Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ανοιχτή συνάντηση- συζήτηση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

"Τετάρτη 1-6-2011, στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 7ος όροφος, ανοιχτή συνάντηση- συζήτηση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ:
Η άλλη πολιτική εξόδου από την κρίση"

Μια "Ημέρα Εθνικής Ταπείνωσης"

Αν αποτελεί παρηγοριά, η απαίτηση του ΔΝΤ για συναίνεση και η απροκάλυπτη παρέμβασή του στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας δεν είναι "καινούργιο φρούτο".
Γράφει η NAOMI KLEIN στο "Δόγμα του σοκ":
"Στη Ν. Κορέα η υπονόμευση της δημοκρατίας από το ΔΝΤ υπήρξε απροκάλυπτη. Το τέλος των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο συνέπιπτε με τις προεδρικές εκλογές, ενώ τα προεκλογικά προγράμματα δύο από τους υποψηφίους ήταν αντίθετα στις πολιτικές του ΔΝΤ. Σε μια ασυνήθιστα ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές διαδικασίες ενός ανεξάρτητου έθνους, αρνήθηκε το ΔΝΤ να αποδεσμεύσει τα χρήματα μέχρι οι τέσσερις κυριότεροι υποψήφιοι να δεσμευτούν ότι αν νικούσαν θα ακολουθούσαν τους νέους κανόνες. Αποτέλεσμα? Και οι τέσσερις δήλωσαν γραπτώς ότι θα υποστήριζαν τα μέτρα του.
Είπαν δηλαδή στους Νοτιοκορεάτες ότι μπορούσαν να ψηφίσουν, όμως η ψήφος τους δεν είχε καμιά σημασία για τη διαχείριση και την οργάνωση της οικονομίας τους. Η μέρα που υπογράφτηκε η συμφωνία ανακηρύχτηκε αμέσως "Ημέρα Εθνικής Ταπείνωσης" της Κορέας".

Εγκλωβισμένοι βουλευτές από Αγανακτισμένους

news247
Περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής. Εγκλωβίστηκαν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Τεταμένη η κατάσταση (Vids+Pics)

Επεισόδια Ματ Με Αγανακτισμένους Έβδομη Ημέρα... by News247

Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, προχώρησαν αργά το βράδυ οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των "Αγανακτισμένων".
Οι βουλευτές έχουν εγκλωβιστεί στη Βουλή όπου γινόταν συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βουλευτές είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι  Κ. Τζαβάρας, Κ. Γείτονας αλλά και δημοσιογράφοι.
Τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.

Μας κλέβουν τη ζωή!


«Η Ελλάδα παραιτήθηκε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από κάθε ασυλία που της παρείχε η εθνική της κυριαρχία»


Μια σημαντικότατη διάσταση της δανειοδότησης η οποία έχει παραμείνει στο παρασκήνιο μέχρι πρόσφατα.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης (πρώην πρόεδρος Ελλήνων συνταγματολόγων και νομικός σύμβουλος του Α. Παπανδρέου) αναλύει παράγραφο προς παράγραφο τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα πέρυσι τον Μάιο και τη δένει χειροπόδαρα…
Υπογράψαμε σύμβαση που παραβιάζει όλες τις αρχές διεθνούς δικαίου – παράνομη για την ίδια την ΕΕ – την οποία συνέταξε δικηγορικό γραφείο στην Αγγλία – το ίδιο που συνέταξε το σχέδιο Ανάν – και το οποίο πλήρωσε η Ελλάδα – γεμάτη ακυρότητες, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα θα έχει κυβερνήσεις που δεν θα πάνε ποτέ στο δικαστήριο, αλλά θα υποκύπτουν στις πιέσεις.

Ο Παπανδρέου στον ΟΤΕ …δεσμεύεται

Επίσκεψη στο Μέγαρο του ΟΤΕ
ΠΑΣΟΚΟ Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο του ΟΤΕ, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους εργαζόμενους.
Κατά την συνάντησή του με τους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής:
“Φίλες και φίλοι, βρίσκομαι εδώ, και βρισκόμαστε όλοι εδώ, για να διατρανώσω τη δική μου προσωπική βούληση, αλλά και τη βούληση ολόκληρου του Κινήματος, να παλέψουμε μαζί σας, να κάνουμε κάθε τι που μπορούμε, για να σταματήσουμε την εξέλιξη μιας σύγχρονης τραγωδίας. Διότι περί τραγωδίας μιλάμε, όταν συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο σήμερα, αυτή η κυβέρνηση χειρίζεται τον δημόσιο πλούτο και ειδικότερα τον ΟΤΕ.
Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα, θα μπορούσαμε να δούμε, πρώτα απ’ όλα, να πουλιέται δημόσιος πλούτος και, αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει κάποιος ιδιώτης. Αυτό, βεβαίως, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Είναι τρεις οι βασικοί λόγοι, για τους οποίους εμείς λέμε «όχι» στην πώληση του ΟΤΕ. Ο πρώτος λόγος είναι, διότι ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της χώρας μας είναι ένα βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού. Βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού, που δεν πρέπει να είναι στα χέρια κάποιων ιδιωτών, αλλά που πρέπει να είναι στα χέρια κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, για να μπορεί να σχεδιάζει για την ανάπτυξη της χώρας, σ’ έναν τομέα που είναι βασικός για το μέλλον της οικονομίας μας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, όπως είναι η σύγχρονη τεχνολογία.

Γιατί ζουν πολύ οι Ικαριώτες;

Χαµένο στοίχηµα είναι η µακροζωία για τους Ελληνες που ζουν στα αστικά κέντρα.
Το «θαύµα» της Ικαρίαςτο ελληνικό νησί έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πηγή ζωής, δεδοµένου ότι οι κάτοικοί του ζουν ώς ταβαθιά γεράµατα – αποτελεί για τους επιστήµονες απόδειξη ότι η µακροβιότητα δεν κρύβεται µόνο στο DNA, αλλά και στο χαλαρό και υγιεινό lifestyle.
∆ύο µελέτες που υπογράφονται από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών και δηµοσιεύθηκαν πρόσφατα στην επιστηµονική επιθεώρηση «Cardiology Research and Practice» φέρνουν στο φως τα µυστικά της µακροζωίας.
Η οικογενειακή θαλπωρή, η συντροφικότητα, η φυσική δραστηριότητα, η µεσογειακή διατροφή και οι χαλαροί ρυθµοί είναι τα συστατικά της «συνταγής» που χαρίζει υγεία στους Ικαριώτες. Κάνοντας λοιπόν ένα βήµα παραπέρα, οι επιστήµονες υπογραµµίζουν πως η απουσία των παραγόντων αυτών στις µεγαλουπόλεις αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία των κατοίκων τους. Το 13% των κατοίκων της Ικαρίας που συµµετείχαν στη µελέτη είχε κλείσει 80 χρόνια ζωής. Από αυτούς το 1,6% των αντρών και το 1,1% των γυναικών είχαν πατήσει τα 90. Σηµειωτέον ότι το προσδόκιµο ζωής στη χώρα µας έχει πιάσει «ταβάνι» στα 79,87έτη ζωής, ενώ το ποσοστό του πληθυσµού άνω των 80ετών δεν ξεπερνά το 5%.
«Εάν οι Αθηναίοι ακολουθούσαν..

Μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και κινήματα συναντά η ανακήρυξη της 1ης Ιούνη ως ημέρας δωρεάν πρόσβασης (Υgeianet)

Η ανακήρυξη της 1ης Ιούνη ως ημέρας δωρεάν πρόσβασης συναντά μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και κινήματα.
Σήμερα το βράδυ θα διανεμηθεί στην πλατεία Συντάγματος μεγάλος αριθμός αντιτύπων της ανακοίνωσης που έχει εκδώσει η ΟΕΝΓΕ (κλικ εδώ) εξηγώντας τους στόχους της καμπάνιας για δωρεάν πρόσβαση.
Επίσης στις συγκεντρώσεις και συζητήσεις που γίνονται σε πλατείες πολλών πόλεων της χώρας τίθεται σε υψηλή προτεραιότητα το δικαίωμα σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα.
Τις μέρες κοινωνικής εξέγερσης που διανύουμε καλό είναι οι κατά τόπους Ενώσεις, αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι, να αναδεικνύουν διαρκώς το ζήτημα της υγείας, να εξηγούν στους πολίτες τι σημαίνουν τα μέτρα του Μνημονίου και να τους καλούν σε δημιουργία κινήσεων προάσπισης της δημόσιας υγείας.
Ιδιαίτερα ευχάριστο θα ήταν να δούμε την Τετάρτη 1 Ιούνη να αποκλείονται τα Ταμεία των Νοσοκομείων από δεκάδες πολιτών, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη για καλύτερες συνθήκες δωρεάν περίθαλψης και νοσηλείας.

Μαθήματα πολιτικής...


Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Αρη Καζάκο 

απο

Επιστροφή στην εποχή της... Ούλεν!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Υποχρεωμένος να συνεχίσει ολομόναχος την πολιτική υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς απομονώθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής, περιοριζόμενος στη συναίνεση του ΛΑΟΣ, η οποία είναι από πέρυσι δεδομένη, αλλά δεν επαρκεί πολιτικά. Ακόμη όμως και στο θέμα της εκποίησης δημόσιων υπηρεσιών και ακινήτων, στο οποίο συμφωνεί γενικά μαζί του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.
Το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι βαρύτατο για τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς του και το ΠΑΣΟΚ για πολλούς λόγους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ σοβαρά εκτεθειμένος στα μάτια των πολλών χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει, εξαιτίας δηλώσεων που είχε κάνει ο ίδιος προσωπικά ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πριν αναλάβει την εξουσία. Δηλώσεις που φροντίζουν να υπενθυμίζουν οι ΠΑΣΟΚτζήδες συνδικαλιστές που εργάζονται σε αυτές. "Εγκληματική παράδοση" χαρακτήριζε την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ επί κυβέρνησης Καραμανλή και υποσχόταν "ανάκτηση του ελέγχου του ΟΤΕ από το Δημόσιο" μόλις το ΠΑΣΟΚ ερχόταν στην εξουσία.

Νίκος Φωτόπουλος: Η πολιτική του Μνημονίου κλέβει τις ζωές μας

Όσοι παρακολουθούμε τα πράγματα από κοντά δεν νιώθουμε καμία απολύτως έκπληξη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας. Αποδείχθηκε και στον πλέον δύσπιστο ότι αυτή η πολιτική, η πολιτική του Μνημονίου, δεν οδηγεί πουθενά. Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά σε ύφεση. Ανάπτυξη δεν φαίνεται από πουθενά. Η ανεργία είναι ανεξέλεγκτη και η περιβόητη έξοδος στις αγορές αναβάλλεται επ’ αόριστον.
Δυστυχώς οι πολέμιοι του Μνημονίου (και το θέμα δεν προσφέρεται για μπράβο) επιβεβαιωθήκαμε. Το δυστύχημα όμως είναι διπλό και δεν είναι μόνο το ότι επιβεβαιωθήκαμε, το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση εμμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική. Και νέες περικοπές. Και νέα φοροεπιδρομή. Και νέες μειώσεις μισθών. Και ξεπούλημα κάθε τι δημοσίου.
Αυτή η πολιτική είναι σίγουρο ότι θα ωθήσει την οικονομία σε ακόμη χειρότερη ύφεση και θα σπρώξει στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας. Με βάση αυτό η ευθύνη του κάθε συνδικαλιστή, του κάθε συνδικάτου, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας μας (που είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό έχει συμβεί) έχει μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ώρα λοιπόν πρώτα από όλα για να μην κλέψουν τις ζωές μας. Για να μην μας φράξουν οριστικά τον δρόμο προς το μέλλον. Για να μην μας απαγορεύσουν να ονειρευόμαστε!
Να σταθούμε όρθιοι και να κάνουμε το χρέος μας.

Venceremos (Θα νικήσουμε)


Με δίχως σημαίες και δίχως ιδέες δίχως καβάντζα καμιά,
ντύθηκε η μέρα στα γούστα της νύχτας και η ψυχή μου πηδά,
στου απέραντου την ψύχα...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: «Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά....

«Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν. Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει.»
Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν και παρέμεινε ως το θάνατό του αδιάλλακτος εχθρός των  ξένων κατακτητών και των μονίμων συνεργατών τους και κτύπησε αμείλικτα την εθνοπροδοσία, γι' αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ από το λαό ....

Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας

« Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία»
Η Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» μετέχει στη κινητοποίηση «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία», που θα γίνει την Τέταρτη την 1τη Ιουνίου 2011. που οργανώνεται από την ΟΕΝΓΕ μαζί με πρωτοβουλίες κατοίκων, ομοσπονδίες και σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση εκβιάζει, εκφοβίζει και απειλεί να σταματήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων αν δεν δεχτούμε την συγχώνευση τους, την συρρίκνωση τμημάτων, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά!
Όμως όχι, λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά! Αλλά τα εισπράττουν οι πιστωτές στο όνομα της πληρωμής του δημοσίου χρέους! Μόνο φέτος για τόκους και χρεολύσια πληρώνουμε 62 δις! Δηλαδή, πιο πολλά από τα χρήματα που προβλέπονται για τις κοινωνικές δαπάνες στο σύνολό τους (51,6 δις)!
Κατά συνέπεια: Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το χρέος είναι ένα μάννα εξ ουρανού για τους πιστωτές αλλά ένα δράμα για τους λαούς!
Συγκεκριμένα:

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ένας χρόνος μετά την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο "Στόλο της Ελευθερίας"
Τον Μάη του 2010 663 άνθρωποι από 37 χώρες με 6 πλοία - τα 3 φορτηγά - μεταφέροντας 8.000 περίπου τόνους βοήθειας, συμμετείχαν στη διεθνή αποστολή "Στόλος της Ελευθερίας". Μια αποστολή ανθρωπιστικής συνεισφοράς και διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Ρότα των καραβιών το λιμάνι της Γάζας και στόχος τους το σπάσιμο της ισραηλινής πολιορκίας από τη θάλασσα.
Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 31 του Μάη, ισραηλινές ειδικές ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν με ελικόπτερα και φουσκωτά στον πολυεθνικό Στόλο σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 μίλια από την ακτή της Γάζας, καταλαμβάνοντας το ένα καράβι μετά το άλλο.
Η επίθεση που έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών, "κατέγραψε" 9 νεκρούς στο πλοίο "Mavi Μarmara" και δεκάδες τραυματίες. Στη συνέχεια, με πλαστικές σφαίρες και όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, οι ισραηλινοί κομάντος συνέλαβαν, απήγαγαν και φυλάκισαν στις ισραηλινές φυλακές τους επιβάτες των πλοίων.
Ανάμεσά τους και 38 Έλληνες της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", κάποιοι από τους οποίους χτυπήθηκαν βάναυσα και υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Αρνούμαστε τη λοβοτομή…των νεοφιλελεύθερων της κυβέρνησης!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... Το τραπεζικό σύστημα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ολίγων και των μεγάλων!!..

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Εχετε σχέδιο για τη ΔΕΗ;

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ:
1)  Έχετε σχέδιο για τη ΔΕΗ;
Τι θέλετε επιτέλους να κάνετε;
-και Διαμελισμό της Επιχείρησης;
-και Λιγνίτες θα δώσετε;
-και Υδροηλεκτρικά εργοστάσια θα παραχωρήσετε;
-και Μετοχοποίηση θα κάνετε;
-και το management θα εκχωρήσετε:
Μα αν τα κάνετε όλα αυτά τι θα μείνει από τη ΔΕΗ;
2) Είναι εισπρακτικό το θέμα με τη ΔΕΗ ή προχωράτε στο ξεπούλημά της για να στείλετε μήνυμα στις αγορές;
Το πρώτο μην τολμήσετε καν να το επικαλεστείτε γιατί θα γελάσει μαζί σας και ο κάθε πικραμένος.
Θα ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ για ένα πιάτο φακή;
Θα δώσετε τη ΔΕΗ για 400 εκατ. ευρώ, όταν μόνο ένα εργοστάσιο που έχει εξαγγείλει να κατασκευάσει προϋπολογίζεται στο ύψος του 1,3 δις.
Εάν ο λόγος είναι ο δεύτερος
Θα ξεπουλήσετε την μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας την ναυαρχίδα της Ελληνικής οικονομίας, για να ικανοποιήσετε τις αγορές;

Ο Κ.Π Καβάφης για τους... αναμορφωτές μας (Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.)


Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Εκβιασμοί και πανικόβλητοι λογιστές

Του Νίκου Κοτζιά 
Η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους στόχους της πέρασε σε επικοινωνιακές συμπεριφορές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και εκβιαστικές. Σε μια προσπάθεια να επιβάλλει το ξεπούλημα του πλούτου των Ελλήνων σε ιδιώτες και ξένα κράτη εμφάνισε την Ελλάδα να βρίσκεται ενώπιον χρεωκοπίας. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και την προκαλούμενη από εκείνη καταστροφή της οικονομίας αναζητεί τη συναίνεση χρησιμοποιώντας τον Πρόεδρο της χώρας. Η κυβέρνηση σαν τα ανόητα πρόβατα που βελάζουν για τον λύκο που ακόμα δεν έχει έρθει, επικαλείτο τον κίνδυνο της χρεωκοπίας με τρόπο που να αποτελέσει πιθανή αιτία να φτάσει η χώρα μέχρι εκεί. Ποια άλλη κυβέρνηση στον κόσμο προαναγγέλλει την χρεωκοπία της χώρας της με τρόπο που προκαλεί την απόσυρση των λαϊκών αποταμιεύσεων (διότι αυτές της διαπλοκής έχουν πάρει ήδη το δρόμο της Ελβετίας) και κατά συνέπεια την πραγμάτωση όσων επικαλείτο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εκβιασμών;
Η κυβέρνηση που υποκατάστησε την πολιτική λογική με την λογιστική, έχει παραιτηθεί από κάθε λογική και πλασάρει τον παραλογισμό της φτηνής επικοινωνίας ως πράξη αποκατάστασης της πολιτικής. Αυτού του είδους επικοινωνιακά παιχνίδια θα έχουν, δυστυχώς, αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες. Κάποιοι στη κυβέρνηση υποκαθιστούν τις αναγκαίες προτάσεις εξόδου από την κρίση με την κινδυνολογία που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και ως εκβιαστική.

Hasta Siempre αγανακτισμένοι!

της Κρυσταλίας Πατούλη
Τι πρέπει να κάνουμε; Να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στο κίνημα των Αγανακτισμένων μέχρι το τέλος! Να είμαστε κάθε μέρα και νύχτα στο Σύνταγμα για να καταθέτουμε τις απόψεις μας, να ψηφίζουμε δημοκρατικά για τις δράσεις μας και να συνεισφέρουμε με πράξεις, στις ομάδες εργασίας με οποιοδήποτε τρόπο. Να αποφασίσουμε όλοι ΜΑΖΙ για το «τι πρέπει να κάνουμε;» και να το απαιτήσουμε!
Συγκεκριμένα, γράφτηκα ήδη στις ομάδες επικοινωνίας και εκδηλώσεων των αγανακτισμένων συμμετέχοντας όπως όλοι εθελοντικά, με την ίδια λογική που ξεκίνησα και το «τι πρέπει να κάνουμε». Πριν αρκετό καιρό, μέσω της συγκεκριμένης έρευνας, δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr και επίσημη έκκληση σε όλους τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών για να συμμετέχουν:
«… με σκοπό α) να επικοινωνήσουμε τις απόψεις όλων εκείνων που παίρνουν θέση για την ελληνική κρίση σε όλους τους τομείς, και β) να ανακοινώσουμε την πρόθεση-πρόσκλησή μας για μελλοντική συνάντηση των συμμετεχόντων για μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση… Δηλαδή μιας προσπάθειας να μη μείνουμε στα λόγια!
Ξεχάσαμε να μιλάμε μεταξύ μας, ξεχάσαμε να συνεργαζόμαστε, να λέμε την αλήθεια, να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά, ξεχάσαμε όσα μας δίδαξε η ιστορία μας, ξεχάσαμε να εκφράζουμε την άποψή μας, ξεχάσαμε τι είναι δημοκρατία, ξεχάσαμε να παίρνουμε θέση! Είναι τόσο δύσκολο να αποφασίσουμε; Όλοι μαζί; Κάτι; Ένα έστω ΚΟΙΝΟ; Τότε γιατί ζούμε; Γιατί λεγόμαστε άνθρωποι; Αν δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε; Να συνεννοούμαστε; Πολλές ήταν οι απαντήσεις μέχρι τώρα από διαφορετικές κοινωνικές και ιδεολογικές ίσως «φυλές», ή πιθανώς με τίποτα κοινό μεταξύ τους, όμως έχοντας στο δια ταύτα κάτι κοινό:

Τι φοβούνται;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Αφού πέρασε, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, κι αυτό το κύμα απροκάλυπτων εκβιασμών – εμπνευσμένων από την ίδια την κυβέρνηση – περί «συναίνεσης», ανάμικτων με τρομο-σενάρια «αποπομπής από το ευρώ», «δημοψηφίσματος», εκλογών», μη καταβολής της «πέμπτης δόσης», «αργεντινοποίησης» κ.λπ., η κυβέρνηση φάνηκε να καταλαβαίνει ότι έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της.
Όχι μόνο πρόσθεσε επιπλέον πολιτικούς όρους για την παροχή της επόμενης δόσης του δανείου της τρόικας, οι οποίοι μάλιστα επιβαρύνουν τη δική της θέση, αλλά επιπλέον έχασε κάθε επικοινωνιακό πλεονέκτημα βοηθώντας την αντιπολίτευση να δείξει πολύ σοβαρότερη από την ίδια. Πραγματική πολιτική συντριβή για έναν περιοδεύοντα θίασο που παριστάνει ότι είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση, η εντεταλμένη να διαχειριστεί την κρίση χρέους της Ελλάδας.
Τώρα είναι αναγκασμένη να δηλώνει ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα (η οποία έβαζε και βάζει τους τρομοκρατικούς όρους περί πολιτικής συναίνεσης όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από ολόκληρο τον ελληνικό λαό) «βαίνει καλώς». Παρά, μάλιστα, τον βομβαρδισμό πληροφοριών περί αρνητικής αξιολόγησης των «κυβερνητικών επιτευγμάτων ως προς τους στόχους του «μνημονίου».
Όσο για την άκρατη σεναριολογία, το πλέον αναμενόμενο θα ήταν, ύστερα από κάθε «διαρροή», όπως π.χ. η δήλωση της Δαμανάκη, ο κόσμος όχι απλώς να τρέχει στις τράπεζες για να πάρει τα λεφτά του, αλλά κυριολεκτικά να τις σπάει και να τις λεηλατεί.

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κότσιρα για τους «Αποφασισμένους»

«Για την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα…
Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική.
Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.
Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.
Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.
Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.
Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο

Ξεκινούν οι απεργίες και στάσεις εργασίας κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του, ενώ για τον ίδιο λόγο προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για σήμερα ενώ κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕΟι οδηγοί των ΕΛ.ΤΑ. πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από το βράδυ της Κυριακής και για πέντε μέρες, καταγγέλλοντας ότι δεν τους αποδίδονται σωστά τα ρεπό, ενώ μιλούν για ελλιπές προσωπικό.
Επιπλέον, από σήμερα ξεκινούν απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίησή του. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας και για αύριο Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του Τ.Τ..
Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) θα συμμετάσχει στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που θα γίνει στις 4 Ιουνίου 2011. Σημειώνεται, ότι η ΟΤΟΕ θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΤΟΕ, σχετικά με τη δημιουργία α ενός Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών. Ο προτεινόμενος Πυλώνας θα εγγυάται τον ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Σοφία Σακοράφα: Eίναι τούτη η ώρα της ευθύνης για το νέο ΕΑΜ.

Ο Παπανδρέου υπηρετεί συγκεκριμένο σχέδιο..συνέντευξη στην ΑΥΓΗ  
Η προσφυγή στο ΔΝΤ με μαθηματική ακρίβεια θα μας έφτανε εδώ που φτάσαμε, όπως και πολλές άλλες χώρες στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό δεν κατηγορώ απλώς την κυβέρνηση για λάθος πρόβλεψη, για ατυχή επιλογή, αλλά για σχεδιασμένη επιλογή με γνωστές τις συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής σημειώνει η ανεξάρτητη εδώ και καιρό βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Εκτιμά μάλιστα το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό πλαίσιο που γέννησε το ΕΑΜ είναι αυτό που ζούμε τώρα. Απώλεια ανεξαρτησίας. Οικονομική κατοχή. Πολιτική εκτροπή.
Εθνικό λοιπόν, απελευθερωτικό λοιπόν και ισχυρό, δηλαδή μέτωπο.

* Όταν πήρες την απόφαση να καταψηφίσεις το Μνημόνιο, είχες φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε ή τα γεγονότα ξεπέρασαν και τη δική σου φαντασία;
Η προσέγγισή μου στα αποτελέσματα που θα παρήγαγε το Μνημόνιο δεν κινήθηκε στο πεδίο της πρόβλεψης, αλλά της γνώσης. Η προσφυγή στο ΔΝΤ με μαθηματική ακρίβεια θα μας έφτανε εδώ που φτάσαμε, όπως και πολλές άλλες χώρες στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό δεν κατηγορώ απλώς την κυβέρνηση για λάθος πρόβλεψη, για ατυχή επιλογή, αλλά για σχεδιασμένη επιλογή με γνωστές τις συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής.
Σήμερα πλέον πωλείται η πατρίδα μας, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, με μεσάζοντα την κυβέρνηση και με συμβούλους πωλήσεων τους αγοραστές.
Αυτή η κατάντια δεν αντιστοιχεί στον λαό μας και στην ιστορία μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 30 Μαΐου 1941 Γλέζος - Σάντας κατεβάζουν την Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη...

Νέο βιβλίο από τον Αλέξη Μητρόπουλο- «ΠΑΣΟΚ: Από την 3η του Σεπτέμβρη στο μνημόνιο»

Το νέο του βιβλίο «ΠΑΣΟΚ: Από την 3η του Σεπτέμβρη στο μνημόνιο», θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 30 Μαϊου, στις 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο, ο καθηγητής και συγγραφέας Αλέξης Μητρόπουλος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κοτζιάς, συγγραφέας – καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Σοφία Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής.

Νεολαία Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;

Τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με διάγγελμα μας ανακοίνωναν την ένταξη της χώρας σε καθεστώς μνημονίου για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους. Ζητήθηκε η ‘συναίνεση’ του ελληνικού λαού με την υπόσχεση ότι οι θυσίες θα ανταμείβονταν σε βάθος τριετίας. Κόψιμο μισθών, κούρεμα συντάξεων, αύξηση φορολογίας, όλα στο βωμό του μνημονίου με την ελπίδα ότι σε τρία χρόνια θα επανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας ως χώρα.
Τον Μάιο του 2011, ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ζήτησε τη ‘συναίνεση’ των πολιτικών κομμάτων για τη λήψη νέων δυσβάσταχτων μέτρων, για την υπογραφή ενός δεύτερου μνημονίου ακόμη σκληρότερου από το πρώτο.
Όμως, κανείς δεν μας είπε τί έφταιξε και τα μέτρα του πρώτου μνημονίου δεν απέδωσαν. Ποιος φταίει για αυτή την αναποτελεσματικότητα;
Τα μέτρα μπορεί να μην απέδωσαν, όμως οι τσέπες μας άδειασαν, οι μισθοί μας μειώθηκαν, η αγοραστική μας δύναμη εξανεμίστηκε και η εύρεση εργασίας μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.
Τι απέγιναν τα χρήματα του μνημονίου; Οι περίφημες πρώτες και δεύτερες και τρίτες δόσεις; Κάθε τόσο ακούγαμε εκβιαστικά διλήμματα με αποκορύφωμα εκείνο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τελικά τί πήγε στραβά;

Αποκρατικοποιήστε τις κότες που γεννάνε χρυσά αυγά...

Ο Όλι Ρεν ξαναχτυπά, προτείνοντας να δημιουργηθεί οργανισμός (ταχύτατων) αποκρατικοποιήσεων στα πρότυπα της Ανατολικής Γερμανίας. Ο οργανισμός αυτός έγινε γνωστός από τις χαμηλές τιμές που..."σκότωσε" τις δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Βεβαίως, επειδή όσα και να ξεπουλήσουμε, δεν είναι αρκετά, η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα μέτρα. Όπως, έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, αύξηση τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέες αυξήσεις ρε ρεύμα και αέριο, εξίσωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέχρι και αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ από 13% στα 23% .

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Θα κάνουμε το χρέος μας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ
Κάτω τα χέρα από τη ΔΕΗ
Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό
Ψηλά το κεφάλι
Ψηλά και δυνατά οι γροθιές μας
Σφιχτά δεμένες οι γραμμές μας
Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν την περασμένη Τετάρτη οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην πιο μαζική, στην πιο συγκλονιστική συγκέντρωση που έκανε ποτέ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη 40χρονη διαδρομή της.
Μια συγκέντρωση για την οποία δυστυχώς τα πιο πολλά μέσα ενημέρωσης δεν βρήκαν χώρο να γράψουν δυο κουβέντες και δεν περίσσευε χρόνος για να πουν δυο λέξεις.
Παρά ταύτα, το μήνυμα εκεί που έπρεπε να πάει, πήγε και ήταν ξεκάθαρο.
Είμαστε εδώ.
Είμαστε εδώ και αποφασισμένοι.

ΠΟΙΟΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ……

κε Παπακωνσταντίνου και κε Παπανδρέου....
όταν το 2008 η ΝΔ παραχωρούσε τον ΟΤΕ στη DT μέσω της συμφωνίας μετόχων και με μεταβίβαση ποσοστού στην τιμή των 29,75 ευρώ ανά μετοχή τότε ήταν εθνική προδοσία και ποινικά ελέγξιμη;
Σήμερα που θα πουλήσετε τον ΟΤΕ με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 9 ευρώ ανά μετοχή πως λέγεται και ποια ποινή σας πρέπει;
Από την πώληση δεν θα πάρετε παρά 300 εκ. ευρώ και τρέξατε να ξεπουλήσετε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε....ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!!!

Νέα αρχή : Μπορεί να υπάρξει;

του Λευτέρη Τζιόλα
1ο. Nέα αρχή ? Δεν υπάρχει, με τα διαμορφωμένα στοιχεία της βαρειάς, σημερινής κατάστασης! Τα δεδομένα είναι : Μιά δανειακή σύμβαση (με όρους και χρονικούς κύκλους εφαρμογής και ελέγχου). Πως υπογράφηκε, ποιός την διαπραγματεύθηκε, οι όροι που προστίθενται (π.χ. 50 δισ. € μέχρι 2015 ή συναίνεση της αντιπολίτευσης) γιατί γίνονται δεκτοί,-με ποιά ανταλλάγματα; Από την πελυρά του ελληνικού κράτους μπορεί να τεθούν όροι (και ποιοί ;). Σκέφθηκαν ποτέ να θέσουν ; Με δύο λόγια : είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση ? Αυτό θα συνιστούσε μιά νέα αρχή !
2ο. Οι καίριοι τομείς είναι δύο : (α). χρέος , (β). ανάπτυξη (πραγματική οικονομία). (α). Χρέος. Το 2013, αμέσως μετά το ''μνημόνιο'' (τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης), έρχεται, κατά το πιθανότερο, η ένταξη στον μόνιμο μηχανισμό (ή αλλιώς, στην ελεγχόμενη πτώχευση). Η αναδιάρθωση είναι αναπόφευκτη.

Οι "Αγανακτισμένοι" βούλιαξαν το Σύνταγμα - Άλλη μια νύχτα μένουν εκεί



Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Περισσότεροι από 60.000 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι γέμισαν ασφυκτικά την Αμαλίας, την Ερμού και τη Φιλελλήνων ενώ το πλήθος ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μπέρτολντ Μπρεχτ "Γερμανικό πολεμικό βιβλίο"

Ανάμεσα στους υψηλά ιστάμενους
Το θεωρούν ταπεινό να μιλούν για φαγητό
η αλήθεια είναι αυτή: πάντα έχουν φάει κιόλας.

Οι ταπεινοί θα αποχωρήσουν από αυτό τον κόσμο
χωρίς να έχουν γευτεί ποτέ καλό κρέας

Καθώς αναρωτιούνται από που έρχονται
και που πηγαίνουν,
οι ωραίες βραδιες τους βρίσκουν πολύ εξαντλημένους

Δεν πρόλαβαν να δουν
τα βουνά και τον ωκεανό
και ο καιρός τους έχει περάσει ήδη.

Αν οι ταπεινοί δε σκέφτονται αυτό που είναι ταπεινό
ποτέ δεν θα σηκωθούν.

Στόχος όσοι Αντιστέκονται ...(απάντηση και σε περίεργα δημοσιεύματα της Ημερησίας)

Γράφει ο Δ. ΚΑΠΕΛΛΑΣ
Κατευθυνόμενοι; Ενοχλημένοι; Δυσαρεστημένοι; Απογοητευμένοι; Εκεί που υπάρχουν φωνές που δεν τις πνίγουν τα μεγάλα συμφέροντα εμφανίζονται κάτι δημοσιεύματα, που αν μη τι άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα με υπονοούμενα και μισόλογα που δεν μπορούμε να τα αφήσουμε αναπάντητα.
Στόχος και πάλι τα συνδικάτα και ειδικότερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία μάχεται δυναμικά και χωρίς οίκτο για να κρατηθεί όρθιο το τελευταίο οχυρό αυτής της Χώρας, το τελευταίο απόθεμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον απλό πολίτη και τον Λάο, το αγαθό της Ενέργειας!!..προκειμένου να μην ξεπουληθεί στα ξένα η ντόπια Ιδιωτικά συμφέροντα. Ενοχλούμε γιατί προσπαθήσαμε να ξυπνήσουμε και να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό για την ληστεία που πάει να γίνει εις βάρος του.
Ενοχλούμε προφανώς και κάποιους δημοσιογράφους που ίσως κρύβουν πίσω τους μεγάλα συμφέροντα, χαρακτηρίζοντας ως “ακρότητα” τον δίκαιο αγώνα του μεγαλύτερου σωματείου της Ελλάδας, για το άδικο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας στα κοράκια των ξένων συμφερόντων που ήδη έχουν μπει και ληστεύουν ανενόχλητοι την Χώρα. Τους λέμε λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με την ωριμότητα που απαιτούν αυτές οι δύσκολες περιστάσεις, με το κουράγιο που μας δίνουν καθημερινά οι πολίτες που αγωνιούν και αυτοί για το μέλλον που προδιαγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα!!

european revolution: take the street!

Ημέρα «Ευρωπαϊκής Επανάστασης»

Πανευρωπαϊκό ραντεβού στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους δίνουν σήμερα αγανακτισμένοι Ευρωπαίοι. To κάλεσμα μέσω facebook του κινήματος “EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE” είναι σαφές: «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε αυτούς που διαχειρίστηκαν την οικονομία και τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και απαιτούμε αλλαγή πορείας. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Ενωθείτε μαζί μας, ανεξάρτητα από την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκετε για να κάνετε τις φωνές των ανθρώπων να ακουστούν σαν μία» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση. Τον δρόμο χάραξαν και τον τρόπο «έδειξαν» οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο. Αμέσως πολλοί άρχισαν ν αναρωτιούνται αν θα αρκούσε ένα κάλεσμα μέσω facebook ή twitter για να κατεβάσει τόσο δυναμικά τους Ευρωπαίους στους δρόμους. Οι «αγανακτισμένοι» της Ισπανίας άναψαν τη φλόγα προκαλώντας ταυτόχρονα τους Έλληνες με το σύνθημα «Ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» για ν'απαντήσει λίγες μέρες αργότερα το κίνημα των «αγανακτισμένων» Ελλήνων με το σύνθημα «Ξυπνήσαμε. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν» στο ραντεβού της Τετάρτης 25 του Μάη σε 46 πλατείες της χώρας.

ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

του ΣΤΑΜΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι επαίσχυντες αποφάσεις κυβέρνησης- ΔΝΤ και ΕΚΤ για καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ,ένα χρόνο μετά την υπογραφή του ''μνημονίου'' και τη διάλυση δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων ,έφερε τους τελευταίους σε θέση μάχης.
Η ανάγκη αντίστασης από πλευράς Ομοσπονδιών και σωματείων είναι πλέον επιτακτική για το μέλλον ολάκερου του λαού μιας και είναι πασιφανές πως το εργατικό κίνημα και τα πλήθη του εργαζόμενου λαού είναι εκείνα τα οποία μπορούν να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ,τόσο απέναντι στα τροϊκανά ,αδηφάγα χρηματοπιστωτικά παγκόσμια αρπακτικά ,όσο και στην εγχώρια παραδομένη άνευ όρων ''Χατζιαβάτικη'' κυβέρνηση Γ.Α Παπανδρέου.
Η αναγκαιότητα ενός κοινού αγωνιστικού εργατικού μετώπου μοιάζει να παίρνει σάρκα και οστά
Μάλιστα με μπροστάρη την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η οποία διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 25/5 συλλαλητήριο ,το οποίο βρήκε αλληλέγγυα να παραβρίσκονται εκεί ,πάνω από 30 σωματεία και ομοσπονδίες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ,τα περισσότερα Εργατικά Κέντρα της χώρας από τη μία άκρη της έως την άλλη ,αλλά και βουλευτές όπως ο Π. Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ , ο Απ. Νάνος από το ΚΚΕ , πολιτικά κόμματα και κινήσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ ,η Εργατική Αλληλεγγύη, η Δημοκρατική Αναγέννηση με τον Στ. Παπαθεμελή ,το ''ένα καράβι για τη γάζα'' και πλήθος ακόμη .
Ένα συλλαλητήριο που κατάφερε να συνενώσει τους πάντες και που μάλιστα το οποίο δεν ήταν υπό τη ''σκέπη'' καμίας ΓΣΣΕ αλλά απλά μιας Ομοσπονδίας.

Υπάρχουν λεφτά!

inprecor.
του Δημήτρη Καζάκη
Όλοι θυμόμαστε την προεκλογική διαπίστωση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι λεφτά υπάρχουν. Το έλεγε για να πείσει ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας και περικοπών σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Μετά τις εκλογές και τα απανωτά μνημόνια, υπήρξαν πολλοί που τον κατηγόρησαν ότι έλεγε ψέματα. Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Τα λεφτά πράγματι υπάρχουν και βρίσκονται συσσωρευμένα σε τεράστιες κινητές και ακίνητες ιδιωτικές περιουσίες.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Gredit Suisse, Global Wealth Databook, (Οκτώβριος 2010) οι ιδιωτικές περιουσίες των πιο πλούσιων Ελλήνων αυγαταίνουν διαρκώς και περισσότερο. Στο πίνακα 1 παρατηρούμε την εξέλιξη του συνολικού ιδιωτικού πλούτου στην Ελλάδα (κινητού και ακίνητου) από το 2000 έως και το 2010. Αισίως το 2010 ο συνολικός ιδιωτικός πλούτος στην Ελλάδα ήταν 3 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου και αφορούν όσους έχουν διαθέσιμο πλούτο τέτοιον που χρειάζονται επαγγελματίες διαχειριστές για να τον αξιοποιήσουν. Αυτό σημαίνει ότι στον πλούτο αυτό δεν περιλαμβάνονται όλοι εκείνοι που έχουν κάποια ομόλογα εν είδη αποταμίευσης, ούτε κάποια ακίνητα εν είδη εξασφάλισης. Τα στοιχεία που παραθέτουμε αφορούν περίπου 60 χιλιάδες Έλληνες κατοίκους και μιλάμε για εγχώρια περιουσία (κινητή και ακίνητη) που δεν εμφανίζεται, ούτε καταγράφεται πουθενά.

Μισώ τους αδιάφορους… (Odio gli indifferenti...)

Του Αντόνιο Γκράμσι  

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Ενδιαφέρον για τα φιλέτα Μεταφορών - Επικοινωνιών

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΤΕ, «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Εκτός από τον ΟΤΕ, η αποκρατικοποίηση του οποίου έχει πάρει από προχθές το δρόμο της, ποντάρει σε ακόμη δύο καλά «χαρτιά»: το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα ΕΛΤΑ.
Πρόκειται για τα «εύκολα» κομμάτια του προγράμματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αφού οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν φιλέτα για επενδυτές και αγοραστές.
Οσον αφορά τον ΟΤΕ, μετά την επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου προς την DT, η διαδικασία των σκληρών διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας, με την ελληνική κυβέρνηση να επιθυμεί την πώληση όλου του ποσοστού της (16%) και όχι μόνο του 10%.
Φυσικά, ο γερμανικός κολοσσός θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες δύο βασικούς όρους: την αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς και τον περιορισμό του ρόλου της ρυθμιστικής αρχής.
Από το 10%, το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει γύρω στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο 6% οι διαπραγματεύσεις αναμένονται ιδίαιτερα σκληρές. Το πιθανότερο είναι ότι θα πωληθεί στην ισχύουσα χρηματιστηριακή τιμή, οπότε υπολογίζεται γύρω στα 230 εκατ.

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

«Χωρίς το μνημόνιο δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Πρόκειται για ένα «αποστομωτικό» επιχείρημα που συνεχίζει να δημιουργεί σύγχυση ακόμη και στις γραμμές του αριστερού κινήματος. Όπως τεκμηριώνεται με τα στοιχεία του συνημμένου πίνακα, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική:
Α) Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης (Κεντρική Δημ. Διοίκηση, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Κοινωνική Ασφάλιση) ήταν, σε όλη τη διάρκεια της ενδεκαετίας 2000-2010, υψηλότερα από τις δαπάνες που απαιτήθηκαν για την πληρωμή μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και πάσης φύσεως συντάξεων.
Β) Τα έσοδα αρκούσαν και αρκούν για τους μισθούς και τις συντάξεις. Για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν αρκούν!1
Πηγή: Συνημμένος πίνακας: Eurostat για τα συνολικά έσοδα και τους τόκους,EΛΛΣΤΑΤ για μισθούς και συντάξεις - επεξεργασία δική μας.

Ελλάδα-Πορτογαλία: ο βιασμός της Δημοκρατίας

Για «αναγκαστική παύση της δημοκρατίας» σε Πορτογαλία και Ελλάδα κάνει λόγο ο συντάκτης της εφημερίδας Financial Times Deutschland, Peter Ehrlich, τονίζοντας πως οι πολίτες έχουν ξεμείνει από πολιτικές επιλογές, μιας και οι αποφάσεις παίρνονται πλέον έξω από τα σύνορα των χωρών τους. 
 «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας αφού, όπως είπε, η συνταγή για τη θεραπεία της ελληνικής κρίσης «αποδείχθηκε εσφαλμένη».
Ο Σαμαράς όμως αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα: Η ΕΕ και το ΔΝΤ πιθανότατα θα τον αναγκάσουν να υποστηρίξει την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, μιας και θέτουν ως προϋπόθεση για την περαιτέρω εκταμίευση της δανειακής βοήθειας, τη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων.
Στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όλοι συμφώνησαν πως η πολιτική τύχη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως το 2015, δηλαδή μετά τις επόμενες εκλογές. Για το λόγο αυτό, οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν τη συναίνεση μακροπρόθεσμα.

Αγανάκτηση

του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Όταν η αγανάκτηση γίνεται κοινωνικό μέτωπο, τότε γράφονται λαμπρές σελίδες στην ιστορία μιας κοινωνίας.  Σελίδες που ο ιστορικός του μέλλοντος θα αξιολογήσει και ο λαός θα κρίνει, όπως σήμερα κρίνουμε και εμείς το παρελθόν. Η Ελλάδα και η Ευρώπη των αγανακτισμένων πολιτών σε πλατείες κάθε πόλης, οργανώνουν δειλά δειλά λαϊκές Συνελεύσεις. Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί μα με ένα κοινό στοιχείο την Αγανάκτηση.
Αγανάκτηση απέναντι στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, που ξέχασε την βασική αρχή της ισονομίας των πολιτών. Αγανάκτηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στην ατιμωρησία. Αγανάκτηση για την πολιτική οριζόντιων περικοπών.
Κάθε πολίτης της χώρας μας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστεί την δική του ευθύνη για το μέλλον της χώρας και της ίδιας της κοινωνίας. Δεν μπορούμε σήμερα να περιμένουμε παθητικά την έγκριση της επόμενης δόσης μας, να πληρώνουμε τα «σπασμένα» και να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε διακηρύξεις από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε στο σήμερα.

Αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο...




Ανοικτή επιστολή Μίκη σε «αγανακτισμένους»

Ανοικτή επιστολή στους πολίτες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες της χώρας απέστειλε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Ολόκληρη η επιστολή
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.
Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή. Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Βγάτε στο δρόμο ρε παιδιά, φωνάχτε, θέλω λευτεριά, θέλω να ζήσω, να χαρώ και πάλι να ονειρευτώ...


Στίχοι: LILA KIRA
Σύνθεση: Σ.ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
Φωνή: Σ.ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ/ΟΛΓΑ ΣΠΑΝΟΥ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αρνούμαστε τη λοβοτομή…

…των νεοφιλελεύθερων τροϊκανών, των αλεξιπτωτιστών της κυβέρνησης!!
Εξέγερση!...ΟΧΙ εξαθλίωση!!

Γιούργκεν Σταρκ: “(Ξε)πουλήστε περιουσία 300 δισ.”

Nα προχωρήσει η Ελλάδα γρηγορότερα σε ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες υπολογίζεται να αποφέρουν έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας μια ανεξάρτητη υπηρεσία. Αυτό ζητά, κυρίως, ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ. «Μέρος αυτών των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να διοχετευθεί για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους, το οποίο πρέπει να μειωθεί κατά 20%», σημειώνει.
Ο Γιούργκεν Σταρκ απορρίπτει τις προτάσεις περί «αναδιάταξης» του ελληνικού χρέους με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μείωνε μόνο και ελάχιστα το φορτίο του χρέους, ενώ θα παρέλυε την οικονομική προσαρμογή.
Πηγή: tvxs
Επισημάνσεις:

Κάποτε...


Πληρώνουμε τη μη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Του Νίκου Κοτζιά
Πριν ένα χρόνο τόνιζα σε σειρά άρθρων μου ότι το «Μνημόνιο 1» ήταν κοινωνικά άδικο, οικονομικά αντιαναπτυξιακό και λογικά ανόητο. Ότι οι αριθμοί του δεν έβγαιναν. Είχα, μάλιστα, επικαλεστεί δηλώσεις του τότε Προέδρου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα χρειαζόταν 20 χρόνια για να μειώσει το έλλειμμα κατά 5%. Καλούσα, λοιπόν, την Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά. Να εγκαταλείψει τη λογική του οικονομικού της επιτελείου που δήλωνε μαζί με τον αντιπρόεδρό της ότι «όταν χρωστάς δεν διαπραγματεύεσαι». Σχεδόν την παρακαλούσα δημόσια να μην δεχτεί ως χρόνο αποπληρωμής του δανείου τα τέσσερα χρόνια (εκείνη αντιπρότεινε λιγότερα, τρία χρόνια – η μόνη «διαπραγματευτική της επιτυχία»…) και να μην αποδεχτεί τόκους άνω του 4%, διότι, διαφορετικά, θα αδυνατούσε η χώρα να ξεπληρώσει το δάνειο και θα αναγκαζόταν να ζητά, σε χειρότερες συνθήκες, εκείνα που δεν διαπραγματεύτηκε το 2010.
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν διδάχτηκε από τις αποτυχίες της το 2010 και για αυτό, (α) καμώνεται ότι διαπραγματεύεται, ενώ δεν διαπραγματεύεται. Ακόμα και κολλημένη στον τοίχο, κρατά τα χέρια κάτω. (β) Δεν λέει κουβέντα ως προς τις θεωρίες της μη διαπραγμάτευσης που η ίδια προπαγάνδιζε σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μόλις πριν λίγους μήνες. (γ) Ετοιμάζεται να παραδώσει τη δημόσια περιουσία της χώρας και να κάνει δεύτερο γύρο επιθέσεων στο εισόδημα του έλληνα πολίτη που δεν παρανομεί, δεν φοροδιαφεύγει, δεν κλέβει.

Aυξάνονται οι αυτοκτονίες λόγω κρίσης

Η αυτοκτονία ενός 50χρονου αλουμινοτεχνίτη από τα Ανώγεια στην Κρήτη, είναι η 20η τον τελευταίο χρόνο, με βασική αιτία την αποφυγή του βρόχου των οικονομικών χρεών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη.
Κανείς δεν φανταζόταν στην τοπική κοινωνία ότι ο 50χρονος θα έφτανε σε μια τέτοια κίνηση απελπισίας, αφού δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανένας τα προβλήματά του, ούτε καν στη σύζυγό του και τον 22χρονο γιο του. Οι συγχωριανοί του μιλάνε για έναν νοικοκύρη και σοβαρό οικογενειάρχη. Η οικογένεια του εκλιπόντος αυτόχειρα είναι γνωστή στην Κρήτη αφού ένας από τους αδελφούς του έχει αχοληθεί ενεργά και με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση των αυτοκτονιών, λόγω της οικονομικής κρίσης που οδηγεί πολλές φορές σε κατάθλιψη και κάποιους ανθρώπους στην αυτοχειρία. Η κατάθλιψη παγκοσμίως αυξάνεται για βιολογικούς λόγους στις γυναίκες, στην Ελλάδα αυξάνεται στους άνδρες λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό

Απο Στέφανο Τζουμάκα
Όπως ΌΛΟΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ,η ''πλατεία της ΜΑΔΡΙΤΗΣ ''. προετοιμάζει τη παλινόρθωση της ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.Το ίδιο ετοιμάζουν- ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ και όχι όλοι- και στην Ελλάδα , σε αντίστοιχες πλατείες. Και το παίζουν , δήθεν ακομμάτιστοι , δήθεν απολιτίκ, ποδηλατοδρόμοι της προετομαίας της παλινόρθωσης της ελληνικής ΔΕΞΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ που δημιούργησε τη κρίση δεν λένε τίποτε οι κρυπτοδεξιούληδες , είτε της Νέας Δημοκρατίας ,είτε εντός του ΠΑΣΟΚ.
Χωρις ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές αρχές , ουδέποτε υπήρξαν κινήματα. 
Και οι μόνοι που έχουν να παρουσιάσουν κριτικό λόγο είναι οι ανένταχτοι και οι αριστεροί...Όλοι οι άλλοι στήνουν πολιτιτικά σκηνικά .

«Οι πολιτικές σας δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση»

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ
Από " ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ"
1.1. Το πρώτο βήμα: ανάταξη της οικονομίας - αναθέρμανση της αγοράς
1.2. Το επόμενο βήμα: νέο αναπτυξιακό πρότυπο με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη
1.3. Η απαραίτητη προϋπόθεση: το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών - καταπολέμηση φοροδιαφυγής 1.4. Η υποχρέωση κάθε σύγχρονου κράτους: κανόνες και έλεγχος στις αγορές υπέρ του πολίτη, διασφάλιση δημόσιων κοινωνικών αγαθών

1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
Για το ΠΑΣΟΚ, πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η επαναφορά της αναπτυξιακής διαδικασίας σε ανοδική τροχιά. Στρατηγικός στόχος της οικονομικής μας πολιτικής, είναι να βγει η χώρα από την κρίση και να τεθούν οι βάσεις για τις μεγάλες τομές που θα επαναφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής.
1.1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δεσμευόμαστε να θέσουμε σε άμεση εφαρμογή στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.
- Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.
- Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά.

Επιστολή Δημαρά προς κ. Ολί Ρεν..

Ημερομηνία: 28/05/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητή «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση, «αγαπητοί» φίλοι και σύμμαχοι, αξιότιμε κύριε Ολι Ρεν.
Ειλικρινά σας ζητάμε συγνώμη, αλλά η Ελλάδα δεν πωλείται. Σας θυμίζουμε πως εμείς οι Έλληνες είμαστε έθνος φτιαγμένο από φωτιά κι ατσάλι. Και όσο περισσότερη φωτιά μας ρίχνετε τόσο το ατσάλι γίνεται πιο ισχυρό, φτιάχνοντας έτσι καλύτερους πολίτες και όχι, καλύτερα όπλα, σαν αυτά που φτιάχνετε εσείς.
Επίσης θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως, δυστυχώς, για εσάς και τη «Δημοκρατία» σας, έχουμε μερικά βασικά «μειονεκτήματα» όπως:
- Πιστεύουμε στη Δημοκρατία και την ισότητα.
- Πιστεύουμε πρώτα στην ευημερία των ανθρώπων και μετά των αριθμών.
- Πιστεύουμε σε όλα αυτά τα οποία εσείς, οι προοδευτικοί και πλούσιοι έχετε στερήσει από τους πολίτες σας.

Συναίνεση και Διαπραγμάτευση στο σταυροδρόμι της κρίσης

του Αντώνη Γαλανόπουλου
Το οδοιπορικό της χώρας θυμίζει το μύθο του Ηρακλή όταν βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι που τον περίμεναν η Αρετή και η Κακία. Η Ελλάδα βρίσκεται ανά τρίμηνο στο ίδιο σταυροδρόμι. Στην ιστορία μας δεν συναντούμε την Αρετή και την Κακία αλλά τη Διαπραγμάτευση και την Συναίνεση.
Η Διαπραγμάτευση στέκει σαν ανολοκλήρωτος πόθος. Κάθε φορά οι κυβερνώντες μας οδηγούν στο σταυροδρόμι τόσο αργά ώστε η Διαπραγμάτευση να έχει κουραστεί και να έχει αποχωρήσει τάζοντας μας ένα επόμενο ραντεβού. Ακούμε συχνά στα Μ.Μ.Ε. φωνές που λένε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έκανε κάτι πολύ χειρότερο. Δημιουργούσε κάθε φορά τις συνθήκες ώστε η διαπραγμάτευση να μοιάζει αδύνατη, όχι τόσο για την ιδία που ποτέ δεν την επιδίωξε αλλά για τη χώρα και το λαό. Από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία άφησαν έκθετη τη χωρά και μας οδήγησαν στο δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» τον Απρίλιο-Μάιο του 2010 με την απειλή της λήξης κρατικών ομόλογων δεκάδων δισεκατομμυρίων τον Ιούνιο. Δημιουργούν μια οριακή κατάσταση κατά την οποία ο λαός δεν μπορεί καν να σκεφτεί όσα προηγήθηκαν. Το παραμύθι της χρεοκοπίας επικαιροποιειται με την ίδια συχνότητα που το κάνουν και τα μνημόνια. Μια ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται υπό αίρεση καθώς δεν γνωρίζει σε ποιο κόσμο θα ζήσει το επόμενο πρωί. Το ίδιο έργο προσπάθησε να ανεβάσει ξανά στις 23 Μάιου ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελα:

Κινητοποιήσεις στην ΕΥΑΘ

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ «σε μορφή και σε χρόνο» που θα αποφασιστεί από τις διοικήσεις των δύο σωματείων εργαζομένων, έλαβε την Παρασκευή η γενική τους συνέλευση.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής στο κτίριο της ΕΥΑΘ και πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο, όπου θα ενωθούν και θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» πολιτών.
Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις δώδεκα μέχρι τις δυόμιση το μεσημέρι και θα κάνουν πορεία από τα γραφεία της ΕΥΑΘ μέχρι το δημαρχείο, με ενδιάμεση στάση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.