Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μετά την ΑΤΕ σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν άρον-άρον ΟΠΑΠ και ΤΤ

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κυβερνητική πηγή σειρά στο ξεπούλημα έχουν ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται κυβερνητική πηγή. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι στις προτεραιότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται επίσης τα κρατικά λαχεία και το Κέντρο Τύπου (IBC).
Ο αξιωματούχους τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τραπεζικούς ομίλους για το ΤΤ και δεν απέκλεισε εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο, ενώ όπως είπε η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του ΟΠΑΠ αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου...

Τα τεφτέρια του Μαξίμου

Του Θανάση Καρτερού
Αλήθεια, αυτά τα 11,5 δισ. που ψάχνει η εθνική τρόικα, η καλή, για να τα προσφέρει στην αλλοεθνή τρόικα, την κακιά, δεν ήξερε ο Σαμαράς ότι θα τα βρει μπροστά του όταν έταζε λαγούς με ευρώ; Δεν μας έλεγε ότι έχει έτοιμα τα ισοδύναμα, συγκεκριμένα και κοστολογημένα, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει προτάσεις χωρίς να επισυνάπτει το κοστολόγια; Δεν μας πήρε όλους αμπάριζα με το σίριαλ του Ζαππείου, για να μας πείσει ότι δεν πρόκειται να μειώσει άλλο μισθούς και συντάξεις, ούτε να κόψει επιδόματα, αλλά είχε στο τσεπάκι του τον λογαριασμό από πού θα τα βρει;
Τα ίδια δεν μας έλεγε κι ο εθνικός διαπραγματευτής Βενιζέλος;
Ο οποίος την είχε δει ρεαλιστής χειριστής των αριθμών και είχε έτοιμο κοτζάμ πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης; Δεν διεκδικούσαν και οι δυο τους την κυβέρνηση, εγγυώμενοι όχι μόνο τη σιγουριά του ευρώ, αλλά και τη σιγουριά της λογιστικής τους, που θα μας απάλλασσε από νέα έφοδο της ύφεσης; Δεν κοίταζαν στα μάτια τούς συνταξιούχους και τους μη προνομιούχους γενικώς, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα
επιτρέψουν σε νέα μέτρα να τους αγγίξουν, όχι γιατί αυτό δεν το επιτρέπει η ευαίσθητη κοινωνικά καρδιά τους, αλλά γιατί η τρόικα δεν μπορεί να μη δεχτεί τα ισοδύναμά τους, μιας και οδηγούν στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα;

ETE/ΔΕΗ Άλλος ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ ,θυσία στο βωμό της εγκληματικής αδιαφορίας.


Θύμα του ακήρυχτου πολέμου ,ένας συνάδελφος εργαζόμενος χθές κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκαμάρας  (Χανιά)  και νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα.
Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα σοβαρού εργατικού ατυχήματος, μέσα στο 2012, για το οποίο ηθικός αυτουργός είναι η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».
Εξοντωτικά ωράρια, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων . έλλειψη εκπαίδευσης, συγκροτούν τους βασικούς  άξονες της Διοικητικής πρακτικής, που εκπορεύεται από τις επιταγές του λιγότερου εργασιακού κόστους. Τεράστια έλλειψη προσωπικού , αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και η κάλυψη των αναγκών με νέους ανειδίκευτους και  ανεκπαίδευτους υπαλλήλους και εργολάβους, είναι οι κύριες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι….

Κάθε άνθρωπος...

... είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει.
Εντουάρντο Γκαλεάνο

ΑΤΕ: Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ταφόπλακα της λογικής

Αν όλα αυτά δεν είναι περιγραφή κλοπής, με ιδεολογικό μανδύα, τότε τί είναι;
Ας δούμε τι ισχυρίζεται η νεοφιλελεύθερη αφήγηση:

Το Δημόσιο αποτελείται κυρίως από κάμποσους διορισμένους χαραμοφάηδες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα. Οι κρατικές επιχειρήσεις είναι ένα δυσκίνητο και συνήθως ελλειμματικό κομμάτι της οικονομίας. Η κρατική παρέμβαση το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τη διαφθορά, μέσω της συναλλαγής με διάφορους επιχειρηματίες. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι : α) να ιδιωτικοποιήσουμε τις κρατικές επιχειρήσεις, β) να περιορίσουμε στο ελάχιστο κάθε κρατική παρέμβαση.
Ας δούμε και την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας. H ATE στα πλαίσια του PSI υπέστη ένα κούρεμα 843,9 εκ. €. Στο α’ εξάμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας..

Η ΕΡΕ του Μνημονίου

Η σκληρή Δεξιά της τρόικας μιλά για «ανάπτυξη» με όρους δεκαετίας '50
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Α. Σαμαράς ανήμερα της επετείου της μεταπολίτευσης μπορεί να αναφέρθηκε «στις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της εποχής εκείνης, που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή», αλλά το πνεύμα της ομιλίας του θύμιζε περισσότερο την προηγούμενη φάση του πατριάρχη της Δεξιάς.
Η ΝΔ του Σαμαρά με την ακροδεξιά στροφή της παραπέμπει άμεσα πια στην ΕΡΕ του Καραμανλή της προδικτατορικής περιόδου, το κόμμα που λειτούργησε ως εγγυητής του μετεμφυλιακού αυταρχικού καθεστώτος.
Βασικό στοιχείο η κατά μέτωπο επίθεση στον κόσμο της δουλειάς. Οι υποσχέσεις για ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές συνδέονται άμεσα με το δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη», όπως ξεκάθαρα δήλωσε στους βουλευτές του ο Σαμαράς λέγοντας «υπάρχει δικαιοσύνη ... Η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παράνομων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας ότι εννοούμε αυτά που λέμε».

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΡΑ 15 ΔΙΣ! ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Σε φαρσοκωμωδία έχουν εξελιχθεί οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρχηγών της τρικομματικής κυβερνητικής οπερέτας, αφού η εγχώρια τρόικασκέπτεται και συσκέπτεται χωρίς να βγαίνει καπνός.
Είναι αξιοπερίεργο ότι οι Σαμαράς, Βενιζέλος,Κουβέλης ούτε αρνούνται την ανάγκη να παρθούν μέτρα ύψους 15 δισ. ούτε, όμως, προχωρούν στησυγκεκριμενοποίηση τους, παίζοντας καιεμπαίζοντας με το μίγμα, τη συσκευασία των μέτρων, το χρόνο εφαρμογής τους και την επικοινωνιακήδιαχείρισή τους.
Το τελευταίο τέχνασμα στο οποίο καταφεύγουν Βενιζέλος και Κουβέλης, σε συνεννόηση μεταξύ τους, η οποία μπορεί να εξελιχθεί και σε κομματική σύζευξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι να συμφωνηθεί πρώτα τοστρατηγικό πλαίσιο στη βάση του οποίου θα κινηθεί η κυβέρνηση και στην συνέχεια να ενταχθούν εκεί τα μέτρα των 15 δισ.!!!Τι εννοούν, όμως, με την όψιμη ανακάλυψη του στρατηγικού πλαισίου οι Βενιζέλος-Κουβέλης;
Αν και οι δύο όψιμοι συνεταίροι δεν το αποσαφηνίζουν, κύκλοι που τους περιτριγυρίζουν μιλάνε για μια συμφωνία πακέτο ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΕΕ, με την τρόικα ενδιάμεσο, που θα αφορά το μίγμα των 15 δισ., την επιμήκυνση του προγράμματος και ίσως «νέο κούρεμα» του χρέους με εγγυήσεις παραμονής στο ευρώ.

Africa to Gaza Aid Convoy


Ανασύνταξη για την αποφυγή «Ευρωγεδδώνα»

Οι ηγεσίες της Ευρωζώνης επιχειρούν να μεταδώσουν μηνύματα συσπείρωσης - Σε κατάσταση απελπισίας η κυβέρνηση, επιχειρεί να εξευμενίσει τους δανειστές.
Η λέξη «αδιέξοδο» ίσως είναι πολύ ήπια για να αποδώσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, μετά το πρώτο επίσημο τετ α τετ με τους εκπροσώπους της τρόικας. Αλλά το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για την τρόικα, που είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται ρητορικά ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που «δεν βγαίνει», δεν έχει κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα, και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί.
Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και οι ίδιοι οι επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αποφεύγουν πια τις εκμυστηρεύσεις απελπισίας στο στενότερο περιβάλλον τους. Έχουν διαμορφώσει πλέον την πεποίθηση ότι είναι αδύνατη η εξεύρεση μέτρων ύψους 11,5 έως 16 δισ. μέχρι το 2014 ή ακόμη και μέχρι το 2016, εφόσον πετύχουν την περίφημη επιμήκυνση.

Αλ. Τσίπρας: Δεν αναγνωρίζουμε τη "δωρεά" και εγγυόμαστε την ανατροπή της εκποίησης

Ο Αλ. Τσίπρας στους εργαζόμενους: Θα ανατρέψουμε την εκποίηση της ΑΤΕ
Στη μάχη για την ακύρωση της χαριστικής μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ευθέως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει μια συμφωνία που θίγει το δημόσιο συμφέρον κι έτσι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να την ανατρέψει. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συναντήθηκε χθες με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στην ΑΤΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για την υπεράσπιση μιας Τράπεζας - πυλώνα για την αγροτική οικονομία. Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση, κάλεσε τον πρωθυπουργό “να μην κρύβεται” και να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις, ενώ απευθύνθηκε και στους κυβερνητικούς συν-εταίρους, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη ζητώντας... εξηγήσεις: “Να δώσουν εξηγήσεις, γιατί δεν μπορεί να λένε άλλα πριν τις εκλογές, άλλα να διακηρύσσουν ως προγραμματικούς στόχους και άλλα να υλοποιούν”. Εξάλλου, υποστηρίζοντας ότι το... κανονικό θα ήταν η ΑΤΕ να απορροφά την Πειραιώς κι όχι το ανάποδο που συμβαίνει τώρα, κατήγγειλε ότι, στην ουσία, η εκποίηση της Αγροτικής αποδεικνύει πως "μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία".

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΚΑΙ .... ΝΑΝOI ;

Ενα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας....δεν είναι το νερό....πωλούνται όλα τα κοινωνικά αγαθά ..μαζεμένα...ας σκεφθούμε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και πόσα άλλα, αυτή είναι ακριβώς η επίθεση του κεφαλαίου που θα επαναφέρει ιστορικά τον λαό στη δουλοκρατία.....
Δεν είναι τυχαίο, oύτε έχει να κάνει με αγορές με την έννοια της αξίας των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, χωρίς να απαξιώνω την αξία τους σε γή, μηχανήματα, δυναμικό και λοιπά, η ουσιαστική επιτυχία τους θα είναι ως επίτευξη στόχου η μεταβολή του λαού σε φτηνό ευέλικτο εργατικό προσωπικό των διαφόρων πολυεθνικών βιομηχανικών κολοσσών της Δύσης, ένα νέο Βιετνάμ, μια νέα Καμπότζη, ένα νέο Λάος,μια Ινδονησία εργατικής δουλείας εντός Ευρώπης , χαμηλότερου οικονομικού δείκτη απο εκείνων των σημερινών Βαλκανικών μισθών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ - ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Το σχέδιο έχει πλέον μπει στην τελική του φάση. Τα “κοράκια” του Νεοφιλελεύθερου δόγματος και τα εδώ τσιράκια τους, ξεδιπλώνουν απροκάλυπτα τις επιθετικές τους διαθέσεις. Ο παγκόσμιος, σκληρός Καπιταλισμός με προμετωπίδα τον άκρατο επιθετικό Νεοφιλελευθερισμό που εφαρμόζεται εδώ και δυο χρόνια και ξεδιπλώνετε βήμα-βήμα με συγκεκριμένο σχέδιο.
Το πρώτο βήμα έγινε με την επιβολή της βίαιης εφαρμογής εσωτερικής υποτίμησης του εργατικού κόστους : μείωση μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συνταγματικά , κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όπως ο 13ος και 14ος μισθός κ.α.
Στη δεύτερη φάση του σχεδίου πέρασε η απορύθμιση -διάλυση των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων εργατικών δικαιωμάτων, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, επιβολή της πλαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας με εκ περιτροπής εργασία /ημιαπασχόληση, και το τριτοκοσμικό μετρό των ενοικιαζομένων εργαζομένων !

Πρωτοφανής απαξίωση του Κοινοβουλίου

Κώλυμα επικαλέστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, προκειμένου να μην προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βαγγέλη Αποστόλου, με αντικείμενο την εκποίηση της ΑΤΕ.
Η συγκυβέρνηση, που αρχικά εκποιεί εν κρυπτώ και στα γρήγορα μια βιώσιμη και κερδοφόρα δημόσια τράπεζα, δωρίζοντάς την σε μια ιδιωτική τράπεζα που έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη, με πρωτοφανή τρόπο απαξιώνει το ρόλο του κοινοβουλίου, καθώς οι υπουργοί της δεν εμφανίζονται στη Βουλή να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους.

Εξαγορά «σκάνδαλο» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ

Υπό τον έλεγχο της Πειραιώς λειτουργούν από σήμερα τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας μετά την απόφαση απορρόφησής της που ενέκρινε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έναντι τιμήματος 95 εκατ. Ευρώ. Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις παίρνουν διαστάσεις, με τους εργαζόμενους να προχωρούν από αύριο σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.
Το tvxs.gr μίλησε με εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την πώληση αυτή. Στο μεταξύ, την υποστήριξή του εξέφρασε στους εργαζόμενους της Τράπεζας οΑλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση μαζί τους. Ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ΑΤΕ είχε θέσει με δήλωσή του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος
Σύμφωνα με εκπρόσωπους των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους έως και 8 δισ. ευρώ, ποσό που αναφέρεται στο κόστος ανακεφαλαιοποίησης της καλής Αγροτικής, στην κάλυψη της διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στην ζημιά από την «bad bank».

H απατηλή λάμψη της εξουσίας

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
Λίγες εβδομάδες μακρυά από την εξουσία και ήταν υπερ – αρκετές για να εξαφανιστεί η επίπλαστη λάμψη των μέχρι πρότινος κυβερνώντων.
Ο πληθωρικός Βενιζέλος περιορίστηκε στο πραγματικό – πολιτικό – μέγεθός του. Δεν άργησε να αποδειχθεί πόσο υπερ – εκτιμημένος ήταν. Ως συνιστώσα της μνημονιακής τρόικας εσωτερικού, είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος που αντιπολιτεύεται τον εαυτό του. Ως αρχηγός κόμματος- αυτού του θιάσου αμήχανων κομπάρσων - αποδεικνύεται άχαρος και άοσμος, κάθε μέρα που περνάει. Το κόμμα Βενιζέλου όλο και συρρικνώνεται, εξαφανίζεται, χωρίς παρέμβαση, χωρίς παρουσία, χωρίς προοπτική, χωρίς συνοχή.
Ανάλογα συμπτώματα εμφανίζουν και οι μέχρι πρότινος “πεφωτισμένοι”, καθεστωτικοί, αλαζόνες, τοπικοί άρχοντες, απομεινάρια του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Χωρίς τις πλάτες της εξουσίας, χωρίς την άνωθεν ισχυρή υποστήριξη, καταρρέουν μαζί του και απομυθοποιούνται...

Τα λεφτά έκαναν φτερά και πέταξαν σε... παραδείσους!

Στέλιος Ελληνιάδης
Λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές της 6ης Μάη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν επικεφαλής της ομάδας σύνταξης ενός νομοσχεδίου για την επιστροφή στην Ελλάδα των κεφαλαίων που είχαν φυγαδευτεί στο εξωτερικό, μου είπε ότι το ύψος τους ανέρχεται σε 700 δισεκατομμύρια ευρώ!
Το νομοσχέδιο αυτό, με ευεργετικές διατάξεις αλλά και ποινές για όσους δεν θα συμμορφώνονταν, ετοιμάστηκε, αλλά ποτέ δεν κατέβηκε στη Βουλή. Όταν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας επισκεφθήκαμε με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στην Αλεξάνδρας, οι αστυνομικοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος με διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ακόμα μεγαλύτερα ποσά και ότι γνωρίζουν και τα ονόματα περίπου 600 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία και σε φορολογικούς παραδείσους. Αλλά ούτε αυτοί είχαν εντολή να προχωρήσουν στα περαιτέρω. Έπρεπε η πολιτική ηγεσία να δώσει το πράσινο φως, αλλά το φανάρι έχει κολλήσει στο κόκκινο!

"Guevara"


"Guevara"
Χ. Παπαδόπουλου - Ν. Καββαδία
Τραγούδι: Β. Λέκκας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αξίζει για ένα όνειρο να ζεις!!


Tσίπρας:”Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση ΑΤΕ θα κληθούν σύντομα να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο.”

Να κοινοποιηθεί στη Βουλή η έκθεση της Black Rock από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και τα κριτήρια, με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, μαζί με τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας ζητεί επίσης να του κοινοποιηθούν οι εκθέσεις συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα επιχειρησιακά σχέδια και τα σχέδια ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που έχουν υποβληθεί στην ΤτΕ και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα».
Παράλληλα, κ. Τσίπρας επισήμανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στην ΑΤΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη.

Αγροτική τράπεζα: Tα κέρδη στην Τράπεζα Πειραιώς, οι ζημιές στο δημόσιο

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας(“ενεργητικό”), με τη διαδικασία της απορρόφησης.
Τι λένε οι επίσημες ανακοινώσεις: Η Τράπεζα Πειραιώς Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία «ATEbank». Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή. (6) Η ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας “Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα.

Η Δικαιοσύνη και ο Νόμος λειτουργούν στην Ιταλία στην υπηρεσία του πολίτη...

Σήμερα, 20 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριοέδωσε πίσω τη φωνή των Ιταλών πολιτών και της Δημοκρατίαςτης Ιταλίας.
Αυτό επιτεύχθηκε με την ανακήρυξη του ως αντισυνταγματικό, και επομένως απαράδεκτο, το άρθρο 4 του νομοθετικού διατάγματος138 της 13ης Αυγούστου 2011, με το οποίο, η κυβέρνησηΜπερλουσκόνι, καταπάτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματοςκαι επανεισήγαγε την ιδιωτικοποίηση των τοπικών δημόσιωνυπηρεσιών. Η απόφαση αυτή αποκλείει επίσης όλες τιςμεταγενέστερες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της κυβέρνησης Μόντι.
Η απόφαση εξηγεί σαφώς ότι το δημοψήφισμα θίγεται από το άρθρο 4, και δηλώνει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι παραβίασε το άρθρο 75 του Συντάγματος.

Εκρηκτικές κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η υπερχρέωση των νοικοκυριών

Σε εκρηκτικό πρόβλημα με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει εξελιχθεί η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών έναντι των τραπεζών, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, που οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των Μνημονίων έχουν οδηγήσει σε βάναυσες επιθέσεις, άμεσες και έμμεσες, στα εισοδήματα μισθωτών, μικρομεσαίων, επαγγελματιών, συνταξιούχων. 
Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση δρομολογεί νέο “πακέτο” περικοπών και φορολογικών επιδρομών, η υπερχρέωση μέσω στεγαστικών, καταναλωτικών και άλλων δανείων και πιστωτικών καρτών και οι αδιάλλακτες τραπεζικές πρακτικές διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Οικογένειες στις οποίες άλλαξαν άρδην τα οικονομικά δεδομένα με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμα και εν μια νυκτί, με μέλη τους να είναι άνεργα ή να υποαπασχολούνται ή, “στην καλύτερη περίπτωση”, να έχουν υποστεί περικοπές μισθών/συντάξεων, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υψηλές δόσεις που απαιτούν οι τράπεζες -στο πλαίσιο συμβάσεων που είχαν υπογραφεί με άλλα εισοδήματα-, απειλούνται να χάσουν τα σπίτια τους, υφίστανται εκβιασμούς με αυθαίρετες αναλήψεις από λογαριασμούς τους και διαρκείς οχλήσεις.

ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκιασυναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανούαντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίουςκαι το ΔΝΤ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσπάθωσε, υποτίθεται, κατά του Ρέσλερ. ..

Αθλιότητες στο Λονδίνο

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν. Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της........Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους...». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά ...το Λονδίνο!!!

Περιμένοντας την καταστροφή

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν να είναι κατακλυσμιαίες. Μέρα με τη μέρα η κρίση οξύνεται, οι μάσκες πέφτουν, τα στρατόπεδα συγκροτούνται. Εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη δύο συσπειρώσεις, μια των πιστωτριών χωρών του Βορρά και μια συνεννόηση των χρεωμένων χωρών, που στην ουσία είναι ένα μέτωπο του Νότου. Ολόκληρου του Νότου; Όχι, η Ελλάδα της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης όχι μόνον δεν συμμετέχει στις προσπάθειες συντονισμού των χωρών του Νότου, αλλά ταυτίζεται κιόλας με το γερμανικό μπλοκ. Ακόμα χειρότερα, υιοθετεί ολόκληρη την κίτρινη, σχεδόν ρατσιστική και αποπροσανατολιστική επιχειρηματολογία των συντηρητικών κέντρων. Δεν πρόκειται να ένδεια επιχειρημάτων για ουσιαστική σύμπτωση των συμφερόντων του κεφαλαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη για τη μετακύλιση του κόστους της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.
Εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστεί ακόμα περισσότερο ο αποδιοπομπαίος τράγος ή ο αιχμάλωτος πολέμου της κ. Μέρκελ ή όμηρος των όποιων εξελίξεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ "ΕΚΡΑΞΕ" ΤΟΥΣ G20!


Ενώ οι G20 συνεδριάζανε στο Μεξικό, ακριβώς απ' έξω γινόταν η μεγαλύτερη από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις παγκοσμίως με μηδενική τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη!

Σχέδιο για «λουκέτο» σε 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής ζήτησης βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους.
Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η «Αθηνά» θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια, και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο. Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.
Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια: ...

Επιδεινώθηκε η οικονομική ύφεση στην Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Η Ισπανία κατρακύλησε στην ύφεση το πρώτο εφετινό τρίμηνο, για δεύτερη φορά από το 2009
Πιο βαθιά στην ύφεση «γλίστρισε» η Ισπανία το δεύτερο εφετινό τρίμηνο, καθώς τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι πλήττουν τη ζήτηση και αυξάνουν τις τιμές που πρέπει να πληρώνουν οι καταναλωτές για πολλά προϊόντα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, το ισπανικό ΑΕΠ μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,4% έναντι του πρώτου τριμήνου, όταν είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%.
Σε ετήσια βάση, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 1%.
Η Ισπανία κατρακύλησε στην ύφεση το πρώτο εφετινό τρίμηνο, για δεύτερη φορά από το 2009, ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε κατάσταση στασιμότητας μέχρι και τα μέσα τουλάχιστον του 2013.
Την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης «παραμένουν πολύ δύσκολες και ευάλωτες σε σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους».

Solidarity!!


Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ

Περικοπές μισού δισεκατομμυρίου από τις αποδοχές 68.000 εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Οι μειώσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2013 
Νέο μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να απαιτηθούν νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα.
Συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ από την άλλη πλευρά θα εισφέρουν στο πακέτο εξοικονόμησης, σύμφωνα με "Τα Νέα", πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, εκτός εάν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αναμένει σήμερα το οικονομικό επιτελείο οδηγήσουν σε μειωμένες περικοπές.
"Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, τα μέτρα είναι σκληρά, θα αγγίξεις μεδούλι" ομολογεί κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα "Νέα", ...

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, αντιδρώντας στην μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Γ. Βαρουφάκης, οικονομολόγος «Η πτώχευση είναι πραγματικότητα»

Συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου
Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, οι τράπεζές της επίσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Βαρουφάκης. Η λύση, κατά την άποψή του, βρίσκεται στην άρνηση αποπληρωμής του ομολόγου που λήγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για την περίφημη επιμήκυνση εκτιμά ότι καθιστά την πτώχευση πιο σίγουρη. Αναλύει πώς η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βγει από την κρίση και επιμένει ότι «το πουλόβερ θα ξηλωθεί γρήγορα», μόλις η πρώτη χώρα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη. Είναι έντονα επικριτικός απέναντι στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Παπαδήμου-Βενιζέλου, ενώ λέει πολλά και για την υπόθεση Σάλλα.
Εκτιμάτε, κ. Βαρουφάκη, ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό των επερχόμενων γερμανικών εκλογών;
Εκτιμώ ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό της άρνησης του γεγονότος ότι δομήθηκε με τρόπο που δεν μπορούσε να αντέξει μια μεγάλη χρηματοπιστωτική κατάρρευση όπως εκείνη του 2008.Ιδίως οι πλεονασματικές χώρες εντός της Ευρωζώνης, και όχι μόνο η Γερμανία, πίστεψαν ότι ήταν δυνατόν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα από την εξαφάνιση των συναλλαγματικών αυξομειώσεων με την περιφέρεια χωρίς να δημιουργηθεί, παράλληλα, ένας ικανός μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων...

...και για σύσταση συμορίας!

Κάποια στιγμή συντομα το αίτημα για δίκαιη δίκη δεν θα είναι στο στόμα των κατηγορουμένων αλλά σε αυτό του λαού. Σε αυτή την περίπτωση αθώωση θα ειναι απολύτως αδύνατη.

Για αυτές τις χορηγίες θα μιλήσει κανείς;..


Ολοι αυτοί που ενοχλούνταν με τις χορηγίες της ΔΕΗ στα συνέδρια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, ενοχλούνται άραγε από τις χορηγίες της δημόσιας ΔΕΗ στα συνέδρια του ΣΕΒ και μάλιστα μεσούσης της κρίσης (και όχι στις χρυσές εποχές κερδοφορίας).
Πάντως για τις χορηγίες στον ΣΕΒ δεν ...

Όταν χαράζει-Γιάννης Αγγελάκας

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Όλοι αγανακτούμε στα κρυφά, στη ζούλα...Πεθαίνουμε πολιτισμένα.Ήσυχα κ ωραία.

Το Έθνος της Κυριακής γράφει για καταργήσεις ΑΕΙ κ ΤΕΙ , προχτες έφυγε για τ αζήτητα η Αγροτική, χτες ανακοινώθηκε η κατάργηση 661 μονάδων Υγείας του ΕΣΥ......Καταργούνται 12ος κ 13ος μισθός για συνταξιούχους, μειωσεις συντάξεων,περικοπές δαπανών..... Όλα ακίνητα κι οι δρόμοι άδειοι. Οι άνθρωποι όμως όλοι εδώ. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο....Όλοι αγανακτούμε στα κρυφά, στη ζούλα...Ήσυχα κι ωραία... Πεθαίνουμε πολιτισμένα.Ήσυχα κ ωραία. Μειώνονται, καταργούνται, μειώνονται ,περικόπτονται,καταργούνται, μειώνονται,περικόπτονται, καταργούνται, μειώνονται, περικόπτονται,καταργούνται...........ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΗΣΥΧΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ.

Στην πλατεία με το Γιάννη Αγγελάκα

Καθιστός σαν παλιός ρεμπέτης με τα πόδια βαθιά ριζωμένα στη γη και το κεφάλι να αιωρείται με το βλέμμα πότε στο πλήθος και πότε χαμένο στ’αστέρια ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίζεται στη σκηνή της πλατείας Φλοίσβου στην Κόρινθο. Η αγέραστη και ακούραστη μορφή ενός ανθρώπου που τη μια μπορεί να είναι σιωπηλός και απόλυτα εσωτερικός και την άλλη να βγάζει ζωώδεις κραυγές, στέλνοντας μηνύματα που δονούν την ψυχή μας. Ένας 53άρης έφηβος!
Της Μαργαρίτας Τζαβάρα

Στην εντατική τεχνικός της ΔΕΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Χανίων ένας νεαρός Ηρακλειώτης τεχνικός της ΔΕΗ που το πρωί "χτυπήθηκε" από ηλεκτρικό ρεύμα ενώ εργαζόταν στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υποστεί εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή. Ο νεαρός εργάζεται σε μόνιμο βάση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Κατσαμπά και βρέθηκε στα Χανιά για εκτός έδρας εργασίας που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή.

Δεν δέχεται τους εκβιασμούς του ΔΝΤ η Κύπρος

Σοβαρές φαίνεται ότι είναι οι διαφωνίες Λευκωσίας- Τρόικας, μετά το δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων που ολοκληρώθηκε χθες.
Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις που έκανε στο ΡΙΚ, ο υπουργός Συγκοινωνιών Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος μετέχει στην υπουργική επιτροπή που συνομιλεί με την Τρόικα, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση διαφώνησε με τις προσεγγίσεις των εκπροσώπων της Τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, περικοπές μισθών και για μη καταβολή του 13ου μισθού στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Ο κ.Συλικιώτης τόνισε ότι είναι '' εγκληματικό ''να δίνεται η εντύπωση ότι '' η οικονομία της Κύπρου είναι υπό κατάρρευση ''.
Η κυβέρνηση Χριστόφια δε φαίνεται να επιθυμεί περικοπές σε χαμηλούς μισθούς, ενώ το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής το ορίζει στη δεκαετία, ...

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΥΘΟΙ

«Η απελευθέρωση των αγορών και οι ιδιωτικοποιήσεις αυξάνουν τον ανταγωνισμό. Έτσι, θα μειωθούν οι τιμές και θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους καταναλωτές»
Γιάννης Ευσταθόπουλος - 24/11/2011
Μύθος 1ος: «Η απελευθέρωση των αγορών αυξάνει τον ανταγωνισμό»
Η εξέταση της διεθνούς και εγχώριας εμπειρίας καταρρίπτει τον παραπάνω μύθο. Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι πανίσχυρα υπερεθνικά ολιγοπώλια τείνουν να επικρατήσουν στην Ευρώπη, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στις τηλεπικοινωνίες και το νερό, με πρωταγωνιστές ισχυρούς ευρωπαϊκούς ομίλους. Στον κλάδο ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, ενδεικτικά, διακρίνονται σήμερα επτά κυρίαρχες επιχειρήσεις (EON, EDF, RWE, Iberdrola, GDF/Suez, ENEL, Vattenfall). Βάσει έρευνας της Διεθνούς Ερευνητικής Μονάδας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου του Greenwich (PSIRU), oι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνταν, ήδη από το 2006, στο Η.Β, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Μπενελούξ, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιβηρική Χερσόνησο και την Ανατολική Ευρώπη.

Έγγραφο φωτιά του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Β.Π. "Ανοησίες"...δάκτυλος του Τσίπρα πρέπει είναι και το ΔΝΤ!! ...αφού μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε όλους τους τόνους πως το ελληνικό χρέος δεν ήταν-και δεν είναι-βιώσιμο!....
Ένα έγγραφο φωτιά του ΔΝΤ παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Real News, σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει και κατά συνέπεια απαιτείται νέα παρέμβαση ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του δημοσίου χρέους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εσωτερική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020, δόθηκε στα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, στον Επίτροπο Όλι Ρεν και ετέθη την περασμένη Τετάρτη στη διάθεση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ενώ μπήκε και στην ατζέντα του προέδρου Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τους προβληματισμούς της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση.
Το εκτελεστικό ταμείο του ΔΝΤ καλεί τους εταίρους ή να βρουν λύση ή να λύσουν το πρόγραμμα και να σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
Τα σενάρια που προωθούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι δύο ....

Που είναι τα 7 δις που θα πήγαιναν στην ΑΤΕ;;

Σαμαράς..."Για μας..η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει."...

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΑ... ΠΟΥ ΑΝΗΓΑΓΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!! ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΡΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ;

Ανδρέας Ξανθός: "Θυσιάζουν" το ΕΣΥ για να "εξευμενίσουν" την τρόικα

Οι συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων δεν είναι μια τεχνοκρατική λύση εξορθολογισμού του ΕΣΥ και αποδοτικότερης αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του.
Είναι μια πολιτική επιλογή μνημονιακής έμπνευσης με στόχο τον «ακρωτηριασμό» των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και τη δραστική περικοπή όχι της σπατάλης αλλά των εντελώς απαραίτητων λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.
Στην πραγματικότητα «θυσιάζουν» το ΕΣΥ την ώρα που το έχει ανάγκη η κοινωνία, για να «εξευμενίσουν» την τρόικα και να ικανοποιήσουν τους «εθνικούς εργολάβους» της Υγείας που καιροφυλακτούν.
Σε μια περίοδο που επίκειται «κοινωνικό κραχ», η επιλογή κατεδάφισης και των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους έχει πολύ σαφή ταξική στόχευση : θα πλήξει «θανάσιμα» τους αδύναμους, τους μακροχρόνια άνεργους, τους ανασφάλιστους ...

ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Οι σωτήρες άρχισαν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!


Εχθρός της ΔΗΜΑΡ, κάθε τι που θυμίζει λαϊκή πλειοψηφία.

Ο πιο σκληροτράχηλος υποστηρικτής του μνημονίου, το οποίο μνημόνιο με τη σειρά του διασώζει, μέχρι στιγμής, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, είναι η ΔΗΜΑΡ. 
Πολλοί αρχικά πίστεψαν ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης και πως θα είναι εύκολος στόχος για την κοινωνία να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να επιτύχει μετριασμό των επιπτώσεων της εξαθλιωτικής οικονομικής πολιτικής που....
επιβάλουν ντόπια και ξένα συμφέροντα. Έκαναν λάθος. Πιο ευάλωτη είναι η ΝΔ, άλλωστε αυτό άρχισε ήδη να διαφαίνεται εκ των έσω, παρά η ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή, είναι το απαραίτητο αριστερό άλλοθι του μνημονίου (το αριστερό... πρόσημο), γι’ αυτό και η "εντολή" της για αποκεφαλισμό της αθλήτριας κ. Παπαχρήστου εκτελέστηκε αμέσως, χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Για να γίνει κατανοητό αυτό ας δούμε τους αριθμούς, οι οποίοι λένε πάντα την αλήθεια.
 ...

H επιλογή είναι καθαρά! υπόθεση δική σου..


Η υπόθεση της Αγροτικής και η νέα φάση εδραίωσης του παρασιτισμού

Του Θέμη Τζήμα
Ξαφνικά λοιπόν, μια Παρασκευή απόγευμα μάθαμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα αγοράσει τα “καλά”- “υγιή” στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ για τα υπόλοιπα, τους σκελετούς στην ντουλάπα της δεύτερης θα φτιαχτεί μια κρατική “κακή τράπεζα”, που θα τα φορτωθεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα Πειραιώς προσπαθεί να τσιμπήσει μερικά κρατικά φιλέτα: στις αρχές της “μνημονιακής περιπέτειας¨είχε προσπαθήσει να πάρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική, χωρίς επιτυχία.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι: οι τραπεζίτες μας πρώτα κερδοσκόπησαν εις βάρος του δημοσίου, δανειζόμενοι με εγγυήση τα ομολογά του από την ΕΚΤ με 1% και δανείζοντας κατόπιν το ελληνικό δημόσιο με τεραπλάσια και πενταπλάσια επιτόκια. Έπειτα κατάφεραν να μείνουν πλήρως ανέλεγκτοι για τη διαχείριση των τραπεζών τους και να πάρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ ως εγγυήσεις και ζεστό χρήμα από το ελληνικό δημόσιο, που επιβάρυνε το χρέος της χώρας. Πέτυχαν να επιβάλλουν έναν πρωθυπουργό του γούστου τους, ώστε να μην υποστούν τον παραμικρό, ουσιαστικό

«Απ' τα τσακάλια δε γλιτώνεις με ευχές ή παρακάλια» - Κώστας Βάρναλης

Πώς γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις οι καλές

Ο Άγγελος Τσέκερης αποτιμά την ιδιωτικοποίηση του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας του!
του Άγγελου Τσέκερη
«Πείτε μας επιτέλους μια ιδιωτικοποίηση στην οποία δεν είστε αντίθετοι…»
Στην πολυκατοικία μας αποφασίσαμε να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις και να ιδιωτικοποιήσουμε τον ανελκυστήρα.
Τις εποχές που ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ο ανελκυστήρας ήταν δημόσιο αγαθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν τζάμπα. Τον πληρώναμε κάθε μήνα στα κοινόχρηστα, για να βγουν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Ο διαχειριστής, ο κ. Πουρνάρας, μας άνοιξε τα μάτια. Η παραχώρηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα σε ιδιώτες ήταν μια συμφέρουσα αναπτυξιακή πρόταση. Θα μας γλύτωνε από μια μέση μηνιαία επιβάρυνση της τάξης των 20 ευρώ ανά διαμέρισμα, που αντιστοιχεί σε τρία πακέτα μακαρόνια, δύο μπουκάλια γάλα και μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας για κάθε οικογένεια. Ταυτόχρονα θα καλύπταμε το έλλειμμα της πολυκατοικίας, δημιουργημένο από αντιπαραγωγικές καταστάσεις του παρελθόντος, από τις οποίες βασικός ωφελημένος ήταν ο ίδιος ο κ. Πουρνάρας.

Υπογραφή Τσίπρα ζητά η Μέρκελ για το "ναι" στην επιμήκυνση


Β.Π. Η ευρωπαϊκή (Γερμανική) πολιτική αλητεία σε όλο της το μεγαλείο..
Διαβάστε αναλυτικά το νέο σχέδιο του Βερολίνου, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα σκληρότερα μέτρα. Επιδιώκουν να "στριμώξουν" τον Αλέξη Τσίπρα για να απαλλαγούν από το βάρος της χρεοκοπίας
Στο "όχι" του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα του ζητηθεί η υπογραφή του για τη συμφωνία της επιμήκυνσης, ποντάρουν όσοι στη Γερμανία και σε άλλες βόρειες χώρες θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μιλούν στην κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το Βερολίνο ετοιμάζει νέο δίλημμα - παγίδα για τη χώρα μας προκειμένου να της δείξει... την έξοδο από το ευρώ και εμφανίζεται διατεθειμένη να ζητήσει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για να πει το "ναι" στην επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παράλληλα, τα μέχρι στιγμής σενάρια, θέλουν στη Γερμανία να προετοιμάζονται για το σενάριο της συντεταγμένης ελληνικής χρεοκοπίας, αφήνοντας ανοιχτό το εάν αυτή θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.
Με αυτή την εξέλιξη ως προοπτική, οι πιο ψύχραιμοι στην Αθήνα εξέλαβαν τις τελευταίες δηλώσεις γερμανικής επιθετικότητας ως πίεση για αποκρατικοποιήσεις και σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Ολα στο σφυρί...

Σε κατεδάφιση μισθών,συντάξεων, κοινωνικού κράτους και γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχωρά η κυβέρνηση μήπως και εξασφαλίσει κάποια παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Αφανισμός συντάξεων και πλαφόν για κύριες, επικουρικές και προνομιακά επιδόματα αλλά και κατάργηση των εναπομεινάντων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, θέρους.
Αναδρομικές μειώσεις μισθών
στο Δημόσιο και περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους στον
ιδιωτικό τομέα μέσω της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Νομισματική Ηγεμονία ή γερμανική ηγεμονία επί του χρέους;

Toυ Νίκου Κοτζιά
Στην εποχή της βρετανικής αυτοκρατορίας η στερλίνα ήταν ένα είδος «παγκόσμιου νομίσματος». Ηταν το νόμισμα στο οποίο μετριόταν η αξία των υπολοίπων. Η στερλίνα ήταν το νόμισμα με το οποίο διεξαγόταν το κύριο μέρος του παγκοσμίου εμπορίου, των διεθνών επενδύσεων, ακόμα και του προσωπικού θησαυρισμού. Στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, η στερλίνα αντικαταστάθηκε από το δολάριο που στην πορεία αποσυνδέθηκε από το χρυσό. Με την ηγεμονική τους θέση οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, διέθεταν ένα εθνικά ελεγχόμενο «παγκόσμιο νόμισμα». Με ένα «απλό τύπωμα», μπορούσαν να αγοράζουν εμπορεύματα, υπηρεσίες και πόρους στο εξωτερικό. Να δανείζονται με καλύτερους όρους από τους ανταγωνιστές τους. Η στρατιωτική και νομισματική ισχύς των ΗΠΑ τους έδωσε έναν ιδιαίτερο ρόλο στο διεθνές σύστημα. Από τον ρόλο του σερίφη των παγκόσμιων οικονομικών μετακινήσεων και ροών, ως εκείνον του «τελευταίου» θεσμού παρέμβασης στην οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπαχρήστος είναι παπαγαλάκι του Μνημονίου

Για τρίτη συνεχή ημέρα ο κ. Παπαχρήστος επανέρχεται από τη στήλη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», υποστηρίζοντας τα περί μυστικών συναντήσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την κ. Μέγκαν Γκριν.
Παρά την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν παραθέτει τη σχετική ανακοίνωση και έχει το θράσος να διατείνεται πως «κάνουμε γαργάρα τα περί συναντήσεων».
Έχουμε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο κ. Παπαχρήστος είναι αυτός που είναι και αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία με το δικό του τρόπο, δεν θα πρέπει, όμως, η διεύθυνση της εφημερίδας να του ξαναθυμίσει τι σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία; Ή οι δημοσιογράφοι τύπου Παπαχρήστου που υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι τα παπαγαλάκια της τρόικα και του μνημονίου χαίρουν ασυλίας;