Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι "ανοιχτές Κυριακές" το νέο κυβερνητικό Βατερλό: κλειστά ακόμα και πολυκαταστήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ερμού (Αθήνα) και σε Τσιμισκή κι Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) κατά του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Θάνο Βασιλοπουλο, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνά το 90%, ενώ ακόμα και πολυκαταστήματα έχουν παραμείνει κλειστά.
Σημειώνεται ότι η ΟΙΥΕ, μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), έχει καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης. Καταγγέλλει, επίσης, πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων».
Η ΟΙΥΕ εκτιμά, εξάλλου, πως οι «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% κι απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζόμενων.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: