Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος να δεσμευθούν ότι θα ψηφίσουν το πακέτο μέτρων ως έχει ανεξάρτητα από το αν αυτό θα βελτιωθεί ή όχι.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύθηκε παράλληλα ποιος όποιος αμφισβητήσει την κομματική πειθαρχία θα τεθεί αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το iefimerida.gr.

UNFOLLOW 11

(Νοέμβριος 2012) Κυκλοφορεί Τετάρτη 31/10

CATASTROIKA

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
CATASTROIKA από infowar

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Θα τεθεί θέμα ηγεσίας;

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ιπποκράτους μετά την καταψήφιση από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- είτε με «όχι» είτε με «παρών»- του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την «ανταρσία» 15 βουλευτών που δεν πειθάρχησαν στην κομματική «γραμμή».
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν προσήλθε καν για να ψηφίσει!
Για όλους αυτούς τους λόγους συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.
Το κλίμα είναι τόσο κακό, όπως αναφέρει το newsit.gr, που κάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί, λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!
Δεν αποκλείεται όμως να θέσει θέμα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους βουλευτές του να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

"Aποκρατικοποιήσεις"...

Με τις αποκρατικοποιήσεις νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες που τόσο καιρό δεν μπορούσαν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά λόγω στρεβλώσεων, διάχυτης ανομίας και προνεωτερικού συντεχνιασμού, όπως ο Μπόμπολας, ο Μυτιληναίος, ο Βωβός, ο Εμφιετζόγλου, o Σωκράτης, τα παιδιά της Energa, η Deutsche Telekom, θα ξεχυθούν σαν άλογα που σέρνουν το άρμα της ανάπτυξης. 
Μαζί τους, τραπεζικοί που δεν φοβούνται το ρίσκο αλλά που το κακό δημόσιο πρόδωσε τα οράματά τους για μια δίκαιη και ελευθερη κοινωνία, όπως ο Σάλλας, ο Λάτσης, ο Ρέστης, η Deutsche Bank και τα golden boys από το Άλφα του Κενταύρου και του Βουλγαράκη, θα βάλουν απ' το υστέρημά τους και θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους που ισοδυναμούν με δέκα ανακεφαλαιοποιήσεις για να γίνουν τα όνειρα του κάθε έλληνα νοικοκύρη που πιστεύει στην πατρίδα και το Θεό πραγματικότητα.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΞΕΚΙΝΑΜΕ.. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ


Μείζον θέμα!! Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις.

Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών...
Μείζον θέμα! Χωρίς πλειοψηφία 151 πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις.
Τώρα ...αν νομίζουν, πως με αυτό το αποτέλεσμα νομιμοποιούνται να ξεπουλήσουν δημόσια περιούσια άρον – άρον και να  προσφέρουν «γη -ενέργεια και ...ύδωρ» στην εγχώρια κ ξένη διαπλοκή κάνουν μέγα λάθος!!
Ας το σκεφτούν λοιπόν πολύ καλά όσοι βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα γιατί απ' το βάθος ακούω να έρχεται όλο και πιο πολύ δυνατά στα αυτιά μου ένα "σύνθημα"....

Kόλαφος: Μέτρησαν λάθος στη Βουλή, δεν πέρασε ούτε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις

Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Με 146 «ναι» το άρθρο τελικά δεν ψηφίστηκε αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έδωσαν «γραμμή» να καταψηφιστεί. Αφορά τη συντεχνία των μηχανικών.
Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών και κατά συνέπεια δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών. Η καταήφιση του άρθρου 4 ήταν η κομματική «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Το άρθρο 4 αναφέρει : Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψαν στο twitter ότι το άρθρο 4 δεν πέρασε, με τον κ. Καμμένο μάλιστα να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Σε «κινούμενη άμμο» πέρασε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις – Καταψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΟΠΠΥ

Με «ανταρσίες» , διαρροές, πολλά «παρών», ψήφους «εκτός γραμμής» και με απόντες τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη «πέρασε» στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που στρώνει το χαλί των ιδιωτικοποιήσεων, προβλέποντας κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς. Καταψηφίστηκε η τροπολογία Στουρνάρα για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ.
Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τα «ναι» στο επίμαχο άρθρο 2 να είναι 148, τα «όχι» να είναι 139 και τα «παρών» να είναι 2.
Η ισορροπία στο κυβερνητικό σχήμα γίνεται πλέον όλο και πιο εύθραυστη, εν όψει και της ψήφισης των νέων μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αρκετοί βουλευτές «παραστράτησαν» από τις κομματικές γραμμές.
Από τους συνολικά 293 βουλευτές που ψήφισαν, είπαν:
Στο άρθρο 1: «Ναι» 173, «Όχι» 120 βουλευτές, στο 2: «Ναι » 148, «Όχι» 139, «Παρών» 6, στο άρθρο 3: «Ναι» 156, «Όχι» 135,« Παρών» 2, στο άρθρο 4: «Ναι» 146, «Όχι» 121, «Παρών» 26, στο άρθρο 5: «Ναι» 158, «Όχι» 135 και στο άρθρο 6 «Ναι» 173, «Όχι» 120.
Η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ καταψηφίστηκε με 136 «Ναι», 143 «Όχι» και 14 «Παρών».

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 7,5%

“ Διευρύνει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ”
Ψαλίδα 7,5 μόναδων ανάμεσα στον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και στη δεύτερη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση σε δείγμα 3666 ατόμων που πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο η δημοσκοπική ομάδα του καθηγητή Πανά... Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 6-7 Νοέμβρη

48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων που θα συζητηθεί στη Βουλή το τριήμερο 5-7 Νοέμβρη. Πολλοί είναι οι κλάδοι που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα για να εναντιωθούν στην ψήφιση των νέων δυσβάσταχτων μέτρων.

Δε μπορείς να ανασάνεις, αλλά μπορείς να ουρλιάξεις!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο των ισπανικών συνδικάτων για την Πανευρωπαϊκή Απεργία της 14ης Νοεμβρίου
Μια λευκή σακούλα στο κάθε πρόσωπο. Εμποδίζει την αναπνοή. Κόβει την ανάσα. Πνίγει, καταπιέζει, οδηγεί στην απελπισία. Φανταστείτε έναν άνθρωπο που χάνει τη δουλειά του. Έναν άνθρωπο που χάνει το σπίτι του. Έναν άνθρωπο που δε μπορεί να ζήσει τον έρωτα όπως θέλει και με όποιον θέλει. Τώρα, φανταστείτε πως αυτός ο άνθρωπος είναι κάποιος που ξέρετε. Που αγαπάτε. Που νοιάζεστε. Που ίσως να είστε κι εσείς ακόμα.
Το παρακάτω video είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά που έχουν δημιουργηθεί. Δεν έχει λόγια. Δεν ακούγεται φωνή. Μόνο μια επιβλητική μουσική. Είναι το video για την πανευρωπαϊκή εργατική κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου, στην οποία μετέχει και η Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από το ισπανικό συνδικάτο εργασίας.
Δε μπορείς να ανασάνεις. Αλλά μπορείς να ουρλιάξεις…

Πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. € μέσα σε ύφεση 4,5%

«Φορτωμένος» πρόσθετα μέτρα τα οποία προσεγγίζουν τα 9,2 δισ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του 2013, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης της τάξης του 4,5%.
Το τελικό σχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Στον προϋπολογισμό έχει συμπεριληφθεί το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιονομικών μέτρων από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, καθώς η τρόικα επέμενε σε ένα εμπροσθοβαρές οικονομικό πρόγραμμα.
Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής θα προέλθει από τις περικοπές των πρωτογενών δαπανών, καθώς μεταξύ των άλλων:
Καταργούνται τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ με πλαφόν στις αποδοχές τα 1.900 ευρώ ανά μήνα, θεσπίζονται κλιμακωτές μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίες τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012, «παγώνουν» τα επιδόματα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, μειώνονται εκ νέου οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής), ψαλιδίζονται εφάπαξ και οικογενειακά-πολυτεκνικά επιδόματα και καταργούνται τα ειδικά επιδόματα ανεργίας.

Δήλωση σοκ Α. Σαμαρά: Δεν συναινώ σε μνημόνιο που διαλύει τη χώρα μου.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΝΔ και βρείτε τι λείπει.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Έχω διαγράψει με Photoshop την ημερομηνία. Για εμένα ως δημοσιογράφο αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι προφανώς ασήμαντο...

http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/36615/667089

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

.

Η κυβέρνηση κάνει βουτιά στο κενό. Του Σ. Κούλογλου

Πρόκειται για ειρωνεία της ιστορίας. Την ώρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση που έμοιαζε σαν σταγόνα νερό με τα εκβιαστικά διλήμματα που το ΠΑΣΟK, και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος, έθεταν στα άλλα κόμματα και τους βουλευτές, μόλις μερικούς μήνες πριν. Αν ψηφίσουν υπέρ των μέτρων, τόνιζε ο κ. Σαμαράς, “.. η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ...(διαφορετικά)θα οδηγηθεί η χώρα στο χάος”. ”Όταν μερικοί πήγαιναν, εμείς γυρίζαμε”(στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης) απαντούσε ο κ. Βενιζέλος, για να προσθέσει ότι η πρωθυπουργική δήλωση ήταν το λιγότερο ατυχής.
Ο κ. Σαμαράς είχε βέβαια τους λόγους του, δηλώνοντας ότι “η διαπραγμάτευση τελείωσε” και καλώντας τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ βράζει, ενώ είναι φανερό ότι ο ίδιος αναφέρεται πλέον πρώτα απ όλα στους δανειστές. Αλλά υπήρχαν και “παράπλευρες απώλειες”: στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε τα στόματα όσων ήθελαν να δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, ακυρώνοντας το σχέδιο του κ. Βενιζέλου που ήθελε να δεσμεύσει τους βουλευτές του σε ψήφο υπέρ των μέτρων.

Πρόβες τροϊκανής χούντας

Καθώς η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε ηθικοπολιτική αποσύνθεση και αδυνατεί να πείσει ακόμη και πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές για την αναγκαιότητα των αντικοινωνικών μέτρων, καταφεύγει στην κρατική καταστολή και τον ωμό αυταρχισμό -ιδεολογικό, συμβολικό, αλλά και άκρως υλικό.
Η κυβέρνηση κυβερνάει ελέω τρόικας. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έδωσε δίκιο στην τρόικα, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης να ψηφίζει η Βουλή όχι εφάπαξ, αλλά ξεχωριστά για καθεμιά ιδιωτικοποίηση.
Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, που καθημερινά μετατρέπεται σε σκηνικό "τροϊκανής χούντας", συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με γεγονότα όπως η προκλητική στάση Δένδια, που συγκαλύπτει βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, ακόμη κι όταν οι ιατροδικαστές πιστοποιούν και ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. Ο Δένδιας δεν ενεργεί αυτοβούλως. Υλοποιεί τη γραμμή Σαμαρά, ο οποίος εναποθέτει στην κρατική καταστολή τις προσδοκίες να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις κατά του Μνημονίου.

ΔΝΤκρατία..

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο.
Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι... δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.

Η δηλωση της ημέρας

“Έχουμε γίνει συνιστώσα της ΝΔ”!
Η δήλωση της ημέρας ανήκει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Κουτσούκο.
“Δυστυχώς γίναμε συνιστώσα της ΝΔ χωρίς λόγο και χωρίς ρόλο”, επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια της ταραχώδους συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
“Τα μέτρα είναι επαχθέστατα και άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσουν τα μέτρα”,

ΠΑΣΟΚ Αχαϊας: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα... - Τα βρόντηξε, με βαρύτατες αιχμές, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Παναγιώτης Αλεξόπουλος

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ Αχαΐας... Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Αλεξόπουλου από την θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής. Επιστολή που εστάλη την Παρασκευή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη. Μετά τα... κομμένα τηλέφωνα, το ρεύμα που δεν... υπάρχει και το απλήρωτο προσωπικό, το τοπικό ΠΑΣΟΚ ξεμένει και από στελέχη καθώς ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, με φιλότιμο τρόπο είναι αλήθεια, προσπαθούσε τον τελευταίο καιρό να κρατήσει εν ζωή την οργάνωση...
Διαβάστε την γράφει στην επιστολή παραίτησης του:
"Η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή μου στο ΠΑΣΟΚ, εμπνεύστηκαν από τις αρχές και τα ιδεώδη της 3ης του Σεπτέμβρη και σκοπό είχαν την προσφορά μου υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βασισμένη στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της διαφάνειας.
Έτσι πορεύτηκα από το Μάιο του 2008, όπου τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης μας, με εξέλεξαν στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε.. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, με τους οποίους δώσαμε πολλούς πολιτικούς αγώνες.

Βαθαίνει το ρήγμα στην τρικομματική

“ ΔΗΜΑΡ και Σκανδαλίδης δηλώνουν πως δεν ψηφίζουν τα μέτρα  ”
Ομού μετά του Κασσή, βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, τώρα και ο Κώστας Σκανδαλίδης αρνείται να ψηφίσει τα νέα μέτρα αφήνοντας, όμως, «ένα μικρό παραθυράκι», όπως ανακοίνωσε στην ΚΟ τουΠΑΣΟΚ.
Πλαταίνει, λοιπόν, η ρήξη στο πάλαι ποτέ κυβερνητικό κόμμα. Ακόμα κι αν ο Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασκεφτεί την καταψήφιση, τονίζοντας ότι πρέπει να έρθει το πλήρες κείμενο των μέτρων στην Κ.Ο., να συνεδριάσουν επ’ αυτού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να αποφασιστεί η ψήφιση ή μη του πακέτου, αυτό δε λέει και πολλά. Ή μάλλον λέει περισσότερααπ'όσα θα ήθελαν αυτή τη στιγμή οι της Ιπποκράτους συγκυβερνώντες.
Άμα και πρωτοκλασάτα στελέχη σου γυρνάν την πλάτη, είναι πρόβλημα. Μάλλον γι'αυτό έφτασε σε σημείο ο Βενιζέλος να χαρακτηρίσει «επικοινωνιακές κουτσουλίτσες» τους, πάνω από 11 πια, «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη, οι της Αγίου Κωνσταντίνου συγκυβερνώντες σύσσωμοι εξέδωσαν μια λιτή ανακοίνωση η οποία έλεγαν ακριβώς τα εξής:

Πρώτος είναι ο λαός!!


Θωμάς Μπακαλάκος - Λαός Προστάτης

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΕΗ χαρακτηρίστηκε απο το ΜΕGA ζημιογόνο μονοπώλιο...

από..Μαρία Αλεξανδράκη


Πότε πωλείται είπαμε;.... σήμερα συνελήφθησαν ιδιοκτήτες της ENERGA και της HELLAS POWER που είχαν πάρει τα "δωράκια" τους ως αρεστοί για να συμβάλουν στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας....και συνέβαλαν όπως έκρινε σήμερα ο ανακριτής, ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ,ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ....ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ...

Δικαίωμα στ' Όνειρο!!...


Η χούντα στον τύπο μας αφορά όλους. Του Θέμη Τζήμα

Έχουμε και λέμε: ένα ξένο μέσο φιλοξενεί καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, χωρίς να έχει ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ ως ώφειλε και χωρίς να έχει ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης όπως έπρεπε να κάνει, βγαίνει στη Βουλή και απαξιώνει τις καταγγελίες. Αποφαίνεται μόνος του ότι ουδέποτε έλαβαν χώρα οι βασανισμοί και εγκαλεί όσους ζητούν διερεύνηση του ζητήματος.
Λίγες ημέρες αργότερα η ιατροδικαστική έκθεση τον ξεμπροστιάζει, τόσο τον ίδιο, όσο και τα χουντικά στεγανά βασανιστών, στην αστυνομία. Η έκθεση αποφαίνεται ότι τα βασανιστήρια όντως έλαβαν χώρα. Τα εγχώρια ΜΜΕ θάβουν το θέμα, όπως το είχαν θάψει και στην αρχή. Ο υπουργός αισθανόμενος ασφάλεια από τη μιντιακή ομερτά δε ζητά συγγνώμη, δεν παραιτείται, δε ζητά καν να ξεκινήσει άμεση διερεύνηση σχετικά με το τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη του- αν όντως είναι τόσο “αθώος”. Η κυβέρνηση το ίδιο. Ο πρωθυπουργός εκστομίζει λόγους περί “άκρων”, δημοκρατίας και πατριωτισμού, ενόσω ανέχεται- στην καλύτερη περίπτωση- το χουντικό άκρο βασανιστών να θεριεύει μέσα στο κράτος.

Μνήμη...

Θυμάμαι
κάποιους λίγους παλιούς συντρόφους
και η καρδιά μου αγαλλιάζει
καθώς η μνήμη μου ακουμπά
το ήθος που πάντα είχαν επιδείξει.
Κοιτάζω τώρα, αυτήν την στιγμή,
απευθείας από τη Βουλή
κάποιους παλιούς «συντρόφους»
που ξεπουλάνε μέσω ΤΑΥΠΕΔ την Δημόσια περιουσία
και σκέφτομαι πόσο μπορεί να ξεπέσει ο άνθρωπος
και αναζητώντας τις παλιές τους σοσιαλιστικές κορώνες…

Η Δεξιά δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά

Ευτυχώς υπάρχει και ο Σαμαράς που αγωνίζεται για την τιμή των όπλων, παλεύοντας με κάθε μέσο να διασώσει την τιμή της Δεξιάς, την ηθική και αξιακή της υπόσταση. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα κατάφερε να συντρίψει το μύθο της εθνικής ενοτητας για τη σωτηρία της χώρας, να πετάξει το κουστούμι του τεχνοκράτη και να ζωστεί τα όπλα των δεκαετιών του 50' και του 60' που σε κάποιο ντουλάπι της Συγγρού είχε κληρονομήσει.
Στρατός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε ρόλο αστυνομίας, δίωξη δημοσιογράφου, μετατροπη της ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ και βασανιστήρια πολιτικών αντιπάλων.
Μύρισε γύψο και οι μόνοι που φαίνεται ότι συνεχίζουν να υποφέρουν από πολιτικό αλτζχαιμερ είναι οι ετοιμοθάνατοι του ΠΑΣΟΚ και ο “υπεύθυνος σύντροφος” Κουβέλης. Α! Και κάποιοι από αυτούς που ψάρωσαν από τις προεκλογικές καταστροφολικές απειλές, τόσο ώστε αφού ψήφισαν να κλειστούν σπίτι τους και να μην πάρουν μυρωδιά τη φορμόλη που ερχεται από το παρελθόν.
Κι όμως η Δεξιά είναι εδώ και δεν ξεχνά, έχει μνήμη, έχει πρότυπα, έχει διεθνή παραδείγματα. Όταν, επί Πινοσέτ, ο Μίλτον Φρίντμαν δέχτηκε να επισκεφτεί τη Χιλή για να συνεργαστεί στην ανοικοδόμηση της χώρας, κατηγορήθηκε πως στήριζε τη χούντα...

Ανοιχτή επιστολή Ν. Φωτόπουλου

Του πλειοψηφούντος συμβούλου του νέου Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου προς τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας σε σχέση με την επικείμενη κατάθεση των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (Γιατί 5 ή 10 Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα όσο και να θέλουν δεν αρκούν)
Συνάδελφοι
Των Προεδρείων των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας
Με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ. όπου αναπτύχθηκε διεξοδική συζήτηση και εντονότατη κριτική γύρω από την λαθεμένη στάση της ΓΣΕΕ σχετικά με το πώς πρέπει να δίνονται οι αγώνες ώστε να είναι ουσιαστικοί και νικηφόροι και λόγω του ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προκειμένου να μην χαθεί χρόνος - όσον αφορά στην προετοιμασία μας για την μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα στη βάση των αποφάσεων του Δ.Σ. που η φιλοσοφία τους είναι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και όχι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ - σας καλώ να ενημερώσετε όλα τα μέλη σας με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να είναι έτοιμοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα μας που από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει....

Μουσικές βραδιές με Λοΐζο - Θεοδωράκη στα Τρίκαλα

Ο Σωτήρης Μπαλλάς επιστρέφει στη σκηνή της Σουίτας
ΛΟΪΖΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 
Μπαλλάς-ΣΟΥΙΤΑ
Ο Σωτήρης Μπαλλάς επιστρέφει στη σκηνή της Σουίτας, έχοντας στις αποσκευές του τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου και του Μίκη Θεοδωράκη, τη δύναμη και την αλήθεια των λόγων των ποιητών.
Η Σουίτα φιλοξενεί τον Tρικαλινό ερμηνευτή, που έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τις περσινές του εμφανίσεις στην πόλη μας, στο διήμερο μουσικής που θα γίνει Παρασκευή 9 Νοέμβρη με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, και Σάββατο 10 Νοέμβρη με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μάριο Ντράγκι: "Ξεχάστε την εθνική κυριαρχία"

Απίστευτη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel στην οποία μας λέει ξεκάθαρα ότι πλέονη Ελλάδα είναι αποικία. Σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel έπεσαν οι"μάσκες".
O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε...την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του.
Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:
''Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης''.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά ''φωτογραφίζει'' τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ.

Εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Αυγή: «Πρόβες τροϊκανής χούντας»


Ξεπουλάνε τη ΛΑΡΚΟ έναντι πινακίου φακής

Τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο χαρακτηρίζει την επικείμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ η Διοίκηση τουΕργατικού Κέντρου Εύβοιας σε ανακοίνωσή της, όπου επισημαίνεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα αγωνιστούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν για να αποτρέψουν την πώληση της επιχείρησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Τα τσιράκια της τρόικα ως πιστά όργανα της τρόικα ετοιμάζουν το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που είναι κομμάτι του Εθνικού πλούτου της Πατρίδας μας.
Αυτοί που ονομάζουν το εαυτό τους «πατριώτες» είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας έναντι πινακίου φακής.
Τα ιδιωτικά συμφέροντα ετοιμάζονται να κατασπαράξουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαγωγική επιχείρηση Νικελίου της Ευρώπης που έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και από τις λίγες ελπίδες τονωτικής ένεσης της Εθνικής οικονομίας.

Oι «κουτσουλίτσες» Βενιζέλου προκάλεσαν έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ

Β.Π. Όπως φαίνεται, στο εναπομείναν δεξιό ΠΑΣΟΚ ισχύει το ..."Είμαστε όλοι μία παρέα και περνάμε ωραία!"
Η σφοδρή επίθεση Βενιζέλου σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι πρόκειται για«επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων» οδήγησε σε έκρηξη την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να μην ψηφιστούν τα μέτρα ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι οι δικές του στρατηγικές έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
«Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό και αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Για ποιές αποκρατικοποιήσεις μιλάμε ; Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε στην εισήγησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζήτησε να καταψηφιστούν τα μέτρα.
«Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Σκανδαλίδης και στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (2013) ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 14 ΔΙΣ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ’13 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την Τετάρτη, κατά πάσαν πιθανότητα, κατατίθεται οπροϋπολογισμός - λαιμητόμος του 2013, ο οποίος περιέχει το πακέτο των 14 δισ. περικοπές δαπανών, εκ των οποίων περικοπές - μαμούθ ύψους 10 δισ. θα γίνουν μέσα στο 2013.
Όπως έχουν δηλώσει αυτόν τον προϋπολογισμό - λαιμητόμο, ψηφίζουν από κοινού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά τα άλλα διαπληκτίζονται μεταξύ τους ανούσια για τα εργασιακά θέματα.

ΠΟΕ ΟΤΑ Ξεκινάμε!.. τώρα είναι η ώρα! ..όλοι στον αγώνα!!..

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα μετά από πολύμηνη φαρσοκωμωδία συμφώνησαν στα απάνθρωπα μέτρα που οδηγούν την Ελληνική κοινωνία στην πλήρη καταστροφή τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και καθώς οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της συγκυβέρνησης με την τρόικα προχωρούμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ξεκινάμε με την πραγματοποίηση σε όλους τους Δήμους ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ κ.λπ. και παίρνουμε τις αποφάσεις για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα μας, καθορίζουμε τους χώρους και τα κτίρια που θα καταληφθούν.
Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Πέφτει η κυβέρνηση;

“ Κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εξαφανίζονται ”
Κακά τα ψέμματα. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε αυταρχισμό και στην εκδήλωση σαδιστικών προς το λαό τάσεων τα πλέον τριτοκοσμικά καθεστώτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ και λίγους μήνες, αφού η τρικομματική κυβέρνηση σχηματίσθηκε κατόπιν της εφαρμογής του σχεδίου κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού από όλα τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας της υπερεθνικής ελίτ, το εγχώριο παρακράτος, την μιντιοκρατία, την τραπεζοκρατία και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, υλοποιεί την επικίνδυνη πολιτική της που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς: Στρατός στους δρόμους, διώξεις δημοσιογράφων, λογοκρισία, χατίρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες, βασανισμοί διαδηλωτών, ανηλεής ξυλοδαρμός πολιτών, προσπάθεια γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υποτέλεια και υποταγή στο Βερολίνο και στους δανειστές, λαοκτόνα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, καθώς οι ηγεσίες των κομμάτων τα οποία τη συγκροτούν άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό και άλλα πράττουν.

Σήμερα η ψήφιση των ιδιωτικοποιήσεων. Κι αποχαιρέτα το δημόσιο που χάνεις

Σήμερα η ψήφιση των εξπρές ιδιωτικοποιήσεων, με ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε χρόνο-φάντασμα και με ξεκάθαρο το άγχος από πλευράς της συγκυβέρνησης να προλάβει πριν ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.
Κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την διαδικασία ορισμού του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, που θα ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς εταιριών στις οποίες το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί ειδικές μετοχές. Συγκεκριμένα οι εταιρίες προς αποκρατικοποίηση είναι οι:
ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
Επίσης δεν χρειάζεται προηγούμενη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την πώληση πακέτου μετοχών μεγαλύτερο του 20%. Άρα το ελληνικό Δημόσιο μπαίνει γοργά-γοργά σε μια κατάσταση που αναμένεται να "γονατίσει" περαιτέρω την εγχώρια οικονομία, αλλά και τα ατομικά εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών.

30.10.1944 Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
































Φώτο απο ...Manolis Lamtzidis

Δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου. Τάσος Λειβαδίτης

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζεις την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.
Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείες
μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στην νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω απ΄τις οβίδες.
Δεν έχεις καιρό
δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Ησυχία ... η ΥΕΝΕΔ λογοκρίνει, η κυβέρνηση διώκει

“ Κανένας δε θα τολμήσει να σου περάσει αλυσίδα στο πόδι αν δεν του δώσεις εσύ την ευκαιρία να σου πάρει τα μέτρα ”
Του Κώστα Καπνίση
Παρακολουθούμε με έκπληξη (;) εδώ και λίγες μέρες μια αλληλουχία γεγονότων που αποτυπώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο την διάλυση των πάντων σε αυτή την χώρα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και χωρίς αμφιβολία μας δημιουργούν σκέψεις ότι πλέον αμφισβητείται ευθέως και απροκάλυπτα το πολίτευμα της χώρας. Η αρχή έγινε την Παρασκευή το βράδυ όταν άρχισε να διαρρέει από διάφορα sites και blogs ότι θα βγει στη δημοσιότητα το Σάββατο το πρωί από το πολύ καλό περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη η περίφημη λίστα Lagarde. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ένας εξαίρετος δημοσιογράφος φτάνει σε μια επιτυχία εξασφαλίζοντας μια λίστα καταθετών σε ελβετική τράπεζα. Υπενθυμίζουμε ότι για αυτή τη λίστα έχουν χυθεί άπειροι τόνοι μελανιού. Τονίζουμε ότι αυτή τη λίστα την κατείχαν άνθρωποι που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε κυβερνητικές και ευρύτερα κρατικές θέσεις οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μη μάθει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας το τι πραγματικά συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι οι λίστες είναι δεκάδες με ατελείωτα ονόματα. Ας μη ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Η περιβόητη λίστα είναι απλά μόνο ένα δέντρο του όλου δάσους και περιλαμβάνει καταθέσεις Ελλήνων σε μια μόνο τράπεζα του εξωτερικού. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι ελληνικές και «πατριωτικές» καταθέσεις βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη είτε πρόκειται για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε πρόκειται για off shore είτε για οτιδήποτε άλλο.

Αθεράπευτα Μνημονιακός ο Λοβερδος θα πράξει το καθήκον του!

Ξέσπασμα πανηγυρισμών στην Γερμάνια 
στο άκουσμα της είδησης
Για ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί ο ίδιος της πορείας για την ανόρθωση της χώρας, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».
Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει λόγο «σήμερα» για τον τρόπο και τον χρόνο συγκρότησής του. Τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα καθώς πριν θα ήταν εθνικό λάθος.
Παράλληλα ανακοίνωσες την ομάδα τριάντα νέων επιστημόνων με τους οποίους συνεργάζεται, για τη διαμόρφωση του σχεδίου ανάπτυξης και ότι το έργο αυτό θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο.
Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων δήλωσε πως θα πράξει το καθήκον του. Μάλιστα σημείωσε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση της ΕΡΤ για την «Πρωινή Ενημέρωση»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου, της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και της κυβέρνησης, να διακόψει τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει και τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου, της Διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. και της κυβέρνησης, να διακόψει τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη.
Το θέμα που προκάλεσε την απόφαση του κ. Λιάτσου, ήταν το γεγονός ότι προεβλήθη το ρεπορτάζ της «GUARDIAN», και για το ίδιο θέμα υπήρξε επιβεβαίωση από τον ιατροδικαστή κ. Πρωτονοτάριο, ο οποίος διαπίστωσε βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος των δεκαπέντε συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου.
Ο ιατροδικαστής μάλιστα ζήτησε και την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για κακούργημα, ωστόσο ο υπουργός κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «GUARDIAN» για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.

Όποια κι’ αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι: Ο Άνθρωπος και η Άμεση Δημοκρατία

Το Βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ και οι Εκδόσεις ΝΗΣΙΔΕΣ
Σας καλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του Κώστα Λάμπου
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Μεγάλη Πορεία της Ανθρωπότητας προς
την Κοινωνική Ισότητα και τον Ουμανισμό
που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ
την ΠΕΜΠΤΗ 15 Νοεμβρίου 2012
και ώρα 6.30 το βράδυ,
στο βιβλιοπωλείο
ΠΑΤΑΚΗ, Ακαδημίας 65
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας
Γιώργος Οικονόμου, Συγγραφέας
Δημοσθένης Γεωργόπουλος, Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος
Συντονισμός:Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ - σακατεμένη μου γενιά

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νόαμ Τσόμσκι - Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ!
Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.

Σύλληψη στην Κέρκυρα... Το κράτος λογοκρίνει και τρομοκρατεί

Πρωτοφανής σύλληψη με σκοπό τον εκφοβισμό και τη φίμωση κάθε φωνής που στρέφεται ενάντια στην κρατική καταστολή και αναδεικνύει τη σχέση αστυνομικών και χρυσαυγιτών.
Νεαρός συνελήφθη σήμερα Δευτέρα στην Κέρκυρα, μετά από μήνυση αστυνομικών. Ο νεαρός είχε αναρτήσει στο προσωπικό ιστολόγιό του φωτογραφίες αστυνομικών που βρίσκονταν παρέα με χρυσαυγίτες χτες 28 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και των κινητοποιήσεων των πολιτών που ακολούθησαν.
Κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας (!).
Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες των πολιτών που συμπαραστέκονται στον νεαρό και μιλούν για εκφοβισμό και ψυχολογική τρομοκρατία.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σε εστιατόριο στο Βερολίνο

ΑΝΥΠΑΚΟΗ...


Οι Βάσκοι «τρομοκράτες» εισβάλλουν μαζικά στις... κάλπες

Πονοκέφαλος για τη δεξιά του Ραχόι, χαστούκι στους «σοσιαλιστές»
Μετά από χρόνια ουσιαστικής απαγόρευσης πολιτικής δράσης, η βασκική Πατριωτική Αριστερά επιβεβαίωσε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ότι είναι κάτι παραπάνω από μια... βιτρίνα των τρομοκρατών της ΕΤΑ, όπως εξακολουθούν να διατείνονται οι «δημοκράτες» της Μαδρίτης. Αποσπώντας 25% στις εκλογές για το βασκικό κοινοβούλιο, ο συνασπισμός Bildu πρόσθεσε έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι, αλλά και στους «σοσιαλιστές», που υπέστησαν ιστορική ήττα. Μάλλον πλησιάζει η ώρα που η ισπανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανοίξει τις πόρτες των κελιών όπου κρατούνται σε απομόνωση ο Αρνάλντο Οτέγκι και οι υπόλοιποι ηγέτες της Πατριωτικής Αριστεράς!
Η συγγραφέας και καθηγήτρια Λάουρα Μιντέγι, επικεφαλής του Bildu, τόνισε χτες Πέμπτη ότι «ανοίξαμε μια ιστορική ευκαιρία για τη δημοκρατική επίλυση της πολιτικής σύγκρουσης, αλλά από την άλλη ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κρίσης και των πολιτικών που επιβάλλονται». Με βάση αυτή την εκτίμηση, δήλωσε ότι ο συνασπισμός Bildu διεκδικεί την άμεση κατάργηση όλου του κατασταλτικού πλαισίου ενάντια στην Πατριωτική Αριστερά, την απελευθέρωση της ιστορικής ηγεσίας του Μπατασούνα, την έναρξη διαλόγου για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Μαδρίτης και την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου φιλολαϊκού προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και ανασυγκρότησης της οικονομίας.

ΝΕΟ ΦΟΡΟ-ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει, στη βάση του νέου μνημονιακού πακέτου, δαπάνες μέσα στο 2013, κυρίως μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες υπηρεσιών υγείας, απίστευτου ύψους 10 δισ., την ίδια ώρα έρχεται να επιβάλλει ένα νέο φορολογικό «τσουνάμι» που θα δώσει τη χαριστική βολή, μαζί με την άνοδο των τιμών, στα λαϊκά εισοδήματα.
Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια νέα φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα, την ίδια ώρα προβαίνει στη φοροελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και του πολύ μεγάλου πλούτου, στο όνομα των δήθεν κινήτρων για επενδύσεις.
Όλα δείχνουν ότι το 2013, αν δεν ακυρώσουμε μνημόνια και «πακέτο», κινδυνεύει να γίνει η πιο δύσκολη, στην πραγματικότητα η μοιραία χρονιά για τα πλατιά μικρομεσαία στρώματα.
Το νέο φορο - πακέτο, που φέρνει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, ενώ είναι δεδομένο ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα μειωθούν ακόμη περισσότερο όχι μόνο από τις επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και από τις αλλαγές που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Ορισμένα μάλιστα από τα φορολογικά μέτρα εξετάζεται να έρθουν και νωρίτερα, δηλαδή να μην ισχύσουν από το 2013, αλλά να τεθούν σε εφαρμογή αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012, όπως η κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Η νέα φορο-καταιγίδα, πάντως, περιλαμβάνει 11 μέτρα-φωτιά:

Πιο ελκυστική η ΔΕΗ…


Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού. Το συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία και κοινωνικές παροχές έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στα Προπύλαια. 
«Η κατάθεση του πιο σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας, φόρων και ύφεσης, κατ’απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών επιβαρύνει δραματικά το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
«Το πρόγραμμα δε βγαίνει, η ψυχή της κοινωνίας βγαίνει! Οι σχεδιαζόμενες νέες ισοπεδωτικές ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, θα μετατρέψουν βίαια τη χώρα και τους εργαζόμενους σε υπόδουλους σκλάβους του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τη λερναία ύδρα του χρέους και των ελλειμμάτων παρά μόνο διευρύνουν τα κέρδη και τα προνόμια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών», τονίζει και προσθέτει: