Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκε και ο γ.γ. Βιομηχανίας - Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Στ. Σταυρίδης

Μετά τις παραιτήσεις το Σαββατοκύριακο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου, άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος υποβάλλει την παραίτησή του. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρο Ευσταθόπουλο.
Ο κ. Ευσταθόπουλος, όπως και οι κ.κ. Μέργος και Αθανασόπουλος, ήταν μέλος του δ.σ. της ΔΕΗ την περίοδο 2007 – 2009.  Η παραίτηση του κ. Ευσταθόπουλου έγινε αποδεκτή και καθήκοντα γ.γ. Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γ.γ. Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.
Στην επιστολή προς τον υπουργό, ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίων του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος, μόλις από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματεά Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας  και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε».

Το Σάββατο, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Ο Στ.Σταυρίδης νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο μηχανικός – οικονομολόγος Στέλιος Σταυρίδης, έως σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, αντικαθιστά τον Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Στ.Σταυρίδης είναι επιχειρηματίας ο οποίος είχε πολιτευτεί με τη Δράση και στη συνέχεια στήριξε τη ΝΔ.

Πριν το διορισμό του κ. Σταυρίδη θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Στην ΕΥΔΑΠ θα τοποθετηθεί ο οικονομολόγος Αντώνης Βαρθολομαίος, μέχρι σήμερα μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Στη θέση του, ως μέλος του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται πως αίσθηση είχε προκαλέσει ο καβγάς
του κ. Σταυρίδη – τότε πολιτευτής της Δράσης - με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τατσόπουλο. Το παρακάτω βίντεο είχε κάνει την περίοδο εκείνη – μέσα Μαΐου – το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: