Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η νέα Ελλάδα του Σαμαρά και η... λάμπα

Γράφει η
Ρένα Παυλάκη - Διακίδη

• Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε χθες με στόμφο και πυγμή ο Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο, στέλνοντας το μήνυμα σε όσους αντιδρούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Και είναι στ’ αλήθεια κωμικό να μιλά για λαϊκισμό ο κ. Σαμαράς, στους κόλπους του οποίου αναπτύσσονται «οργανισμοί» όπως ο Άδωνις και ο Ταμήλος! Και οι δύο διέπρεψαν χθες με τις δηλώσεις τους, που δίνουν το στίγμα της πολιτικής, των αντιλήψεων, των πρακτικών και της αισθητικής της σημερινής κυβέρνησης
• Ο Άδωνις πάντως ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, όταν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει τις επιλεκτικής κοινωνικής ευαισθησίας αποφάσεις των ανώτατων «Σαμαροδικείων» της χώρας, αλλά αρνείται με πείσμα να προσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες. Πολύ απλά, οι καθαρίστριες δεν πρέπει να δικαιωθούν, για λόγους συμβολισμού του αγώνα τους!
• Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τάχθηκε κατά της επαναπρόσληψης των καθαριστριών: «Λένε για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και για τον τεράστιο συμβολισμό που θα έχει. Ναι, ο συμβολισμός της επαναπροσλήψεως θα ήταν τεράστιος και φοβερά αρνητικός, θα έδειχνε ότι όποιος φωνάζει και εκβιάζει το κράτος θα πρέπει να υποχωρεί. Φώναξαν πολύ, κάνανε φασαρία για τα ΜΑΤ» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
• Έτσι λοιπόν! Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει αντίσταση. Όποιος αντιστέκεται, όποιος αγωνίζεται, τιμωρείται. Διότι, αν επιμείνεις και κατά τύχη δικαιωθείς ξώφαλτσα από κανένα δικαστήριο ή και χωρίς αυτό, δίνεις το κακό παράδειγμα στους υπόλοιπους, να ξεσηκωθούν κι αυτοί! Η κυβέρνηση λοιπόν ρίχνει στη μάχη της καταστολής των αντιδράσεων κάθε μέσο. Τα ΜΑΤ, τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις επιστρατεύσεις, τα προεδρικά διατάγματα και κάθε άλλο «δημοκρατικό» μέσο διαφύλαξης των «μεταρρυθμίσεων», για να γίνει πραγματικότητα η νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο Σαμαράς.
• Ποια νέα Ελλάδα; Την περιέγραψε αριστοτεχνικά ο Μιχάλης Ταμήλος. Μιλώντας στο MEGA, δήλωσε: “Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”. Μάλιστα μπέρδεψε τα Κιλοβάτ της ΔΕΗ με τα... Gigabyte. Δεν βαριέσαι…. Σημασία έχει να ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Τι κι αν γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50. Όλοι πίσω στους αχυρώνες με τις λάμπες πετρελαίου. Θα πει κανείς, δεν φταίει ο Άδωνις και ο Ταμήλος αλλά αυτοί που τους ψηφίζουν…
• Το μεγαλύτερο όπλο όλων όμως, με θαυμαστά ομολογουμένως αποτελέσματα είναι αυτό του κοινωνικού αυτοματισμού. Μεγάλη μάχη ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση με τους συνδικαλιστές για τη «μικρή ΔΕΗ». Το Μαξίμου απειλεί ανοιχτά πλέον με επιστράτευση εφ’ όσον οι εργαζόμενοι κατεβάσουν τους διακόπτες, και επενδύει στην παλιά, δοκιμασμένη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή στην πιθανή αντίδραση των άλλων κοινωνικών ομάδων. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Α. Παπαμιμίκος, σε συνεννόηση φυσικά με το Μαξίμου, μίλησε ευθέως για επιστράτευση, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει «να φτάσει μέχρι τέλους». «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ν’ αφήσουμε ούτε για μισό λεπτό σε κανέναν το δικαίωμα να κατεβάσει τους διακόπτες, να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να χαθούν τα έσοδα από τον τουρισμό, όταν έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια, να έχουμε προβλήματα στην υγεία, προβλήματα στις επιχειρήσεις και να χαλάσει η εικόνα της χώρας», δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.
• Μήπως να ρωτούσατε τον ελληνικό λαό τι λέει για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και αν το θέλει; Μήπως..;

Δεν υπάρχουν σχόλια: