Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση βυθίζεται όλο και περισσότερο σε έναν φαύλο κύκλο αυταρχισμού, υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών με δύο στόχους: να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και διατηρηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία. 
Όμως η πορεία αποσάθρωσης που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές συνεχίζεται ραγδαία και μάλιστα αφορά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Η πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να παλέψει σε όλα τα μέτωπα μέσα και έξω από τη Βουλή για να μην προχωρήσει η διάλυση της ΔΕΗ, να μην πωληθούν και να μην τσιμεντοποιηθούν οι παραλίες και να μην εξανεμιστούν οι συντάξεις αποδίδει καθώς η κυβέρνηση μετέρχεται πλέον ακραία και οριακά μέσα προκειμένου να κάνει μισό βήμα. 
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά οργανώνεται ακριβώς με άξονα να αποτραπεί η συνέχιση της καταστροφής. Και όπως φάνηκε από τη διαδικασία στη Βουλή, παρά τα τερτίπια της κυβέρνησης, συγκεντρώνει ευρύτερη υποστήριξη. Υποστήριξη που είναι αντανάκλαση του κλίματος στην κοινωνία.
Η διάχυτη αυτή εικόνα επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις. Στη μόνη δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί μετά τις εκλογές, τις "Τάσεις" της MRB, η οποία μάλιστα γίνεται με κάλπη, οι απαντήσεις δείχνουν απόρριψη της κυβερνητικής στρατηγικής και αποδοχή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από πλειοψηφικά ακροατήρια, ευρύτερα της εκλογικής και δημοσκοπικής του καταγραφής. Οι πολίτες διαφωνούν με τη διάλυση της ΔΕΗ, διαφωνούν με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και επιθυμούν αλλά και προβλέπουν -για πρώτη φορά- τη διεξαγωγή προώρων εκλογών. Απορρίπτουν επίσης την πρόταση της κυβέρνησης για το χρέος και επιδοκιμάζουν αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, προφανώς όχι για να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, αλλά για να ανατραπεί.
Το κύριο άρθρο της Αυγής
Το κύριο άρθρο της Αυγής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: