Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Νεοδημοκρατης συνδικαλιστης της ΔΕΗ: Ξεπουλανε κοιτασματα 120 δισ. με τιμημα 1,5 δισ. (VIDEO)

«Όποιος πάρει μία μονάδα ηλεκτρολογικού ρεύματος, θα πάρει μαζί και όλον τον υπόγειο πλούτο του λιγνίτη, ο οποίος σε αναγωγή 30 ετών υπερβαίνει τα 120 δισ.», τόνισε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Παντελής Καραλευθέρης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παντελής Καραλευθέρης αναφέρθηκε σε στοιχεία-σοκ για τη σχέση του τιμήματος της πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ και της πραγματικής αξίας των κοιτασμάτων της επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Το τίμημα θα είναι όσο και η αξία της μονάδας που κατασκευάζει η ΔΕΗ τώρα στην Πτολεμαΐδα υπερσύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα κοστίσει 1,5 δισ.».
Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη «μικρή» ΔΕΗ με τίμημα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα κοιτάσματά της θα αποφέρουν σε μια 30ετία κέρδη 120 δισ. ευρώ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι
« Τα κοιτάσματα που θα παραχωρηθούν στη μικρή ΔΕΗ είναι μεγαλύτερης θερμογόνου δύναμης και καλύτερης ποιότητας από αυτά που θα παραμείνουν στη μεγάλη».
Δείτε το video από το left.gr:

neaellada 

1 σχόλιο:

John Tzanidis είπε...

Και γιατί δεν κάνει αντιπροσφορά κάποιος με 2 δις και να κερδίσει 118 δις €;
Για 30 χρόνια θα κερδίζει σχεδόν 4 δις € το χρόνο!!!!
Δεν υπάρχουν κεφαλαιοκράτες στο κόσμο; Στέρεψαν;
Αυτά τα λέει ένας συνδικαλιστής.
Ας μου επιτρέψει ο κύριος αυτός να αμφιβάλω για τα λεγόμενά του.
Όπως μας έλεγαν παλιά ότι με την κατάργηση της Ολυμπιακής δεν θα πετάνε αεροπλάνα και τα νησιά θα ξεμείνουν από τουρίστες. Θυμάστε;