Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Άρχισε να συκοφαντεί την χώρα και ο ..Στουρνάρας!

Τελικά όσοι πάνε στο CNN κάνουν τα ίδια. Μετά τον Παπανδρέου ήρθε η σειρά του κ. Στουρνάρα να ξεφωνίσει την χώρα σε παγκόσμια κλίμακα.
Μιλώντας στο CNN -όπως αναφέρει το enet.gr -για την προωθούμενη νέα και ακόμη χειρότερη απελευθέρωση της αγοράς και των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην Ελλαδα μίλησε για την «Τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης».
Αν με βάση τις εργασιακές σχέσεις χαρακτηρίζουμε μια χώρα Σοβιετικού τύπου τότε ο πρώτος διδάξας είναι η Γερμανία στην οποία η καγκελάριος ζήτησε να μην πειραχθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αυτό το γεγονός αποσιωπάται για να κάνει ο κ. Στουρναρας το κομμάτι στο CNN παρουσιάζοντας την χώρα μας ως καθυστερημένη.
Είναι λυπηρό που ξανά ένας Έλληνας αξιωματούχος δείχνει να έχει βασική του έννοια να δείξει -κι αυτός- ότι διαφέρει από τους Έλληνες και την καθυστερημένη Ελλάδα. Όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες άλλοι. Όπως κάνουν τόσοι άλλοι αξιωματούχοι και όχι μόνο που θα βρεθούν ”εις τα ευρώπας” ή όταν συνομιλούν με κάποιους εκεί έξω!

Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας μπορεί να εμφανίζει την χώρα του σε κάποια θέματα ως “καθυστερημένη”, και να θεωρεί πως εξαιρεί τον εαυτό του από αυτή την κατηγορία. Κι αυτό διότι είναι προφανώς αδύνατον να αποκομίζει κάποιος κέρδη ή ωφέλεια κάποιου είδους συκοφαντώντας ένα σύνολο του οποίου μετέχει και ο ίδιος και που θα μετέχει και στο μέλλον. Για αυτό καταλήγω πως είναι κάποιο μειονεκτικό σύνδρομο στο οποίο η διαφορά από τον Κανόνα γίνεται δεκτή αποκλειστικά ως Ελληνική μειονεξία.
Είναι λυπηρό ακόμη το γεγονός ότι αυτή η προσωπική άποψη-εκτίμηση ενός αξιωματούχου είναι και “χαρακτηρισμός” ο οποίος θα μείνει στην χώρα ως λεκές όταν ο αξιωματούχος αποχωρήσει.
Και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω γιατί κάνει ζημιά σε μια εύθραυστη εικόνα της χώρας.
Αφήνω κατά μέρος ότι ο χαρακτηρισμός «Τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» είναι ένα καραμπινάτο Ψέμα.
Είναι ψέμα γιατί στην χώρα μας πλέον σε υφίσταται καμία εργασιακή σχέση. Συλλογικές συμβάσεις απλώς δεν υπάρχουν και συγκρινόμενη με όλη την Ευρώπη η Ελλάδα είναι στα εργασιακά η… Ευρωπαϊκή Κίνα!
papaioannou-giannis

Δεν υπάρχουν σχόλια: