Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αρης ο αρχηγός των ατάκτων (αναθεωρημένη έκδοση)

Η μεγαλύτερη ιστορική έρευνα που έγινε ποτέ για τον Αρη Βελουχιώτη. Όπου πήγε, πήγα. Έπρεπε να δω τους τόπους που έδρασε και να ακούσω τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και έζησαν μαζί του. Το ευτύχημα είναι ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1970, που άρχισα την έρευνα, πρόλαβα εν ζωή τους περισσότερους από εκείνους που τον λάτρεψαν ή τον μίσησαν, που τον πολέμησαν ή υπήρξαν συναγωνιστές του. Έτσι, διασώθηκαν πολλά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, συμπεριφορές και ατόφιες φράσεις του, που αναπαράγονταν από στόμα σε στόμα, όπως το δημοτικό τραγούδι. Και είχα την τύχη να έχω σπουδαίους οδηγούς σε κάθε τόπο. Αλλο είναι να πηγαίνεις ψάχνοντας και άλλο να σε ξεναγούν στο πρώτο αντάρτικο λημέρι του Παρνασσού οι καπετάνιοι Περικλής και Νικηφόρος. Αλλο να χαζεύεις το βουνό από μακριά και άλλο να σου δείχνει ο μαυροσκούφης Κατσαντώνης τα περάσματα της Χελιδόνας. (Διονύσης Χαριτόπουλος ) Είναι γνωστό ότι ο Διονύσης Χαριτόπουλος επί πολλά χρόνια συγκέντρωνε και κυρίως διασταύρωνε οτιδήποτε αφορά τον Αρη από μια ογκώδη βιβλιογραφία, από κάποια όχι πολύ προσιτά αρχεία, από ατελείωτες ώρες συνεντεύξεων με εκατοντάδες αντάρτες, καπετάνιους, μαυροσκούφηδες, αξιωματικούς και χωρικούς, και ακολούθησε τα ίχνη του από βουνό σε βουνό. Αποτέλεσμα, αυτός ο τόμος για τη μυθική φυσιογνωμία του Αρη. 

Και αύξηση της τιμής του ρεύματος ζητεί η τρόικα!..

Οχι μόνο πώληση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η σχετική απαίτηση θα ενσωματωθεί στο νέο Mνημόνιο που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι ελεγκτές της τρόικας, υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπέβαλαν και επισήμως το αίτημα προς την ελληνική πλευρά, χθες. 
Μάλιστα έθεσαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει τη λήψη των σχετικών αποφάσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των διαγωνισμών πώλησης των μονάδων έως τον Μάρτιο του 2011.

Οι 10 εντολές.....Συμπληρωματικό μνημόνιο μας ζητά τώρα η τρόικα για την 3η δόση του δανείου!!

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα -κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η εξυγίανση ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, ναι μεν δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Το μίνι Μνημόνιο δίνει κατεύθυνση στην κυβέρνηση ως προς το πώς πρέπει να κινηθεί για να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο. Κι αυτό γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με Τα Νέα, η τρόικα ζητά:

Ένα μεγάλο group του facebook ( Είμαστε ΠΑΣΟΚ, είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ) κλείνει!!!....

Φίλοι, φίλες Σύντροφοι-ες και συναγωνιστές-στριες ,
Αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση των groups, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ (ΓΚΡΟΥΠ και ΣΕΛΙΔΑ) Οι λόγοι που οδηγούμαστε σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί και σύνθετοι, πολιτικοί και προσωπικοί. Προσπαθήσαμε μέσα από τη δημιουργία αυτών των groups να δώσουμε τις κοινωνικές μας μάχες δυναμικά ως Αριστεροί Σοσιαλιστές και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δυστυχώς οι εξελίξεις και η πορεία του Κινήματος ως Κυβέρνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Αδυνατούμε πλέον να υπερασπιστούμε ενιαία τον τίτλο αλλά και τον εσωτερικό διάλογο που ενώ αποτελούσε πρωταρχικό μας στόχο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχει κανένα νόημα. 
Σας επισυνάπτουμε την τελευταία Απόφαση - Ανακοίνωση που εκδώσαμε το Μάρτιο του 2010 δίνοντας σε όλους σας ραντεβού το Σεπτέμβρη για τη συνέχιση των κοινωνικών μας αγώνων ενάντια πάντα στον Φιλελευθερισμό και πάντα με στόχο τη ανασυγκρότηση Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Αριστεράς ...καλούς αγώνες σύντροφοι

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Προειδοποίηση!!


Επειδή πληροφορούμαστε ότι οι κύριοι της ΤΡΟΪΚΑ που συζητούν σήμερα με την Ελληνική αντιπροσωπεία έθεσαν θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, με κάθε σοβαρότητα, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει σ΄αυτές τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις.

Σε όλα υπάρχουν όρια.!!!
Την επιχείρηση του Ελληνικού λαού δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να την ξεπουλήσει.
Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε.!!!
Για ότι συμβεί την ευθύνη δεν θα την φέρουμε εμείς.
Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

«Κι έτσι εδώ σε ξαναβρίσκω, Αλέξη...»

Ο σκηνοθέτης Γεράσιμος Ρήγας έχει μάθει απ' έξω και ανακατωτά τη διαδρομή Αθήνα-Αμφισσα. Είναι το καθημερινό του δρομολόγιο από τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε η δίκη για τον φόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο λόγος που την παρακολουθεί είναι κινηματογραφικός. Δεν ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την ίδια τη δίκη. Αλλά μια ταινία κινουμένων σχεδίων με φόντο τις μαζικές δεκεμβριανές εξεγέρσεις, που συντάραξαν την Αθήνα πριν από ενάμιση χρόνο, πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο του εφήβου. 
Κι αν η επιλογή του κόμικς σάς φαίνεται παράδοξη για ένα θέμα πολιτικό, που έχει στον πυρήνα του την τραγική προσωπική ιστορία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, υπάρχουν δύο τρανταχτά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ της απόφασης του Γεράσιμου Ρήγα να ακολουθήσει τον δρόμο των κινουμένων σχεδίων. 

Συνεχίζουν την απεργία

Να συνεχίσουν την απεργία αποφάσισαν στη σημερινή Γενική συνέλευση των σωματείων τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοιας Χρήσης και βυτιοφόρων.
«Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ότι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό τους στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης και ευχαρίστησε όσες κοινωνικές ομάδες συμπαραστέκονται στον κλάδο.
Αργότερα οι απεργοί πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
ethnos.gr

Συγκαλυμμένη εξαγορά των ΜΜΕ της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει ευρωπαϊκή έκθεση

Έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διοχετεύει υπογείως κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια σε δημοσιογράφους της Λατινικής Αμερικής. Η αποκάλυψη έγινε μέσω έκθεσης από μια κεντροδεξιά ευρωπαϊκή οργάνωση (FRIDE), με την οποία διαπιστωνόταν ότι από το 2002, οι ΗΠΑ δαπανούσαν περίπου 3 με 6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε «μικρά σχέδια με τα πολιτικά κόμματα και τις ΜΚΟ» στη Βενεζουέλα.
Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν ότι το χρονικό διάστημα 2007-2009, το ελάχιστα γνωστό γραφείο Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας του ΥΠΕΞ διοχέτευσε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοσιογράφους στη Βολιβία, Νικαράγουα και Βενεζουέλα, μέσω της Pan American Development Foundation (PADF) που έχει έδρα την Ουάσινγκτον αλλά δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική από 1962.

Η εθνική μας κυριαρχία δεν απειλείται απ' το χρέος....Απειλείται απ' την «συλλογική μας συνθηκολόγηση»!!!..


Η εθνική μας κυριαρχία δεν απειλείται απ' το χρέος....Άλλα απ' την «συλλογική μας συνθηκολόγηση»!!!..

Να τα εκατοστίσει!

Σήµερα ο Μίκης Θεοδωράκης, συµπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα κρητικό και µητέρα σµυρνιά.
Για να τιµήσουν τη γιορτή του παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, σχεδίασαν ένα µουσικό πρόγραµµα - δώρο γενεθλίων στο Θέατρο του Λυκαβηττού, απόψε στις 21:00.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο «Καλλικράτης» και εμείς…

του Μιχάλη Καραδημητρίου, Γραμματέα Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου
Ηράκλειο, 28 Ιουλίου 2010
Αναμφίβολα η αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα από τα βάθρα της Δημοκρατίας μας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και ιστορία αυτού του τόπου. Από τις Κοινότητες και τον παντοδύναμο Πρόεδρο του χωρίου, περάσαμε στις αιρετές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στην συνέχεια στους διευρυμένους «Καποδιστριακούς» Δήμους και τοπικά συμβούλια. Μεγάλα Δημόσια έργα αποτέλεσαν στόχο και υλοποιήθηκαν από την αυτοδιοίκηση.
Σήμερα έστω και με καθυστέρηση θεμελιώνεται ο θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, με ένα παράλληλο σχέδιο μιας νέας αρχιτεκτονικής στον χώρο της Αυτοδιοίκησης το γνωστό πλέον «Καλλικράτη». Μια μεταρρύθμιση, που κατά την γνώμη μου συνιστά μια μεγάλη επανάσταση για τον χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα για την ίδια την λειτουργία του αποκεντρωμένου και επιτελικού κράτους.
Σε λίγους μήνες καλούμαστε να συμμετέχουμε για πρώτη φορά στις νέου τύπου εκλογές επιλέγοντας Δήμαρχο, Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο για τον τόπο μας και Περιφερειάρχη και Περιφερειακό συμβούλιο για την Περιφέρεια μας. Επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα κληθούν να υπηρετήσουν όχι απλά ένα νέο θεσμό, αλλά μια νέα πολιτική αντίληψη για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών με βάση τα σύγχρονα προστάγματα και αναγκαιότητες των δύσκολων καιρών που ζούμε.

Οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους διεθνείς πιστωτές της δεν μπορούν να αποτελέσουν επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ με υπόμνημα που κατέθεσε στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ζητά την επείγουσα ενεργοποίηση του τακτικού ελεγκτικού μηχανισμού της εξαιτίας της παραβίασης θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας από τα νομοθετικά μέτρα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του διεθνούς μηχανισμού δανεισμού της χώρας.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, κεντρικά ζητήματα της προσφυγής αποτελούν η παράνομη κρατική παρέμβαση με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση των κατώτατων ορίων προστασίας που επί δεκαετίες διασφαλίζονται από τις Εθνικές Γενικές ΣΣΕ, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι δραστικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και η ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των εργαζομένων.

Έκθεση – κόλαφος της Διεθνής Αμνηστίας κατά Ελλάδας

Έκθεση – κόλαφο για τη μεταχείριση των «παράτυπων» μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα παρουσίασε η Διεθνής Αμνηστία. Η έκθεση επικρίνει δριμύτατα τις ελληνικές αρχές διότι «αντιμετωπίζουν τους παράτυπους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο ως εγκληματίες».
Η οργάνωση καλεί την Ελλάδα να αναθεωρήσει άμεσα την πρακτική κράτησης των μεταναστών αυτών, μεταξύ των οποίων συχνά συμπεριλαμβάνονται και ασυνόδευτα παιδιά.
Σημειώνεται ότι οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο κρατούνται σε συνοριακούς σταθμούς και κέντρα κράτησης, συχνά επί μήνες, με περιορισμένη ή ανύπαρκτη πρόσβαση σε νομική, κοινωνική ή ιατρική στήριξη. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο σε ορισμένες περιπτώσεις να δικάζονται, να καταδικάζονται σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο και να διατάσσεται η απέλασή τους χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης και διερμηνέα. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για περιφρόνηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών υπό το διεθνές δίκαιο.
Τονίζεται επίσης ότι οι συνθήκες υγιεινής στις εγκαταστάσεις κράτησης των μεταναστών είναι ανεπαρκέστατες, ενώ ορισμένοι κατήγγειλαν άσχημη μεταχείριση σε βάρος τους από την ακτοφυλακή ή την αστυνομία.

Το opengov φεύγει...Η Διοίκηση του ΙΚΑ έρχεται!!!

Ήρθε η στιγμή μετά από εννέα μήνες να εγκριθεί ο διορισμός του διοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας. 
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, διοικητής του ΙΚΑ θα αναλάβει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.
Από πολύ νωρίς το "λέγαμε"!!....καλές οι πρωτόγνωρες διαδικασίες και τα βιογραφικά-διδακτορικά-masters κ.α....αλλά για (management) Διοίκηση Επιχείρησης!!!..Και όχι για ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!
Παρεμπιπτόντως εκείνα τα περιβόητα on line υπουργικά συμβούλια... γίνονται??..

Προσφυγή για την ακύρωση του Μνημονίου...

Αίτηση για την ακύρωση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ,  η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.
Οι λόγοι της προσφυγής τους αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά.

Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ

του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε". Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους.Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.
Η νέα δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.
Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Μεθόδευση ξεπουλήματος

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναμένεται να έχει εντός της ημέρας το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με αντικείμενο τις προτάσεις που φέρονται να έχουν καταθέσει στην κυβέρνηση εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πώληση σε ιδιώτες λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης.
Η ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει τις προτάσεις αυτές ως «μεθόδευση ξεπουλήματος» της επιχείρησης και προειδοποιεί με απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προχωρήσουν προς υλοποίηση.
«Τα σενάρια για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ή αντίστοιχου ποσοστού ενέργειας σε ιδιώτες μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους και κάθε πιθανή προσπάθεια εφαρμογής τους θα αποτελέσει αιτία πολέμου» είναι η άποψη της ΓΕΝΟΠ που ήδη και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
zougla

ΔΙΟΔΙΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!  Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
 Η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, που πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Εκεί παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).
Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη στα διόδια κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.
Το πρόβλημα που δεν έχει μόνο μία πτυχή, αποτελεί...πρόκληση για την κοινωνία, σε μια εποχή που εκατομμύρια καταναλωτές ασφυκτιούν μέσα στα καινούρια οικονομικά δεδομένα:

" ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ " 1973


Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

Είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση απεργών;;;;

Γράφει ο Σκορπιός
Αγαπητοί φίλοι
Επειδή δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολιτικής επιστράτευσης και είναι ακραίο μέτρο καταστολής το ερώτημα που τίθεται είναι.
Είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης;;;;
Σας στέλνω ένα άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου τουυ δικηγορικού συλλόγου Αθηνών που αναφερόταν στην επιστράτευση των απεργών Ναυτεργατών το 2006. Ας ανοίξει ο διάλογος και ας ακουστούν και άλλες απόψεις
Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση
Αντώνης Ρουπακιώτης
24/02/2006

"Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το άρθρο 16 Ν. 2936/2001 αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 παρ. 5 Ν.Δ. 17/74 και ορίστηκε ότι ως "κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010


sibilla

Όλοι και όλα σε κρίση...

Άκουσα κάποιον γλύπτη στις ειδήσεις, μεγάλο σε ηλικία και με πνεύμα που θα ζήλευαν πολλοί.
Είπε πως οι φίλοι και οι γνωστοί σου, περιμένουν να νιώσουν άνθρωποι, μέσα από την δικιά σου δυστυχία... Είπε πως μετά τις πολλές του επιτυχίες, στις τέχνες, όλοι τον ξέχασαν και πως είναι πλέον μόνος, σαν έναν ταξιδιώτη με μια βαλίτσα γεμάτη επιτυχίες...
Είπε πως δεν είχε ανάγκη από φίλους, πως το μόνο που θέλει, είναι συντρόφους...
Ποιος από εμάς πιστεύει πως έχει βρει συντρόφους, να τον ξέρουν, να τον καταλαβαίνουν, να τον στηρίζουν σε ό,τι κάνει, να του λένε μπράβο στα καλά και "μην φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ" στα άσχημα...
Είναι μάλλον ένα χαρακτηριστικό των καιρών μας, όπως η αδιαφορία για τον διπλανό μας, η αδιαφορία για την κοινωνία, η αδιαφορία για την μόρφωση και την εξίσωσή μας με τον θεό, η απαξίωση του αγώνα και της ιστορίας, η πρώτη γενιά που δεν ξέρει να αγωνίζεται, δεν ξέρει να ζητά,δεν ξέρει να ονειρεύεται και όταν ξυπνάει το πρωί θέλει πάλι να κοιμηθεί μήπως και αποκτήσει όνειρα...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!

...αύριο, σαν έλθει η δική σου σειρά να απολυθείς, να βρεθείς στο δρόμο και να πεινάσεις, να θυμάσαι ανθρωπάκο πως όταν έκαναν οι άλλοι απεργίες, εσύ αντί να είσαι στο πλευρό τους "γκρίνιαζες"... θα έρθει και η δική σου σειρά ανθρωπάκο, να είσαι σίγουρος!...

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΗΓΕΤΕΣ....Λαοπρόβλητος,εμβληματικός,... Ηγέτης και οραματιστής


Η αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης

ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ*
Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης συνιστά αποικιοκρατική σύμβαση με σημαντικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και λοιπές επιπτώσεις για τη χώρα.
Η σύμβαση υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις: α) των αποφάσεων του Ecofin για τη δημοσιονομική πειθαρχία της Ελλάδας, β) των σχετικών αποφάσεων των χωρών της Ευρωζώνης για τον μηχανισμό «στήριξης» της Ελλάδας μέσω κοινά οργανωμένων διμερών δανείων και γ) του γνωστού μας Μνημονίου.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι, αντί για τη Γερμανία, τη σύμβαση υπέγραψε η κρατική τράπεζα KfW.
Ταυτόχρονα και τα δεκαπέντε κράτη της Ευρωζώνης υπέγραψαν σχετική «Συμφωνία Πιστωτών» με την οποία ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθήκοντα συντονισμού και διαχείρισης των διμερών δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα, συνολικού ποσού 80 δισ. ευρώ.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«30 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία της νεαρής Σωτηρίας Βασιλακοπούλου μπροστά στο εργοστάσιο γκέτο της ΕΤΜΑ. Η νεαρή φοιτήτρια με την απεργιακή προκήρυξη στο χέρι δολοφονήθηκε από οδηγό πούλμαν (τσιράκι της εργοδοσίας) μπροστά στην πύλη του γκέτο.
Τα οράματα της Σωτηρίας είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα.!!!
«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει
Θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει
Θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο».
Γιάννης Ρίτσος

Την Πέμπτη κατατίθεται η προσφυγή κατά του Μνημονίου

Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή, κατά του Μνημονίου από τον Δικηγορικό Συλλόγο, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς.
Όπως κοινοποιήθηκε από τον Δικηγορικό σύλλογο, το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, κατατίθεται την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την ίδια μέρα θα δοθεί σχετική συνέντευξη Τύπου.«Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του ΔΣΑ, ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας, ή εξ φορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερής κι αν είναι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και προστίθεται: «Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος. 

ethnos.gr

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Κομισιόν: «Να πωληθεί το 40% της ΔΕΗ»...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ-ΔΕΗ

«Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μέσω διαγωνισμού», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο πρακτορείο Reuters.
«Αυτό σχετίζεται με το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ και της Κομισιόν. 
Η ΔΕΗ είναι ο κυρίαρχος στην ελληνική χονδρική αγορά ενέργειας», σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος..

Διαβαστε τώρα την απάντηση της ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για όλα αυτά τα σενάρια!!!

«Το έθνος είμαι εγώ!»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Υπάρχουν δύο θέματα με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε αύξηση αποδοχών φέτος και να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας αναδρομικά (!) που χορηγούν οποιαδήποτε αύξηση, έστω και συμβολικού χαρακτήρα της τάξης του 0,5% ή 1% ή 1,5%. Το πρώτο και σοβαρότερο θέμα είναι φυσικά η ουσία αυτής της απόφασης, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων. Το δεύτερο όμως είναι οι απόψεις που μέσα στο κοινοβούλιο εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν ασχολίαστες, καθώς υποδηλώνουν μια πολύ επικίνδυνη εκτροπή πολιτικής σκέψης που αγνοούμε αν εκπορεύεται μόνο από τον υπουργό Εργασίας προσωπικά ή αν εκφράζει ολόκληρη την κυβέρνηση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
«Δεν μπορεί να γίνεται μια εθνική προσπάθεια και κάποιοι να μη στοιχίζονται. Δεν μπορεί κάποιοι να κοροϊδεύουν τους υπόλοιπους» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος σε όσες αποφάσεις του ΟΜΕΔ χορηγούσαν αυξήσεις, χαρακτηρίζοντας «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» το φαινόμενο.
Εν πρώτοις ανακύπτει το θέμα της υποτιθέμενης «εθνικής προσπάθειας», το οποίο σκοπίμως επιδιώκει να βαφτίσει την καθαρά κυβερνητική πολιτική του μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, η οποία έχει αποκλειστικά και μόνο τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ συν της Ντόρας Μπακογιάννη, ως δήθεν «εθνική» προσπάθεια. Από πού κι ως πού αναγορεύεται σε «εθνική» πολιτική μια καθαρά κυβερνητική πολιτική, με την οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και άνω του 40% των βουλευτών;
Επιχειρώντας να εισαγάγει την εξωφρενική για την εποχή μας αρχή... «το έθνος είμαι εγώ!», ο υπουργός Εργασίας έρχεται αντιμέτωπος με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η δήθεν «εθνική» προσπάθεια του Α. Λοβέρδου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κυβερνητική και μόνο πολιτική, στην οποία προσχώρησαν το ΛΑΟΣ και η Ντόρα. Πέραν τούτου, ουδέν.

KΩΝΣΤΑΝΤIΝΑ KΟYΝΕΒΑ «Δεν έχω θυμό για τους δράστες»

Η συνδικαλίστρια που συγκλόνισε την Ελλάδα μιλάει για τη ζωή της μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της, για τους δράστες, για τον συνδικαλισμό και για το μέλλον

Τα παράθυρα στο σπίτι που της παραχώρησε ο ΟΕΚ στα Πετράλωνα είναι κλειστά και εκείνη φοράει φόρμα και κάλτσες. Η μητέρα της είναι στο πλευρό της από την πρώτη μέρα και η Τζένη, η αποκλειστική νοσοκόμα, είναι δίπλα της σε κάθε της κίνηση. «Θέλετε κρύο τσάι» ρωτάει εκείνη για να σπάσει τη βουβαμάρα.«Ζεσταίνεστε; Ξέρετε, δεν κάνει να με φυσάει ο αέρας γιατί δεν πρέπει να κρυώσω» συνεχίζει. Η φωνή βγαίνει μέσα από «το κόσμημα στο λαιμό», όπως χαρακτήρισε η ίδια την τραχειοστομία της, συμμετέχοντας στην παράσταση των Γερμανών Rimini Ρrotokoll στο Ηρώδειο. Το ραμμένο αριστερό της μάτι πού και πού δακρύζει«Δεν έγινε σωστή έρευνα»

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΤΕ» !...

Τα πρόθυμα (και αναγκασμένα) ΜΜΕ, να προωθήσουν, με κάθε τρόπο, την πρόταση του κ. Σάλλα, εκτός από τον, υπέρμετρο, εκθειασμό αυτής καθεαυτής της πρότασης, αποδίδονται και σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να απαξιώσουν την Αγροτική Τράπεζα και να την εμφανίσουν προβληματική, με αβέβαιη τη βιωσιμότητά της και το μέλλον της.
Η θλιβερή αυτή προπαγανδιστική προσπάθεια, εκτός από το χαστούκι που έλαβε, μόλις πρόσφατα, από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, (ο οποίος αναβάθμισε την ΑΤΕbank), έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με τα οικονομικά δεδομένα της Τράπεζας, έτσι όπως αυτά εμφανίζονται στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις, για τη χρήση του 2009, αλλά και τους πρώτους μήνες του 2010.
Η χρήση του 2009 παρουσίασε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 400 εκατ. €, που μετατράπηκαν σε ζημιές, επειδή η διοίκηση Πανταλάκη επέλεξε να εγγράψει στις προβλέψεις για επισφάλειες ένα υπέρογκο ποσό, που άγγιξε τα 825 εκατ. €. (Για το 2008, το αντίστοιχο ποσό ήταν, μόλις, 204 εκατ. € !).
Το πρώτο τρίμηνο του 2010, με την κρίση σε πλήρη εξέλιξη, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου της ΑΤΕbank ανήλθαν στα 79 εκατ. €, αυξημένα κατά 64% (!), σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Κι αυτά, όμως, μετατράπηκαν σε ζημιές, μιας και στις προβλέψεις για επισφάλειες εγγράφηκαν 98 εκατ. €, ποσά αυξημένα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2009, κατά …70% !!!

ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ...

Ο χαμαιλέων είναι ένα εκπληκτικό ζώο, που οφείλει τη μακραίωνη επιβίωσή του στην απαράμιλλη ικανότητά του να προσαρμόζεται στο περιβάλλον, ώστε οι εχθροί του να μην αντιλαμβάνονται την ύπαρξή του.....

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, τείνει να μεταλλαχθεί από κόμμα φορέας των αναγκών της κοινωνίας και άρθρωσής τους προς το κράτος, σε έναν μηχανισμό που «επεξηγεί» τις επιλογές του κράτους και της Τρόικας προς την κοινωνία.

O μετασχηματισμός των κομμάτων και το ΠΑΣΟΚ
του Νίκου Κοτζιά
Τα κόμματα εκφράζανε κοινωνικές ομάδες και τα συμφέροντά τους. Αιτήματα και ιδεολογία καταγράφονταν ως ένα «κομματικό πρόγραμμα» μακράς πνοής. Αργότερα, τα μεγαλύτερα κόμματα που είχαν κυβερνητικές προοπτικές και εμπειρίες προσχώρησαν στον πραγματισμό και συνέτασσαν όλο και πιο συχνά «κυβερνητικά προγράμματα» εγκαταλείποντας στην ουσία τα στρατηγικά προγράμματα.
Τα τελευταία χρόνια, η σχέση ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα και το κράτος έχει αναστραφεί. Όλο και περισσότερο αυτά τα κόμματα, ιδιαίτερα όταν κυβερνούν, δεν ασχολούνται ως προς το πώς θα μπολιάσουν το κράτος με τα αιτήματα των εκπροσωπούμενων από αυτά, αλλά πώς θα εκλαϊκεύσουν τις κρατικές ενέργειες. Πώς θα πείσουν το εκλογικό σώμα για την αναγκαιότητά τους.
Όπως, σήμερα, επιδιώκει να πείσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη εγκατάλειψης του κομματικού προγράμματος, ακόμα και του άμεσου προεκλογικού, προκειμένου να υλοποιηθεί το Μνημόνιο με την Τρόικα.
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, τείνει να μεταλλαχθεί από κόμμα φορέας των αναγκών της κοινωνίας και άρθρωσής τους προς το κράτος, σε έναν μηχανισμό που «επεξηγεί» τις επιλογές του κράτους και της Τρόικας προς την κοινωνία.
Αυτό διαταράσσει τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με λαϊκά κοινωνικά στρώματα καθώς και με την κοινωνία ως σύνολο.Το ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς του, άντλησε κοινωνικά τη δύναμή του από τρεις πηγές.

Τις κόκκινες γραμμές εμείς.....ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Όσοι σχεδιάζουν ως γνήσιοι εντολοδόχοι του ΔΝΤ, σενάρια πώλησης ή περαιτέρω μετοχοποίησης ή σπάσιμο της με δημιουργία θυγατρικών ή πώληση Μονάδων της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού Λαού...
...καλύτερα να το ξανασκεφτούν
...Τις κόκκινες γραμμές τις ξέρει πολύ καλά η Κυβέρνηση!!! Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν το τοπίο ΤΩΡΑ!!!και ας μην παίζει με τις λέξεις...οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξέρουν πολύ καλά από Μάχες, είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν σκληρά και να την υπερασπιστούν μέχρι τέλους!!!!
Ας μη δοκιμάζει λοιπόν η Κυβερνηση ούτε τις ΑΝΤΟΧΕΣ  ούτε τις ΑΝΟΧΕΣ τους!!..γιατί απλά...ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!!!

Ευκαιρίας δοθείσης, βγάζουν στο σφυρί το 40% της ΔΕΗ..τρώγοντας ανοίγει η όρεξη....

Θέμα βίαιης απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας μέσω πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και επιμέρους δραστηριοτήτων της επιχείρησης ανοίγει με επιτακτικό τρόπο πλέον η Κομισιόν, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συγκυρία έλευσης της τρόικας στην Ελλάδα για να κορυφώσει την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.
Μολονότι στο Μνημόνιο δεν εμπεριέχονται πουθενά συγκεκριμένοι όροι για τον τρόπο που θα επιτευχθεί αποτελεσματική απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας και Ανταγωνισμού ζήτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άρον άρον στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και του 40% των υδροηλεκτρικών έργων.
Παράλληλα τράβηξαν στα άκρα το θέμα του λειτουργικού διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, ο οποίος προβλέπεται στο «Γ' Ενεργειακό Πακέτο», ζητώντας όχι μόνο τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από την 1η Μαρτίου 2011, αλλά και την παραχώρηση ποσοστού των δικτύων σε ιδιώτες.

26 Ιούλη 1953 - 26 Ιούλη 2010..Η Κούβα δεν είναι μόνη!!!

Ενάντια σε ένα απεχθή και  άνισο διεθνή εμπάργκο η αλληλεγγύη μας στην Κούβα θα είναι η εγγύηση για ...να συνεχίζει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!!!

Carlos Latuff: Ένας ακτιβιστής καλλιτέχνης

Ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για την υποστήριξη που παρέχει στους κοινωνικούς αγώνες που ξεσπούν παγκοσμίως. Γεννήθηκε το 1968 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και οι επιδράσεις του έργου του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας του.
Με τα σκίτσα του κριτικάρει την κατάσταση σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και Ελλάδα.
Ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένος από το Resistance Festival που διοργάνωσε η ΚΟΕ, μας επισκέφθηκε στην “Αυγή” και μίλησε για τις ανοιχτές αντιστάσεις και τους αγώνες, για την κρίση και την ελληνική της εκδοχή και για τις δυνατότητες καλλιτεχνικού ακτιβισμού που δίνει το διαδίκτυο.
skitso.biz
Συνέντευξη στον Βαγγέλη Χερουβείμ και τη Μαρία Καλυβιώτου:
* Έχεις πει ότι κάνεις καλλιτεχνικό ακτιβισμό. Τι εννοείς με αυτό;
Οι περισσότεροι από τους σκιτσογράφους στη Βραζιλία ενδιαφέρονται μόνο για την καριέρα τους. Ακόμη και οι πολιτικοί σκιτσογράφοι ενδιαφέρονται να κάνουν τους ανθρώπους να γελάνε, χωρίς συνείδηση. Έχω δύο τρόπους να εργάζομαι: δουλεύω για έντυπα αριστερών συνδικάτων για να ζω και κάνω και καλλιτεχνικό ακτιβισμό στο διαδίκτυο, όπου δεν χρεώνω τίποτε. Είναι ακτιβισμός. Για τα έργα που κάνω για την Παλαιστίνη, αρνούμαι να πληρωθώ, δεν θέλω να βγάλω ούτε ένα γαμημένο cent πάνω στους Παλαιστίνιους ή τους Ιρακινούς και τους Αφγανούς. Αυτό είναι ό,τι αποκαλώ καλλιτεχνικό ακτιβισμό.

Αντιστέκομαι....

Σ' ένα κόσμο με σειρήνες, στους πολλούς δίχως ευθύνες και σε όσους δίχως
μνήμες μου μιλούν για τα παιδιά, αντιστέκομαι.
Σ' όλους που τα ξέρουν όλα, και σ' αυτούς που θέλουν τώρα όλα αυτά που
ούτε οι ίδιοι ονειρεύτηκαν, αντιστέκομαι.
Σε ατάλαντους κριτές, άγνωστης μάχης μαχητές που δεν πολέμησαν ποτέ,
αντιστέκομαι.
Στους άλλους, που μιλούν πάντα για άλλους, που δε βλέπουνε μπροστά τους
καθισμένοι στη σκιά τους, αντιστέκομαι.
Στους φίλους, που δεν ξέρουν τι είναι φίλος, που οι πόνοι όταν σε σφίγγουν
ψάχνουν πόρτα για να φύγουν, αντιστέκομαι.
Αντιστέκομαι στη βία, που τη βάφτισαν αγία και σε όσους έχουν μάθει ν' ασελγούν στην ιστορία, αντιστέκομαι.
Σε εραστές της εξουσίας, ( σπέρματα άνευ ουσίας ), σε γραφειοτρομοκράτες
δίχως ίχνος φαντασίας, αντιστέκομαι.
Στους βλάκες, τους κρετίνους, τους μαλάκες, που παντού με ξένες πλάτες
μας ξεσκίζουνε, αντιστέκομαι.
Στους φίλους, που δεν ξέρουν τι είναι φίλος, που οι πόνοι όταν σε σφίγγουν
ψάχνουν πόρτα για να φύγουν, αντιστέκομαι.
Μα μένω σ' ένα χώμα ποτισμένο μ' αίμα, και κόκκαλα σπαρμένο αυτών που
εμπιστεύομαι.
Εμπιστεύομαι τον ήλιο, τη σελήνη και το φίλο που ονειρεύεται, εμπιστεύομαι.
Τα παιδιά που όταν δακρύζουν σ' αγκαλιές που παν ν' ανθίσουν τις ποτίζουν με
φιλιά, εμπιστεύομαι.

«Ισχυρές Τράπεζες» και παραδομένη κυβερνητική πολιτική

Του Νίκου Κοτζιά
Οι ιδιωτικές τράπεζες, εξαιτίας εσφαλμένων επιλογών, διεύρυναν το παθητικό της χώρας και συνέβαλαν στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα. Ενώ μας οδήγησαν στην κρίση, είναι οι μόνοι που δεν πληρώνουν. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα βγάλουν υπέρμετρα κέρδη, χάρη στις επιλογές ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνησης.
Το δημόσιο πληρώνει τους τραπεζίτες για να το αγοράσουν!
Εάν το Ελληνικό δημόσιο έχει προβλήματα ποιότητας και είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό, οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες έχουν αποτύχει κατά πολύ περισσότερο. Οι Έλληνες τραπεζίτες δεν έχουν να επιδείξουν κάποια μεγάλη και άξια λόγου επιτυχία, εκτός ορισμένων κινήσεων της Εθνικής τράπεζας, όταν λειτουργούσε ως δημόσιο ίδρυμα.Το ελληνικό δημόσιο τόσο επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, όσο και σήμερα έδωσε δάνεια και εγγυήσεις υπέρ των ελληνικών τραπεζών που φτάνουν κατά υπολογισμούς τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ.Ταυτόχρονα, από την άλλη, η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται σήμερα, περίπου, στα 19 δισεκατομμύρια Με άλλα λόγια οι ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες έχουν πάρει από το ελληνικό δημόσιο βοήθεια υπερδιπλάσιας της αξίας τους. Επιπλέον, οι δημόσιες τράπεζες, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δανείζουν συχνά βραχυπρόθεσμα τις ιδιωτικές, προκειμένου να καλύψουν προβλήματα άμεσης ρευστότητας. Το εξωφρενικό είναι ότι μας λένε ότι με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά θα αγοράσουν οι αποτυχημένοι ιδιώτες τραπεζίτες εύρωστες δημόσιες τράπεζες, όπως είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν μας λένε, όμως, για πιο λοιπόν λόγο θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η πώληση των δημόσιων τραπεζών σε έναν από τους αποτυχημένους ιδιώτες τραπεζίτες θα κάνει καλό στην Ελληνική Οικονομία;Οι ιδιωτικές τράπεζες διασφάλισαν εν μέσω κρίσης τα μέγιστα δυνατά κέρδη χάρη στη δυνατότητα που απέκτησαν να δανείζονται με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να δανείζουν το ελληνικό δημόσιο μεταξύ 5% και 7%. Κανείς δε δεν μας εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές ώστε να δανειζόταν και το ελληνικό δημόσιο από την ΕΚΤ απευθείας, με αυτό το χαμηλό επιτόκιο.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…. ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

 
…Και ξαφνικά η μέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας σταμάτησε να εορτάζεται με λάμψη και φαμφάρες… ίσα ίσα τα εθιμοτυπικά. Σεμνότητα λένε κάποιοι .. αναδίπλωση λέω εγώ. Το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα το έφθειρε ο χρόνος, τα <λίφτινγκ> δεν πέτυχαν .. και να την μπροστά μας χωρίς να κρατεί ούτε ένα φύλλο συκής.. γυμνή αυτή.. σχεδόν ξυπόλητοι εμείς. Μολύβι και χαρτί λοιπόν…
1. Σε ποια μεγάλη απόφαση για τον τόπο, ρωτήθηκε ο λαός με δημοψήφισμα?..
ΕΟΚ, ΕΥΡΩ, Ε.Ε, Μνημόνιο, Ασφαλιστικό?.. σε καμία γιατί <<οι δημοκράτες>> έκριναν ότι ο λαός δεν είναι ώριμος…
2. Ποιος καταδικάστηκε για την μεγάλη εθνική καταστροφή στην Κύπρο το 1974,και τι έγινε συγκεκριμένος φάκελος? … κανένας.. το άνοιγμα του
συγκεκριμένου φακέλου έλεγαν οι <<δημοκράτες>> μπορεί να έφερνε εκ νέου
πολιτική αναταραχή.. άρα καλύτερα ο λαός να μην μάθει ποτέ την αλήθεια,
εξάλλου μην ξεχνάτε ότι…ο λαός δεν είναι ώριμος…
3. Σκάνδαλα και αδιαφάνεια είναι συστατικά που πάντα θα γεννάει το
χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα καθώς και η χείριστη μετεξέλιξη του ο
σημερινός νεοφιλελευθερισμός. Ρόλος της Δημοκρατίας είναι, να τα
προλαμβάνει και αν δεν τα καταφέρει, να τα αναδεικνύει, και στο τέλος
να τα τιμωρεί. Ποιος πλήρωσε και για ποιο σκάνδαλο σε
αυτό τον τόπο?... κανείς!!... αλλά ξέχασα.. ο λαός δεν είναι ώριμος…

Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ για τη Γάζα

Η διαρκής σημασία του Παλαιστινιακού αλλά και η επικαιροποίησή του από την αποστολή του Στολίσκου της Ελευθερίας, οδήγησαν στην πραγματοποίηση, την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ, στην Κωνσταντινούπολη συνάντησης για το εκπαιδευτικό φόρουμ για τη Γάζα.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν κυρίως εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, φοιτητές και καλλιτέχνες, από όλον τον κόσμο. Ως «ημερομηνία» για την εξέλιξη του εγχειρήματος ορίστηκε το τέλος Οκτώβρη και στόχος είναι όχι μόνο να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά της Γάζας να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υλικό παιδείας και καλλιέργειας κριτικής ικανότητας, αλλά και εκπαιδευτικοί και μαθητές να έρθουν μέσω τηλε-εργασίας σε αμεσότερη επαφή με την πραγματικότητα της Γάζας και των παιδιών της. Το Φόρουμ θα συνοδευτεί, έως τη διεξαγωγή του, από παγκόσμια Καμπάνια για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση και την Ακαδημαϊκή Ελευθερία στην Παλαιστίνη.

Βασίλης Οικονόμου: Προοδευτική δημοκρατική συμπαράταξη τώρα

Συνέντευξη στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Πρόταση για τη δημιουργία μιας “προοδευτικής δημοκρατικής συμπαράταξης”, στην οποία περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, καθώς και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αποδεσμεύονται από την κυβερνητική πολιτική, καταθέτει μέσω της "Αυγής" της Κυριακής ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Εισηγείται, μάλιστα, η προσπάθεια αυτή να μην αρκεστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και να κατέβει ως ενιαίο σχήμα στις εθνικές εκλογές. Ο Β. Οικονόμου θεωρεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδιαίτερα τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφραστεί αυτή η συμπαράταξη, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις, χωρίς, όμως, να αναφέρεται στο πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει όλον αυτό τον χώρο.
Ο διαγραφείς βουλευτής -λόγω μη ψήφισης του Μνημονίου- εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι “θα μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός που ταύτισε το όνομά του με την κατάλυση κοινωνικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών”.
* Το ΠΑΣΟΚ έχει πάθει ιδεολογική μετάλλαξη ή απλώς προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες;
Κάποιοι το λένε προσαρμοστικότητα και ρεαλισμό. Εγώ λέω πως ήταν βολικές οι καταστάσεις και η στροφή που έκανε, καθώς δεν ήταν διατεθειμένο να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες. Υιοθέτησε νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίες, κατά την εκτίμησή μου, επιτείνουν την κρίση.

Νεοφιλελευθερισμός, μια άγρια ιστορία έως τις μέρες μας.

Η υπόθεση ότι η ελευθερία της αγοράς και του εμπορίου εγγυάται τις ατομικές ελευθερίες, αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της νεοφιλελεύθερης σκέψης και έχει κυριαρχήσει επί μακρόν στη στάση των ΗΠΑ έναντι του υπόλοιπου κόσμου.
Το πρώτο πείραμα σχηματισμού νεοφιλελεύθερου κράτους έγινε στη Χιλή μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ την 11 Σεπτεμβρίου 1973 , τριάντα χρόνια πριν από την ημέρα, που ο Πολ Μπρέμερ, επικεφαλής της Προσωρινής Συμμαχικής Αρχής , που κυβερνούσε το κατεστραμμένο μεταπολεμικό Ιράκ , ανακοίνωνε « την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων , την εξάλειψη των εμπορικών φραγμών και το άνοιγμα των Ιρακινών τραπεζών στον ξένο έλεγχο ».
Το πραξικόπημα του Πινοσέτ εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε , προωθήθηκε από τις εγχώριες επιχειρηματικές ελίτ, που απειλούνταν από τον σοσιαλιστικό προσανατολισμό του Αλιέντε.
Κατέστειλαν βίαια όλα τα κινήματα, τις λαϊκές οργανώσεις, όπως τα κοινοτικά κέντρα υγείας στις φτωχογειτονιές και « απελευθερώθηκε »η αγορά εργασίας από ρυθμιστικούς ή θεσμικούς περιορισμούς (π.χ. συνδικάτα ).

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κάρολος Παπούλιας...φταίει η πολιτική τάξη...

Η ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις. 
Η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, είναι όμως -στον πυρήνα της- δίκαιη. 
Με τη φράση αυτή, ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε το στίγμα της σύντομης ομιλίας του για την 36η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, σε μία λιτή, σεμνή εκδήλωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.
i-reportergr

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι η ανοχή δεν σημαίνει αποδοχή και ότι η οργή γίνεται δύναμη ανεξέλεγκτη

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2010
Ο ένας μήνας διαδέχεται τον άλλον και αυτό που προβλήθηκε ως “αναγκαίο και προσωρινό κακό” για τη διάσωση της χώρας, αντί να υποχωρεί δυναμώνει.
Η πολιτική από «τέχνη του εφικτού» μετατρέπεται εν μέσω καλοκαιριού στην τέχνη του παράλογου. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις φωτιές που ανάβουν στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρες οι αλλοπρόσαλλες επιλογές του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.
Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας και ασφυκτιούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επιβάλλουν τα κυβερνητικά ασφαλιστικά και οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ συνεχίζει ανένδοτη την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον ορισμό συμβούλων για την αξιολόγηση της πρότασης Σάλλα.
Όλα δείχνουν ότι οι νεοφιλελεύθεροι αρμόδιοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα. Προσπαθούν να αλλάξουν την Ελλάδα, επαναφέροντάς την σε μια σκοτεινή περίοδο με μόνιμη φτώχεια, ανύπαρκτη κοινωνική προστασία και ανάπτυξη μόνο για λίγους και εκλεκτούς των Διεθνών Τραπεζιτών.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Λοβερδος ο "μνημονιολατρης"

Tου Αντώνη Γαλανόπουλου
Πως γινεται ενα πρωην μελος σκληρης ομαδας στο εσωτερικο του Κ.Κ.Ε. με τα χρονια να φτανει να παριστανει τον τοποτηρητη/επαρχο του Δ.Ν.Τ.;
Ο Ανδρεας Λοβερδος περασε τα φοιτητικα του χρονια στο Κ.Κ.Ε. και για την ακριβεια σε μια εσωτερικη ομαδα που ονομαζόταν «αριστερά του ΚΚΕ» ενω το 1973 ηταν μελος της Αντι-ΕΦΕΕ.Αργοτερα το κομμα διεγραψε την ομαδα του Λοβερδου στη Θεσσαλονικη.Η πρωτη επαφη με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εγινε το 1992 μεσω του Ο.Π.Ε.Κ. του Σημιτη.Το 1994 οργανωνεται στο κομμα και πολυ γρηγορα,το 1996 αναλαμβανει Γενικος Γραμματεας του Υπουργειου Εσωτερικων.Το 2000 εκλεγεται πρωτη φορα βουλευτης του Πα.Σο.Κ.Στη νυν κυβερνηση Πα.Σο.Κ. ο Ανδρεας Λοβερδος ανελαβε το Υπουργειο Εργασιας.Απο τοτε κι οχι παντα για το (καθαρα) εργο του,δεν εχει σταματησει να απασχολει τη κοινη γνωμη και τα Μ.Μ.Ε.
Εχει αναδειχθει σε προσωπο των δελτιων ειδησεων,παρουσιαζεται συχνα ανενημερωτος με πολλες υπεκφυγες κι αοριστολογιες.Ενω εχουν μεινει αξεχαστα σε ολους μας τα show που εδωσε πριν αλλα και μετα τη ψηφιση του νεου ασφαλιστικου.Τα θεατρικα του υπουργου ειχαν ξεκινησει νωρις με το αμιμητο "δεν υπαρχει σαλιο" που ειπε σε ραδιοφωνικο σταθμο τον Ιανουαριο.Απο νωρις αποτελεσε το alter ego του Γ.Παπακωνσταντινου στη μετατροπη του μνημονιου στη Βιβλο της κυβερνησης.Με τη τελευταια του κινηση ομως ξεπερασε καθε οριο.

Η Επέλαση της νέας ολιγαρχίας

Άρθρο του Θέμη Τζήμα, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για αγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διόλου τυχαία «προωθείται» με τόση επιμονή από τα κατεστημένα ΜΜΕ και κύκλους της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα και διεθνώς. Γενικότερα, το πιθανό άνοιγμα της διαδικασίας πώλησης δημοσίων τραπεζών παρουσιάζεται ως μια σχεδόν εθνική ευεργεσία που εν δυνάμει υπερβαίνει και αυτά τα εθνικά σύνορα, προς όφελος του ευρώ συνολικά. Την ίδια στιγμή οι δημόσιες τράπεζες εμφανίζονται από τα ίδια ΜΜΕ ούτε λίγο ούτε πολύ ως προβληματικές ή και σχεδόν καταρρέουσες, από κοινού μάλιστα με κάποιες ΔΕΚΟ προς άγραν και των αντιστοίχων εντυπώσεων.
 Όχι τυχαία από την άλλη αποσιωπούνται ή παρουσιάζονται με εντελώς περιθωριακό τρόπο μια σειρά κρισίμων ερωτημάτων: πως θα αγοράσουν ιδιωτικές τράπεζες δημόσιες τράπεζες, δηλαδή δημόσια περιουσία, έχοντας λάβει περί τα 45 δις ευρώ κρατικού χρήματος, υπό τη μορφή άμεσης ενίσχυσης ή εγγυήσεων και περί τα 90 δις. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Με δημόσιο χρήμα ή και εγγυήσεις- του ελληνικού κράτους μάλιστα- θα αγοράσουν δημόσια περιουσία οι ιδιώτες;

Ν. Ξυλούρης - Αγρίμια κι Αγριμάκια μου

Γιατί... τούτος εδώ ο τόπος έχει μάθει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Στις εκλογικές διεργασίες της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ, που
πραγματοποιήθηκαν στις 26 και 27 Μάη 2010 για την ανάδειξη
αντιπροσωπευτικών οργάνων, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση
της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής προέκυψαν ανά
συνδυασμό τα παρακάτω αποτελέσματα.