Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Λήξη της απεργίας στη ΓΕΝΟΠ – Κάλεσμα για κοινό αγώνα κατά της κυβέρνησης

“ «Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ”
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αποφάσισαν τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους, απόψε τα μεσάνυχτα, με τη λήξη της 48ωρης απεργίας τους, καλώντας παράλληλα τη ΓΣΕΕ για τη λήψη από κοινού πρωτοβουλιών με στόχο την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης.
«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: 
«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα».
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: