Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ

“ Χέρι – χέρι ο πρωθυπουργός με τα δομημένα συμφέροντα ”
Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει ουρές, έχουν στηθεί αντίσκηνα. Τα μεγάλα συμφέροντα, οι εκπρόσωποι της τραπεζοκρατίας, η οποία καταστρέφει τον ελληνικό λαό, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, σαν εκείνους που δεν πλήρωσαν χαράτσι με υπουργική απόφαση του ίδιου του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, εκδότες και mediάρχες, χρεοκοπημένοι διαφημιστές, κατασκευαστές, μεγαλοϊδιοκτήτες και όποιος άλλος μπορεί να βάλει ανθρώπου νους, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένουν ο Αντώνη Σαμαράς να τους σώσει, «να γυρίσει το έργο», να εξασφαλίσει δια της πολιτικής του ρευστότητα στην αγορά. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τη λίστα με τα ονόματά τους.




Περιμένουν όλοι αυτοί να λάβουν τα ανταλλάγματα για τη σημαντική βοήθεια που του πρόσφεραν στις εκλογές για να έρθει στην εξουσία και να συνεχίσει το έργο της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου. Όλοι εκείνοι, οι οποίοι εκβίαζαν εργαζόμενους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα όπως απειλούσαν θα έπαιρναν τις επιχειρήσεις τους και θα έφευγαν στο εξωτερικό αν ερχόταν η Αριστερά στην εξουσία, εκείνοι που τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό από τα πρωτοσέλιδα και τα ΜΜΕ που ελέγχουν υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, θα χρεοκοπήσει και ότι οι ... "κομμουνιστές" θα τους πάρουν τα σπίτια, όλοι εκείνοι οι μεγαλοκαρχαρίες της αγοράς στους οποίους οι σημερινοί κυβερνητικοί θύλακες οι οποίοι έταζαν "υγιή" τμήματα επιχειρήσεων και οι οποίοι μεθοδεύουν που θα "ελέγξουν" την κατάσταση στην Ελλάδα πρόσφεραν απλόχερα βοήθεια στον Αντώνη Σαμαρά. Τώρα περιμένουν να τους δώσει ανταλλάγματα. Όλα τα συμφέροντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό συμμάχησαν ώστε να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός και όταν στις 17 Ιουνίου πέτυχε την ανάπηρη πρωτιά στην δεύτερη διαδοχική εκλογική μάχη, ένιωσαν ανακούφιση, από την Αθήνα μέχρι στις Βρυξέλλες και από το Βερολίνο μέχρι το Παρίσι. Πιο ανακουφισμένη η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα έφθασε στην Αθήνα για να προσφέρει τη στήριξή της στον τοπικό φύλαρχο της αποικίας Αντώνη Σαμαρά, αυτή την τραγική φιγούρα που εκλιπαρούσε την Γερμανίδα Καγκελάριο να δείξει έλεος, εκλιπαρούσε για μία δήλωση. Ούτε αυτή τη δήλωση δεν κατάφερε να κερδίσει ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία δήλωση στήριξης και ενώ νωρίτερα οι ίδιοι οι συνεργάτες του διέρρεαν δεξιά κι αριστερά, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κομίζει πολιτική λύση ή ακόμη και τη δόση των 31,5 δισ. . Πόση ποια υποταγή; Πόση έλλειψη αξιοπρέπειας;




Χέρι - χέρι

Εκείνοι, οι οποίοι ασκούσαν δριμεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και οι άλλοι οι όψιμοι αντιμνημονιακοί ξαφνικά ησύχασαν. Ησύχασαν μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην τράπεζας Πειραιώς. Ησυχάσουν τώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λαϊκίζοντας και για ψηφοθηρικούς λόγους σήκωνε δήθεν την αντιμνημονιακή παντιέρα, κάνει δώρο την υγεία στους Γερμανούς, οι οποίοι μαζί με την εγχώρια διαπλοκή είναι οι τελευταίοι του σύμμαχοι, διότι έστω και αργά, ο ελληνικός λαός κατάλαβε το λάθος του και δεν θα διορθώσει σύντομα τα λάθη που έκανε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Θα το δείξουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα είναι ενδεικτικές της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι τον τρομοκράτησαν και στη συνέχεια των εξαπάτησαν. Ο Αντώνης Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, κραύγαζαν πριν από τις εκλογές ότι θα επαναδιαπραγματευτούν, ότι θα βάλουν «κόκκινες γραμμές». Έχει καταλάβει και ο τελευταίος αδαής Έλληνας πολίτης, ότι εξαπατήθηκε.Τα συμφέροντα, το χρεοκοπημένο και απαξιωμένο σύστημα της διαπλοκής, το οποίο δεν θα έχει καμία θέση στην Ελλάδα του μέλλοντος, στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πραγματικής ανάπτυξης, η εγχώρια τραπεζοκρατία δίνουν τώρα μάχες οπισθοφυλακής. Στηρίζουν με νύχια και με δόντια το ετοιμόρροπο κυβερνητικό σχήμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος – δεν περιμέναμε φυσικά το αντίθετο – αφήνει ανενόχλητα τα δομημένα συμφέροντα, τα οποία αλληλοεξοντώνονται την παρούσα συγκυρία για τη μεγιστοποίηση και τη διεύρυνση των σφαιρών επιρροής, να αλωνίζουν ανενόχλητα, απομυζώντας τον ελληνικό λαό. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ αφήνουν ανενόχλητους τους μεγαλοεπιχειρηματίες να δραπετεύουν από τη χώρα και ταυτόχρονα τολμούν να κάνουν έκκληση σε επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα από το εξωτερικό να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.




Η έξοδος των "πατριωτών επιχειρηματιών"

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου και τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ελληνικού κράτους, τον τοπικό φύλαρχο Αντώνη Σαμαρά, η Coca Cola Hellas, ανακοίνωσε ότι μετακομίζει στην Ελβετία και η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο. Ποια ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη; «Δεν μπορώ να υποδείξω σε καμία επιχείρηση τι θα κάνει ως προς τη στρατηγική της. Ούτε έχω τη δυνατότητα λήψης αστυνομικών μέτρων». Και όπως επεσήμαναν κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες σε ιδιωτικές συζητήσεις, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα «η πόρτα άνοιξε», υπονοώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος γνωρίζει από άνοιγμα των συνόρων, άνοιξε αυτή τη φορά τα σύνορα για να φύγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και στο μέλλον να έρθουν οι γερμανικές, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τους «ιθαγενείς» ως φθηνή εργατική δύναμη, ως «φθηνό εργατικό δυναμικό», στην πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης, σε μία χώρα που θα μετατραπεί σε εργασιακό κάτεργο - πρότυπο. Ο πιο βασικός λόγος που φεύγουν οι χώρες σιγά – σιγά από την Ελλάδα, είναι η ελαχιστοποίηση του ρίσκου της χώρας. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς αδυνατεί να εξασφαλίσει μία δήλωση από την Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία εξέφρασε μόνο ευχολόγια για την παραμονή της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ, αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι το περιβάλλον παραμένει ασταθές. Η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ οδηγούν τη χώρα στο μαρασμό και στην έξοδο από την Ευρωζώνη: Ποιος μιλούσε προεκλογικά και ποιος μιλά μετεκλογικά για «λόμπι της δραχμής» δημιουργώντας σχετική συζήτηση στο εξωτερικό; Ποιος συντήρησε την ανυπόστατη σεναριολογία περί εξόδου από το ευρώ αποτρέποντας ξένες επιχειρήσεις ή επενδυτές από το εξωτερικό να επενδύσουν στη χώρα μας; Ποιος τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις; Ποιος εφαρμόζοντας την σκληρότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε κράτος μέλος της Ευρωζώνης ισοπεδώνει την Ελλάδα και προκαλεί κοινωνική γενοκτονία. Τελείωσαν τα ψέματα. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατόν.



Επικίνδυνη κυβέρνηση
Η επικίνδυνη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και το χειρότερο είναι ότι μαζί με τα δομημένα συμφέροντα που αποτελούν τους υποστηρικτικούς της πυλώνες του ίδιου του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα αφορούν στο 2013 9 δις από τα 13,5 δις των νέων μέτρων του δεύτερου μνημονίου. Τι θα πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του, σε αγαστή συνεργασία με τους εντολοδόχους της τρόικας και του Βερολίνου: Να βαθύνουν την ύφεση, να εκτινάξουν την ανεργία, να κατεδαφίσουν την ελληνική κοινωνία και την οικονομία. Συνεχίζουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό κάνοντας λόγο για επιμήκυνση. Μα ποιο είναι το νόημα της επιμήκυνσης, αφού τα περισσότερα από τα μέτρα θα έχουν ληφθεί μέχρι το 2013; Και είναι να απορεί κανείς σε τι ελπίζουν τα δομημένα συμφέροντα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι mediaρχες, οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι μεγαλοϊδιοκτήτες, ενώ βλέπουν ότι το κυβερνητικό σχήμα καταρρέει. Κάποιοι, όπως λένε σε διαφόρους κύκλους, περιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναστρέψει την κατάσταση, θα δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις ανάπτυξης, όχι βέβαια για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους ίδιους. Μέχρι τότε, δίνουν τη μάχη χέρι χέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πραγματοποιώντας συνεχείς επιθέσεις σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουν τα δομημένα συμφέροντα, γνωρίζουν οι τραπεζίτες που διαδραμάτισαν «βρώμικο» ρόλο στην υπόθεση του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας, εκείνοι οι οποίοι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για τις τηλεοπτικές τράπεζας, οι εφοπλιστές που δεν θέλουν να φορολογηθούν, όλοι εκείνοι, οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που έκαναν υποδείξεις στους μικροκαταθέτες να διατηρήσουν τα χρήματά τους εντός των τραπεζικών τους λογαριασμών;



Η αλήθεια είναι η εξής: Για ένα καπρίτσιο του Αντώνη Σαμαρά, να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός, για να πάρει τη ρεβάνς για τη μακρόχρονη πολιτική του απομόνωση, για να διαβεί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, ως διαμένων εκεί, οδηγείται ένας λαός στην καταστροφή. Τόσο απλά.
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: