Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ

Στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην επίταξη των υπηρεσιών τους προχώρησε η κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την απεργία
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρεται: «Όπως από την πρώτη μέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
» Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
» Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».
Η απόφαση του Πρωτοδικείου, που έκρινε την απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική, εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Έκτακτη γενική συνέλευση

Στον κυβερνητικό αυταρχισμό, οι εργαζόμενοι απαντούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική, ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7).

H αλληλεγγύη του λαού

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού αναφέρει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν τρομοκρατούνται» και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις» σχολίασε το ΚΚΕ.
«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί» προσθέτει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: