Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Λαός χωρίς μνήμη-Λαός χωρίς μέλλον
Σάκης Κωστούλας : Τα ονόματα των Heinrich Himmler , Gerd Playss, Jochen Peiper, Walter Staudinger, ακόμη προκαλούν ανατριχίλα στο άκουσμά τους για τα εγκλήματα των Ναζί.

Στη φωτογραφία ''Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου 9 Μαίου 1941 ώρα 12.00'' οι μεγαλύτεροι αρχιεγκληματίες έμελλε να πατήσουν τα ιερά χώματα του τόπου μας. Σε αυτή την εικόνα, ο Heinrich Himmler δίνει το Σταυρό των ιπποτών- ίσως για τις εξαιρετικές επιδόσεις της μονάδας- στον διοικητή μονάδας στρατιωτών SS ,τον Gerd Playss, επιβραβεύοντας τις κτηνώδεις ενέργειες του και δίνοντας του έρεισμα να συνεχίσει την αποτελμάτωση κάθε ανθρώπινης αρχής και αξίας.
Ο Heinrich Himmler έγραψε με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, η ζωή των οποίων θυσιάστηκε στη φάμπρικα του θανάτου, μία κατακόκκινη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το ανδρείκελο αυτό του οποίου το όνομα προκαλεί φρίκη και μόνο με το άκουσμα του και ξυπνά μνήμες του παρελθόντος που «στοίχειωσαν» την ανθρωπότητα.
Είναι οι μνήμες εκείνες που αναβιώνουν εφιάλτες και μεταφέρουν τον καθένα στις στυγνότερες και πιο απάνθρωπες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας , οι οποίες αποτελούν ντροπή για την ανθρώπινη υφήλιο. Πάτησε τα ιερά χώματα της πατρίδας μας τον Μάιο του 1941.
Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην Ελλάδα, ο Heinrich Himmler ο οποίος είχε την κύρια ευθύνη της οργάνωσης για την πραγματοποίηση του Ολοκαυτώματος, όπως και για πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου και φρικαλεότητες στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ως αρχηγός («Reichsführer», Ράιχσφυρερ) των SS, επισκέφθηκε τα γερμανικά στρατεύματα στον Τύρναβο, τον Μάιο του ΄42.
Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι : Gerd Playss, Jochen Peiper, Walter Staudinger, Sepp Dietrich, Fritz Witt, Heinrich Himmler, Bernhard Zibken – μερικά από τα γρανάζια της μηχανής θανάτου που είχε στηθεί στην Γερμανία και οδήγησε στην κόλαση σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Τύρναβος , Λάρισας , Ελλάδα,9η Μαΐου,1941 φωτογραφία από το βιβλίο του Fischer .,Soldiers of the Leibstandarte: SS-Brigadefuhrer Wilhelm Mohnke and 62 Soldiers of Hitler's Elite Division σ. 87

Δεν υπάρχουν σχόλια: