Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Latinoamerica: Ο Τσάβες είναι ένας δαίμονας

Του ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ
O Ούγκο Τσάβες είναι ένας δαίμονας. Γιατί; Γιατί έμαθε γράμματα σε δύο εκατομμύρια αναλφάβητους που δεν ήξεραν να γράφουν και να διαβάζουν παρόλο που ζούσαν σε μια χώρα που έχει έναν από τους πλουσιότερους φυσικούς πόρους στον κόσμο, όπως το πετρέλαιο.
Έζησα σε αυτή τη χώρα για ένα χρόνο και ξέρω πολύ καλά πώς ήταν. Την ονομάζαμε “η Βενεζουέλα της Σαουδικής Αραβίας” εξαιτίας του πετρελαίου. Υπήρχαν δύο εκατομμύρια νέοι που δεν μπορούσαν να πάνε στο σχολείο, γιατί δεν είχαν επίσημα έγγραφα. Μετά ήρθε μια κυβέρνηση, αυτή η διαβολική κυβέρνηση, που έκανε στοιχειώδη πράγματα λέγοντας: “Τα παιδιά πρέπει να γράφονται στο σχολείο είτε έχουν είτε δεν έχουν επίσημα έγγραφα”. Αποτέλεσε το τέλος του κόσμου. Αποτέλεσε την απόδειξη του γεγονότος ότι ο Τσάβες ήταν κακός, κάκιστος. Μιας και έχει αυτόν τον πλούτο, πουχάρις στον πόλεμο στο Ιράκ το πετρέλαιο έγινε πανάκριβο, αυτός το εκμεταλλεύεται για σκοπούς που έχουν σχέση με την αλληλεγγύη. Θέλει να βοηθήσει τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, και ειδικά τη Κούβα. Η Κούβα του στέλνει γιατρούς και αυτός την πληρώνει με πετρέλαιο. Αλλά και οι γιατροί αυτοί μετατράπηκαν σε μια πηγή σκανδάλου. Λένε ότι οι γιατροί της Βενεζουέλας εξαγριώθηκαν γιατί εκείνοι οι εισβολείς εργάζονταν στις φτωχές συνοικίες.
Τον καιρό που ζούσα εκεί σαν ανταποκριτής του “Λατινικού Τύπου”, δεν είδα ποτέ ένα γιατρό. Σήμερα οι γιατροί υπάρχουν. Η παρουσία των γιατρών από την Κούβα αποτελεί μια άλλη απόδειξη του γεγονότος ότι ο Τσάβες είναι στη Γη περαστικός, γιατί ανήκει στην Κόλαση. Για τον λόγο αυτόν, όταν διαβάζουμε τις ειδήσεις, πρέπει να τα μεταφράζουμε όλα. Η δαιμονοποίηση έχει αυτή την πηγή: για να δικαιολογήσει τη διαβολική μηχανή του θανάτου.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: