Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ποιες μοναρχίες έχουν περισσότερη ελευθεροτυπία από την Ελλάδα

Πολύ κάτω από αρκετές δικτατορίες και μοναρχίες βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης Reporters Without Borders για το 2013. H χώρα μας έπεσε σε ένα χρόνο κατά 14 θέσεις φτάνοντας στην 84η της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον Γιώργη Παπαδόπουλο, τον Παττακό και άλλους

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τρεις μέρες και τρεις νύχτες κάθομαι οκλαδόν μπροστά στην τηλεόραση και περιμένω να βγουν ο Κεδίκογλου, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ., το Μega, ο ΑΝΤ1, ο Σκάι και να ζητήσουν από τη Χρυσή Αυγή να καταπιεί τους ύμνους που ανέπεμψε στον Ντερτιλή. Στον χουνταίο που πέθανε προχθές στη φυλακή, στον δολοφόνο που είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ στο κεφάλι τον εικοσάχρονο Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο. Κάθομαι οκλαδόν και περιμένω να γίνει τουλάχιστον όση φασαρία έγινε με τις δηλώσεις του Κουράκη για τη μισθοδοσία των ιερέων.
Περιμένω επίσης από την Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. να μου απαντήσει στο εξής: Το ρουφιανομηχάνημα που έχετε εκεί στα υπόγεια της Συγγρού θεωρεί άξιες σήμανσης συναγερμού τις λέξεις «Ντερτιλής», «χούντα», «21η Απριλίου» ή περιορίζεται σε λέξεις όπως “Mall”, «μπύρα» και «Δημητρόφ»; Εν προκειμένω, πάντως, αγαπητοί μου καλικάντζαροι, η υψηλή τεχνολογία δεν είναι απαραίτητη, αρκεί να μπείτε στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής και να βάλετε κάποιον γραμματιζούμενο θείο σας να σας διαβάσει τα κάτωθι: «Στη μνήμη του ήρωα Έλληνα στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή που πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος, φυλακισμένος από το καθεστώς της άσπλαχνης μεταπολίτευσης».

Απεργία αλληλεγγύης

Παρά την τρομοκρατία με τα ΜΑΤ, τις απολύσεις, την τηλεοπτική κατασυκοφάντηση των αγώνων, την ποινικοποίησή τους και την επιστράτευση, η κοινωνία δεν πτοείται. Δείχνει να βγαίνει από τη δίμηνη περίοδο αμηχανίας στην οποία έπεσε μετά την ψήφιση των μέτρων και την καταβολή της δόσης.  
Η σημερινή απεργιακή ομοβροντία στις συγκοινωνίες, τα πλοία, τη ΔΕΗ και τα νοσοκομεία προϊδεάζει για το κλίμα των κινητοποιήσεων, καθώς τους επόμενους τρεις μήνες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιβάλει τα σκληρά μέτρα που ψήφισε τον Νοέμβριο με τον εκβιασμό της δόσης και την επαπειλούμενη χρεωκοπία.
Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει και το επιχείρημα ότι "φάγαμε τον γάιδαρο, απομένει η ουρά", προκειμένου να συντηρηθεί ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας για την ανάπτυξη που θα έρθει το 2014 και δεν πρέπει να διαταραχθεί με "τη βία των κινητοποιήσεων" τώρα. Πρόκειται για ψέματα! Ο Στουρνάρας βλέπει ανάπτυξη στο τέλος του 2013, όταν διεθνείς οίκοι, όπως η Citigroup, βλέπουν ύφεση 11,5% το 2014 και η Moody's 5,5%. Aκόμη και όσοι τοποθετούν την αναιμική ανάπτυξη το 2015 σημειώνουν ότι και τότε η ανεργία θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Δηλαδή θα πρόκειται για εύθραυστη "ανάπτυξη" με τεράστιες κοινωνικές αδικίες.

Εκδήλωση-Συζήτηση στα Τρίκαλα: «Ένα Καράβι για τη Γάζα»


Αγροτικός ξεσηκωμός (Βίντεο)

Δεκάδες σύλλογοι, σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων με ψηφίσματα τους συμπαραστέκονται στους αγρότες που τώρα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιβίωση.
Απ’ ότι ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, οι αγρότες καθορίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Τα τσάρτερ της ΓΣΕΕ !!!!

Την ώρα που οι άνεργοι πληθαίνουν και ξεπερνούν το 1 εκ , την ώρα που οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται σε όλους τους κλάδους , την ώρα που ο αγώνας στις συγκοινωνίες κορυφώνεται εν την απουσία της Τριτοβάθμιας Οργάνωσης , αυτήν την ώρα κάποιοι εξακολουθούν να προκαλούν το κοινό αίσθημα απέχοντας μακράν από την πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι μισθωτοί .
Δημοσιεύουμε αριστερά την επιστολή της ΓΣΕΕ , που καλεί τις Ομοσπονδίες να γνωρίσουν τα ονόματα των συνέδρων για το συνέδριο της Αλεξανδρούπολης , προκειμένου η Ομοσπονδία να ναυλώσει τσάρτερ για την μετάβαση τους !
Ναι καλά το ακούσατε ! Τσάρτερ !
Κάποιος θα πει φτηνός λαϊκισμός ....
Εμείς απαντάμε .
Θέμα ουσίας .Θέμα πρακτικής .Θέμα συνείδησης.,

"Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά". Ξεκινά η λειτουργία του.

Ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συστήσαμε το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, γιατί η κρίση η φτώχεια κι η ανεργία αποκλείουν πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, παρέχουμε σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη, φάρμακα, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, καθώς επίσης και κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη.
Λειτουργούμε καθημερινά από τις 9:30πμ. - 8:30μμ., σε χώρους που μας παραχώρησε η Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού στην οδό Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός.

Σύναξη χουντικών και Χρυσής Αυγής στην κηδεία Ντερτιλή - Μία σύλληψη από την Αστυνομία

Παρουσία ανθρώπων της Χούντας, βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προσώπων όπως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Αντώνης Ναξάκης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νικόλαο Ντερτιλή, σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε  ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που χαρακτήρισε τον «σκληρό» της Χούντας «Ήρωα της Ελλάδας», ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε μαζί του πριν δύο χρόνια στον Κορυδαλλό.  «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, ήταν ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή, που απελευθέρωσε το 1964  ελληνικό έδαφος και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Το νέο "δόγμα"...


Κώστας Χρυσόγονος: Υπάρχει συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος

Ο εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί [...] Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr με βάση τις -κατ’ εξακολούθησιν- παραβιάσεις του Ελληνικού Συντάγματος.

Κρ.Π.: Υπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν νόμοι; Ή μόνο παράνομες αυθαιρεσίες, από δικαστές – εισαγγελείς, μέχρι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αν λάβουμε υπόψιν όσα λέχθηκαν για την αντισυνταγματική απόφαση της επιστράτευσης των απεργών του Μετρό, αλλά και για τις συνεχώς αυξανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Κ.Χρ.: Σύνταγμα υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα έπρεπε. Και νόμοι υπάρχουν, αλλά κι αυτοί δεν εφαρμόζονται στο βαθμό που θα έπρεπε.
Κάποιες φορές εφαρμόζονται επιλεκτικά, με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε βάρος ορισμένων ανθρώπων ή κατηγοριών του πληθυσμού, και με μικρότερη ή καθόλου αυστηρότητα σε βάρος άλλων.
Να ξεκινήσω από το ζήτημα της επίταξης των απεργών…

Ολοι εκεί...

Κρατάμε δυνάμεις για λίγες ώρες. Και στις 8 το πρωί ΟΛΟΙ στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ για να βροντοφωνάξουμε: «Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών»

Ο ιδρώτας τους, έχει ξεπληρώσει και δεν χρωστάνε σε κανέναν!!


"Οι πατριώτες μου, αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, δίνουν τη δική τους μάχη και αντιστέκονται στη νέα θύελλα που θέλει να δρεπανίσει τους κόπους τους.Με την ανατολή, γίνονται ένα με τη γη τους και μετά τη δύση, μετρούν τις αυλακιές του ήλιου στο μέτωπό τους. Τώρα,ανάμεσα στα παρατεταγμένα τρακτερ τους και με τα ΜΑΤ καθρέφτη τους, δηλώνουν πως δεν θα ξαναγίνουν κολίγοι στους νέους κοτζαμπάσηδες του κάμπου της γηραιάς κυρίας.Ο ιδρώτας τους, έχει ξεπληρώσει και δεν χρωστά σε κανέναν. Οι πατριώτες μου, δεν θα επιτρέψουν ένα νέο Κιλελέρ...

ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικά ριζοσπαστικός και πολιτικά αποφασιστικός

Των Γιάννη Αλμπάνη, Ηρώς Διώτη και Ευκλείδη Τσακαλώτου
Δεν μας φοβίζει η σχετική δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί τα ποσοστά των κομμάτων το τελευταίο εξάμηνο κινούνται σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα. Δεύτερον, γιατί με την τερατώδη αποχή και άρνηση απάντησης που καταγράφουν οι μετρήσεις, πολύ δύσκολα μπορούν να βγουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να κάνεις πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις -πόσο μάλλον σε μια εποχή πρωτοφανούς πολιτικής ρευστότητας. Αυτά που πραγματικά μας ανησυχούν είναι η υποχώρηση των κοινωνικών αντιστάσεων μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, καθώς και η αίσθηση που επιχειρείται να δημιουργηθεί, με την εργώδη προσπάθεια των ΜΜΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει σε τοποθετήσεις οι οποίες διαφοροποιούνται προς το συντηρητικότερο από τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις του. Αν αυτά τα δύο φαινόμενα, δηλαδή η κινηματική υποχώρηση και η ενδεχόμενη προγραμματική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ, επαληθευτούν, σε βάθος χρόνου, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε με στο να απολέσει η ελληνική Αριστερά μια ιστορική ευκαιρία, ανάλογη της οποίας για να βρούμε θα πρέπει να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω. Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός στόχος της τρόικας εσωτερικού, που επιχειρεί να τον πετύχει είτε δια της εξωφρενικής προπαγάνδας περί των "τρομοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ", είτε δια της καταστολής των κοινωνικών αγώνων και της γενίκευσης του κοινωνικού αυτοματισμού.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σήμερα τελείωσαν τα ψέματα και αποκαλύφθηκε η πραγματική πολιτική της συγκυβέρνησης για τους συνταξιούχους.
Με την 5η κατά σειρά περικοπή, πλήρωσαν οι συνταξιούχοι πολύ σκληρά το τίμημα αυτής της ανάλγητης πολιτικής.
Με τα τεχνάσματα των δόσεων στις περικοπές, προσπάθησαν να θολώσουν την αλήθεια για το μέγεθος της «κατάσχεσης» των συντάξεων. Δεν μπορεί να μιλάμε πλέον για περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις αλλά για ληστρική δήμευση της περιουσίας των συνταξιούχων, με ανείπωτες συνέπειες για την επιβίωσή τους.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Σακης Κωστούλας 
Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων» (χτες των εργαζόμενων στο Μετρό, σήμερα των αγροτών, προχτές των χαλυβουργών), γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;
Ποιοι, τελικά, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» και «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται»;
*Ας δούμε:

Έπαιξε μουσική στον σεΐχη για ενίσχυση ο Σαμαράς

Ακόμα και παράσταση με ακορντεόν έστησε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επαφών του με τους αξιωματούχους του Κατάρ ο πρωθυπουργός, για να τους ρίξει στο φιλότιμο και να αποσπάσει τα επενδυτικά προς το ζην για την Ελλάδα
Αξέχαστες νοσταλγικές επιτυχίες μιας χρυσής εποχής, όπως το «Άσ'τα τα Μαλάκια σου» και «Το Τραμ το Τελευταίο», τραγούδησε ο Αντώνης Σαμαράς στους εκπροσώπους της καταριανής κυβέρνησης, λίγο πριν αρχίσουν οι διμερείς συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να τους συγκινήσει και να στρέψει το φιλανθρωπικό (άρα και το επενδυτικό) ενδιαφέρον προς τη χώρα μας.
Πάντως, ανάμεσα στα τραγούδια φρόντιζε να υπογραμμίζει με έμφαση, ότι πρόκειται για «χρυσές» επιτυχίες, ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη γενναιόδωρη διάθεση στους συνομιλητές του.
Μάλιστα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, είχε διατυπωθεί η πρόταση, ο πρωθυπουργός να τραγουδήσει φορώντας μαύρα γυαλιά, για να συγκινήσει ακόμα περισσότερο τον σεΐχη και να κάνει το υπονοούμενο πιο σαφές.

Οι «αδιάφθοροι» του Αντώνη Σαμαρά (Τυχαίο;)

Όλα τα μπουμπούκια της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκαν τη στήριξη του σημερινού πρωθυπουργού
Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  δικάζεται για την υπεξαίρεση μαμούθ στο δήμο της συμπρωτεύουσας και μετά την πρόταση του εισαγγελέα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ίδιο. Ωστόσο ένα χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε “ουδέποτε αμφισβητήσαμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό που είχαμε επισημάνει είναι ότι το διοικητικό μέτρο ήταν δυσανάλογα βαρύ για κάποιον ο οποίος είχε εκλεγεί πρόσφατα από τον ελληνικό λαό –και μάλιστα για μία υπόθεση που ήταν εις γνώσιν των ψηφοφόρων”. 
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Παπαγεωργόπουλου με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Απεργιακό μπλακάουτ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε θέσεις μάχης, έτοιμοι να κλείσουν οδικές αρτηρίες, ολόκληρη η χώρα θα βρεθεί αύριο σε απεργικό απεργιακό κλοιό, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων του ιδιωτικού τομ χώρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τα λεωφορεία στην Αθήνα, τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακούς  και τα πλοία της ακτοπλοϊας δεν θα κινηθούν, στο Δημόσιο θα γίνει στάση εργασίας, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας,
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί πού είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό.

Χημικά, τραυματίες και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Εργασίας (φωτο) - Τώρα συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ (βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας, με την αστυνομία να ρίχνει χημικά και να υπάρχουν 3 τραυματίες και 40 περίπου προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Καραγιαννίδης και Μπάρκας που βρέθηκαν στο σημείο κατά την προσπάθειά τους να μιλήσουν με τον επικεφαλής της αστυνομίας.
17:40 Προκλητικές δηλώσεις από Κεδίκογλου - Βρούτση για τα σημερινά φαινόμενα αστυνομικής καταστολής: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».
Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση:

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε  ο υπουργός Εργασίας.

ΛΑΡΚΟ: Πάρτυ ημετέρων και προκλητικοί μισθοί, εν μέσω κρίσης...

Διόρισαν απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού ως  Διευθυντή στο Εργοστάσιο της Λάρυμνας!!!
Στις 28-9-2012  είχε αναρτηθεί στο  www.antinews.gr/2012/09/28/181643/ ένα δημοσίευμα  με τίτλο «Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ; Ο Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ σε καιρούς λιτότητας προσλαμβάνει ημετέρους!»
Προφανώς δε γνώριζαν ή δε θέλησαν να μάθουν! Γιατί το έργο συνεχίζεται!!!
Στις 25-1-2013 άλλαξε η σύνθεση του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, καθώς ο  εκλεκτός και προσωπικός φίλος του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, κ. Βασίλης Γριμάνης, επικαλούμενος λόγους υγείας, παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όχι όμως από τη θέση του Προέδρου. Από το ΔΣ αποχώρησε  και ο ........ project manager του ΤΑΙΠΕΔ κ.  Φουλίδης.

Οι ανθρακωρύχοι και το Μετρό. Του Γιώργου Κατρούγκαλου

Σήμερα οι περισσότεροι θυμούνται τη μεγάλη απεργία των Βρετανών ανθρακωρύχων από την ταινία «Μπίλι Ελιοτ». Και όμως, ήταν ένας από τους σημαντικότερους κοινωνικούς αγώνες του περασμένου αιώνα. Κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του 1984 έως τον Μάρτιο του 1985, και αποτέλεσε το βασικό πεδίο μάχης της βαρόνης Θάτσερ εναντίον του ισχυρού, ακόμη τότε, συνδικαλιστικού κινήματος.
Εφιπποι αστυνομικοί και πληρωμένοι κονδυλοφόροι επιστρατεύτηκαν εναντίον τους. Εννιά άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της απεργίας, εκατοντάδες τραυματίστηκαν, 11.291 συνελήφθησαν και 8.392 παραπέμφθηκαν στα δικαστήρια με διάφορες κατηγορίες. Δεν ήταν όμως μόνο, ούτε κυρίως, η αστυνομική βία που έκαμψε τους απεργούς. Ολόκληρο το νομικό οπλοστάσιο και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους κινητοποιήθηκαν εναντίον τους. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση Θάτσερ τροποποίησε το άρθρο 6 του Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλειας, ώστε τα παιδιά και οι γυναίκες των ανθρακωρύχων να μη δικαιούνται πλέον, όπως στο παρελθόν, προνοιακά επιδόματα κατά τη διάρκεια της απεργίας. Οι οικογένειες πείνασαν και ζούσαν με την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων και την ελεημοσύνη των συγγενών.

Ο δεξιός πατριωτισμός είναι η κουκούλα του ανθελληνισμού!

Η Δεξιά τα έχει κάνει μαντάρα. Έριξε τη χώρα στον γκρεμό σε συναυτουργία με το ΠΑΣΟΚ. Από Αντιμνημονιακή έγινε Υπερμνημονιακή.
Από Πατριώτης έγινε Εφιάλτης. Αυτομόλησε στην πλευρά των εχθρών της χώρας. Και με πρωτοφανή ενδοτικότητα, διαλύει τη χώρα και κατατρώει σαν κανίβαλος το ίδιο της το σώμα. Μεγάλα κομμάτια της μεσαίας τάξης που παραδοσιακά ανήκουν στη Δεξιά, καταστρέφονται και εξαθλιώνονται από την πολιτική της. Έμποροι, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, εργολάβοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, συνταξιούχοι και εν γένει επαγγελματικοί κλάδοι απ’ όπου αντλεί την πολιτικο-οικονομική της βάση η Δεξιά, εκθεμελιώνονται εξαιτίας της νέας υποτέλειας, της τεχνητής ύφεσης, της έλλειψης τραπεζικού χρήματος και δημοσίων επενδύσεων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων και της πολλαπλής βαριάς φορολόγησης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν οι δεξιοί τη Δεξιά, αλλά όλοι κλονίζονται. Αν εξαιρέσει κανείς το πολύ μικρό ποσοστό αυτών που εξακολουθούν να απομυζούν το δημόσιο πλούτο και στηρίζουν με νύχια και με δόντια τη μνημονιακή κυβέρνηση, ο ένας στους τρεις πολίτες που ψηφίζουν δεξιά, πηγαίνει ακόμα πιο δεξιά, γιατί νιώθει προδομένος από την καθεστωτική Νέα Δημοκρατία και ο αντικομμουνισμός του τον οδηγεί σε πιο ακροδεξιές «λύσεις» ανεξαρτήτως ατομικού και συλλογικού κόστους.

Με την σφραγίδα της μνημονιακής συγκυβέρνησης "το ξεπούλημα"των ακινήτων

Με τη σφραγίδα και τις ευχές της μνημονιακής συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλογιάννη εγκρίθηκε το "ξεπούλημα" της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πειραιά και συγκεκριμένα πέντε ακινήτων πέντε ακινήτων μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης, όπως πληροφορούμαστε από το παρακάτω ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο tovima.gr. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ανάπτυξη και αξιοποίηση πέντε ακινήτων του Δήμου Πειραιά μέσω σύμβασης παραχώρησης, χρήσης και εκμετάλλευσης» με προεπιλογή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόκειται για:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Του Γιώργου Δελαστίκ 
Ξαναχτύπησαν οι ασφαλίτες νύχτα τα κουδούνια χιλιάδων σπιτιών – αυτή τη φορά για να επιδώσουν φύλλα πορείας πολιτικής επιστράτευσης απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι για να συλλάβουν τους πολίτες που μένουν εκεί και να τους οδηγήσουν κρατούμενους στα γήπεδα κατ΄εντολήν κάποιας στρατιωτικής χούντας πραξικοπηματιών. Η δημοκρατικά εκλεγμένη «χούντα» του δεξιού Σαμαρά και των δεκανέων Βενιζέλου και Κουβέλη αρκείται για την ώρα στην καταναγκαστική εργασία των εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων χωρίς σχεδόν αμοιβή. Άλλωστε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τους «ανυπότακτους» της πολιτικής επιστράτευσης τους δικάζουν και τους καταδικάζουν σε τουλάχιστον τρεις μήνες φυλακή τα πολιτικά δικαστήρια και όχι τα έκτακτα στρατοδικεία!
Δεν είναι όμως μόνο ή κυρίως το εξόφθαλμα αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης απεργών (το Σύνταγμα το προβλέπει σε περιπτώσεις εθνικής άμυνας, φυσικών καταστροφών, κινδύνων για τη δημόσια υγεία) αυτό που μας προκαλεί ανησυχίες για τις προθέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των δοσίλογων πολιτικών κομμάτων που υλοποιούν τις εντολές των Γερμανών επικυρίαρχων και δρουν ως σύγχρονη εκδοχή της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου.

ΕΣΡ: «ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ»

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βάζει οριστικό φραγμό στα ρεπορτάζ που αναδεικνύουν εικόνες και βιώματα «φτώχειας και εξαθλίωσης».. Ένα μέσο και μία απόφαση για την ισχυροποίηση της πλαστής ρητορικής της σταδιακής »ανάκαμψης»;  Ή η κατά γράμμα τήρηση των άρθρων του Συντάγματος για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας; Δύο ίσως ρητορικά ερωτήματα με λεπτή διαχωριστική γραμμή…
Ας δούμε ολόκληρη την απόφαση:

Μπλόκο στο ξεκλήρισμα της Αγροτιάς!

Χαμόγελα παντού σαν να είναι γιορτή.
Ενθουσιασμός του Αγώνα, αλλά θυμός και συσσωρευμένη οργή...
Το πρώτο που βλέπεις στα μάτια τους είναι η Απόφαση για Μάχη!... Τι;; Αγωνιστική διάθεση; εδώ περισσεύει...
Οι αγρότες του κάμπου έχουν έναν δικό τους, μοναδικό κώδικα επικοινωνίας... και ξέρεις ότι αυτό που λένε αυτό ακριβώς! και εννοούν,  σε κοιτούν κατ΄ ευθείαν στα μάτια!... ίσα, ντόμπρα κ σταράτα, έτσι απλά, "Αν δεν δοθεί πραγματική λύση στα αδιέξοδα που βρισκόμαστε, η σύγκρουση εμάς δεν μας φοβίζει....η σύγκρουση για μας θα είναι απλά γιορτή"!!

Ο Αντύπας - Βασ. Παπακωνσταντίνου


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

“ΣΗΜΑΔΕΨΕ, ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ” - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!».
Aυτά ήταν τα λόγια του ταγματάρχη Νικόλαου Ντερτιλή στον οδηγό του, το μεσημέρι της 18ηςΝοεμβρίου 1973. Ο Ντερτιλής μόλις είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ με το υπηρεσιακό του όπλο τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη, στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων.
Μία ημέρα μετά την αιματηρή κατάπνιξη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η περιοχή του κέντρου της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Αστυνομία και στρατός συνέχιζαν να συλλαμβάνουν, να κακοποιούν και να «εξαφανίζουν» όποιον έμοιαζε ύποπτος για συμμετοχή στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, με μεγάλες μάνικες έπλεναν τον προαύλιο χώρο της σχολής από αποκαΐδια, αίματα και άλλα σημάδια που θα μπορούσαν να προδώσουν τι είχε συμβεί το περασμένο βράδυ.

ΠΕΜΠΤΗ 31/1: ΝΑΥΤΙΚΟI - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ - ΔΕΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τα βάρβαρα μνημόνια τσακίζοντας τους απεργούς-εργαζόμενους με τον τρόπο που ταιριάζει σε αυτά και στην ίδια, δηλαδή με βάρβαρες, αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας (πολιτικές επιστράτευσης απεργών, δικαστικές απαγορεύσεις απεργιών, συκοφάντηση και εκβιασμοί απεργών κλπ).
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,
με την απόφασή της για πολιτική επιστράτευση των απεργών-εργαζομένων στο Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ και με την δικαστική απαγόρευση της απεργίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ, θέλει να κάνει επίδειξη πυγμής και διασπορά φόβου στον λαό ενόψει των εργατικών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η νέα όμως αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης έχει ήδη τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι συνδικαλιστικοί φορείς τους αλλά και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα έχουν υψώσει ασπίδα αλληλεγγύης στους επιστρατευμένους απεργούς και κλιμακώνουν ακόμη περισσότερο τους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

Περί ποιμενικής..


Δε φοβόμαστε τη βία και την καταστολή!

Να πάψει τώρα η «Βιομηχανία των διώξεων εναντίον πολιτών που αντιστέκονται».
Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγωνιζόμαστε ενάντια στο τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των διοδίων εδώ και 3 χρόνια! Για μας δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς! Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απάτη των διοδίων, ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας, ενάντια στο μαρασμό του τόπου μας, της Πιερίας.

H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΝΕΤ

A. Τσίπρας: Επαναδιαπραγμάτευση αλλά χωρίς Μνημόνιο.
«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι παραλογισμός, δεν είναι λογική. Όταν έχεις τους ίδιους τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να λένε ότι έκαναν λάθος στον πολλαπλασιαστή και ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει και χρειάζεται νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δεν είναι λογική. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό όλο αυτό το διάστημα. Το βασικό μας αίτημα στις προηγούμενες εκλογές ήταν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, θα οδηγήσει σε τραγωδία και ότι πρέπει να βγει μια κυβέρνηση η οποία δεν θα πει στους δανειστές σηκώνομαι και φεύγω αλλά θα τους βάλει στο τραπέζι και θα διεκδικήσει. Επαναδιαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης. Όχι όμως Μνημόνια λιτότητας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ. «Στην επαναδιαπραγμάτευση δεν θα κάνουμε πίσω» απάντησε στην ερώτηση αν ισχύει η προεκλογική δήλωση ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως παρέθεσε αριθμούς για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος.

Φτάνει πια! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 29/1 στις 7 μ.μ. στο Mega

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ. Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια,

Πένθος στη Χρυσή Αυγή για το θάνατό του "ξεχωριστού Έλληνα" δολοφόνου Ντερτιλή

Μετά το Χρήστο Παππά και το επίσημο site του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής αποχαιρετά εγκάρδια τον χουντικό έκπτωτο στρατηγό Νίκο Ντερτιλή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Αφού εξαπάτησαν τον αγροτικό κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και όρκους στο όνομα της αγροτικής ανάπτυξης, τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποκάλυψαν πλέον το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να ξαναγίνουν κολίγοι στη γη τους.
Χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα στον όμιλο Πειραιώς παραδίνοντας την υποθηκευμένη αγροτική γη και περιουσία στο ασύδοτο τραπεζικό κεφάλαιο. Στραγγάλισαν την αγορά εφοδίων με την παντελή έλλειψη ρευστότητας και δανειοδότησης, για να μπορέσει να συνεχιστεί η παραγωγή.
Τίναξαν στα ύψη το κόστος παραγωγής με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο, μειώνοντας, ταυτόχρονα, την επιστροφή ΕΦΚ και ΦΠΑ στο μισό.
Επέβαλαν χαράτσια μέσω της ΔΕΗ, χαράτσια για τις γεωτρήσεις, χαράτσια για τις σταβλικές εγκαταστάσεις.
Ξεπούλησαν τη Δωδώνη, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την ΣΕΚΑΠ.

Εκδήλωση-Συζήτηση στα Τρίκαλα: «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Μαρτυρίες για τον αγώνα επιβίωσης και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Όχι έτσι σύντροφοι ... ΕΤΣΙ

“Το αμαξοστάσιο του Μετρό άντεξε 18 ώρες. Τα αμαξοστάσια της τότε ΕΑΣ το 1992 άντεξαν 18 μήνες και ήταν μόνοι τους. ”
Του Κώστα Καπνίση
Οι μέρες που ζούμε είναι χωρίς καμιά αμφιβολία άσχημες. Πέρα όμως από αυτή την κοινή παραδοχή και διαπίστωση όλων οφείλουμε να πούμε πως είναι και πονηρές. Εξηγούμαστε. Έχουμε να κάνουμε όχι απλά με τη χειρότερη κυβέρνηση από τη γέννηση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1830 αλλά και με την πιο επικίνδυνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε παρόλα αυτά πως αυτό το «πράγμα», το φερόμενο και ως κυβέρνηση σημείωσε μια ακόμα νίκη σε βάρος του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού. Μιλάμε για κομμάτι βέβαια καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί που στηρίζουν αυτή τη λαομίσητη κυβέρνηση γιατί εκεί τοποθετούν τα συμφέροντά τους και τοκίζουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάρκειά της.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΗΡΩΙΚΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤ

Άγριο ξύλο έπεσε σήμερα στα διόδια Αιγινίου από τις δυνάμεις καταστολής προς τους κατοίκους της περιοχής που με επικεφαλής τον δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκαν εκεί για να αποτρέψουν τη λειτουργία και άλλων διοδίων στην Πιερία που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή του τόπου και τους πολίτες στην περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη.
Τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από τα διόδια και έριξαν χημικά δακρυγόνα σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Από τα γκλομπς των δυνάμεων καταστολής δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι, καθώς και ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας κ. Κουμπατσιάρης. Η "δημοκρατία των εργολάβων" σε όλο το μεγαλείο της.

...δεν υπάρχω κι είμαι εδώ...

όταν ήρθαν για τους απεργούς στα ικέα, δεν μίλησα γιατί ήμουν μέσα στα ικέα και ψώνιζα
όταν ήρθαν για τους απεργούς του μετρό, δεν μίλησα γιατί ήθελα μόνο να πάρω το μετρό
όταν ήρθαν για τους απεργούς φαρμακοποιούς, δεν μίλησα γιατί ήθελα μόνο την υγειά μου
όταν ήρθαν για τους απεργούς καθηγητές, δεν μίλησα γιατί ήθελα μόνο να πηγαίνει το παιδί σχολείο
όταν ήρθαν για μένα, όχι μόνο απεργοί δεν υπήρχαν, αλλά ούτε ικέα υπήρχε, ούτε μετρό, ούτε φαρμακεία, ούτε σχολεία
όταν ήρθαν για μένα, δεν υπήρχε κανείς να μου πει ότι όλα αυτά γκρεμίζονταν όσο εγώ ήθελα μόνο να τα απολαμβάνω...

Άνδρες με παντελόνια...


Αυτά τα δυο βίντεο με δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη αποδεικνύουν, βέβαια, πως πρόκειται για δυο αξιόλογους και έντιμους ανθρώπους αλλά λένε πολλά περισσότερα για αυτούς που τους ψήφισαν.

Συνέντευξη για την απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Συνέντευξη για την απεργία των εργαζομένων στο μετρό
Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητά με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλο. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό μιλά για τις συνθήκες εργασίας (αποκαλεί τη δουλειά στο μετρό ως «τα σύγχρονα ορυχεία»), τις «εργασιακές ασθένειες» που πλήττουν τους εργαζόμενους. 
Μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αποδοχές του μέσου εργαζόμενου στο μετρό, οι οποίες απέχουν παρασάγγες από τις διατυμπανισμένες από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ «υψηλές αποδοχές μιας εργατικής αριστοκρατίας».
Ακόμα, μας λέει τη γνώμη του, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις ακροδεξιές πολιτικές επιστράτευσης της κυβέρνησης. Τις προσπάθειες συντονισμού διάφορων σωματείων εργαζομένων για συλλογική δράση και αντιμετώπιση των εξοντωτικών επιλογών κυβέρνησης-αφεντικών. Δείτε, αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα, περίπου εικοσάλεπτη μικρή συνέντευξη.

Αναζητώντας ένα νέο «εμείς» στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η Ελλάδα που βιώνουμε έχει αποκτήσει πια τα χαρακτηριστικά μιας χώρας μεταμνημονιακής. Το πειραματόζωο δεν βρίσκεται πλέον στην μεταιχμιακή κατάσταση να δεχτεί το πείραμα ή να αντισταθεί. Το έχει ήδη υποστεί. Τα σημερινά χαρακτηριστικά φωτογραφίζουν την επόμενη μέρα. 
Του Αντώνη Λιάκου
Οι δανειακές δεσμεύσεις θα εξυπηρετούνται αφαιμάσσοντας την κοινωνία που θα βαλτώνει σε κατάσταση πτώχευσης και ενδημικής ανεργίας, η διακυβέρνηση θα ασκείται με ένα μείγμα κυνισμού και βίας που εξαϋλωσε τη δημοκρατία, οι όποιες επενδύσεις θα επιχειρούνται στη γκρίζα περιοχή μεταξύ νομιμότητας και ανομίας, και η ακροδεξιά θα φουσκώνει με τα περισσεύματα του αδιέξοδου θυμού. Νέα μνημόνια δεν αποκλείονται, άλλωστε είναι πλέον η κανονικότητα μιας νέας διακυβέρνησης. Η ιδιοτέλεια. η φαυλότητα και η τσαπατσουλιά που κατήγγελλαν οι φιλομνημονιακοί πολιτικοί και διανοούμενοι θα συνεχίσει να υπάρχει, έχει ήδη δώσει λαμπρά δείγματα νέας προσαρμογής.

Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την Ισλανδία σχετικά με τη χρεοκοπία της τράπεζας Icesave

Απόφαση-σταθμός του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE). "Πόρτα" σε Βρετανία και Ολλανδία
Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζες της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους αποταμιευτές, αποφάνθηκε τη Δευτέρα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE).
Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία, αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση.
Η απόφαση αναμενόταν για να γίνει γνωστό αν οι χρεοκοπημένες τράπεζες πρέπει ή όχι να διασώζονται με δημόσιο χρήμα. Μετά την χρεοκοπία της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, της Landsbanki, η Ισλανδία αναγκάσθηκε να εθνικοποιήσει επειγόντως το τραπεζικό σύστημά της, χωρίς να μπορεί να απαντήσει στις ανησυχίες των καταθετών της Icesave, μιας "ον-λάιν" τράπεζας θυγατρικής της Landsbanki την οποία προτιμούσαν οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί αποταμιευτές. Την εποχή του κραχ, η Icesave είχε καταθέσεις σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


Η τρόικα ζητεί κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και επαναφορά των πλειστηριασμών

Η κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία κοινωνικής έκρηξης...
Τι και αν το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013, η τρόικα φέρεται να πιέζει ασφυκτικά για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Την ίδια στιγμή που τα «κόκκινα» δάνεια έχουν φτάσει το 25%, δηλαδή ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων τους, η τρόικα επαναφέρει ένα παλαιότερο αίτημά της. Μάλιστα, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η αγορά ακινήτων έχει διαλυθεί εντελώς, το 54% των ιδιοκτητών λέει ότι δε μπορεί να πληρώσει τους φόρους του 2013, ενώ πάνω από 270.000 ακίνητα βρίσκονται στα… αζήτητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», οι δανειστές, στο πλαίσιο της εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση από την κρίση, φέρεται να έχει εγείρει εκ νέου ζήτημα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Ο πλανήτης των ανέργων

Ούτε μισογεμάτο, ούτε μισοάδειο, αλλά πικρό είναι το ποτήρι του κοντινού μας μέλλοντος, όπως αυτό απεικονίστηκε στο Νταβός, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Πικρό για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια εργατική τάξη, αφού οι άνεργοι στον πλανήτη θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια, όπως ανέφερε ο Γκάι Ράιντερ, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO). O ίδιος προειδοποίησε ότι ειδικά η υψηλή ανεργία στη νότια Ευρώπη δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή. «Πώς δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή το γεγονός ότι το 55% των νέων είναι άνεργοι;» και απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις και στους πολιτικούς, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να περιμένετε μια επανάσταση για να κάνετε κάτι».
Σε κούφιες θριαμβολογίες επιδόθηκε ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, υποστηρίζοντας ότι «το 2012 ήταν η χρονιά του ευρώ», αν και αναγνώρισε ότι το 2013 η ευρωζώνη θα κινηθεί στην τροχιά της ύφεσης, προτού αρχίσει να ανακάμπτει από το 2014. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις (νεοφιλελεύθερες) διαρθρωτικές αλλαγές και να εφαρμόσουν με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις στην ελαστικότητα της αγοράς εργασίας, ώστε «να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη».

Σ. Ζίζεκ: Εξίσου βαθιά με την οικονομική η κρίση της δημοκρατίας

Άρθρο στον Guardian
Το πνεύμα των δικτατόρων, όπως ο Νικολάε Τσαουσέσκου, ενσωματώνεται στην απάντηση που δίνει η ευρωπαϊκή ελίτ στην κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Σλοβένο Σλαβόι Ζίζεκ, όπως γράφει σε άρθρο του στον Guardian. Η ίδια έλλειψη εμπιστοσύνης στην δημοκρατία που κάποτε εμφανιζόταν στις πρώην κομουνιστικές χώρες τώρα εκδηλώνεται και στην Ευρώπη, εκτιμά ο ίδιος.
Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο Τσαουσέσκου ρωτήθηκε από δυτικό δημοσιογράφο πως δικαιολογεί το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι πολίτες δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα στο εξωτερικό, παρόλο που η ελευθερία της μετακίνησης ήταν κατοχυρωμένη από το σύνταγμα της χώρας.

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 31/1 ενάντια στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ).
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη απεργία που διατρέχει σε όλο το φάσμα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και θέτει καίρια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση και επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, κυρίως όμως αφορούν στην επιβίωση του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Oμοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων : Όλοι και όλες στο δρόμο του αγώνα

Στην αστυνομική τρομοκρατία καταφεύγει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να «σπείρει» το φόβο στους αγρότες,
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στις πλατείες και κατέγραψαν τα τρακτέρ που βρίσκονται εκεί,
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καταγγέλλει την ενέργεια αυτή.  Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών και , γενικότερα του αγροτικού κόσμου δεν θα περάσει
Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα μας λυγίσουν
Στην τρομοκρατία και αδιαλλαξία της τρικομματικής κυβέρνησης απαντάμε κλιμακώνοντας τον αγώνα με περισσότερα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον δρόμο προς την Νίκαια
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!

Επιχείριση σοκ και δέος!!

Τον δρόμο της επίταξης επιλέγει η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς. Ονομάζει «πυγμή» τον αυταρχισμό προκειμένου να επιβάλει το Μνημόνιο. Αντίθετα με όλη την κοινωνία, θεωρεί πετυχημένη την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και το ίδιο σχεδιάζει και για τους απεργούς στα λεωφορεία και τα τρόλει οι οποίοι συνεχίζουν παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις. Τη φοβίζουν οι κινητοποιήσεις σε ....

Καλό πάσχα...

24ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 31/1

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2013
Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ 
Το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρώτα από όλα και πάνω απ΄όλα ως απάντηση:
Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης,
Στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των συναδέλφων μας απεργών του ΜΕΤΡΟ,
Στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος,
ως απάντηση
Στην στέρηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού,
ως απάντηση
Στην στέρηση του νόμιμου δημοκρατικού, συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία,
ως απάντηση
Στην προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του εργατικού κινήματος,
ως απάντηση
Στο κτύπημα και υπονόμευση της δημοκρατίας της χώρας μας,αλλά και για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ  και σ΄όλα τα ΜΜΜ στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ..