Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η Αίγυπτος άνοιξε τα σύνορά της για τους Παλαιστίνιους

Ανοιξε η Αίγυπτος τα σύνορά της με το Ισραήλ, προκειμένου να καταφύγουν οι Παλαιστίνιοι τραυματίες, που αυξάνονται μετά το τριήμερο σφυροκόπημα από ισραηλινά αεροσκάφη
Το άνοιγμα των συνόρων φαίνετια ότι έγινε μετά από συνεννόηση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Πιο συγκεκρινένα η Αίγυπτος άνοιξε το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισράηλ, είναι έτοιμα να υποδεχθουν παλαιστίνιους τραυματίες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Ο μεθοριακός τερματικός σταθμός της Ράφα είναι η μοναδική πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Μετά την καθαίρεση του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, το Κάιρο κλείνει πολύ τακτικά το πέρασμα και δεν το ανοίγει παρά περιστασιακά, κυρίως για να διέλθουν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια.

Στους 22 οι σημερινοί νεκροί

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια πολλών ισραηλινών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 70 τον αριθμό των θυμάτων κατά την τρίτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες όπου προβαλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία, και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κόντρα.

Μια ώρα αργότερα, πάντα στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες.

Στο προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συνολικά, από την έναρξη των βομβαρδισμών έχουν σκοτωθεί πάνω από 70 ΄λατομα, εκ των οποίων 18 παιδιά και 11 γυναίκες.
Τα χαράματα στην πόλη της Γάζας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν, και τέσσερις τραυματίσθηκαν.
thepressproject. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: