Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα - Οι αντάρτες του διαδικτύου

Στις 24 Ιανουαριου του 2011, η Ασμα Μαχφούζ, μια νεαρή Αιγύπτια ακτιβίστρια, δημιούργησε με τη κάμερα της ένα βίντεο και το ανάρτησε στο διαδίκτυο. Ζητούσε από τους συμπατριώτες της να ξεπεράσουν το φόβο και να κατέβουν σε μια διαδήλωση στη πλατεία Ταχρίρ, ακολουθώντας το παράδειγμα των Τυνήσιων διαδηλωτών που είχαν μόλις ανατρέψει το καθεστώς του Μπεν Αλι.

Οι Αντάρτες του Διαδικτύου by tvxorissinora

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είχε τέτοια απήχηση», εξηγεί στη κάμερα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα. «Με έβλεπαν άνθρωποι στο δρόμο και μου έλεγαν πόσο είχαν συγκινηθεί και ότι θα ακολουθούσαν το κάλεσμα μου». Την επόμενη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες μαζεύτηκαν στη κεντρική πλατεία του Καίρου, στη πρώτη από τις μεγάλες διαδηλώσεις που ανέτρεψαν το καθεστώς Μουμπάρακ.

Πιάσε ΜΕΛΩΔΙΑ! ΣΚΑΙ απολύσεις ο Αλαφούζος...

γράφει ο Τυπικός
Κύμα απολύσεων σαρώνει από το πρωί τον όμιλο Αλαφούζου. Από τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ απολύθηκε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου που παρουσίαζε κάθε Κυριακή το ραδιοφωνικό «Infowar», από τον ΜΕΛΩΔΙΑ η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου ενώ από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ απολύθηκαν τεχνικοί και διοικητικοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις στον όμιλο του ΣΚΑΙ έρχονται λίγο καιρό αργότερα από την στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δέχτηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις κατά 10% των μισθών τους ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Η επίσημη εξήγηση για την απόλυση Χατζηστεφάνου ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «περικοπές προγράμματος».
Ωστόσο, δεν μπορεί να μην αναφερθεί το γεγονός ότι ο Άρης Χατζηστεφάνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν από τους λίγους εργαζόμενους  στον όμιλο που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν την περικοπή του μισθού τους. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος από την διοίκηση του ΣΚΑΙ ότι η απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου δεν συνιστά... επιλεκτική απόλυση;

ΕΜΠΛΟΚΗ CIA ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Νέα μέτρα φέρνει η αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat.

Νέα μέτρα τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ (και συνολικά 3 δισ. ευρώ) τη χρονιά που διανύουμε φέρνει η αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος της Ελλάδας το 2010 από τη Eurostat, από το 9,4% του ΑΕΠ στην περιοχή του 10% του ΑΕΠ. Αύριο, Πέμπτη, θα σταλούν τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010 στις Βρυξέλλες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Στα νέα μέτρα, ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για το 2010, πρέπει να προστεθούν και τα ήδη σχεδιαζόμενα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ που κρίθηκαν αναγκαία για...
την αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδων το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, η οποία συνεχίστηκε και το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου.
Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου καλείται να παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα στους εκπροσώπους της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στην Αθήνα πλήρως κοστολογημένα μέτρα συνολικού ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μόνο για το 2011.

Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ!!!


Το λοιπόν, τι ρόλο βαράνε οι τράπεζες;

Υπαρξιακά και μη ερωτήματα για το ρόλο των ελληνικών τραπεζών:
"Εάν η Πολιτεία μέσα σε δύο μόλις χρόνια χρηματοδοτεί τις τράπεζες, ιδίως με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους 100 δισ. τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;

Τι εγγυώνται τελικά οι ιδιωτικές τράπεζες στους καταθέτες τους και τι προσφέρουν στην οικονομία της χώρας;

Ποια συμμετοχή έχουν με ίδια κεφάλαια στην αντιμετώπιση της κρίσης, στην οποία τουλάχιστον με την τακτική τους συνέβαλαν καθοριστικά;

Πώς χειρίστηκαν το θέμα της αθρόας ανάληψης και φυγάδευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό και πως διαχειρίστηκαν τα δικά τους κεφάλαια το διάστημα αυτό;

Ανδρουλάκης: ακολουθήθηκαν “λανθασμένες αμερικανικές εισηγήσεις”.

Τους λόγους για τους οποίους δεν δέχεται να μπει στην κυβέρνηση, εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, αποκαλύπτοντας ότι του είχε γίνει σχετική πρόταση. “Αν δεν έχω γνώμη επί του σεναρίου, της σκηνοθεσίας και του κάστινγκ δε μπορώ να μετέχω στη κυβέρνηση”, είπε, μιλώντας στον RealFM.
Όσο για το γιατί βρίσκεται πλέον ‘μακριά’ από τον Γιώργο Παπανδρέου, η απάντηση ακούει στην υιοθέτηση της φράσης “λεφτά υπάρχουν” και το γεγονός ότι ακολουθήθηκαν ‘λανθασμένες αμερικανικές εισηγήσεις’.
Στις ‘συμβουλές’ του προς τον κ.Παπανδρέου πρόσθεσε ότι πρέπει να βελτιώσει το πρωθυπουργικό μάνατζμεντ, καθώς “δεν είναι καλός στο ‘day to day’ μάνατζμεντ”, όπως λέει, καλώντας τον να ορίσει οργανωτικό γραμματέα… Είναι δε ο δεύτερος βουλευτής μέσα σε 24 ώρες που χαρακτηρίζει λανθασμένη την πολιτική του μνημονίου.

Χίλια ωχ κι ένα αχ...,

του Θανάση Καρτερού
Η διυπουργική υπό τον Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει το νέο πακέτο για την οικονομία -σε συσκευασία ειδικού νομοσχεδίου- στις 15 Απριλίου. Ανακοίνωσε επίσης και τι θα περιέχει αυτό το νέο πακέτο: το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο μέχρι το 2015 (ωχ!), το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (πάλι ωχ) και τις δημοσιονομικές «διορθώσεις» ύψους 1,7 δισ. ευρώ (τρίτο ωχ), για το τρέχον έτος.
Τίποτε ευχάριστο εν ολίγοις και τίποτε άλλο από ωχ για άλλη μια φορά, από άλλο ένα πακέτο. Και κάπως έτσι, με τούτα και με κείνα, έφτασε η λέξη "πακέτο" να υποδηλώνει στα νεότερα νέα ελληνικά κάτι δυσάρεστο, βαρύ και επαχθές. Και να βλέπουν οι περισσότεροι Έλληνες μια ατέλειωτη σειρά από πρώην, νυν και επόμενα πακέτα, εκεί που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του επί των πακέτων βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ και άλλα παρόμοια και διασκεδαστικά -όπως ότι στο τέλος του 2011 θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές!

ΑΞΙΖΕΙ.............

''αξίζει να πιστέψεις σ΄ αυτόν που εξορμά με τη βάρκα που έφτιαξαν οι φτωχοί.... Αξίζει να πιστέψεις σ΄αυτόν που βασίστηκε μονάχα στις ευλογίες των φτωχών για να ξεκινήσει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι.... Αξίζει να πιστέψεις στο ταξίδι, αφού μόνο οι πληγωμένοι ήταν στη όχθη για να πουν αντίο''
Φίνα Γκαρσία Μαρούς- Ορατόριο στον Τσε Γκεβάρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟYΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως βρίσκεται σε παντελή σύγχυση και αδυναμία, σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Και η διαπίστωση αυτή πια δεν έρχεται μόνο από τους πολίτες αλλά και από τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης. Μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα, τρεις υπουργοί, με τρεις διαφορετικές δηλώσεις τους στα μμε, επιβεβαίωσαν του λόγου μας το αληθές.
Ο πρώτος υπουργός ανέφερε ότι: «Δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».
Ο δεύτερος υπουργός τόνισε πως: «Καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό».
Και ο τρίτος: «Εμείς υλοποιούμε την εντολή του ελληνικού λαού».

E.T.E./Δ.Ε.Η - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.


Έχουμε ευκρινώς περιγράψει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας και τις συνέπειες που αυτά προκαλούν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, τιμώντας τον κλαδικό της ρόλο, διεξάγει επί σειρά ετών ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης προκειμένου να αναδειχθούν τα κλαδικά αιτήματα των τεχνικών, το τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού και η φθίνουσα πορεία της ΔΕΗ.
Σταθερά εδώ και 34 χρόνια αποτελεί τον προπομπό της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια να αποτραπούν τα σχέδια εμπορευματοποίησης του ενεργειακού πλούτου και οι παρελκυστικές πρακτικές σε βάρος του δεινοπαθούντος καταναλωτικού κοινού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.
Σήμερα, τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, μεταβάλλουν εκ νέου τα δεδομένα και δρομολογούν σοβαρές και επώδυνες εξελίξεις στην Επιχείρηση.
Εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Η γενιά των 592€ και η προπαγάνδισή της από την τηλεοπτική ολιγαρχία

Η τεταμένη πολιτική συγκυρία δημιουργεί συγκεκριμένα αντανακλαστικά σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και δη της νεολαίας. Τα ψυχικά αυτά ερεθίσματα χρησιμοποιούνται και αναπαράγονται από την κρεατομηχανή των τηλεοπτικών μίντια. Μεταδίδουν μια εικόνα η οποία λειτουργώντας σε μαζικό επίπεδο δίνει την εντύπωση μιας παγιωμένης και εναρμονισμένης πρακτικής μην αφήνοντας περιθώρια για αμφισβητήσεις. Η οικονομική κρίση που έχει συγκεκριμένη προέλευση και συγκεκριμένα αίτια δημιουργίας επιτάσσει ορισμένα τηλεοπτικά μοντέλα και προγράμματα.
Η γενιά των 592€, αυτή που παλαιότερα ήταν των 700€ και πιο παλιά των 1000€ συρρικνώνεται προς τα κάτω, αδυνατώντας να δώσει λύσεις ή έστω να τις ψάξει για τα προβλήματά της και αναπαράγοντας ένα ματαιόδοξο lifestyle που σκοπό έχει να καθυποτάξει τις συνειδήσεις της και γι΄ αυτό έχει αναγάγει σε υπέρτατη αξία τον υλιστικό τρόπο ζωής και κοινωνικής συμπεριφοράς, χωρίς να πρωτοστατεί και επαφίει εν τέλει τη μοίρα της στις βουλές των πολιτικών συμφερόντων και των οικονομικών λόμπι.

Με την πώληση της ΔΕΗ ανοίγει η κερκόπορτα στο πυρηνικό λόμπι!

Γράφει ο Μαγια
Τι είπε η Μπιρμπίλη και ενοχλήθηκαν τα υπολείμματα του οδωδότος «σημιτισμού», Διαμαντοπούλου και Πρωτόπαπας;
Το αυτονόητο δήλωσε στην εφημερίδα "Τα Νέα":
Τα δίκτυα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου.
Βέβαια, η ευένδοτη δράκα των προθύμων, που ορέγονται να βγουν στο σφυρί τα πάντα, ουδόλως ενδιαφέρεται αν η χώρα απογυμνωμένη και ανοχύρωτη θα βρίσκεται -μετά- στο έλεος του πάσα ένα κερδοσκόπου.
Ο εφιάλτης της Ιαπωνίας, όπου μια άπληστη ιδιωτική εταιρεία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικούς σταθμούς και στο όνομα του κέρδους παίζει με την υγεία και τη ζωή του πλανήτη, δεν φαίνεται να ανησυχεί τα καθ΄ ημάς πολιτικά γιουσουφάκια.

Πόσα δις ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα ο ‘θρίαμβος’ των Βρυξελλών;

Ο κανόνας είναι απλός και γνωστός: όταν χρωστάς και αναγκάζεσαι από τους δανειστές να πουλήσεις περιουσία σου κάτω από πίεση τότε δεν έχεις τη δυνατότητα να συμπεριφερθείς σαν κανονικός πωλητής, να διεκδικήσεις την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης ή να κάνεις σωστές διαπραγματεύσεις. Και αυτό για δύο λόγους: πρώτων οι δανειστές βιάζονται να πάρουν τα χρήματα τους και σε πιέζουν με κάθε μέσο – δεύτερον, οι υποψήφιοι αγοραστές της περιουσίας σου γνωρίζουν ότι πουλάς υπό πίεση.
Την πίεση από τους δανειστές βιώνει η Ελλάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης, που απ’ ότι φαίνεται λήφθηκε πριν μήνες, να προχωρήσει σε ‘αξιοποίηση’ δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις. Τα μέτρα των 22 δις που πρέπει να έχουν εξοικονομηθεί μέχρι και το 2014 θα πρέπει να είναι έτοιμα να παρουσιαστούν στην εκπροσώπους της Τρόικας από την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ανεξάρτητα από την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου στην Τρόικα τη Δευτέρα, το σχέδιο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μαμούθ των 50 δις μέχρι και το 2015 χρειάζεται ακόμη λίγες μέρες και θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Απριλίου και τότε θα παρουσιαστεί και θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

«Καταγγελία του Μνημονίου» ζητά ο Παντελής Οικονόμου!

Δήλωση-σοκ για την κυβέρνηση
Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ο οποίος, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη σφοδρή κριτική των «πράσινων» βουλευτών στην κυβερνητική πολιτική, προχώρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην... αποκήρυξη του Μνημονίου.
Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».
Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».
Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πέραν της καταγγελίας του Μνημονίου, θα πρέπει να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το 2012 και όχι το 2013, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για τη χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το νου σου ε;..

..ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια...
Στο μυαλό είναι ο Στόχος.. το νου σου ε;

Εξάντας: Το πείραμα της Αργεντινής, 10 χρόνια μετά

Δείτε το B μέρος την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, στις 22:00 στην ΝΕΤ
Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΚ !...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - Η κυβέρνηση να βγει και να πει την αλήθεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ S&P
Η νέα διπλή υποβάθμιση από τον οίκο Standar & Poor’s για την αναξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, αν μη τι άλλο διαψεύδει όσα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι... «έξω πάμε καλά».
Πέρα από το ρόλο που διαδραματίζουν οι περίφημοι αυτοί «οίκοι αξιολόγησης» για να διαφεντεύουν και να ελέγχουν λαούς και κράτη, οι απόψεις τους δεν παύουν να επηρεάζουν αγορές και επενδυτές.
Αν λοιπόν συνδυάσουμε αυτή την «αξιολόγηση» της S&P με τη δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου ότι: «πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την οικονομία», δημιουργείται ένα ερώτημα: Ποια είναι η αλήθεια για την οικονομία που δεν ξέρουμε;
Και μαζί με αυτό το ερώτημα γεννάται και μια απαίτηση:

«Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

O Υπουργός Εξω...τερικών Δημήτρης Δρούτσας θα βρίσκεται στο Καστελόριζο όπου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης και το Ελληνο-αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».

