Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ισπανία: Λαϊκή οργή για τις περικοπές στην Υγεία

Δυναμικό “παρών” στη διαδήλωση κατά των περικοπών στη δημόσια Υγεία στην περιφέρεια της Μαδρίτης έδωσαν, την Κυριακή, χιλιάδες Ισπανοί. 
Φορώντας τις λευκές μπλούζες τους, γιατροί και νοσηλευτές ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες πολίτες φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της "δημόσιας υγείας".
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της περιφέρειας της Μαδρίτης διαμαρτύρεται για την απόφαση των περιφερειακών αρχών να ιδιωτικοποιήσει 27 κέντρα υγείας και έξι νοσοκομεία της περιοχής, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών.
Οι ειδικευμένοι γιατροί της ισπανικής πρωτεύουσας προγραμματίζουν να καλέσουν σε απεργία μια ημέρα την εβδομάδα αν η περιφερειακή κυβέρνηση δεν εγκαταλείψει αυτό το σχέδιο.
Απεργιακές κινητοποιήσεις προβλέπονται όμως και για το τέλος του μήνα έπειτα από κάλεσμα διαφόρων ενώσεων και συνδικάτων στον τομέα της υγείας.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Χαβιέρ Φερνάντες-Λασκέτι δήλωσε σήμερα πως οι κινητοποιήσεις αυτές "δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας" και υπογράμμισε πως ο περιφερειακός προϋπολογισμός του 2013 περιλαμβάνει περικοπές περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ μόνο στον τομέα της υγείας.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: