Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Το μόνο success story για την Ελλάδα και τη νέα γενιά είναι η ανατροπή του μνημονίου



«Μέσα στο καλοκαίρι αποφασίζουν επέκταση του χαρατσιού ως το 2016, απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο νοσοκομείων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστάνε πάνω από 1000 ευρώ, δηλαδή για τη πλειοψηφία των ελλήνων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα νέα μνημονιακά μέτρα. Όμως, «εμείς δεν κάνουμε ούτε λεπτό διακοπές στη μάχη για να απαλλάξουμε τη χώρα και τις ζωές των ανθρώπων από τα μνημόνια και τα ανθρωποκτόνα μέτρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε το λαό, και ειδικά τη νέα γενιά, να βάλουν τέλος στον κατήφορο της ασκούμενης πολιτικής.
Ενώ την ατμόσφαιρά δονούσε το σύνθημα των νέων του ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό «να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου». Σημείωσε ότι «όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον ότι το μόνο πραγματικό δίλημμα που θα καθορίσει την πορεία αυτού του τόπου τα επόμενα χρόνια είναι: Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Με άλλα λόγια: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Κάλεσε τους νέους να μπουν μπροστά στη μάχη, πιάνοντας το νήμα από τις προηγούμενες γενιές, για να κτίσουν μια Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της λαϊκής κυριαρχίας.
Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Κύμα απολύσεων στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου

“ Το κύμα των απολύσεων θα συνεχιστεί και αύριο ενώ άγνωστο παραμένει το… εύρος της λίστας του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του με τους υπό απόλυση εργαζομένους του ΣΚΑΙ. ”
Λίβας… απολύσεων σαρώνει από το πρωί τον ΣΚΑΙ με 6 δημοσιογράφους να έχουν περάσει από το λογιστήριο για τα… δέοντα ενώ ανακοινώθηκε η διάλυση του αθλητικού τμήματος σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. 
Όσοι φοβούνταν ότι η ανάκληση των αδειών στο κανάλι του Φαλήρου θα οδηγούσε και στην… «σφαγή» των εργαζομένων του ΣΚΑΙ επαληθεύθηκαν πλήρως. 
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ανακοινωθεί οι απολύσεις 6 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν για χρόνια στον ΣΚΑΙ. Οι τρεις από αυτές αφορούν δημοσιογράφους από το αθλητικό τμήμα του σταθμού. 
Άλλες δυο σημερινές απολύσεις δημιουργούν απορίες σε σχέση με τα κριτήρια που αποφασίζουν τα στελέχη του ΣΚΑΙ για το ποιοι θα απολυθούν καθώς δυο συγκεκριμένες απολύσεις αφορούν γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους μικρά παιδιά.

«Τη διάσωση των τραπεζών από την κατάρρευση την επωμίστηκαν οι κοινωνίες»

ΤΖΟΝ ΜΠΕΛΑΜΙ ΦΟΣΤΕΡ
Α’ ΜΕΡΟΣ Συνέντευξη στον Χ.Ι. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
Ο Αμερικανός καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον και υπεύθυνος σύνταξης της επιθεώρησης «Monthly Review» μιλάει για τη «μόνιμη στασιμότητα» του καπιταλισμού και το κόστος, με τις πολιτικές σκληρής λιτότητας, της μετάβασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον τομέα της παραγωγής υλικών αγαθών σ’ εκείνον των άυλων χρηματιστηριακών….
Κανείς δεν αμφιβάλλει σήμερα ότι το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας ήταν αυτό που οδήγησε στη χρηματοπιστωτική κρίση το 2007.
Η επιθεώρηση «Monthly Review» είναι ίσως το σημαντικότερο ανεξάρτητο σοσιαλιστικό έντυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1949, με το ξεκίνημα του Ψυχρού Πολέμου, με συντάκτες τους Πολ Σουίζι και Λίο Χάμπερμαν (και οι δυο τους αποτέλεσαν στόχο του μακαρθισμού). Το κύριο άρθρο στο πρώτο του τεύχος ήταν το δοκίμιο του Αλμπερτ Αϊνστάιν «Γιατί σοσιαλισμός»....

Δέσμευση για επιπλέον απολύσεις 11.000 υπαλλήλων μέσω κινητικότητας

Τουλάχιστον 11.000 υποχρεωτικές εξόδους ανάμεσα στους 25.000 που θα ενταχθούν στο 8μηνο σχήμα της κινητικότητας περιλαμβάνει σε νέο άρθρο (αρ. 25) το Τεχνικό Μνημόνιο που κοινοποίησε η Κομισιόν ως παράρτημα στην έκθεσή της για την Ελλάδα
Θέμα περισσότερων απολύσεων στο Δημόσιο από τις 15.000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί θέτει εμμέσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει στην έκθεση αξιολόγησης, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 από το 2010 έως το 2015 θα επιτευχθεί, αλλά δεν είναι πλέον αρκετός.
Όπως σημειώνει “ο στόχος αυτός είχε καθοριστεί με βάση εκτίμηση για το συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο η καταγραφή έδειξε ότι τελικά ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος”.
Και καταλήγει: “ο κατάλληλος ρυθμός συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα δεν πρέπει να αξιολογείται σε σχέση με τον αρχικό στόχο, αλλά σε σχέση με την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιώσιμη πορεία του μισθολογικού κόστους του δημόσιου τομέα και συνολικά η υψηλή ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών”.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Τραπεζικό «δώρο» οι πλειστηριασμοί σπιτιών

Στα χνάρια του Ραχόι στην Ισπανία
Πλάτες στις τράπεζες δεν κάνει μόνο η κεντροδεξιά κυβέρνηση Ραχόι αναστέλλοντας την απαγόρευση εξώσεων σε οφειλέτες στεγαστικών δανείων που αδυνατούν να πληρώσουν.
Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να εκτελούνται, σταδιακά, από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο Σκορδάς ανέφερε πως επιδιώκεται μερική αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια, όπως την αντικειμενική αξία του ακινήτου και το αν ο ιδιοκτήτης του είναι πολύτεκνος ή άνεργος.

Νόαμ Τσόμσκι: "Δεν γίνεται οι ΗΠΑ να λειτουργούν ως διαμεσολαβητής στις συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης"

Η Ευρώπη θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας στην επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, δήλωσε  στο Press Club της Γενεύης ο γνωστός  Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι,  την Παρασκευή. "Χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πολιτικό και οικονομικό της βάρος, οι συνομιλίες πιθανότατα δεν θα έχουν επιτυχία."
Οι προκαταρκτικές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, με διαμεσολαβητή τον υπουργό  Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον την Τρίτη.
Και οι δύο πλευρές έχουν χαμηλές προσδοκίες για τη νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία των ΗΠΑ δεδομένου ότι οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, σχετικά με τους όρους ενός παλαιστινιακού κράτους, έχουν παγώσει εδώ πέντε χρόνια ανάμεσα σε διαφωνία, ακόμη και σχετικά με τους κανόνες των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αρχών για την κατάρτιση των συνόρων μεταξύ τους.
"Δεν γίνεται οι ΗΠΑ να λειτουργούν ως διαμεσολαβητής στις συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, διότι δεν είναι ουδέτερες. Η αμερικανική μεσολάβηση στην επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, πιθανότατα δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά η Ευρώπη θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό, αν ήταν πρόθυμη να ξεκόψει από την αμερικανική πολιτική για τη στήριξη του Ισραήλ...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει στο Facebook για τις απολύσεις

“ Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν κρύβει την χαρά του για τις απολύσεις που είναι έτοιμος να κάνει.  ”
Το ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα είναι πλέον γνωστό και το γνωρίζει και η ίδια. Το ότι εφαρμόζει μια βαθύτατα αντιλαϊκή και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική είναι κάτι που επίσης το νιώθει στο πετσί του ο ελληνικός λαός. Η φωτογραφία του Reuters με τα πανηγύρια των κυβερνώντων για τα σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας που έχουν φέρει την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα άλλωστε που έκανε τον γύρο του κόσμου και εξευτέλισε την Ελλάδα και στο εξωτερικό το αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο. 
Πλέον έφτασε και η ώρα για τα κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα κατορθώματά τους. Τελευταίο παράδειγμα είναι οι πανηγυρισμοί του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν κρύβει την χαρά του για τις απολύσεις που είναι έτοιμος να κάνει.

Η λογική σας κυρία Αρβελέρ είναι ένα ακόμα τούβλο στο Τείχος του συστήματος....

Νασίμ Αλάτρας...
Η κυρία Αρβελέρ είπε πως γελάει όταν της λένε ότι "υπάρχει κρίση" και προβάλλει το επιχείρημα"εγώ έχω περάσει Κατοχή, άρα τι να μου πει η κρίση, είναι αστείο"....Κυρία Αρβελέρ και εγώ έχω ζήσει πολέμους, χούντες, κατοχή και πείνα και κοιμόμουνα για μήνες με τον χάρο αγκαλιά κάθε φορά που έπεφταν οι οβίδες και δίπλα και πάνω από το καταφύγιο..Τον καιρό εκείνο άκουγα πολλές σφαίρες και λίγες λέξεις και σήμερα αισθάνομαι πολλές φορές αυτές οι δύο έχουν ταυτιστεί μέσα μου...Εκείνο τον καιρό των πολέμων, κάθε βράδυ σχεδόν αποχαιρετούσα τα οχτώ μου αδέλφια και τη μάνα μου και τον πατέρα μου.. Εκείνες τις μέρες κανείς δεν σου έλεγε "καληνύχτα" και "όνειρα γλυκά" ή το πρωί "καλημέρα". ..Πολλά άλλα μπορώ να σου πω κυρία Αρβελέρ...Και όμως τις χειρότερες νύχτες της ζωής μου της ζω τα τελευταία δυο χρόνια που είμαι απλήρωτος και άνεργος δημοσιογράφος....

Στην Ελλάδα ξεπουλάνε το νερό, στο εξωτερικό κοινωνικοποιείται

Φτιάξε ελεύθερους ανθρώπους...

"Ένας νέος που δεν μετέχει στα κοινά, είναι ανάξιος να λέγεται νέος. Δεν μπορεί ένας νέος να εξαντλείται στα ερωτικά του ενδιαφέροντα, στις σπουδές του, στα χορευτικά και στη ιδεολογία του ... Ολυμπιακού.
Η νεολαία σήμερα απέχει από τα κοινά κι αυτό θα δημιουργήσει πολίτες αδιάφορους. Και οι αδιάφοροι πολίτες ανοίγουν τις πόρτες στα δεινά. Πιστεύω πως μια κυβέρνηση που θα προκύψει μελλοντικά, πρέπει να φροντίσει ώστε να τοποθετήσει ανάμεσα στους νέους τις έννοιες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Ώστε όλα τα σκοταδιστικά στοιχεία, οποθενδήποτε προερχόμενα, να αντιμετωπίζουν την αντίδραση της υγιούς νεολαίας. Μόνο έτσι θα είμαστε ήσυχοι ότι ο τόπος θα προχωρήσει σωστά.

Στον "πάγκο του χασάπη"..


Γιώργος Μεράντζας - Βλέπω μια άνοιξη


Δεν υπάρχει πρίγκηπας , ούτε και βασιλιάς
ούτε ξόρκια και ευχές δεν τις ελευθερώνουν
μόνο άνθρωποι μπορόυνε κάποιοι από 'μας
σαν θυμώνουν..

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ένας ξεχειλισμένος υπόνομος

“ Ονειρεύονται ότι λίγο αργότερα θα επανιδρύσουν την πατρίδα τους- τη ναζιστική Γερμανία- στη γεωγραφική επικράτεια και στην κοινωνία που μέχρι σήμερα λέγονται Ελλάδα ”
Του Θέμη Τζήμα
Κάθε πόλη έχει τους υπονόμους της για να περνούν από εκεί τα λύματα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στις πόλεις που υπάρχουν έστω αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης, οι αρχές και οι πολίτες φροντίζουν οι υπόνομοι να μην ξεχειλίζουν και το περιεχόμενό τους να μη βγαίνει στους δρόμους και στις γειτονιές, ούτε να μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων και στους χώρους που κινούνται. Εμείς αυτά τα λύματα τα βάλαμε στη Βουλή, δείχνουμε ότι θα τα αναδείξουμε τρίτο κόμμα και τους επιτρέπουμε να ονειρεύονται ότι λίγο αργότερα θα επανιδρύσουν την πατρίδα τους- τη ναζιστική Γερμανία- στη γεωγραφική επικράτεια και στην κοινωνία που μέχρι σήμερα λέγονται Ελλάδα.
Η Ζαρούλια, ο Παναγιώταρος, ο Καιάδας, ο Κασιδιάρης, ο Παπάς, ο Μιχαλολιάκος που έγιναν διάσημοι κουβαλώντας την αισθητική της trash- tv του '90 και τη ναζιστική ιδεολογία των δολοφόνων, των ληστών, των βιαστών και των προδοτών του ελληνισμού, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του πιο χυδαίου- μνημονιακού φυσικά- κεφαλαίου δεν είναι παρά οι κορυφές του παγόβουνου.

Ντιτρόιτ: Σφαγή των συνταξιούχων πίσω από τη χρεοκοπία

Μια από τις μεγαλύτερες αναδιανομές εισοδήματος προς όφελος των πιστωτών στην ιστορία των ΗΠΑ.
Μια κολοσσιαία μεταφορά πόρων από τους ασφαλισμένους του Ντιτρόιτ προς τις μεγάλες τράπεζες επιχειρεί ο ειδικός διαχειριστής του δήμου Κέβιν Όρ με την προειλημμένη απόφαση να οδηγήσει την πόλη στη χρεοκοπία.
Οι συνομιλίες του Ορ με τα συνδικάτα κατέληξαν σε αδιέξοδο καθώς ο Τσάρος του Ντιτρόιτ προέβαλε την απαίτηση η πόλη να πληρώσει λιγότερο από δέκα σέντς για κάθε δολάριο που χρωστά στα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Αντίθετα οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξε τις περασμένες ημέρες ο Ορ με τους καρχαρίες του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως η UBS, η Bank of America και η Merrill Lynch πιστεύεται ότι προβλέπουν πληρωμές έως και 75 σεντς στο δολάριο.
Αν και οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες είναι προφανές ότι πρόκειται για μια κολοσσιαία επιχείρηση αναδιανομής εισοδήματος από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα προς τις οικονομικές ελίτ.

Γκάλμπρεϊθ: «Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει»

Αυτό δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.
Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.
«Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung και προτείνει τη δημιουργία κοινωνικού συμφώνου, το οποίο θα αμβλύνει την ένδεια. «Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο. Πολλοί πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, αρκεί να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα, για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», τονίζει ο Galbraith και αναφέρεται στην «τρομερά υψηλή ανεργία των νέων» αλλά και στην εικόνα των ηλικιωμένων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

ΑΙΣΧΟΣ!!!


Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις στο Υμηττό

Aυθαίρετη και βίαιη χαρακτηρίζει την σύλληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ και των πολιτών που έγινε μετά την επέμβαση των ΜΑΤ χθες στον Υμηττό ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του στου εργαζόμενους και τους πολίτες τονίζοντας παράλληλα ότι:«Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του κράτους δικαίου (καταπάτηση του ίδιου του Συντάγματος, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις συναθροίσεων, άρνηση συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για τη Δημόσια Τηλεόραση) ανακάλυψε στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων πολιτών αυτούς που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία»

Έλληνες εφοπλιστές: Με τζίρο 5% του ΑΕΠ φορολογούνται …ως άνεργοι

«Οι πλούσιοι Έλληνες εφοπλιστές τυγχάνουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες», υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως αρέσκονται οι περισσότεροι να αυτοχαρακτηρίζονται – κατορθώνουν εν καιρώ κρίσης να γιγαντώνουν τις περιουσίες τους, ενώ την ίδια ώρα μισθωτοί και συνταξιούχοι πασχίζουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.
Το παράδοξο αυτό, το πώς δηλαδή αυτή η συγκεκριμένη ελίτ κατορθώνει να βγαίνει αλώβητη από μία κρίση που έχει «γονατίσει» τον ελληνικό λαό, εξηγείται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ,«έχουν τζίρο που ανέρχεται περίπου στο 5% του ΑΕΠ και ελέγχουν περίπου το 15% του παγκόσμιου στόλου, απολαμβάνουν μία ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων τους και όχι επί των κερδών τους».

700.000 ευρώ θα μας στοιχίσει του γραφείο του Βενιζέλου για δύο χρόνια - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΦΕΚ

Τί να τα κάνουμε τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία όταν μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλά κι ακριβά επανδρωμένο γραφείο για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο;  
Την ώρα που η κυβέρνηση επιθυμεί να εξοικονομήσει 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014 από το κλείσιμο 118 σχολείων και νηπιαγωγείων, θα δαπανήσει 234.353 ευρώ από το φετινό κρατικό προϋπολογισμό για τη σύσταση του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων κι αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του Δημόσιου Τομέα. Τα έξοδα, μάλιστα, για να έχει ο κ. Βενιζέλος όλα τα κομφόρ θα φτάσουν τα 468.706 ευρώ το 2014 και το ίδιο ποσό θα διατίθεται και τα επόμενα έτη. Για τον επόμενο ενάμισι χρόνο, δηλαδή, θα μας στοιχίσει περίπου 700.000 ευρώ, μολονότι ο ίδιος έχει γραφείο και στο υπουργείο Εξωτερικών και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο κ.Στουρνάρας προετοιμάζει το έδαφος για την τελική επίθεση που θα εξαπολυθεί τον Σεπτέμβριο,μετά τις γερμανικές εκλογές,στον δημόσιο τομέα της οικονομίας,στην κοινωνική ασφάλιση και στο εναπομείναν εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου.
Μετά τις συνεχείς δηλώσεις του πολιτικού του προϊσταμένου κ.Σόιμπλε,ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους και ότι η Ελλάδα δεν έχει ανέβει ακόμη το βουνό,θεωρώντας την χώρα και τον λαό της σύγχρονο Σίσυφο,προσπαθεί να προσγειώσει τον ελληνικό λαό στη σκληρή πραγματικότητα,από το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας που είχαν καλλιεργήσει το προηγούμενο διάστημα για να δείξουν ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει,κάτι που επιθυμούσαν διακαώς η κ.Μέρκελ και ο κ.Σόιμπλε για εσωτερική χρήση εν όψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών

ΑΣΚ-ΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!


ΤΑΙΠΕΔ - Το σκόπιμο χάος για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Του Δ. Μάρδα

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 51% της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Η πρόσκληση, ζητούσε μαζί με την κατάθεση της προσφοράς, ένα σύνολο δικαιολογητικών που θα εξυπηρετούσαν τη διαδικασία προεπιλογής των εταιριών κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Από την αλληλογραφία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και υποψηφίων μετά την κατάθεση των προσφορών, προέκυψε ότι έλειπαν από τους φακέλους των ενδιαφερομένων διάφορα δικαιολογητικά.Ένα όμως σύνολο από τα εν λόγω στοιχεία, που ζητήθηκαν εκ των υστέρων από το Ταμείο, δεν ήταν απλά διευκρινίσεις ή συμπληρωματικά στοιχεία στα ήδη υπάρχοντα, αλλά νέα. Αυτά όμως όφειλαν να συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο της προφοράς «…κατά τη στιγμή υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος», σύμφωνα με την έκφραση της πρόσκλησης (σελίδα 7).
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά (παράτυπα βέβαια) από διάφορους φορείς, προκαλώντας εύλογα ένα κυκεώνα ενστάσεων και προσφυγών. Αναλυτικότερα, κάποιοι λόγοι που ερμηνεύουν την τόσο αίολη αυτή πολιτική  είναι οι εξής. Οι φορείς:

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ-Αφιέρωμα στον αρχάγγελο της Κρήτης


Κάλεσμα για προστασία του πομπού της ΕΡΤ στον Υμηττό!

altΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ. ΟΚΤΩ ΠΡΟΣΑΓΩΓΈΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ.
48η ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!
Με επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μαύρο στην ΕΡΤ στον Υμηττό. Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Σταθάς. Εκτός από τους βουλευτές που βρίσκονται μέσα στο κτήριο, έξω απο τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κόσμος που απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των 8 προσαχθέντων.
29/7/2013 ώρα 23.55

«Τα τραγούδια της Αντίστασης». Συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ. - 24/07/2013


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

To γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη μέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου

“ Οι στενές σχέσεις του κ. Αναστασιάδη με την Τράπεζα Κύπρου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελεί πλέον μέτοχό της δημιουργούν μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κύπριο πρόεδρο. ”
Νέο ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr το δικηγορικό γραφείο του κυπρίου προέδρου εμφανίζεται ως 6ος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, μετά και το κούρεμα, με ποσοστό 1,5%. 
Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων. Ο κύπριος πρόεδρος ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις για τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και σχετικά με το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου, εμφανίζεται ως μέτοχος της τράπεζας. Ένας ίδιος κύκλος συμφερόντων που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, τα συμφέροντα του οποίου επηρρεάζονται άμεσα από τις όποιες αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος.

Κι αν είσαι και παπάς με τη μολότοφ σου θα πας

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στη Μονή Εσφιγμένου, στο Αγιον Ορος, όπου ζηλωτές μοναχοί επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα, ακόμα και με μολότοφ, σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Η παλιά και η νέα αδελφότητα της Μονής έχουν έλθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση εδώ και πολύ καιρό, με τη βία να κάνει την εμφάνισή της, μαζί ακόμα και με το λάβαρο «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

2012.

Eleftherios Tziolas
Κάτω, βαθειά στης απόγνωσης τη θάλασσα Ανάμεσα σε φύκια ξεφτισμένων διαδρομών Και παγωμένο μισοσκόταδο άγνωστων νερών Σπασμένα κατάρτια, τσακισμένο σκάρι το σκάφος της ζωής μας Και της άλλης μας ζωής...
Της άλλης, Των συντρόφων που έσβησαν όρθιοι, αργά και επίμονα σαν λαμπάδες Μπροστά σ΄ εικονίσματα αυστηρών, δικών μας αγίων Των υποκριτών και των λαθραίων που άπλωναν και ρουφούσαν την ικμάδα σαν παράσιτα Στρώνοντας έναν τάπητα θριάμβου για τους αντίπερα.
Σύγχιση στις γραμμές και τους στόχους, σε πλάνο τελικά αλλότριο Γκρίζοι επιτελείς, αβέβαιοι σύμμαχοι και φύλακες αργυρώνητοι Τοπίο ομίχλης, πορεία ασταθής Συντρίμμια στον κυκλώνα της κρίσης Στον καταποντισμό.
Καμία ανέλκυση, τώρα, δεν έχει νόημα Η ιστορία των αλλαγών δεν είναι μουσείο Ούτε οι ιδέες τάφος υγρός ή μεγαλοπρεπές μαυσωλείο.

ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ !!


ΜΙΣΘΟΙ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ 700.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αμείβονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τις κλαδικές συμβάσεις να είναι πλέον ελάχιστες, κάτι που σημαίνει πτώση του μέσου όρου των αμοιβών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το “Έθνος της Κυριακής”, ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό.
Συγκεκριμένα λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν:
*Οι μερικώς απασχολούμενοι, καθώς για περίπου 300.000 δεν ισχύει το 8ωρο. Μόνο το 2012 πάνω από 45.000 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση.
*Οι εκ περιτροπής απασχολούμενοι. Πρόκειται για περίπου 70.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται λιγότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα. Πέρσι ξεπέρασαν τις 35.000 οι συμβάσεις που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής εργασία είτε με συμφωνία των εργαζομένων είτε με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς είναι σχεδόν 15.000 οι αλλαγές συμβάσεων.

*Οι νέοι κάτω των 25 ετών. Με βάση τη νομοθεσία για τους νέους, ισχύει χαμηλότερος μισθός και παίρνουν μισθό 510 ευρώ το μήνα.

Παραιτήθηκε και επισήμως ο Ν. Φωτόπουλος από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο Ν. Φωτόπουλος, όπως είχε προαναγγείλει με επιστολή προς τους εργαζομένους. Ο νέος πρόεδρος, όπως αναφέρει, θα εκλεγεί εντός των ημερών από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.
Ο κ. Φωτόπουλος με την επιστολή του επαναλαμβάνει την κριτική στη ΓΣΕΕ και ευχαριστεί τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις καταλήψεις που έγιναν κατά καιρούς στα γραφεία της ΔΕΗ, στη ΡΑΕ, στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, στον ΟΑΕΔ, στις υπηρεσίες της ΔΕΗ που εκδίδουν τους λογαριασμούς κ.α. Αναφέρει τέλος πως, όταν η κυβέρνηση θα εξαγγείλει επισήμως ποιες συγκεκριμένα μονάδες της ΔΕΗ θα πουληθούν, θα ζητήσει μετάθεση σε μια από αυτές.
Ο Ν. Φωτόπουλος, υπενθυμίζεται, παραμένει μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Αναλυτικά η επιστολή του τέως, πλέον, προέδρου της ΓΕΝΟΠ:

«Ο στόχος είναι το μυαλό», από το δημοτικό μέχρι το λύκειο

Aς έρθουμε σε όσα επιχειρεί αυτή την περίοδο το υπουργείο Παιδείας στον χώρο της εκπαίδευσης και ας ρίξουμε μια ματιά μέσα από την «κλειδαρότρυπα» της μελλοντικής σχολικής αίθουσας, όπως πασχίζει να τη διαμορφώσει η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική που παίρνει σάρκα και οστά με το σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας την επόμενη περίοδο.
Στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το λύκειο θα έχει ιδιαίτερα αναβαθμισμένη την επιλεκτική λειτουργία σε βάρος της μορφωτικής. H εντατικοποίηση των σπουδών μέσα από την εξετασιομανία θα διαπερνά όλο το σχολικό πρόγραμμα και δεν θα αποτελεί παρά τη νεκρολογία της επαφής του μαθητή με την ουσία της γνώσης. Γιατί, βέβαια, αν εξετάσει κανείς τη σχέση του περιεχομένου των μαθημάτων (τι), της μεθόδου (πώς) και των πρακτικών ελέγχου (εξεταστικές δοκιμασίες), θα διαπιστώσει εύκολα ότι η σύνθεσή τους, την ίδια στιγμή που μεταλλάσσει τη μαθησιακή διαδικασία σε μεθοδολογική εκγύμναση, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί και να αναστείλει ακόμη και μορφές προσαρμοστικότητας στη μάθηση.

Θρήνος στη Λάρισα -Καθηγήτρια που τέθηκε σε διαθεσιμότητα έπαθε έμφραγμα και πέθανε

Η καρδιά «πρόδωσε» την καθηγήτρια από τη Λάρισα που πρόσφατα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η καθηγήτρια ένιωσε αδιαθεσία στις 18.00 το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Έχασε τις αισθήσεις της και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Η άτυχη γυναίκα ήταν μεταξύ των 112 Λαρισαίων εκπαιδευτικών που τέθηκαν προ ημερών σε διαθεσιμότητα. Υπήρξε μάλιστα δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί.
Τι ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι συνάδελφοι της

Επενδυτή! Στάσου, πού πας;


Δωδώνη: Απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες οι κτηνοτρόφοι



Κατσάκος Πέτρος
«Δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν το γάλα τους στη 'Δωδώνη'. Έχουμε μία ελεύθερη οικονομία και όποιος θέλει επιλέγει όποιον συνεργάτη επιθυμεί». Με αυτή την ωμή και κυνική δήλωση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της "Δωδώνη Α.Ε." αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η ιδιωτικοποιημένη εταιρεία χιλιάδες κτηνοτρόφους τής Ηπείρου που έχτισαν με κόπους και θυσίες τη συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία. Το δημιούργημα του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου που με διαδικασίες fast track και έναντι ενός ευτελέστατου αντιτίμου πέρασε στα χέρια της "Strategic Initiatives (S.I.) Foods", αντιμετωπίζει σήμερα ως κολλήγες 6.000 κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. «Το πρόβλημα της ρευστότητας για χιλιάδες παραγωγούς της περιοχής είναι αβάσταχτο» λέει ο κτηνοτρόφος Βασίλης Χήτος και περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το οικονομικό αδιέξοδο των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. «Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, κινδυνεύουμε με αφανισμό των μονάδων μας, καθώς ...

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν θέλουν “χρυσοθήρες” στη φανέλα!

“ Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τάσσονται κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και χαρακτηρίζουν “χρυσοθήρες” και “διαπλεκόμενες” τις συγκεκριμένες εταιρείες. ”
Της Αλέκας Ζουμή
Ποιος είπε πως οι οπαδοί υπολείπονται πολιτικής, κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης; Γι ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το αντίθετο. Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία “Eldorado Gold” και κατ’ επέκταση η “Ελληνικός Χρυσός”, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΠΑΕ προκειμένου να γίνει χορηγός στην φανέλα του “δικεφάλου” της νέας περιόδου.

«Μη μας πιέζετε άλλο γιατί θα πέσουμε»

Η αποτυχία στην εκτέλεση του προγράμματος προσαρμογής, οι κοινωνικές εντάσεις που διαγράφονται στον ορίζοντα και ο εύθραυστος χαρακτήρας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας οδηγούν το Μέγαρο Μαξίμου και το ΠΑΣΟΚ στη διακίνηση εκλογικών σεναρίων για να καταγραφούν πρωτίστως από την Τρόικα. 
Tης Αγγελικής Σπανού.

Αγωνιστική Ενότητα ΔΕΗ-Mε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!

Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, χθες (24/7), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η Επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).
Η κυβέρνηση, από κοινού με τους δανειστές της χώρας, μετατρέπει γρήγορα την Ελλάδα σε «μπανανία» προς άγραν κερδών των μεγάλων ντόπιων και ξένων κεφαλαίων. Η πραξικοπηματική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα και θα οδηγήσει έως τα μέσα του 2014 στην πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στο ΓΝ Πατησίων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
Χαλκίδος 15 – 17 Αθήνα 111-43
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» στις 22/7/13, μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για αλλαγή χρήσης (δηλαδή κλείσιμο) νοσοκομείων και διαθεσιμότητας των εργαζομένων τους και τον καταιγισμό δημοσιεύσεων για κλείσιμο και του Γ.Ν.Α. «Πατησίων», αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Καταγγέλλουμε την νέα επιχείρηση κλεισίματος του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» μαζί με άλλα νοσοκομεία, καθώς και τα σχέδια για διαθεσιμότητες εργαζομένων του ΕΣΥ που θα οδηγήσουν σε απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα.
2. Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία και την πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες, την Τετάρτη 24/7/2013 στις 11π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ να κλιμακώσουν περαιτέρω τον αγώνα με απεργίες διαρκείας.
3. Καλούμε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/7/2013 στις 18:30 στο Νοσοκομείο.

Ήταν ο τόπος μου- Πάνος Μπούσαλης


Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Όλες οι φάσεις της διαθεσιμότητας στο δημόσιο

Σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών καλούνται όλα τα υπουργεία να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης στο σύνολο των δομών, σε υπηρεσίες και φορείς, που εποπτεύουν.
Το ερώτημα είναι εάν εν μέσω θέρους, περίοδος κατά την οποία το δημόσιο δεν διακρίνεται για τους εντατικούς ρυθμούς λειτουργίας των υπηρεσιών, θα καταφέρει να ολοκληρώσει ένα έργο, που μέχρι χθες διαρκώς έπαιρνε αναβολή είτε με διάφορες αφορμές, είτε απλώς έμενε επιμελώς στα αζήτητα.  Οι στόχοι, πάντως, έχουν τεθεί και το πρόγραμμα ήδη έχει αρχίσει να «τρέχει».
Η α’ φάση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τους 4.000 εργαζόμενους στο δημόσιο, όλοι υπάλληλοι υπό καθεστώς εργασίας αορίστου χρόνου, καθηγητές στα Τεχνικά Λύκεια και σχολικοί φύλακες. Αυτοί προστίθενται στους 1.900 υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα τέλη του 2012 και, από τον περασμένο μήνα Ιούνιο,  περί τους 1.100 ξεκίνησαν να αναλαμβάνουν  καθήκοντα σε άλλες υπηρεσίες.
Προηγήθηκαν διαδικασίες μοριοδότησης, που αφορούσαν σε κοινωνικά κριτήρια και προσοντολόγιο, που αφορούσε σε τίτλους σπουδών, σεμινάρια, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, πιστοποίηση χρήσης προγραμμάτων υπολογιστή κ.ά.

«Δεν θα γίνουμε ούτε νέο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα άλλο ΚΚΕ»

«Εχουμε έναν πρωθυπουργό που ερωτοτροπεί με την αντιρατσιστική υστερία της Χρυσής Αυγής και με τον αυταρχισμό του μετεμφυλιακού κράτους», τονίζει στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης. Αναφερόμενος στο χρέος, χαρακτηρίζει τη μείωσή του «θέμα ηθικής τάξης», πιστεύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα συνθέσεων και υπερβάσεων» και επισημαίνει: «Στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι πάντα η Δημοκρατία».
«Η δραστική μείωση του χρέους, το λεγόμενο «κούρεμα», είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης αλλά και ηθικής τάξης. Σημαντικό, όμως, είναι να διεκδικήσουμε και τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης
Συνέντευξη στον Φώτη Παπούλια 
• Από κόμμα συνιστωσών, κόμμα μελών ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μιλάμε για την εποχή της ωριμότητας;
 Το βήμα έγινε. Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Ομως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρώτον, διότι οι αποφάσεις πρέπει τώρα να γίνουν πράξη και δεύτερον, διότι οι απαιτήσεις της νέας περιόδου είναι αυξημένες ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον έναν ενιαίο πολιτικό φορέα.

Μας τα παίρνουν όλα

Στους πιστωτές καταλήγει το 98% των δανείων
Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα βοήθεια εφ' όσον οι Έλληνες τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις μνημονιακές συμβάσεις όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.
Αντίθετα, σχεδόν το σύνολο της βοήθειας προς την Ελλάδα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της.
Από τα 236,8 δισ. που η χώρα μας έχει λάβει ως επίσημη βοήθεια, προσθέτοντας και τα 25,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2010-2014, μόλις το 1,6% προβλέπεται να ωφελήσει το κράτος και την οικονομία.

ΑΓΡΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤO ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 70%

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει δραματικές μειώσεις που ξεπερνούν το 50% ενώ θα υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση θα αγγίζει και το 70%
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, εάν εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού τότε τα εφάπαξ που θα δοθούν από τις αρχές του χρόνου από 30.000 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσουν τις 7.000, δηλαδή θα υποστούν νέα μείωση περίπου 70%.

Και αυλοκόλακας…

Ο Γιάννης είναι το μέλλον. Ενσαρκώνει πρότυπο του Έλληνα που είναι ζητούμενο εκει έξω και θα επιβιώσει στην ΕΕ. Αν και μορφωμένος είναι παιδί για για όλες τις δουλειές γλυφτράκι των Γερμανών ελληνόφωνος μόνο κατ οίκον.

Ο Τσίπρας έδειξε την πόρτα

Διαβάζω για την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον γερμανό δημοσιογράφο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίχαελ Μάρτενς. Η συνέντευξη διακόπηκε απότομα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε κακόβουλο τον γερμανό δημοσιογράφο και τον απέπεμψε.
Οι ερωτήσεις του γερμανού δημοσιογράφου είναι επιθετικές αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει απαντήσει και σε πιο επιθετικές ερωτήσεις τα τελευταία χρόνια.
Βέβαια, δεν ξέρουμε ποιο ήταν το ύφος του γερμανού δημοσιογράφου. Άλλο μια επιθετική ερώτηση, άλλο το επιθετικό και ειρωνικό ύφος.
Ίσως, ο γερμανός δημοσιογράφος να επηρεάστηκε από το γεγονός ότι προσπαθούσε να κλείσει συνέντευξη με τον Τσίπρα επί έναν χρόνο. «Ψηνόταν» όλους αυτούς τους μήνες.
Πολλοί δημοσιογράφοι -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- έχουν χάσει την μπάλα. Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει δημοσιογραφία και συμπεριφέρονται σαν εκλεγμένοι πολιτικοί.
Αν είσαι τόσο σίγουρος για τις απόψεις σου, δεν έχεις παρά να κατέβεις στις εκλογές και να ζητήσεις την ψήφο των πολιτών.
Όταν, όμως, η προσπάθεια επιβολής των απόψεών σου σε εκλεγμένους πολιτικούς αντλεί δύναμη από το μέσο στο οποίο εργάζεσαι -και όλοι ξέρουμε σε ποιους ανήκουν τα μεγάλα ΜΜΕ εδώ και αλλού- ή από την κυβέρνηση την οποία υποστηρίζεις, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα περαστικό μπάζο.

Η συνεχής παράκαμψη της Βουλής θα οδηγήσει στην κατάργηση της;

H συνεχής παραβίαση κανόνων και Συντάγματος - Η προβοκατόρικη δράση των νεοναζί - Ομοιότητες με την δημοκρατία της Βαιμάρης.
Σε θεσμικούς παράγοντες της Δημοκρατίας αλλά και μετριοπαθείς πολιτικούς, έκδηλη είναι η ανησυχία για την συστηματική παραβίαση των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με την συνεχή παράκαμψη της Βουλής από την κυβέρνηση αλλά και την υπονομευτική παρουσία και δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου
Τελευταία κίνηση, μετά τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που σύμφωνα με το Σύνταγμα εκδίδονται σε έκτακτες καταστάσεις αλλά έχουν καταντήσει "ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο", η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία η κατάργηση θέσεων και οι απολύσεις στο Δημόσιο μπορεί να γίνονται με προεδρικά διατάγματα, παρακάμπτοντας την Βουλή ακόμη και για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που άπτεται του Συντάγματος. Κερασάκι στην τούρτα της πλήρους απαξίωσης των κοινοβουλευτικών κανονισμών, οι κ.κ. Στουρνάρας και Μητσοτάκης κατέθεσαν την τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα! 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΕΛΑ: AΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ

Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η εφορία, καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρκτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν.
Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.
Ο λόγος είναι ότι τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιοριστούν σε επίπεδα πολύ πάνω από τα 5.000 ευρώ, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, όπως οι περίπου 990.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να εμπλακούν σε μια χρονοβόρα διαδικασία.

Απλά τα πράγματα...


Η ΚΙΒΩΤΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ


Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πληρώνουμε για να μας αγοράσουν

Είναι δυνατόν να αγοράζεις ένα αντικείμενο και να σε πληρώνουν γι’ αυτή την αγορά; Στην Ελλάδα των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας όλα είναι δυνατά.
Όταν πριν από αρκετές εβδομάδες το ρεπορτάζ του «Π» αναδείκνυε την εξευτελιστική τιμή στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να δώσει τον ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, τη Socar, δεν είχαμε φανταστεί τότε ότι ψάχνοντας λίγο περισσότερο την υπόθεση θα βρισκόμασταν προ μεγάλων εκπλήξεων!
Παράγοντες της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε αγοραπωλησίες ενεργειακών επιχειρήσεων επιβεβαίωναν τον υπολογισμό που κάναμε σε προηγούμενο δημοσίευμα σχετικά με τη στρατηγική σημασία της Ρεβυθούσας, που ανήκει στον ΔΕΣΦΑ. Με μικρό κόστος επένδυσης, από σημείο εισαγωγής αερίου μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε σημείο εξαγωγών, με αποτέλεσμα ο νέος ιδιοκτήτης να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις αγορές της Μεσογείου. Αυτή και μόνο η
προοπτική διπλασιάζει την αξία της επιχείρησης που πουλάει η κυβέρνηση!

ΔΕΗ: Να πέσουν οι μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες των τραπεζών με ονοματεπώνυμα..!

Ήρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!
Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – αλλά και οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις – επεξεργάζεται και ετοιμάζεται να υλοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία αντί πινακίου φακής! Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τον ιδρώτα μας και την ξεπουλάνε!
Αποδείχτηκε ό,τι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, μοναδικό στόχο είχε το διαμελισμό της κραταιάς ΔΕΗ, την αποδυνάμωσή της και το ξεπούλημα των κομματιών της.

ΝΔ: Η original ακροδεξιά

“ Έχει εγκολπώσει κάθε φασιστικό στοιχείο κινούνταν πάντα στα δεξιά της, ενώ ράβει και κοστούμια συγκυβέρνησης στην [τότε περιθωριακή, σήμερα αναβαθμισμένη] ναζιστική συμμορία. ”
SFY
Κάμποσα χρόνια πριν, στην εποχή των παχέων αγελάδων, η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ συναγελαζόταν με τα κατάλοιπα των βασιλοχουντικών στις γιορτές του μίσους. 
Εν έτει 2013 η ΝΔ έχει μετατραπεί σε μια ορίτζιναλ ακροδεξιά παράταξη, έχοντας εγκολπώσει κάθε φασιστικό στοιχείο κινούνταν πάντα στα δεξιά της, ενώ ράβει και κοστούμια συγκυβέρνησης στην [τότε περιθωριακή, σήμερα αναβαθμισμένη] ναζιστική συμμορία. 
Και το πιο τραγικό όλων: το ΠΑΣΟΚ που τότε έκανε μεγαλόστομες διακηρύξεις δημοκρατίας για μια χειραψία νεοδημοκράτη με τον Παττακό, τώρα αποτελεί συνιστώσα της πιο μισαλλόδοξης και ρατσιστικής ακροδεξιάς.

Η Υγεία σε κρίση: Οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα της λιτότητας (βίντεο)

Οδοιπορικό στην Αθήνα της κρίσης πραγματοποίησε το βρετανικό δίκτυο BBC. Στο επίκεντρο το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης αλλά και η ανεργία.
Το βίντεο-οδοιπορικό περιγράφει το ταξίδι της δημοσιογράφου του καναλιού Zeinab Badawi στη χώρα μας φέρνοντας στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παιδιών και ενηλίκων που χειμάζονται από την οικονομοική κρίση.
Στο ρεπορτάζ της, η Badawi αναφέρει πως τα έξι χρόνια κρίσης και τα τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας γονάτισαν τους Έλληνες και τους ανάγκασαν να στραφούν στη φιλανθρωπία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.
Η δημοσιογράφος μιλά με ασθενείς που, λόγω της ανεργίας ή της ανέχειας, δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, με Έλληνες γιατρούς, μέλη των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ώστε να συμβάλουν στην «ανθρωπιστική κρίση».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αριθμός των επισκεπτών στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου τα τελευταία χρόνια πενταπλασιάστηκε.