Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Με μετακινήσεις βουλευτών πέρασε οριακά το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Με αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής ώστε να υπερβεί οριακά τους 50 βουλευτές εγκρίθηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση μερίμνησε ώστε αμέσως να υπάρξει ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του. Αμέσως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την ανακοίνωση έκανε η Ραχήλ Μακρή και ο Προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης έσπευσε να κλείσει την συνεδρίαση.
Από την ψηφοφορία απουσίασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών. Απουσίασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: