Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Δίνουν και τα κλειδιά …

Μας το έριξαν το μαντάτο από τα εξωτερικά και συγκεκριμένα από τη Wall Street Journal, στην οποία επισημαίνεται ότι «Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν το πώς θα συνδέσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης»
Ζητάνε δηλαδή και ότι, δεν έχουν δώσει ακόμη με τα ψηφισμένα μνημόνια τους!!! Είναι απλό οι άνθρωποι θέλουν να μας αλυσοδέσουν μήπως και πάρουμε καμιά ανάσα και τους χαλάσουμε τα σχέδια…
Α! Και όταν μιλάμε για ελάφρυνση του χρέους, μην μπερδευόμαστε, για μια παράταση αποπληρωμής γίνεται ο λόγος. Το μόνο δηλαδή που τους έχει μείνει να κάνουν είναι να δεσμεύσουν την ημερομηνία για το πότε ακριβώς  θα πάρουν τα κλειδιά.
Μάλιστα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας -το οποίο υπολογίζεται στο ογκώδες ποσό των 320 δισ. ευρώ ή περίπου στο 174% του ελληνικού ΑΕΠ- απασχολεί τις χώρες της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ από τον Νοέμβριο του 2012». Το έχουν καθυστερήσει οι άνθρωποι!!!
Και εμείς ούτε που προλαβαίνουμε να ψάξουμε και βρούμε την Νέα Ελλάδα που μας τάζει ο Σαμαράς , αφού η λήξη του προγράμματος είναι τον Μάρτιο του 2016.
Μιχαλού
 topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: