Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων: Να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων σχετικά με τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε επιχείρηση των Τρικάλων με την "προστασία" χρυσαυγιτών τραμπούκων.
Να μην ζήσουμε σαν δούλοι! 
Καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες μειώσεις μισθών, κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, εκβιασμοί και τρομοκράτηση των εργαζομένων υπό την απειλή της απόλυσης. Το – όποιο – εργατικό δίκαιο έχει γίνει κουρέλι στα χέρια της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων, της τρικομματικής μηδέ εξαιρουμένης.. Έχει γίνει όπλο στα χέρια των «αφεντικών» που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την πιο άγρια, σκληρή, ταξική επίθεσή τους στους εργαζόμενους.
Ο «μονόδρομος» των μνημονίων είναι εδώ. Τον βιώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα: στον δημόσιο τομέα με το μέτρο της διαθεσιμότητας, στον ιδιωτικό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση της αποζημίωσης των απολύσεων, την ένταξη επιχειρήσεων στο πτωχευτικό κώδικα. 
Τον βιώνουν πολλοί τρικαλινοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο νομό Τρικάλων, με πιο κραυγαλέα την περίπτωση τεσσάρων εργαζομένων σε επιχείρηση εμπορίας ξύλου, όπως έγινε γνωστό ύστερα από καταγγελία της «Αγωνιστικής πρωτοβουλίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων».
Σύμφωνα με την καταγγελία ο εργοδότης, αφού για καιρό αυθαίρετα υποχρέωνε τους υπαλλήλους σε εκ περιτροπής εργασία, αποφάσισε να τους απολύσει χωρίς αποζημίωση, χωρίς τα ελάχιστα που πιθανόν δικαιούνται. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά δημιουργεί η παρουσία «φίλων» του επιχειρηματία στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους. Τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι από τους «φίλους» δεν έχουν κρύψει τα – αν μη τι άλλο – φιλικά τους αισθήματα προς το ακροδεξιό, νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων θα σταθεί δίπλα στους συγκεκριμένους εργαζόμενους αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που απορρέουν από την πολιτική των μνημονίων, ώστε κανείς μας να μην ζήσει σαν δούλος, ώστε οι εργαζόμενοι να μη λογίζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, όπως με θράσος απαιτούν όλοι αυτοί που εφαρμόζουν τις πολιτικές του νοεφιλελευθερισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα αποκαταστήσει τα εργασιακά δικαιώματα και θα εφαρμόσει μια δίκαιη πολιτική για τους πολλούς, ενάντια στα συμφέροντα των λίγων.

left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: