Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Νέα κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας με το Ισραήλ που κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση στην Παλαιστίνη

Την ώρα που το Ισραήλ κλιμακώνει την εγκληματική επίθεσή του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία και τις συνεκπαιδεύσεις με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας και του Ισραήλ πραγματοποίησαν την Τετάρτη κοινή ναυτική άσκηση στο Μυρτώο πέλαγος. Από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχαν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και οι πυραυλάκατοι «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και «ΛΑΣΚΟΣ», ενώ από το Ισραήλ πήραν μέρος τα πολεμικά πλοία «SUFA» και «KIDON». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ, το διάστημα 7-8 Ιούλη, ναυλόχησαν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών, την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ συμμετέχει στις επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.
Η συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και Ισραήλ εντάσσεται στο πρόγραμμα στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη γίνει ανάλογες ασκήσεις: Στις αρχές Απρίλη διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου η άσκηση «Noble Dina 14», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Προηγούμενα, Έλληνες πιλότοι είχαν πάρει μέρος στην άσκηση «Blue Flag 2013», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στα νότια του Ισραήλ, με συμμετοχή και δυνάμεων από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: