Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Η ΑΔΕΔΥ απεργεί ενάντια σε απολύσεις και πώληση ΔΕΗ

Πανελλαδική απεργία σήμερα στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις αλλά και την πώληση της ΔΕΗ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.
Στο μεταξύ, σήμερα εκδικάζεται και η αγωγή του Δημοσίου προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.
Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ έμεινε χωρίς τη στήριξη της ΓΣΕΕ, η οποία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην απεργία αλλά μόνο στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας και η απόφαση από την Ολομέλειας αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου του 2014.

«Όχι»

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

»Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

  • ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
  • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
  • ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
  • ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Στη σημερινή απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:30 το πρωί.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: