Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Σε εξέλιξη χερσαία επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα

247 παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 10 ημέρες. Τουλάχιστον 1.700 οι τραυματίες, στη πλειονότητά τους άμαχοι. 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την Γάζα, ενώ υπάρχουν αναφορές πως το Ισραήλ θέτει σε κατάσταση ετοιμότητας άλλους 18.000 εφέδρους.
Από τις σημερινές επιχειρήσεις των Ισραηλινών τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους κι ένα μωρό πέντε μηνών, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 260. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέφερε ότι η επέμβαση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, ενώ η Χαμάς απειλεί πως «οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ακριβά τις πράξεις τους».
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων σε ακτίνα μέχρι και 80 χλμ.ων από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη χθες οι δυνάμεις καταστολής έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν πλήθος πολιτών που διαδήλωνε έξω από το ισραηλινό προξενείο.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: