Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Όχι στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου


Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητούν με τους συνδικαλιστές Νάγια Νικολάου και Αντώνη Καβββαδία για το επαπειλούμενο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως είναι γνωστό, η τρόικα εσωτερικού δεν ασχολείται μόνο με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ως περίπου... τρομοκρατών. Έχει και άλλα θεάρεστα έργα, όπως είναι το ξεπούλημα της εναπομένουσας δημόσιας περιουσίας. Παρά το γεγονός ότι σύμβουλοι επενδύσεων όπως οι Alvarez&Marshal και Black Rock έχουν κρίνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και μια από τις πιο υγιείς τράπεζες της Ελλάδας, η τρόικα εσωτερικού την παραδίδει σε ιδιωτικά αρπακτικά τραπεζικά συμφέροντα.
Για να είναι, βεβαίως, το δώρο προς τα αρπακτικά της αγοράς εντελώς δελεαστικό, σκέπτονται να διαχωρίσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Την «καλή» (το καλό φιλέτο, με το καλύτερο ενεργητικό και χωρίς επισφαλή δάνεια) θα την αποδώσουν στα ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη οι ευρισκόμενοι σε πενία τραπεζίτες. Την «κακή» τράπεζα θα την φορτώσουν (που αλλού;) στο δημόσιο για να πληρώσουν το μάρμαρο τα συνήθη υποζύγια -οι μισθωτοί, μέσω των φόρων.
Είδες ο θαυμαστός κόσμος της «ελεύθερης αγοράς»; Για να λειτουργήσει η «ελεύθερη αγορά» χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους, να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής. Και μετά από αυτό η «ελεύθερη αγορά» θα κάνει το θαύμα της!
Θαύμα; Όχι δα! Απλά, διαφθορά και λοβιτούρα...
Δείτε τη συνέντευξη. Θα μάθετε πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του νεοφιλελεύθερου «παραδείγματος». Σύμφωνα με το δόγμα, η παρέμβαση του κράτους στην οικονομία είναι κακό πράγμα αλλά μόνο αν πρόκειται για τους εργαζόμενους, όχι όταν γίνεται για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο... «σοσιαλισμός» του μεγάλου κεφαλαίου στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: