλεμμένα, δεν πρόκειται κανείς να τα φέρει πίσω. Έχουν πιθανότατα ενσωματωθεί σε περιουσίες και χαρτοφυλάκια.
Όμως όταν κατακαθίσει η σκόνη, πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι! Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του μεγαλύτερου εγκλήματος που έχει συντελεστεί εναντίον του Ελληνικού κράτους από την μεταπολίτευση και μετά!
Τάκης Σπηλιόπουλος

Σαν σήμερα, 20 Μαρτίου 1997, πέθανε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ....
ΗΓΕΤΙΚO ΣΤΕΛΕΧOΣ ΤOΥ ΦOΙΤΗΤΙΚOΥ ΚΙΝΗΜΑΤOΣ ME ΑNTIΣTAΣIAKH - ΑNTIΔIKTATOPIKH ΔPAΣH EΠIΣTHMONAΣ ΚΑΙ ΣTOXAΣTHΣ.....στις μέρες μας χρειάζεται να αφουγκραζόμαστε και να μελετάμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις σκέψεις ανθρώπων που νοιάστηκαν για τον τόπο μας και κατέθεσαν τη δική τους ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, το δικό μας αύριο.
Ειδικότερα όταν μιλούν για το αύριο της Παιδείας, της Γλώσσας, της Νεολαίας και του Πολιτισμού έννοιες που θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε....

Διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών ( 9:00πμ - 12:15μμ, Οδός Μητροπόλεως)

Συναντηθήκαμε τυχαία στο Facebook και ενωθήκαμε κάτω από ένα κοινό σκοπό: να πιέσουμε σαν πολίτες την Εκκλησία να συνδράμει οικονομικά στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή αριθμεί
88.380 μέλη και αποφασίσαμε να κάνουμε τα ‘κλικ’ μας πράξη κατεβαίνοντας σε μια καθιστική και απόλυτα ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην αυθόρμητη αυτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μητροπόλεως έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.
Φορολογώντας υψηλά την τεράστια περιουσία της εκκλησίας οι φόροι για τους πολίτες και το κρατικό έλλειμμα θα μειωθούν αισθητά! Θέλουμε να επιβληθεί το δίκαιο και να σταματήσει η συνεχής προκλητικότητα των υψηλόβαθμων κληρικών που αναγγέλλουν ότι οι πλούσιοι πρέπει να δώσουν τον οβολό τους αλλά οι ίδιοι στέλνουν δισεκατομμύρια σε offshore λογαριασμούς και δεν φορολογούνται αρκετά.
Θέλουμε την υποστήριξή και την παρουσία σας!
Η συγκέντρωση αυτή είναι μια ειρηνική/καθιστική διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Ζητάμε απλά και ειλικρινά να φορολογηθεί η Εκκλησία, και να μοιραστεί τον πλούτο της προς όφελος των Ελλήνων!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ...ΑΓΩΝΑ ! (ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ. ΡΕ !...).











Σημαντικά βήματα φορολογικής δικαιοσύνης!!..

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. Με το νομοσχέδιο δίνεται απάντηση στο άδικο και στο παράλογο, που κυριαρχούν στο σημερινό σύστημα. Ικανοποιείται το αίτημα χιλιάδων πολιτών που είπαν με κάθε τρόπο «βαρέθηκα να πληρώνω μόνο εγώ» ή «θέλω να πληρώνω τους φόρους μου, αλλά μην με αφήνεις άλλο να αισθάνομαι το κοροΐδο του συστήματος», και ζητούν να πάψουν να νιώθουν θύματα επειδή δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.
ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ
Τι ισχύει σήμερα;
Με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή επιβαρύνθηκαν δυσβάσταχτα τα εισοδήματα από 12.000 μέχρι 35.000 ευρώ το χρόνο.

Δίκαιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

H ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποτελεί βαθιά τομή για την οικονομική ζωή του τόπου αλλά και μεγάλη ανάσα για όλους τους πραγματικά εργαζόμενους στην Ελλάδα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους όλοι οι πολίτες φορολογούνται με την ίδια φορολογική κλίμακα άσχετα από την πηγή του εισοδήματος.
Στα φορολογητέα εισοδήματα που εντάσσονται στην κλίμακα περιλαμβάνονται μερίσματα και διανεμόμενα κέρδη εταιριών .
Τολμά επιτέλους μια κυβέρνηση να βάλει <<χέρι >> στους έχοντες και κατέχοντες χωρίς ταυτόχρονα να εκδικείται όσους επιχειρούν με τιμιότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Ευνοούνται τα ατομικά εισοδήματα έως 40.000 ευρώ ενώ επιβαρύνει τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Καταργούνται απαράδεκτες φοροαπαλλαγές και η φορολόγηση με ειδικούς συντελεστές
Το ΕΤΑΚ καταργείται, και φόρος επί της μεγάλης ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται σε ποσά άνω των 400,000 ευρώ.
Φορολογούνται με 20% τα έσοδα της εκκλησίας από ακίνητα που κατέχει
Όλα τα παραπάνω καθώς και σειρά άλλων μέτρων που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελούν ισχυρό χτύπημα στην παρασιτική οικονομία της χωράς μας ,τονώνει το αίσθημα δικαίου όλων των εργαζομένων αλλά και όσων επιχειρούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης .
Αποτελούν πιστή εφαρμογή του προεκλογικού μας προγράμματος .
Είναι λοιπόν πατριωτικό μας καθήκον να στηρίξουμε την παραπάνω επιλογή της κυβέρνησης καθώς και να την βελτιώσουμε όπου είναι δυνατό με εποικοδομητικές προτάσεις.

ΚΑΠΑΤΑΗΣ Α. ΧΡΗΣΤΟΣ

Παπανδρέου στην ομιλία του στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ...."Δεν βρήκαμε καν κράτος".


«Η κατάσταση είναι εμπόλεμη» τόνισε στην ομιλία του στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Χαλκιδική ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Δίνουμε μάχη με τα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας».

Παράλληλα ο Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για τις επιλογές της και την κατάσταση που δημιούργησε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δίκαιο είναι να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έτσι ώστε να είμαστε κυρίαρχοι των επιλογών μας και να μην ισχύει το δίκαιο των ισχυρών. Ως προς το μέγεθος των προβλημάτων, δεν είχα ποτέ διανοηθεί ότι βρισκόμασταν στον πάτο του βαρελιού. Δεν βρήκαμε καν κράτος".

topontiki


Ο αγώνας των Παλαιστινίων μέσα από το φακό του Ahmad Mesleh

Ahmad Mesleh
















Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Εκκλησία αντιστέκεται στην επιπλέον φορολόγησή της


Μολονότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φαίνεται να "αναγκάζει" την εκκλησία να βάλει επιτέλους το χέρι στην τσέπη για την καταβολή φόρων (καθώς μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν το έβαζε) πρέπει πολλά ακόμα να γίνουν έτσι ώστε να συνεισφέρει και ο τεράστιος αυτός οικονομικός οργανισμός ισότιμα στη φορολογία και να μην παραμένει στο φορολογικό απυρόβλητο. !!!!

Ήδη το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τη φορολόγηση με ευνοϊκούς όρους- με συντελεστή 20% αντί 35% που ισχύει για άλλους κοινωφελείς οργανισμούς- της εμπορικά εκμεταλλευόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας.
Μιας περιουσίας που παραμένει αγνώστου μεγέθους για το κράτος, καθώς το τελευταίο αρκείται στα όσα έχει "καταγράψει" η διαρκής ιερά σύνοδος και όχι στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας που είναι μοιρασμένη στις κατά τόπους μητροπόλεις. Παρά την εκ νέου προνομιακή αντιμετώπισή της από το κράτος, η εκκλησία φέρεται να αντιδρά στη φορολόγηση αυτή και θα πρέπει να αναμένουμε "πύρινους" λόγους από κληρικούς τις προσεχείς ημέρες, ειδικά εν όψει των εορτασμών του Πάσχα και της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου στις εκκλησίες.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επικοινωνιακή αντίδραση της εκκλησίας (αν τελικά υπάρξει) στην- για ακόμα μία φορά προνομιακή- ένταξή της στη φορολογική διαδικασία.

stoxasmos-politikh