Λιτότητα: φάρμακο ή φαρμάκι;

του Ρούσσου Βρανά
Αν η λιτότητα ήταν ένα φάρµακο για όλους, θα την κατάπιναν ευχαρίστως. Επειδή όµως χορηγείται µόνο στους φτωχούς και κάνει καλόµόνο στους πλούσιους, γι’αυτό επιβάλλεται πάντα µε το µαστίγιο. Και µάλιστα προληπτικά, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Η Ιστορία όµως έχει δείξει πως η λιτότητα δεν είναι φάρµακο αλλά φαρµάκι. Σχεδόν πάντα καταλήγει στα χειρότερα: οικονοµική καταστροφή, βία και καταστολή. Το παράδειγµα της Γερµανίας του καγκελάριου Μπρούνινγκ είναι χαρακτηριστικό. Το 1930, η ύφεση εξαπλωνόταν στον κόσµο. Εξωθούµενος από τους γερµανούς µεγαλοβιοµήχανους, ο Μπρούνινγκ πίστεψε πως η χώρα του θα σωζόταν µόνο µε ένα σκληρό νόµισµα και µε µηδενικά ελλείµµατα µέσω περικοπών των µισθών και των συντάξεων. Είχε θητεύσει στις θεωρίες της λιτότητας ως µεταπτυχιακός φοιτητής στην Οικονοµική Σχολή του Λονδίνου, που εξέτρεφε και τότε υπέρµαχους της ελευθερίας των αγορών όπως τον Φρίντριχ φον Χάγιεκ, τον οποίο οι σηµερινοί φιλελεύθεροι και σοσιαλφιλελεύθεροι έχουν κάνει σηµαία τους.

Θεατρίνοι, Μ.Α.

Στήνουμε θέατρα και τα χαλνούμε
Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε
Στήνουμε θέατρα και σκηνικά,
Όμως η μοίρα μας πάντα νικά.

Γ. Σεφέρης
του Κώστα Μελά
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης (23/03/2011) τα πυρά αρκετών συναδέλφων του δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ασφυξία που επικρατεί στην αγορά, λόγω της άρνησης των τραπεζών να παράσχουν μεγαλύτερη ρευστότητα. Όσοι υπουργοί τοποθετήθηκαν, υπενθύμισαν το γεγονός ότι το Κράτος έχει φροντίσει για την ρευστότητα των τραπεζών, ωστόσο, η ρευστότητα αυτή δεν έχει περάσει στην πραγματική οικονομία. Τα πυρά αυτά εξαπολύθηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα έλθει νομοσχέδιο που θα προωθεί νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες, ώστε να αντλήσουν 30 δις ευρώ από την ΕΚΤ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός αυτό διότι δείχνει είτε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης αγνοούν τους νόμους του ελληνικού κράτους είτε παίζουν θέατρο εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό γιατί σύμφωνα με το
Άρθρο 7 του Ν. 3723/2008, ΦΕΚ Α 250/09-12-2008: Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, δηλαδή του νόμου Γ. Αλογοσκούφη, αναφέρονται τα ακόλουθα για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος σχετικά με τον συγκεκριμένο νόμο:

Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι ο ΧΥΤΑ;

Στην φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Κερατέας Αττικής, πρόκειται να εγκατασταθεί ένας από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους (ΧΥΤΑ) στην Ελλάδα.
Η ίδια η ιδέα του “υγιεινού” ΧΥΤΑ, είναι επιστημονικά αμφίβολη, όχι όμως και η διαπλοκή γύρω από αυτήν.
Οι κάτοικοι, δίνουν δίκαιο αγώνα, εδώ και χρόνια νομικά και εδώ  και μήνες σε διαρκείς διαδηλώσεις, συγκρούσεις και οδοφράγματα, τα οποία στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία.
Το βιντεάκι και το blog παρουσιάζουν λίγη μόνο από την πρωτοφανή βία η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από την αστυνομία στην Κερατέα, για να ανοίξει το μπλόκο στην εθνική οδό, το οποίο έστησαν οι απεγνωσμένοι αλλά και αποφασισμένοι πολίτες.
Την αστυνομία στηρίζει σύσσωμη η κυβέρνηση, η οποία δια των υπουργών της έχουν μιλήσει με χυδαιότητα για τους κινητοποιούμενους κατοίκους.
Αναμένονται πάρα πολύ σκληρά επεισόδια απόψε το βράδυ.
Ίσως, είναι η πιο δύσκολη ως τώρα νύχτα του “πολέμου”.
Στην Κερατέα δεν διακυβεύεται ένας ΧΥΤΑ.
Οι πολίτες της Κερατέας, είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας  για ολόκληρη την κοινωνία μας, που έσκυψε πολλές φορές.

Ωστόσο εγώ θα επιμένω!!!....


"Ωστόσο εγώ θα επιμένω να λέω την ελευθερία... Eλευθερία!
το φόνο φόνο την ενοχή... Ενοχή!
μ' πείσμα τρελού που σκαλίζει στον τοίχο τ' όνομά του με τα νύχια".

Λεύκιος Ζαφειρίου

Νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έκκληση ΟΗΕ κατά του εποικισμού

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε ύστερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Ράφα. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να σταματήσει την ανέγερση νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη.Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχε στόχο δύο Παλαιστίνιους που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα. Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών της Αλ-Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της ριζοσπαστικής αυτής οργάνωσης και τη στιγμή που δέχθηκαν την επίθεση «πήγαιναν να προσευχηθούν».
Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίσης μια δεύτερη επίθεση με στόχο σήραγγα που συνδέει το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και μέσω της οποίας διεξάγεται λαθρεμπόριο, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συστρατεύονται με τον Γιάννη Δημαρά

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο στρατόπεδο του Γιάννη Δημαρά και του Βασίλη Οικονόμου, καθώς οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, έχουν βάλει πλώρη για τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού με «αντιμνημονιακά» και «πατριωτικά» χαρακτηριστικά και με στόχο τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ανακοίνωση του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών» στις 14 Απριλίου θα περιλαμβάνει εκπλήξεις, αφού θα δηλώσουν πως συμμετέχουν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν οι..

Αρχίζουν τις απεργίες οι τεχνικοί της ΔΕΗ από την 1η Απριλίου

Από την Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ φαίνεται ότι ξεκινάει το “μέτωπο” των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ στα πλαίσια του ανοίγματος της αγοράς εν ενέργειας, αλλά και εν όψει των επικείμενων σχεδίων της κυβέρνησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας / πώληση ΔΕΚΟ.
Με δηλώσεις του στο ΑΜΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δηλώνει ότι η συνέχεια, αν υπάρξει θα εξαρτηθεί όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος από το τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, ο ίδιος, θεωρεί «αιτία πολέμου» το ενδεχόμενο περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ή εκχώρησης του management της εταιρείας.
Επίσης, θυμίζουμε ότι αιτία πολέμου αποτελεί για τη ΓΕΝΟΠ το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού κατά 600-700 άτομα, το οποίο ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής Αρθούρος Ζερβός σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης.
Ειδικότερα, τα απεργιακά μέτρα της ΕΤΕ-ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την Παρασκευή περιλαμβάνουν:

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ..

30 Μάρτη 1983: Τίθενται σε ισχύ στην Ελλάδα το πενθήμερο και οι 40 ώρες εργασίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα..!

Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο: Νεοφιλελευθερισμός

«Στην εφαρμογή παντού, σε όλον τον κόσμο, της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού οφείλεται η οικονομική κρίση, τόσο σε παγκόσμιο όσο και εθνικό επίπεδο», υποστηρίζει, μιλώντας στην «Ε», ο Πάτρικ Γουέιν, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Δημόσιο Χρέος και Πολιτικές Λιτότητας στην Ευρώπη - Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».
* Αναφέρεστε και στη χώρα σας που βρίσκεται σε δεινή θέση, με αποκορύφωμα την είσοδό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
«Σαφώς. Η ρίζα του προβλήματος είναι η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ιρλανδία, στη χώρα σας αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε. από τις εθνικές κυβερνήσεις, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεκαετίες στην Ευρώπη και παντού, σε όλον τον κόσμο, εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές όχι μόνον οι συντηρητικές κυβερνήσεις, αλλά και κυβερνήσεις των λεγόμενων σοσιαλιστικών, εργατικών κομμάτων, και αυτό είναι ακόμα πιο απογοητευτικό, παρουσιάζοντας το νεοφιλευθερισμό ως μονόδρομο, κάτι που είναι πέρα για πέρα αναληθές. Υπάρχει εναλλακτική πολιτική».

Η Λιβύη και τα περί ηθικής διλήμματα

του Ανταίου Χρυσοστομίδη

Μερικές φορές η ζωή (και η πολιτική) βάζουν δύσκολα ερωτήματα, κι ακόμα δυσκολότερα διλήμματα.
Ένα τέτοιο δίλημμα -θα το θυμάστε- ήταν, πριν από μερικά χρόνια, αυτό που παρουσιάστηκε στην Αλγερία. Μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο, στον οποίο οι φονταμενταλιστές έκαναν επίδειξη της αγριάδας τους, μερικές φορές αφανίζοντας ολόκληρα χωριά και σκοτώνοντας με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τους μόνους εναπομείναντες σε αυτά, τις γυναίκες και τα παιδιά, προκηρύσσονται εκλογές. Νικητές των εκλογών φαίνονταν να είναι οι φονταμενταλιστές - προφανώς οι περισσότεροι Αλγερινοί ψήφιζαν υπό καθεστώς τρόμου. Και τότε η κυβέρνηση της Αλγερίας, με τη σύμφωνη γνώμη των Δυτικών και ιδιαίτερα της Γαλλίας, αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκλογές και αυτό που θα έβγαζαν οι κάλπες.
Ήταν ελάχιστοι, θυμάμαι, οι διανοούμενοι, στη Γαλλία
αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός. Ένα πέπλο σιωπής κάλυψε την υπόθεση: όλος ο δυτικός αλλά και ο αραβικός κόσμος συμφώνησαν στο γεγονός ότι δεν μπορούσε μια χώρα να παραδοθεί στα χέρια μακελάρηδων, ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόταν σε έξαρση παγκοσμίως η πιο παράλογη και αιματηρή τρομοκρατία.

Σειρήνες στην Κερατέα...

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΝΕΛ

59 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Ξημερώματα της 30ης Μαρτίου του 1952, πριν από 59 χρόνια σαν σήμερα,  εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης αφήνοντας την Ελλάδα

και τους έλληνες πιο φτωχούς.
Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε το 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».
Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1934. Από τότε, πέρασε από πολλές δοκιμασίες. Φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πατρών, τρομοκρατία στα ιταλικά στρατόπεδα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής ήταν καπετάνιος μεραρχίας του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στον εμφύλιο, ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν πολιτικός επίτροπος μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Παράλληλα με την καθοδηγητική του δουλειά, έγραψε άρθρα και μελέτες που αφορούσαν στην ελληνική ιστορία και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Περίπου ένα χρόνο μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο Νίκος Μπελογιάννης και 93 ακόμη σύντροφοί του -μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Στάθης Δρομάζος, ο Στέργιος Γραμμένος και η Έλλη Ιωαννίδου- συλλαμβάνονται και στις 22 Οκτωβρίου 1951 οδηγούνται σε δίκη.

Σαν σήμερα, εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης

Aπολογία Νικου Μπελογιάννη

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

H Πορτογαλία παραμένει «αποφασισμένη» να μην προσφύγει σε βοήθεια από το εξωτερικό, παρά την αυξανόμενη πίεση από τις αγορές δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες. "Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να το πράξει. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι ότι αυτό δεν θα συμβεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόκρατες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου...
"Απλά, οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί. Έχουν επιδεινωθεί για τις τράπεζες μας, την οικονομία μας και την δημοκρατία μας", συμπλήρωσε.
Η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας υποβαθμίστηκε σήμερα κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, ενώ την περασμένη βδομάδα είχε και πάλι υποβαθμιστεί κατά δυο βαθμίδες.

Guardian: Η Ευρώπη χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και όχι δεκαετίες λιτότητας

Από το Donegal στην Algarve και έως τους δρόμους της Αθήνας, οι ψηφοφόροι στην «περιφέρεια» της Ευρώπης, όπως τους αποκαλούν περιφρονητικά οι οικονομολόγοι, σιγά σιγά ξυπνούν σε μια όντως αφυπνιστική αλήθεια – βρίσκονται αντιμέτωποι με χρόνια λιτότητας, επιπλέον περικοπές μισθών, απώλειες θέσεων εργασίας και διαμελισμένες δημόσιες υπηρεσίες που δεν θα τους βγάλουν από την οικονομική κρίση. Στην πραγματικότητα, με το να οδηγούνται οι οικονομίες τους σε όλο και βαθύτερη ύφεση, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα. Ο πόνος θα μπορούσε να φέρει μόνο περισσότερο πόνο.Αυτή η «παγίδα χρέους», όπως ονομάζεται είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια σε όσους αγωνίστηκαν προκειμένου να διαγράψουν το τεράστιο χρέος της Αφρικής απέναντι στις χώρες της Δύσης.
Αν και η κατάσταση των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των αφρικανικών χωρών ωστόσο η υιοθέτηση σκληρών αποπληθωριστικών πολιτικών που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές αλλά και τα πολύ υψηλά επιτόκια, αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη εύθραυστες οικονομίες γεγονός που καθιστά την αποπληρωμή των χρεών τους ακόμα πιο δύσκολη.

Έσπασαν το αυτοκίνητο του βουλευτή Οικονόμου...

Ο βουλευτής Β. Οικονόμου ερχόμενος να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, βρέθηκε αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ.
Αφού τους εξήγησε ποιος είναι ζήτησε να δει τον εισαγγελέα. Τα ΜΑΤ τον κατηύθυναν εκεί που εισαγγελέας δεν υπήρχε και πολύ πιθανό να μην υπάρχει, όπως δεν υπάρχει εδώ και μήνες στην Κερατέα.
Το συγκλονιστικό είναι πως τα ΜΑΤ προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή, ο οποίος κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας να υποβάλλει μηνύσεις. Εκεί βρήκε κλειστές πόρτες και όταν ζήτησε να του ανοίξουν του απάντησαν πως δεν ανοίγουν για ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΟ MEGA: ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ


Υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησής του για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε 'BB-' από 'BB+' προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, εκτιμώντας ότι η χώρα θα αναγκαστεί μάλλον να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013. Ο οίκος προειδοποιεί ότι πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση της Ελλάδας κατά μία ή δύο βαθμίδες, αν χειροτερέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας. «Από τη φούσκα της ευημερίας πέρασαν στον πανικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη νέα υποβάθμιση από τον Οίκο αξιολόγησης. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 2012 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η μάχη της.........Κερατέας!!

Τα παπαγαλάκια...

Mανώλης καψής, παπαγαλάκια του αλαφούζου και λοιποί συνοδοιπόροι βρίσκουν μέχρι και την Μπιρμπίλη συνοδοιπόρο του ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ.!!.. πρέπει τα αφεντικά τους να πάρουν κοψοχρονιά και άλλα κομμάτια από το Δημόσιο........ε, δε θα τους περάσει!!!

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....

13.9.2009 Προεκλογική Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Α. Παπανδρέου

Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ («ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΕΤ»): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω με βάση τις οικονομικές εξελίξεις και τη διαπιστωμένη μη μετακύλιση της ρευστότητας στην αγορά από το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων, εάν θεωρείτε ότι έχει έρθει η στιγμή να εθνικοποιηθεί μια τράπεζα, να αποτελέσει έναν ισχυρό πιστωτικό οργανισμό που θα εγγυηθεί δάνεια, θα καλύψει το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών άμεσα, θα μπορέσει να διασφαλίσει τη ρευστότητα και εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το άμεσο ζήτημα των ακάλυπτων επιταγών, που είναι και το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε όλη την αγορά.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δύο αλήθειες για τις τράπεζες. Πρώτα απ’ όλα, οι ελληνικές τράπεζες, επειδή δεν είχαν επενδύσει σε τοξικά, κατάφεραν και έμειναν σχετικώς έξω από την κρίση. Σχετικώς, διότι η κρίση βεβαίως ήταν γενικευμένη.
Όμως, το τραπεζικό σύστημα και διεθνώς έχει μεγάλες αδυναμίες. Έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την κρίση, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν χρήματα, για τον τρόπο με τον οποίο έδωσαν χρήματα, για τον τρόπο με τον οποίο επεκτάθηκαν, για την έλλειψη ελέγχου και εποπτείας.

Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του νεοελληνικού θεάτρου. Άφησε πίσω του δεκάδες σπουδαία έργα, έχοντας ζήσει μια γεμάτη και δημιουργική ζωή (Vid)
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών στο νοσοκομείο "Μητέρα", όπου νοσηλευόταν, ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Ο μεγάλος μας θεατρικός συγγραφέας υπέκυψε μετά από επιπλοκές που είχε προκαλέσει στην υγεία του το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα νεφρά του.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922. Το 1935 η οικογένειά του έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα.

Στάση πληρωμών και διακοπή διανομής συγγραμάτων...

Από την ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων 
Προς: Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης
Και Θρησκευμάτων
Έχουμε ενημερωθεί πως ένας αριθμός εκδοτικών οίκων έχει σταματήσει τη διανομή των συγγραμμάτων για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου. Ο λόγος που επικαλούνται είναι πως το Υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποπληρωμή των οφειλών του προς αυτούς
Γίνεται προφανές
πως δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η ελλιπής χρηματοδότηση, η περικοπή συγγραμμάτων, η απόλυση συμβασιούχων, η ανοχή στα καταγγελλόμενα φαινόμενα ανομίας και διαφθοράς από μέλη ΔΕΠ, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στη φοιτητική κοινότητα που δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί.
Απαιτούμε από τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίών

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κερατέα

Στους δρόμους και στα μπλόκα βρίσκονται οι κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Το μεσημέρι, σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, που έσπευσαν στην περιοχή με σκοπό να ανοίξουν τη λεωφόρο Λαυρίου, που είχε αποκλειστεί τη Δευτέρα από μπάζα.
Όπως δήλωσε στο tvxs.gr, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και ένα μηχάνημα έφτασαν στην περιοχή με σκοπό να απομακρύνουν τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου και να ανοίξουν το δρόμο. Κάτοικοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε χρήση χημικών. «Όλη η πόλη της Κερατέας έχει βγει στους δρόμους, αποκλείοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Λαύριο», τόνισε ο κ. Λεβαντής.
Ένταση σημειώθηκε και το πρωί, όταν μηχάνημα επιχείρησε επίσης να ανοίξει τη λεωφόρου Λαυρίου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συγκεντρωθέντες στο σημείο επιτέθηκαν στο όχημα και του έβαλαν φωτιά για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο των μηχανοδηγών δηλώνει την ξεκάθαρη διαφωνία του με την συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Π.Ο.Σ. και των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Διαφωνούμε γιατί
 <<Νομιμοποιείται>> ο νόμος 3891, αποτελέσματα του οποίου είναι , το κλείσιμο του ½ σιδηροδρομικού δικτύου και η διάλυση του εναπομείναντος , η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων , οι μετατάξεις 120 μηχανοδηγών και 2500 σιδηροδρομικών , η καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και ο διαχωρισμός σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους στον όμιλο ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΑΝΕΡΓΙΑ...














Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ
enet 

Ίδρυση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: 29/03/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένα νέο κόμμα γεννήθηκε: Το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών».
Κόμμα που προέρχεται από την θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Κόμμα που σκοπό του έχει να δώσει οριστικό τέλος σε όλα όσα μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν.
Κόμμα που θέλει να προσφέρει στον αγώνα για την αλλαγή του υφιστάμενου «κράτους-δυνάστη». Ενός κράτους που λησμόνησε την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό: Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Είμαστε κόμμα «όλων των Ελλήνων». Κόμμα χωρίς αποχρώσεις και χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στο λαό και στη Δημοκρατία.
Με το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» καλούμε τους πολίτες να συστρατευθούμε σε αγώνες για:

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί

Δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με τους συναδέλφους τους των ιδιωτικών σχολείων, απεργούν αύριο Τετάρτη, αντιδρώντας στα νέα μέτρα στον τομέα της Παιδείας. Παράλληλα θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας.
Η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια θα πργαμτοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους δάσκαλοι, καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την εκποίηση και διάλυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας», ζητώντας μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Η ΟΛΜΕ που εκπροσωπεί τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τονίζει ότι η απώλεια διδακτικών ωρών στα σχολεία από τις απεργίες οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση (περικοπές δαπανών, συγχωνεύσεις σχολείων, κενά σε διδακτικό προσωπικό κ.ά.).

Η «βρόμικη δουλειά» της πολιτικής

«Αν υπήρχε μια πόλη με χρηστούς άνδρες, θα ήταν τόσο περιζήτητο το να αποφύγουν την άσκηση εξουσίας, όπως είναι σήμερα το να διοικούν».
Πλάτωνος, «Πολιτεία»
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να διαμαρτύρεται, καθώς τον κυβερνούν αυτοί τους οποίους ψήφισε. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να κυβερνηθεί από αξιότερους και δεν την επιλέγει;
Οι κυβερνήσεις εκλέγονται από μια σχετική πλειοψηφία, η οποία γίνεται ακόμα πιο σχετική αν υπολογιστεί η αποχή του ενός τετάρτου. Οπως έχουν δείξει οι έρευνες, η αποχή είναι κυρίως συνειδητή, καθώς οι πολίτες που την επιλέγουν κρίνουν ότι δεν τους εκφράζει κανένα κόμμα.
Τα τρία εκατομμύρια των Ελλήνων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές αξίζουν την κυβέρνηση που έχουν;
Ισως όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι πείσθηκαν από ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει, αφ' ότου έγινε κυβέρνηση.

Εκδηλώσεις στις Παροικίες ΗΠΑ, γιά την 190η επέτειο της επανάστασης 1821

«'Oχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας»..
..έγραφε το πανό των Λακωνικών Σωματείων, στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011














Αλλάζουν τα φώτα στη ΔΕΗ

* Παρά τις συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και τις ενστάσεις Μπιρμπίλη,η κυβέρνηση προχωρεί στην εκποίηση της ΔΕΗ αρχίζοντας από το μάνατζμεντ
* Παίρνουν σειρά άλλης στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, ακόμη και η ΕΥΔΑΠ με το κρατικό μονοπώλιο του νερού.
* Τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας για την οικονομία καλλιεργεί η κυβέρνηση, ενώ σχεδιάζει νέα εισπρακτική επιδρομή.
* Καταργεί επιδόματα και φοροαπαλλαγές, αυξάνει τη φορολογία και ιδιαίτερα στα ακίνητα.
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει:..

261 χρόνια από τη γέννηση του Φρανσίσκο Ντε Μιράντα

Δευτέρα 28 Μαρτίου &Σαββάτο 2 Απριλίου στην Αργυρούπολη.
- ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
- ΕΤΑΙΡΕΙΑ NEW STAR
O Φρανσίσκο ντε Μιράντα ήταν ο πιο διεθνής Βενεζολάνος, αγωνίστηκε στην Ευρώπη,στην Αμερική και στην Αφρική και πήρε μέρος στα τρία μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της εποχής του: την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, τη Γαλλική Επανάσταση και την Λατινοαμερικάνικη Ανεξαρτησία.
Στην Ελλάδα ταξίδεψε με την πρόθεση να αποκτήσει γνώσεις για τον αγώνα για την ελευθερία που αργότερα μετέφερε στην ήπειρό του και έτσι θεωρείται ο πρώτος Αμερικάνος που πάτησε σε ελληνική γη.

Μια συμφωνία με τον διάβολο για την παιδεία

Ανοιχτή επιστολή από τον καθηγητή Βιοχημείας του πανεπιστημίουBrandeis, Gregory A. Petsko, προς τον πρόεδρο του αμερικανικού πανεπιστημίου State University of New York at Albany, George M. Philip, αναφορικά με την απόφαση του τελευταίου να καταργήσει όλους τους τομείς ανθρωπιστικών και κλασικών σπουδών του πανεπιστημίου, στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2010/11.
Αγαπητέ πρόεδρε Φίλιπ,Υποθέτω πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε αυτή τη στιγμή είναι τα παράπονα κάποιου, που δε σχετίζεται με το πανεπιστήμιο, σχετικά με την απόφασή σας. Αν υποστηρίξετε πως δεν μπορώ να γνωρίζω πραγματικά όλες τις πτυχές του ζητήματος, από τη στιγμή που δεν έχω καμία σχέση με το State University, δε θα διαφωνήσω. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, απλά, χωρίς να διατυπώσω τη γνώμη μου. Τουλάχιστον πιστεύω πως, όταν τελειώσω, θα είστε σε θέση να καταλάβετε το γιατί.

GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.
Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει και αποκαλύπτει: