Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «ΠΕΙΣΜΑΤΑ» ΠΡΙΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ!

«ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ» ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ!
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΑΚΕΤΑ!
Βενιζέλος και Κουβέλης, σχεδόν κωμικοτραγικές φιγούρες στις τηλεοπτικές οθόνες μετά τη λήξη της συνάντησής τους με τον Α.Σαμαρά, προσπάθησαν με τις δηλώσεις τους να δώσουν κάποια δραματική αίσθηση στις εξελίξεις.
Τόσο ο Ε. Βενιζέλος όσο και ο Φ.Κουβέλης, φεύγοντας από το Μαξίμου, έδιναν όσο ποτέ την εικόνα της πραγματικής θέσης, στην οποία έχουν περιέλθει: εκείνης του "αγκιστρωμένου ψαριού"!
Η προσαπάθειες του Ε. Βενιζέλου και ιδιαίτερα του Φ.Κουβέλη να δώσουν κάποιες δραματουργικές διαστάσεις στις "διαφωνίες" τους, μάλλον έμοιαζαν με "πείσματα", πριν δώσουν το "πικρό ποτήρι" στον ελληνικό λαό.
Το πακέτο μέτρων που απαιτεί η τρόϊκα αντιπροσωπεύει το χειρότερο και πιο εξοντωτικό μνημονιακό πακέτο από όσα έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.
Το κυβερνητικό "τρίο" παίζει τη τελευταία πράξη ενός κακόγουστου θεάτρου, πριν το συνυπογράψει.
Νέα συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη στις 19.30 οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στην αποψινή σύσκεψη τα μέτρα ύψους 11,5 δισ ευρώ δεν εξειδικεύτηκαν. «Δεν έχουμε κλείσει γιατί η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί το συνολο των προτάσεων του οικονομικού επιτελείου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε όμως πως «υπάρχουν κάποια απαράβατα όρια», διευκρινίζοντας πως δεν μπορούν να θιγούν τα αναπηρικά επιδόματα, δεν μπορούν να γίνουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις.
Ο E. Βενιζέλος τόνισε πως η εξειδίκευση των μέτρων πρέπει να γίνει με δικαιοσύνη γιατί υπάρχουν όρια ανοχής, υπογράμμισε πως πρέπει ταυτόχρονα να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα κοινωνικής προτασίαςκαι ενίσχυσης της αναπτυξης, όπως και το πακέτο από την πλευρά των εταίρων μας, δηλαδή η αποδοχή του αιτήματος της παράτασης και η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα συνοχής της κυβέρνησης, συμπλήρωσε όμως πως υπάρχει θέμα συνοχής της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως διεκδικεί τα μέτρα να είναι δίκαια, να μην είναι άνισα, να προστατευθούν οι οικονομικά αδυνομοι και όλα αυτά να ενταχθουν σε ένα συνολικό πλαίσιο, δηλαδή να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανάπτυξης.
«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει πως οι αξιώσεις της απευθύνονται σε μία κοινωνία που είναι τεμαχισμένη» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «για μένα, για τη Δημοκρατική Αριστερά, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: