Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προβοκάτσιες κατά ριπάς!..

Χρήστου Δημήτρης 
Την ημέρα που στη Βουλή γινόταν συζήτηση για ένα νομοσχέδιο με το οποίο παραχωρείται η εθνική κυριαρχία στην ηγεμονία της Γερμανίας, τα κόμματα της συγκυβέρνησης βολεύτηκαν με τις ριπές πολυβόλων καλάσνικοφ (από αγνώστους) στο κτήριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Για τα γκαζάκια και τις μολότοφ φταίνε οι αναρχικοί, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά, όπως είχε πει τον Δεκέμβριο του 2008 για λόγους ψηφοθηρίας η κ. Παπαρήγα. Φταίνε οι ίδιοι και για τα καλάσνικοφ; Νέο ρεπερτόριο είναι αυτό; Ευτυχώς που ο Τσίπρας έχει άλλοθι. Ήταν στο Βερολίνο! Έχοντας εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, διαλύοντας κυριολεκτικά όλες τις εθνικού χαρακτήρα δομές της κοινωνίας (Παιδεία, Επιστημονική Έρευνα, Υγεία, Ένοπλες Δυνάμεις, Δημόσια Ασφάλεια, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας), το μόνο που τους μένει, είναι να εμποδίσουν με κάθε μέσο και όποιο ρίσκο και κόστος, τον μόνο αντίπαλο που μπορεί με εντολή του ελληνικού λαού να σταματήσει την υποδούλωση.

ΠΩΣ μπορείς να υπερασπιστείς και, ακόμα χειρότερα, να ψηφίσεις το “εδάφιο 11”, που αναφέρει: “Ούτε το Δικαιούχο κράτος - μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης -συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης”. Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Και όμως το υπερασπίστηκε ο Βασιλεύς Βενιζέλος. Ξέρετε κανέναν -είπε χωρίς περιστροφές- που να δανείζει χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις; Πώς πας εσύ, κύριέ μου, και δίνεις τα χρυσαφικά σου για να βγάλεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ για ένα μήνα; Έτσι και αυτοί δίνουν όλη τη χώρα, για άλλα τρία χρόνια στην εξουσία! Απλό.
ΠΟΙΕΣ είναι οι θέσεις τους και το σχέδιό τους; Ότι διατάζουν Μέρκελ - Σόιμπλε; Ουδεμία σημασία και αξία έχει πλέον η συρρίκνωση του ελληνισμού με δραματική μείωση του πληθυσμού; Οικόπεδο πούλησαν; Μπορεί ο ελληνικός λαός να ανεχθεί κάτι τέτοιο; Λογικά δεν μπορεί. Πλην όμως, όπως σε παλαιότερα άρθρα έχουμε γράψει, αυτοί οι κυνικοί τύποι, όχι μόνο θα κουνήσουν το τάβλι (όπως λένε στα καφενεία) για να αποφύγουν την ήττα, αλλά θα μας το φέρουν στο κεφάλι. Δεν θα διστάσουν, όπως φάνηκε από την “επιχείρηση καλάσνικοφ”, να... κάψουν τη Ρώμη για να τρομοκρατήσουν και να υποχρεώσουν τους πολίτες να κλειδαμπαρωθούν. Φοβούμενοι την έκρηξη της κοινωνίας, προσπαθούν να την καταψύξουν.
Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ διαμήνυσε πως απαγορεύει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα, πριν τον προσεχή Σεπτέμβριο που έχουν οριστεί οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Θα μείνετε και θα πείτε και όσα τραγούδια και ψέματα χρειάζονται, είναι η προσταγή στον “Ελλάς - Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς”. Και μέχρι τότε τι κάνουμε; Τι γίνεται με την ανάπτυξη, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη ρευστότητα στην αγορά, τη μείωση της ανεργίας και την ελάφρυνση των λιμοκτονούντων νοικοκυριών από τα χαράτσια, τους φόρους και τις ανατιμήσεις; Πολυβολούμε με προβοκάτσιες και ό,τι βγει;
ΠΙΟ θεωρητικά τοποθέτησε το πράγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ν. Τσούκαλης. Για να μείνουμε στο ευρώ, είπε, πρέπει να κάνουμε ό,τι μας λένε οι ισχυροί Γερμανοί. Σιγά - σιγά θα ξεσηκωθούν οι λαοί της πληττόμενης Νότιας Ευρώπης, θα γίνουν ανατροπές, θα αλλάξουν οι συσχετισμοί, ίσως πιέσουν και οι Αμερικανοί, οπότε θα βγούμε από το τούνελ. Με λίγα λόγια, ας αγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες και αν πετύχουν, μέσα και εμείς! Σαφές; Σαφές ότι είναι εθνική ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις να αντισταθούν και να δώσουν την πολιτική μάχη με υπευθυνότητα, ψυχραιμία, αποφεύγοντας τις παγίδες και επιλέγοντας τα προτάγματα που πολλαπλασιάζουν την ενότητα δράσης απέναντι στους κατακτητές και τους εκπροσώπους τους.

dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: