Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία στη ΔΕΗ

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο την απεργία της ΔΕΗ. «Η συγκεκριμένη απόφαση δεν απαγορεύει μελλοντικές κινητοποιήσεις», ήταν η πρώτη αντίδραση του νομικού συμβούλου των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και για την αποστολή των «φύλλων πορείας».  Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, απόφαση που συνδέεται με τα φύλλα πορείας της επιστράτευσης.
Αν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αποφασίσουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τότε η κυβέρνηση θα κάνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Στην δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι διοικήσεις των ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και η απόφαση ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και διεξαγόταν η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την προσφυγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό, ενώ καταχρηστική κρίθηκε σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και ΑΔΜΗΕ ΑΕ καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα. Σημειώνεται πως νωρίτερα το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή, με την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζήτησαν την απόσυρσή του.
ΠΗΓΗ tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: