Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ε.Κ.Α. Γερολυμάτος Cosmetics - Η αναλγησία δεν έχει όρια!!!

Οι εργαζόμαι στην εταιρεία "ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS" , περιφρουρούν το εργοστάσιο στα Οινόφυτα απο τις 5:00μμ, για να εμποδίσει την εργοδοσία να πάρει τα προιόντα από τις αποθήκες.
ΕΚΑ Εργατουπαλλιλικο Κέντρο Αθηνών
Αρ. Πρωτ.: 4027 Αθήνα, 30/11/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αναλγησία δεν έχει όρια!!! Η Γερολυμάτος Cosmetics (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) αφού εν κρυπτώ μεθόδευσε έχασε – χάρισε τα συμβόλαια της La Prairie και Procter & Gamble, ουσιαστικά με ένα παράνομο κατάπτυστο κείμενο απολύει τους εργαζόμενους της (330 άτομα) παρουσιάζοντας την απόλυσή τους ως χάρη, αφού θα τους πληρώσει «γενναιόδωρα» μέχρι 03/12/2011 και για να μην τους δώσει αποζημίωση θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της με μία (1) ημέρα την εβδομάδα «κατ’ οίκον εργασία».

Ο δρόμος


Μάνος Λοϊζος
...μη βλέπετε άλλο ειδήσεις, ...στον δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις!!

Όταν η αδικία γίνεται νόμος..

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης χτυπάει το κέντρο της, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα και η Γαλλία αναμένεται να χάσει την άριστη αξιολόγησή της. Η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα οικο­νομικά θεμέλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου τρίζουν, ενώ τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας και Πορτογαλίας έχουν ήδη αποτύχει.
Για την Ελλάδα ο «υπερπρωθυπουργός» Ράιχενμπαχ λέ­ει ότι μας έριξαν στον Καιάδα της οικονομικής κατα­στροφής χωρίς να έχουν «τη συνταγή στην τσέπη», αλλά και χωρίς να είναι ορατός ο... «πάτος»!
Στην καλπάζουσα κρίση η Γερμανία απαντά με παράβα­ση κάθε νομιμότητας ώστε να ελέγξει απευθείας τις οικονομίες και την πολιτική ζωή των υπό χρεοκο­πία χωρών. Ήδη στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουμε τραπεζίτες για πρωθυπουργούς, καθώς, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, χρειαζόμαστε «σταθερές κυβερνή­σεις» και όχι... εκλογές. Έτσι η Γερμανία πετάει στα σκουπίδια τις ευρωσυνθήκες ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της διακυβέρνησης ολόκληρων χωρών μέσω διακρατικών συμφωνιών!

Βρετανία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας

dw world de
Ακινητοποιημένη είναι σήμερα η Βρετανία εξ αιτίας της γενικής απεργίας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση από το 1979, όταν 1.5 εκατ. εργαζομένων κατέβηκαν στους δρόμους.
Σύμφωνα με το Κογκρέσο Εργατικών Ενώσεων στη σημερινή απεργία συμμετέχουν μέχρι και 3 εκατ. δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι.
Και «είναι μόνον η αρχή» προειδοποιούν τα 30 συνδικάτα που συμμετέχουν στην απεργία, η οποία επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους τομείς του δημόσιου τομέα. Σχολεία και νοσοκομεία είναι κλειστά- τα τελευταία εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία των υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης. Για ουρές προειδοποιεί το αεροδρόμιο του Χήθροου.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των εργαζομένων είναι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Κάμερον, το οποίο προβλέπει θεμελιακές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και επιμήκυνση των ορίων ηλικίας.

Αναβολή δίκης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Εκατοντάδες κόσμου έδωσε και σήμερα ηχηρό παρών)

Αναβολή της δίκης αποφάσισαν οι Δικαστές, (στην ουσία με εντολή άνωθεν), για την κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της ΔΕΗ στο Χολαργό από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και χιλιάδες εργαζόμενους.
Από τις 9 το πρωί, έδωσαν το παρόν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της  ΔΕΗ, κινήματα πολιτών, άλλα και απλοί πολίτες  αρνούμενοι να αποδεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού να κινητοποιείται και να διεκδικεί το δίκιο του.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο αγωνιστής και σύμβολο της Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος όπως και o παλαιός και ισχυρός πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ,πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Πιπεργιάς αλλα και δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη από όλη την Ελλάδα...
Ο Νίκος Φωτόπουλος αλλά και οι υπόλοιποι "συγκατηγορούμενοι" είχαν από πολύ νωρίς εκδηλώσει την πρόθεση τους σε ενδεχόμενη καταδίκη να ...

Η Άννα δήλωσε....

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι θέλει πια ένα ΠΑΣΟΚ plus.
Αυτό που χρειάζεται δηλαδη τώρα είναι ένα ΠΑΣΟΚ Vodafone ή ένα ΠΑΣΟΚ Siemens.
Να αλλάζει το όνομα κάθε τρεις μήνες, ανάλογα με το ποιος ..

Στ. Τζουμάκας: «Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος είναι ΠΑΣΟΚ;»

Ως πολιτική εκτροπή και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα περιγράφει τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης ο πρ. υπουργός Στ. Τζουμάκας, καταγγέλλοντας ότι διαπλεκόμενοι πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν ως προπομπός στην εξέλιξη αυτή, που αποτελούσε σχέδιο των τραπεζιτών, του παρασιτικού κεφαλαίου και των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Εκφράζει δε αμφιβολίες για το αν οι Ευ. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος και Ά. Διαμαντοπούλου είναι ΠΑΣΟΚ.

-Η συγκυβέρνηση ήταν η σωστότερη λύση για τη σωτηρία της χώρας;
Η κινδυνολογία, ότι δήθεν αν δεν ακολουθηθεί αυτή η πολιτική, κινδυνεύουν τα συμφέροντα της χώρας, απεδείχθη χωρίς βάση δύο χρόνια τώρα. Είναι γνωστό ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα των μετόχων των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των παρασιτικών κύκλων σε κάθε χώρα.
Προσπαθούν να εμφανίσουν τη διακινδύνευση των δικών τους συμφερόντων ως διακινδύνευση του κάθε έθνους και της κάθε χώρας αν δεν εφαρμοστεί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο.

Αργεντινή... ύφεση, εξέγερση, στάση πληρωμών και επανάκτηση

Γιατί κερδίζει η Κριστίνα Φερνάντες, γιατί χάνει ο Ομπάμα;
του Τζέιμς Πέτρα
Την περασμένη 23η Οκτωβρίου, η Κριστίνα Φερνάντες κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής με 54% των ψήφων, νικώντας τον πλησιέστερο αντίπαλο της με 37 πόντους διαφορά. Ο συνασπισμός της προέδρου κέρδισε επίσης τις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση, τη Γερουσία και την κυβέρνηση, όπως και σε 135 από τα
136 δημοτικά συμβούλια στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.
Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται έντονα σε αντίθεση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σέρνεται πίσω από τους ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για την προεδρία και κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων του Κογκρέσου στις επερχόμενες εκλογές του 2012.
Σε τι μπορούμε να αποδίδουμε αυτήν την αβυσσική διαφορά στις επιλογές των ψηφοφόρων σε σχέση με αυτούς τους δύο επικεφαλής κρατών; Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό, είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε, με μια ιστορική προοπτική, τις κοινωνικο-οικονομικές και εξωτερικές πολιτικές που εφαρμόζονται και να αναλύσουμε τις λύσεις που δόθηκαν για τις οξείες οικονομικές κρίσεις.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και τους εργαζόμενους από τα Εργατικά Κέντρα τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους κοινωνικούς φορείς που δεν ανέχονται η ηλεκτρική ενέργεια ως αγαθό να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας, την Τετάρτη στις 8:30 το πρωί να βρίσκονται στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στο κτίριο 7.
ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Άϊντε Παιδιά ..

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

29 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Το 1977, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η 29η Νοεμβρίου ανακηρύσσεται σε Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, με σκοπό να αναδείξει διεθνώς το παλαιστινιακό ζήτημα. Στις 29 Νοεμβρίου του 2010, 63 χρόνια μετά, μόνο ένα κράτος υφίσταται. Αυτό του Ισραήλ.
Η Λωρίδα της Γάζας, μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το υπόλοιπο της Δυτικής Όχθης, κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967. Το Ισραήλ επιβάλει ολοένα και αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία Παλαιστινίων εντός και εκτός της Γάζας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας τους σε άλλα μέρη των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών. Το γεγονός αυτό αντιτίθεται στην αρχή, η οποία είναι αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, ότι η Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και η Λωρίδα της Γάζας αποτελούν εδαφική μονάδα.

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των Πορτογάλων εργαζομένων που συμμετείχαν στη γενική απεργία της Πέμπτης, η οποία είχε κηρυχθεί εναντίον των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που συμπεριλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας μεθαύριο. "Εργατικοί ηγέτες στην Πορτογαλία περιέγραψαν τη γενική απεργία της Πέμπτης ως τη μεγαλύτερη για πάνω από τριάντα χρόνια, καθώς δυσαρεστημένοι νέοι ενώθηκαν με τα παραδοσιακά συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν κατά της σκληρής λιτότητας", έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Η ισπανική "Ελ Παΐς", με σαφώς βαθύτερη γνώση της γειτονικής προς την Ισπανία χώρας, εστίασε την προσοχή της όχι τόσο στο πλήθος όσο στο πρωτοφανές πάθος για μια χώρα σαν την Πορτογαλία. "Για πρώτη φορά και εναντίον της παράδοσης μιας χώρας πολύ ήρεμης, εκτοξεύθηκαν μπουκάλια, έπεσαν σπρωξίματα και χτυπήματα με κλομπ ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και τα ΜΑΤ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη:
• Τα μηνύματα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19-20/10/2011, οι εκπαιδευτικοί της βάσης
• Την άσχημη κατάσταση στα σχολεία, με τα εκατοντάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς απλήρωτους για 2 μήνες.
• Τις σχεδιαζόμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
• Τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα καιγια όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγείη καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.

Σας σφίγγω τα χέρια....

Σας φωνάζω
σας σφίγγω τα χέρια
φιλώ το χώμα κάτω απ' τα σαντάλια σας
και σας λέω
: σκοτώνομαι για σας
σας χαρίζω το φως των ματιών μου, σας δίνω
της καρδίας μου τη ζέστα γιατί
η τραγωδία που ζω είναι το μερίδιο μου
απ' τη δική σας τραγωδία.

Σας φωνάζω

σας σφίγγω τα χέρια
δεν κιότεψα εδώ μες στην πατρίδα μου
μήτε και μάζεψα τους ώμους.

Μανώλης Γλέζος στο Κιάτο: "Θα συνέλθουμε επιτέλους...;"

Με την ενέργεια εφήβου και την μοναδική, ιστορική γνώση και εμπειρία των ενενήντα χρόνων του ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει.

Είναι πλέον λίγες αλλά πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που η αύρα ενός ανθρώπου έχει την ικανότητα να επηρεάζει έντονα και θετικά ένα κοινό σαν αυτό που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί με το Μανώλη Γλέζο χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Σικυωνίων.
Με την πληθωρική παρουσία του μας έδωσε τη δική του κατάθεση και επιβεβαίωση πάνω στα γεγονότα, το νόημα και το συμβολισμό της Εθνικής αντίστασης.
"Όσο καλύτερα γνωρίζεις το παρελθόν τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεις το παρόν και σχεδιάζεις το μέλλον" αναφέρει στο βιβλίο του Εθνική Αντίσταση 1940-1945 τόμος Α' σελ. 45.

Συνωστισμός προθύμων για αρχηγία

Ο ένας μετά τον άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέση στη μάχη της διαδοχής στην προεδρία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα κάνει. 
Την ίδια στιγμή άρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που συνδέονται άμεσα με τις μελλοντικές εσωκομματικές εξελίξεις και αρχηγικές υποψηφιότητες, ενώ δεν λείπουν και οι θέσεις για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.
Συγκεκριμένα:
Χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο είπε ότι θα είναι παρών στη μάχη της διαδοχής και θα διεκδικήσει την προεδρία, ενώ πριν από λίγες μέρες ευθέως είχε εκδηλώσει αυτή την επιθυμία και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μείζονων προτεραιοτήτων, που έχει ανάγκη η χώρα και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στον σχετικό διάλογο, όταν αυτός ανοίξει», είπε ο υπουργός Υγείας στη «RealNews». Επίσης χθες μιλώντας στον «Σκάι» υποστήριξε ότι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκλεγεί κι αυτός με ανοιχτές διαδικασίες από το λαό και ότι αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν κοντά στις εκλογές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς περιοδείες και μεγάλο χρηματικό κόστος.

ΟΟΣΑ: Μεγαλύτερη ύφεση στην Ελλάδα- Στον "πάγο" η παγκόσμια ανάπτυξη


Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δημοσιεύει το Reuters, η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη «ξεμένει από καύσιμα», αφήνοντας την ευρωζώνη «κολλημένη» στην ύφεση και τις ΗΠΑ να την ακολουθήσουν κατά πόδας.
«Η απειλή για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης γίνεται όλο μεγαλύτερη, όσο η ευρωζώνη δεν καταφέρνει να βγει από το τέλμα της κρίσης χρέους και οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν συμφωνούν σε ένα σχέδιο μείωσης των δαπανών», τονίζει ο ΟΟΣΑ.
«Με δεδομένη την έλλειψη αποφασιστικής δράσης εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών, μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να περιορίσει την κρίση του μπλοκ», σύμφωνα με τον οργανισμό, που έχει έδρα το Παρίσι. Αντιθέτως στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έχει πλέον πολλά «πολεμοφόδια».

Η Σοσιαλδημοκρατία πέθανε!

Γράφει ο Δευκαλίων
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα διατυπώσαμε εμείς πρώτοι μία ιστορική αλήθεια που κανένας δεν θέλει να αποδεχθεί. Όλες οι συνταγές που σχεδιάσθηκαν, εγκρίθηκαν και εφαρμόσθηκαν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση απέτυχαν.
Η οικονομική κρίση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Συνεπαγωγικά, τους νόμους και τις παραμέτρους που καθορίζουν τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες τις ορίζει πλέον αποκλειστικά η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης.
Η πρώτη και σημαντικότερη επίπτωση της οικονομικής κρίσης είναι η συρρίκνωση και αφανισμός της μεσαίας τάξης, η οποία μεγάλωσε ποσοτικά και ποιοτικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν η εποχή της οικονομικής ανάπτυξης που μετέτρεπε τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ευημερούσες μεσοαστικές κοινότητες. Ήταν η εποχή που αναδείχθηκαν πολιτικά και εκλογικά τα κεντρώας φιλοσοφίας και τοποθέτησης σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τα οποία μοίραζαν τον παραγόμενο πλούτο ριζοσπαστικά και προς όφελος των κοινωνικά αδύνατων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ,που είναι προϊόν νόθευσης της λαϊκής θέλησης και που εγκαταστήθηκε από τα συμφέροντα του τόπου για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης, από την προηγούμενη Πέμπτη έπιασε δουλειά και η δουλειά της είναι να τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.
Έτσι στα πλαίσια του αντιλαϊκού έργου της την προηγούμενη Πέμπτη αφού απώθησε με τη βία τα μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που από την Κυριακή 20 Νοέμβρη είχαν καταλάβει το κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής για να μη φεύγουν εντολές διακοπής του ρεύματος σε όσους συνανθρώπους μας δεν είχαν καταφέρει να πληρώσουν το χαράτσι, προχώρησε ταυτοχρόνως και σε συλλήψεις 15 ατόμων μεταξύ των οποίων και 5 πολιτών που είτε είχαν έρθει να συμπαρασταθούν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είτε περνούσαν την ώρα των επεισοδίων από το χώρο της κατάληψης.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Διοίκηση της ΔΕΗ.

Με σύνταξη 560 ευρώ, της ζητούν χαράτσι 400 ευρώ!

Βοήθεια από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη ζήτησε μια 80χρονη που διαμένει στην Αγία Τριάδα, η οποία «πάγωσε» όταν αντίκρισε το φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ στον οποίο είχε συμπεριληφθεί το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων.
Σε απόγνωση η κ. Μαρία Αλεξάκη τηλεφώνησε στον κ. Βαρδάκη, ο οποίος αμέσως την επισκέφτηκε και ένιωσε την απογοήτευσή της, αφού φοβόταν ότι θα της έκοβαν το ρεύμα και θα έχανε τη μόνη της… συντροφιά. Τη ζεστασιά μιας ηλεκτρικής σόμπας.
Η κ. Αλεξάκη περιέγραψε στην εφημερίδα μας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει αλλά και τη μοναξιά της που «παγώνει» την ψυχή της.
Όπως μας είπε, λαμβάνει σύνταξη 560 ευρώ, χρήματα που διαθέτει για φαγητό και για φάρμακα και σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν για φόρους και για χαράτσια.
Ο λογαριασμός ρεύματος άγγιζε τα 400 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ αφορούσαν το ειδικό τέλος ακινήτων. Επιπλέον, καλείται για πρώτη φορά να πληρώσει στην εφορία το ποσό των 79 ευρώ, ποσό που τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει μετά από πολλές στερήσεις.
«Θα μου κόψουν και τη ζεστασιά;»

Στη μνήμη του Vittorio Arrigoni.

Vittorio Arrigoni....

29 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Η κούνιες των ιδεών και το χέρι της ιστορίας.

Nίκος Βράντσης
Οι ιδεολογίες είναι κούνιες. Ναι κούνιες είναι. Κούνιες που τα υλικά τους είναι οι βασικές τους και θεμελιώδεις τους αξίες και αυτή που τις ωθεί είναι η ιστορική πραγματικότητα. Το χέρι που κινεί τις κούνιες είναι λοιπόν η ιστορία. Αυτό το χέρι άλλωτε σπρώχνει αυτές τις κούνιες τόσο βάναυσα που τις διαλύει και άλλωτε τόσο απαλά. Οι κούνιες όμως είναι απαραίτητες για την παιχνιδιάρα ιστορία, και κούνιες που διαλύθηκαν καλούνται να ξαναφτιαχτούν γιατί κρίνονται και πάλι ιδανικές. Μια κούνια που διαλύθηκε πριν από περίπου τέσσερεις δεκαετίες είναι η κούνια της σοσιαλδημοκρατίας , μα τώρα η ιστορία την αποζητά και πάλι διότι αυτή με τις θεμελιώδεις της αξίες έχει την ικανότητα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ιστορίας.
Από αυτό το πρίσμα θα εξετάσω λοιπόν την σοσιαλδημοκρατία. Με τον αλληγορικό όρο της κούνιας. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια κούνια με ιδανικά πολύ εύθραστα. Είναι μια κούνια που τα υλικά της δεν έχουν κολλήσει τόσο καλά. Καλή ή κακή , η κούνια που τόσο ικανοποίησε την ιστορία μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, φάνταζε πλέον παλιά και αραχνιασμένη. Και ήταν όντως παλιά. Και ήταν όντως αραχνιασμένη. Και η ιστορία την βαρέθηκε και την έσπρωξε τόσο δυνατά που αυτή έχασε τα βασικότερά της θεμελιώδη υλικά.

Άστεγοι χωρίς παγκάκι

Ενόψει των Χριστουγέννων, ο δήμος Αθηναίων ξήλωσε τα παγκάκια της πλατείας Κλαυθμώνος, για να μην βρίσκουν καταφύγιο εκεί οι άστεγοι.
Προτείνω να ξηλώσουμε το δημαρχείο της Αθήνας, για να μην βρίσκουν καταφύγιο εκεί τα κτήνη.
(Αν ο Χριστός είχε γεννηθεί στην Αθήνα του Καμίνη, ....

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Hasta siempre Comandante Che Guevara


Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα διδάγματα που άφησε η τεράστια κληρονομιά του ΤΣΕ  όπως πίστη στον αγώνα,αυτοθυσία και ηρωισμό! και εμπνευστούμε όλοι μας από αυτά, τότε κανένας στόχος δεν θα είναι ακατόρθωτος!!...

Δημοτική Επιτροπή Τρικάλων ενάντια στο χαράτσι

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΩ ΑΤΜ
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό .
2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές - β) Πληρωμές ΔΕΚΟ - γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.Παίρνουμε την απόδειξη .
7.Βγάζουμε φωτοτυπία : 1)Την απόδειξη καταβολής του ποσού που πήραμε από το μηχάνημα ΑΤΜ, 2)Τον λογαριασμό της ΔΕΗ , 3)Την αστυνομική μας ταυτότητα και απευθυνόμαστε στην επιτροπή του Δήμου στο τηλέφωνο που λειτουργεί στο Δημαρχείο 2431351219 (από τις 10:00 έως 13:00 το πρωί.)

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών, του Νίκου Κοτζιά

Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό Δημόσιο, 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες, 18% στην ΕΚΤ.
Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τα δύο τελευταία έτη. Το 2009 και το 2010 το 86,4% των δανείων που έχουμε λάβει χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων. Η τρέλα δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε χρέη που δεν είναι όλα νόμιμα, αλλά ότι μας εκβιάζουν προκειμένου να «αποκτήσουμε» τη δυνατότητα αποπληρωμής τους!

ΥΠΟΘΗΚΗ ...

Σαύρα η πείνα
αναρριχιέται σε τοίχους με συνθήματα,
έρπει ανάμεσα από λέξεις αιχμηρές
την αφιονισμένη ειρήνη αφυπνίζει,
λογχίζει την ελεγχόμενη Ελευθερία

Σέρνει το τραύμα της
σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ανατροπές ζητάει - κραυγάζοντας την ανάγκη
με το θλιβερό της στόμα.
Και άλλοθι
να υποθηκεύσει την Ιστορία
για να σώσει το μέλλον.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» - ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, στις 10:00 π.μ.

Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕMΠΟΡΕΥΜΑ!
ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.!
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!

Στην επιτροπή αγώνα που σας καλεί συμμετέχουν:...
- Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»
- Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας

Ι Σ Λ Α Ν Δ Ι Α: 3 χρόνια μετά!

Όπως ο φοίνικας αναδύεται από τις στάχτες τoυ, ετσι κανει και η Ισλανδία, ταχύτερα μαλιστα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.
Τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση, όπου ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε και η αξια της Ισλανδικης κορωνας μειωθηκε στο μισο, η οικονομία της Ισλανδίας ειναι σημερα και πάλι σε άνοδο, έστω και με μικρά βήματα.
H Ισλανδία χτυπηθηκε σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008. Στη συνέχεια, οι τρεις τράπεζες της Ισλανδίας επαθαν αμόκ και δανειστηκαν δέκα φορές περισσότερο από ό, τι η σύνολικη οικονομία της Ισλανδίας!
Όταν η κρίση χτύπησε, οι τράπεζες χρεοκόπησαν και τις ανελαβε το κράτος. Αλλά, οπως λέει ο Υπ. Οικονομίας, Árni Páll Árnason, η Ισλανδία επέλεξε μια διαφορετική πορεία σε σχέση με άλλες προβληματικές Ευρωπαϊκές οικονομίες...
-Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αφήσαμε τις τράπεζες να πτωχεύσουν, οι δανειστές ηταν αυτοι που έπρεπε να νιωσουν τις επιπτωσεις της κρισης. Δεν ήταν ότι το κράτος εγγυηθηκε τη συνέχιση της λειτουργίας. Αντίθετα, δημιουργήσαμε νέες τράπεζες στηριγμένες σε γερές βάσεις, λέει ο Arnason, στη Σουηδικη τηλεοραση SVT....

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημόσιους Υπαλλήλους

Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
Με τις παραπάνω διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!

Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας.

Δεν σκύβουµε το κεφάλι στις επιταγές της Τρόϊκας!.

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Γράφει ο Επιμηθέας
Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη τρέχουν πλέον πολύ νωρίτερα από όσο το φανταζόμασταν. Σύντομα όπως φαίνεται είναι πιθανόν να έχουμε ΕΕ των δύο ή και τριών ταχυτήτων, όπως επίσης και ''Super League'' των χωρών, κατ΄ αντιστοιχία με αυτή του ποδοσφαίρου. Με μαθηματική ακρίβεια η εξέλιξη αυτή θα χωρίσει την ευρωζώνη σε Βορρά και Νότο, 
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδιο που προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό την συγκρότηση μιας ομάδας ισχυρών κρατών στα πλαίσια της ευρωζώνης. Θα ονομάζονται ''υγιείς χώρες'' και θα είναι το νέο κέντρο αποφάσεων και διοίκησης της Ευρώπης.
Μέλη αυτής της ομάδας «''Super League''» της ευρωζώνης θα μπορούν να γίνουν όσα κράτη είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν: (α) αυστηρά κριτήρια για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους και (β)  τον έλεγχο του εθνικού τους προϋπολογισμού από αυτήν ομάδα.

Οι νέες πολιτικές εξελίξεις. Εκτιμήσεις και θέσεις της Πολιτικής Πρωτοβουλίας για την Προοδευτική Έξοδο από την Κρίση.

27 Νοεμβρίου 2011
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ& ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ- ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ & ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011, «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73»- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΜΦΥΛΙΟΥΣ- ΟΞΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ- ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ& ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Νοέμβρης του 2011
Με την πρόσφατη πολιτική κρίση, ανάγλυφα διαφάνηκε η στρατηγική της άρχουσας τάξης, για έναν ελεγχόμενο δικομματισμό στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας πολιτικής λιτότητας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όπισθεν ολοταχώς για την κοινωνία του 1/3 και των 2/3. Το λόγο θα έχουν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι προοδευτικές δυνάμεις.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!

Τον δρόμο της… ανυπακοής έδειξαν σήμερα το πρωί ενεργοί πολίτες των Τρικάλων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα της ALPHA BANK και πλήρωσαν, μέσω ΑΤΜ, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όχι όμως και το χαράτσι!...
Κοντά σ’ αυτούς και άλλοι πολίτες οι οποίοι έσπευσαν να πληρωθούν για το πώς μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΗ, χωρίς όμως να υποχρεωθούν να πληρώσουν και το χαράτσι. Οι περισσότεροι δε εξ αυτών αδυνατούν κιόλας να το κάνουν, μιας και οι μισθοί και οι συντάξεις τους έχουν μειωθεί ακόμη και κατά 50% τον τελευταίο χρόνο. Στις 11 το πρωί της Τρίτης θα επαναληφθεί η ίδια κίνηση μπροστά στο υποκατάστημα της ALPHA επί της οδού Καποδιστρίου ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ-Συνέντευξη για την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Συνέντευξη στην Ρένα Βενιανάκη 
Να ξεκινήσω από την παραίτηση Παπανδρέου; Έπραξε ορθά, τι λέτε;
Όλες οι ενέργειες και πολιτικές αποφάσεις του κ. Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αρνητικό πρόσημο.
Η παραίτηση του από την πρωθυπουργία και ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο με τη συμμετοχή 39 Υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση υποδηλώνει ότι «ο αδύναμος κρίκος» ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η κίνηση του υποδηλώνει επίσης την αναγνώριση της δικής του αδυναμίας και όχι των συνεργατών του.
Εάν ήταν ανίκανοι οι συνεργάτες του δε θα έπρεπε να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.
Οι τελευταίες κινήσεις και αποφάσεις του χαρακτηρίζονται από πλήρη έλλειψη πολιτικής ευθυκρισίας, είχαν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση των θεσμών, της πολιτικής και την υποταγή στα κελεύσματα της χρηματοοικονομικής εξουσίας.
Νέα κυβέρνηση, συγκυβέρνηση υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο...
Καλύτερα η χειρότερα;
Σαφώς και είναι χειρότερα. Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Έχουμε αναποδογυρίσει το σύμπαν. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την όλη κατάσταση εμφανίζονται ως θύματα (τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί) τα οποία καλούνται να σώσουν οι πολίτες και οι διαχειριστές τους (τραπεζίτες και μεγαλοστελέχη) καλούνται να γίνουν οι δήθεν σωτήρες της καταρρέουσας παγκόσμιας οικονομίας...

20.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα στην εφεδρεία..

Για αυτούς τους συνανθρώπους μας, αρχίζει από τώρα η εβδομάδα των παθών! ..και ας πλησιάζουν Χριστούγεννα....

Λαιμητόμος για μισθούς & συντάξεις - Εφεδρεία και λουκέτα σε ΔΕΚΟ

Νέο πολυνομοσχέδιο-μαμούθ θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει όλα τα ανοικτά ζητήματα που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το νέο πολυνομοσχέδιο, βασικές πτυχές του οποίου θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη στην κυβερνητική επιτροπή, θα κλείνει εκκρεμότητες από το άνοιγμα των επαγγελμάτων μεταφορών μέχρι και τη νέα λίστα φαρμάκων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το νομοθέτημα θα προβλέπει:

Γιατρέ μου δεν πάω καλά...

Βαγγέλης Λόης
Χθές ο ΣΚΑΙ ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιον τον εαυτό του!!!
Αφού λειτούργησε ως εισαγγελέας ρίχνοντας την ευθύνη στις κοινωνικές ομάδες και συνδικαλιστές μέσω των γνωστών εισαγγελέων Προτοσαλτε και Παπαδημητρίου....
Αφού μας έπεισαν για την αναγκαιότητα και την ορθότητα των μέτρων και των μνημονίων και ότι εμείς οι απαίδευτοι και τεμπέληδες απλά δεν καταλαβαίναμε...
Αφού μέσα από την αντικειμενική δημοσιογραφία της Τσοπανίδου και του Παπαχελά προσπάθησε να μας πείσει οτι μέσα απο τον κοινωνικό κανιβαλισμό έρχεται η αναγέννηση στης πατρίδας μας...
Αφού μαζί με άλλους καναλάρχες και μεγαλοκαρχαρίες κατάφεραν να μας φέρουν Πρωθυπουργό "κοινής αποδοχής" και να δώσουν πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης στους φασίστες του ΛΆ.Ο.Σ....
Από εχτές ο αθώος και τίμια φορολογούμενος επενδυτής και ιδιοκτήτης του καναλιού κύριος Αλαφούζος, μαζί με τους δημοσιογράφους που τιμούν την έντιμη δημοσιογραφία άρχισε να δίνει και πιστοποιητικά αθωότητας!!

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος - Με θατσερικού τύπου προτάγματα είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στη καταστροφή.

Δήλωση Γιώργου Παναγιωτακόπουλου...
Ανεπαρκείς πολιτικοί και κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης, λοιδορώντας τόσο το λαό όσο και κάθε πολιτική έκφραση που δεν συμφωνεί μαζί τους.
Αδιαφορούν για τις συνέπειες της διχαστικής λογικής τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι στο τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι ένα άδειο πουκάμισο.
Ας αντιληφθούν λοιπόν οι εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι, οι συνοδοιπόροι τους και η πολιτική ηγεσία του κινήματος ότι στην παρούσα κατάσταση όλα τα πρόσωπα έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης.

Ν. Φωτόπουλος: Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω τον αντικοινωνικό νόμο

"Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη έπιασε δουλειά. Και δουλεία της είναι να τσακίσει το εργατικό κίνημα και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν. Εκατό εισαγγελείς να βάλουν και όλες τις διμοιρίες των ΜΑΤ να επιστρατεύσουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γονατίσουν, να σκύψουν το κεφάλι. Αν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη και τον χαμηλοσυνταξιούχο, τότε χίλιες φορές να είμαστε παράνομοι. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, μετά τις αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά και την απάντηση - κόλαφο του Γερμανού επίτροπου Ενέργειας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα, λόγω μη πληρωμής φόρων, αλλά και της Συνηγόρου του Πολίτη, που τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια κινείται εκτός ορίων συνταγματικότητας, να πάρει εδώ και τώρα πίσω την κατάπτυστη και αντικοινωνική της απόφαση. Εδώ και τώρα να πάρει πίσω τον κατάπτυστο και αντικοινωνικό νόμο.

Χαράτσι και θέαµα

Τελικά δεν είναι ανάλγητη η κυβέρνηση. Αναγνωρίζει ότι αδυνατούν να πληρώσουν το φουσκωµένο ρεύµα όσοι κυκλοφορούν µε αναπηρικό αµαξίδιο, έχουν 12 παιδιά και πολέµησαν στην Κορέα. Γίνεται µια προσπάθεια να αµβλυνθούν οι εντυπώσεις, ειδικά µετά την παρέµβαση κοτζάµ επιτρόπου Ενέργειας, του κ. Γκίντερ Ετιγκερ, της Συνηγόρου του Πολίτη κυρίας Καλλιόπης Σπανού και του αρχισυνδικαλιστή Ν.Φωτόπουλου. Ολοι επικεντρώνονται στην πιθανότητα να καταδικαστούν στο σκοτάδι και το κρύο οι ασθενέστεροι. Στην πραγµατικότητα είναι επαχθής η αρχική ιδέα του επιτελείου Βενιζέλου: να φορολογηθεί εις τριπλούν η ακίνητη περιουσία, σε τακτική βάση. Γιατί ένα µέτρο µε βάθος τριετίας ή πενταετίας δεν µπορεί να χαρακτηριστεί «έκτακτο».
Το χαράτσι στα ακίνητα είναι εξίσου επαχθές για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και θα ήταν ακόµη και αν είχε επινοηθεί τρόπος να εισπράττεται στα ταµεία των σουπερµάρκετ ή αν γίνονταν κρατήσεις στα εισοδήµατα. Το υπουργείο Οικονοµικών αποφάσισε να φορολογήσει κάτι που δεν αποφέρει κέρδη (αν αποφέρει, µε τη µορφή ενοικίων, το κράτος παίρνει ως γνωστόν τα µισά).
Για να κατευναστεί ο θυµός το υπουργείο αποφάσισε να ανεβάσει µια ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση µε τίτλο «Πράσινο τσάι στους οφειλέτες».

ΠΑΣΚ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - Η Συνέπεια στην Πράξη

*Αντιπαλέψαμε τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων στο Ν. Βοιωτίας
* Με την ασυμβίβαστη στάση μας πετύχαμε: ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν μετακινήθηκε εκτός Ν. Βοιωτίας
* Διαχωρίσαμε την θέση μας από την κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας μέτρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
*Αγωνιστήκαμε και διεκδικήσαμε με ΣΥΝΕΠΕΙΑ
ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο
*Οργανώσαμε με επιτυχία την 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 και 20 Οκτωβρίου με ποσοστά συμμετοχής 80% και 46% στο Ν. Βοιωτίας
* Καταγγείλαμε το Μισθολόγιο της Ντροπής και απαιτήσαμε με ανοικτή δημόσια παρέμβαση-επιστολή προς τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας την καταψήφιση του μισθολογίου και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Κυβέρνησης

Πρώτο κύμα εφεδρείας: Εκτός Δημοσίου από Δευτέρα 16.000 υπάλληλοι

Η πόρτα του ∆ηµοσίου κλείνει οριστικά από το πρωί της Δευτέρας για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους, οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους, µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Η πόρτα εξόδου θα τους υποδειχθεί επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2012.
Τα εισιτήρια της εφεδρείας αναμένεται να αρχίσουν να δημοσιοποιούνται σταδιακά από τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Περίπου 4.000 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συμπληρώσει ήδη 35 χρόνια πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας. Η κατηγορία αυτή των υπαλλήλων θα μπορούσε να παραμείνει στην υπηρεσία για τρία ακόμη χρόνια.
Οι υπόλοιποι, περίπου 12.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των υπολοίπων ΝΠΔΔ, θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Πρόκειται για υπαλλήλους που στα τέλη του 2013 θα συμπληρώνουν τουλάχιστον το 55ο έτος της ηλικίας τους και κατ’ ελάχιστον 35 έτη πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας.

Ποιος τη ζωή μου ...

Γιατί...με τον αγαπημένο μας Σωκράτη είναι "αλλιώς"

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Οδηγείτε τους Έλληνες σε κατάθλιψη, τους νέους σε φυγή...

Ο δρόμος για εμάς ένας...εκείνος της Αντίστασης και της πολιτικής σύγκρουσης με όλες τις δυνάμεις της νεο-σοσιαλ - συντήρησης!!
ΑΦΙΣΣΑ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΑ" 

Τρίκαλα...«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

Με τις αντιδράσεις κατά του ειδικού τέλους ακινήτων που ήρθε, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ να αυξάνονται καθημερινά, χθες, το πρωί, συνεδρίασε η Τριμελής Επιτροπή που συστήθηκε στο δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να εξετάσει σειρά δράσεων για την καλύτερη οργάνωση των πολιτών, κατά του χαρατσιού.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους, στην επιβολή του μέτρου, αναζητώντας παράλληλα τρόπους με τους οποίους δεν θα πληρωθεί το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά κυρίως πως δεν θα κοπεί η ηλεκτροδότηση σε κανέναν δημότη. Από την πλευρά, του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, κ. Δημήτρης Παπαθανασίου έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, αλλά και το ρόλο της Επιτροπής.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει διεύρυνση της Τριμελούς Επιτροπής, στην οποία θα συμμετάσχουν τεχνικοί της ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ), η Πρωτοβουλία των πολιτών ενάντια στα χαράτσια, αλλά και όποιος άλλος φορέας επιθυμεί.
«Άδικο μέτρο»
Για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα έκανε λόγο από την πλευρά του, ο γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Καπέλλας, σημειώνοντας με έμφαση ότι τουλάχιστον εμείς σαν Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ θα κάνουμε το καθήκον απέναντι στους πολίτες, πολεμώντας τις πολιτικές αυτές, που μεταλλάσσουν ουσιαστικά το ηλεκτρικό ρεύμα από πολύτιμο αγαθό σε ένα μέσο ωμού εκβιασμού των πολιτών, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις όποιες συνέπειες.

Free Palestine ...

Συνέταιροι Ψυχάρης και Σαμαράς

Αληθεύει τελικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς όρισε σύμβουλό του το γιο του Σταύρου Ψυχάρη, καθώς υπογράφει σήμερα άρθρο στο ΒΗΜΑ, με την ιδιότητα του διπλωματικού Συμβούλου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Αν δεν το γνωρίζετε ο γιος Σταύρου Ψυχάρη είναι παιδί-θαύμα! Αφού από τα είκοσί του είναι ακόλουθος στην πρεσβεία Λονδίνου. Είπατε τίποτα;
Σημείωση: Αν όντως ισχύει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε σύμβουλο το γιο του Σταύρου Ψυχάρη, ευχόμαστε με το καλό και ....

Ο ΚΟΜΠΑΡΣΑΚΟΣ !...


Βενιζέλος: Η χώρα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο αλλά ο κόσμος δεν το πιστεύει...

Σχόλιο:  Βασικά ...ο κόσμος έχει αποφασίσει να αλλάξει εντελώς το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα με όποιο κόστος αλλά το πολιτικό προσωπικό δεν το πιστεύει!…
papaioannou

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 1 Δεκέμβρη!


Ο βουλευτής Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, είπε στο ΣΚΑΙ οτι ...

..στόχος αυτής της κυβέρνησης,  είναι να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει...
skai.gr 


Ανδρέας Λοβέρδος - Η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο και χωρίς περιοδείες!!

Β.Π. - Η ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΑΙΤΕΙ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"!! ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΕΦΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....!! 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!
Τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι ο επόμενος αρχηγός του κινήματος θα πρέπει να εκλεγεί με ανοιχτές διαδικασίες από το λαό και ότι οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να έχουν γίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣKΑΪ, σημείωσε ότι η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς περιοδείες και χωρίς μεγάλο χρηματικό κόστος.

Νέο δικαστικό STOP για το «ΧΑΡΑΤΣΙ» στα ακίνητα

Το μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην διακόψει το ρεύμα ως τις 16 Δεκεμβρίου σε 34 άτομα τα οποία αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.
Με την απόφαση, ζητείται να μην υπάρξει καμία επίπτωση κατά των συγκεκριμένων πολιτών έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ίδιοι, κατά της ΔΕΗ, ζητώντας να κηρυχθεί οριστικά παράνομο το μέτρο.
Η απόφαση του πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη του πρωτοδικείου Καλαμάτας

Ο Γιώργος και οι φύλαρχοι του ΠΑΣΟΚ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του, που περιμένουν όλοι εναγωνίως, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και η τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων εσωκομματικής δημοκρατίας δεν τηρούνται ούτε καν στοιχειωδώς.
Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και οι «φύλαρχοι» του κόμματος ακονίζουν τα μαχαίρια τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον διεκδικώντας τη θέση του -ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πουκάμισο αδειανό.
Οι συνεργάτες του είναι απολύτως φειδωλοί όταν ερωτώνται από δημοσιογράφους και επαναλαμβάνουν μονότονα ότι «προέχει η σωτηρία της χώρας», προσθέτοντας πως «οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, απηχούν προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».