Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κόβουν και τα επιδόματα μητρότητας και τέκνων του ΟΑΕΔ!

Στον γκρεμό των ελλειμμάτων σπρώχνουν κυβέρνηση και τρόικα τον ΟΑΕΔ με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, ενώ στον Καιάδα των περικοπών ρίχνονται τα πενιχρά οικογενειακά επιδόματα για τα παιδιά που χορηγούσε μηνιαίως ο Οργανισμός, όπως και δύο επιδόματα μητρότητας!
Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ, με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών περικόπτονται περίπου 200 εκατ. ευρώ που καταβάλλονταν στον Οργανισμό και χρηματοδοτούσαν τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ καταργούνται και οι εισφορές για το επίδομα στάτευσης και κατάρτισης (ΛΑΕΚ).
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περικοπές δεν σταματούν εδώ, αλλά περιλαμβάνουν και δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο Οργανισμός σε χιλιάδες μητέρες!

Ρωσία: Ναι, ο στρατός μας μπαίνει στην Κριμαία

Στρατιωτικές δυνάμεις μετακινεί εντός του εδάφους της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας η Ρωσία. Στόχος είναι η καλύτερη προστασία των θέσεων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το Κρεμλίνο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αναφορές για παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή. Οι ΗΠΑ διαμύνησαν ότι μια ρωσική επέμβαση σε ουκρανικό έδαφος θα αποτελέσει «μεγάλο σφάλμα». Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει λόγο για «ρωσική εισβολή». Σημειώνεται ότι η κρίση στην Κριμαία κλιμακώθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Κίεβο, όπου και ανήκει κυριαρχικά, με τους φιλορώσους της περιοχής να καταλαμβάνουν το τοπικό κοινοβούλιο, να εκδιώκουν την κυβέρνηση και να αναγγέλλουν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Ικανοποιημένοι οι Τροικανοι και υπουργός από τις μέχρι στιγμής απολύσεις

Αμοιβαία ικανοποίηση μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας εκφράστηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παλαιστίνη: Μια ημέρα σαν τις άλλες


Ο 24χρονος παλαιστίνιος Mo’taz Washha δολοφονήθηκε χθες κοντά στο Birzeit στη Δυτική Όχθη σε μια από τις συχνές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού..

Στο 28% η ανεργία τον Νοέμβριο του 2013, σύμφωνα με τη Eurostat

Δραματική παραμένει η κατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία το Νοέμβριο του 2013 κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ στις γυναίκες και τους νέους η χώρα μας εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Νοέμβριο, η συνολική ανεργία ανήλθε στη χώρα μας στο 28% (1,382 εκατ. άτομα) από 27,7% τον Οκτώβριο.
Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ ενώ στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 32,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59% (173.000 άτομα).
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 14,4% σε 16,8%), η Ελλάδα (από 26,3% σε 28%) και η Κροατία (από 17,4% σε 18,8%).

Πείραμα μεταπολιτικής

Ο αστισμός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
Παρακολουθούμε, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, μια απίστευτη κινητικότητα του αστισμού, που με κάθε μέσο προσπαθεί να κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μια χώρα που αποτελεί και υπόδειγμα άγριας νεοφιλελεύθερης διαχείρισης μέσω του χρέους και πείραμα αντοχής της κοινωνίας στην πολιτική του σοκ.
Το πρώτο μεγάλο σχέδιό του ήταν να εξαρθρωθεί η Χρυσή Αυγή, αφού δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί, και να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι της στην κοίτη τους, στη ΝΔ. Σε αντάλλαγμα τους χαρίζουν ακροδεξιά ατζέντα και φυλακή στους κλέφτες, που είναι το βασικό τους σύνθημα.
Η δικαιοσύνη δουλεύει στο φουλ, με συνεχή «ανακάλυψη» σκανδάλων. Στην πραγματικότητα στέλνουν στη φυλακή το παλιό πολιτικό προσωπικό και διαλύουν μηχανισμούς διαπλοκής που δεν έχουν πλέον αξία χρήσης.

Και να που ήρθε ο καιρός ...

Petros Katsakos
Και να που ήρθε ο καιρός να σηκώσεις το κλόμπ πάνω στη μάνα σου που καθάριζε σκάλες, πάνω στον πατέρα σου που ήρθε με το τρακτέρ απ το χωριό, πάνω στο δάσκαλο του γιού σου, πάνω στο ίδιο το παιδί σου.
Πάρε φόρα και χτύπα!

Ντροπή σας!! (Photo)

Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη

“ Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι χθες καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις ”
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. 
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου.

Σοκ: O νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, εκτός από φιλοευρωπαίος τραπεζίτης, κάνει καλά και τον ναζιστικό χαιρετισμό

Mια φωτογραφία-σοκ του νέου πρωθυπουργού της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσιένιουκ, ο οποίος θεωρείται φιλοευρωπαίος τεχνοκράτης, τον δείχνει να χαιρετάει ναζιστικά, δίπλα στον ακροδεξιό ηγέτη του κόμματος Σβόμπονα και στον πυγμάχο Κλίτσκοφ.

Ένταση και χημικά εναντίον διαδηλωτών στο υπ. Οικονομικών

Συνεχίζονται οι απωθήσεις διαδηλωτών και η χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, όπου έφτασε η πορεία καθηγητών και σχολικών φυλάκων ενώ έξω από το υπουργείο Οικονομικών είχαν ήδη συγκεντρωθεί καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν τη χρήση βίας εναντίον τους από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές και τραυματισμούς.Προσαγωγές εκπαιδευτικών και χημικά νωρίτερα στο υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Ο Μητσικώστας ως Σταύρος Θεοδωράκης (video)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ...
Ο αγαπημένος μίμος επανήλθε στην τηλεόραση, και σήμερα το video που έγινε viral και κάνει το γύρο του ίντερνετ είναι αυτό που μιμείται τον Σταύρο Θεοδωράκη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».  Απολαύστε τον..

"ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΡΚΕΛ" ο Αντώνης στηρίζει Γιουνκέρ...

Σαμαράς και Μέρκελ στηρίζουν Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν
Η υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το χρίσμα... του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)- EPP, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινοποιήθηκε επισήμως από το EPP.
Με τη σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζεται από τη δική του παράταξη στο Λουξεμβούργο, το χριστιανοσοσιαλιστικό λαϊκό κόμμα CSV, το χριστιανοδημοκρατικό CDU και την ελληνική ΝΔ.

Στο 34,6% η φτώχεια στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδος το 2012, που βρισκόταν είτε σε κίνδυνο φτώχειας είτε σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή ζει με υλικές στερήσεις ή σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας, ανέρχεται σε 34,6%. Αυτό ερμηνεύεται σε 3.795.100 άτομα, και είναι υψηλότερο από ό,τι στις άλλες χώρες τις ΕΕ, όπου ο μέσος όρος είναι 25,1%. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λεττονία (36,6%). Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, 16.000 νοικοκυριά έχουν αιτηθεί να χρησιμοποιήσουν την προστασία από τους πλειστηριασμούς.

28 Φλεβάρη 1968... Σαν σήμερα,ιδρύεται το ΠΑΚ

Σκοποί και Οργάνωση του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (Π.Α.Κ.)
Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ιδρύθηκε για να αποτελέσει το κέντρο της δημοκρατικής αντιστάσεως στην Ελλάδα. Καθήκον του είναι ο συντονισμός της αντιστάσεως στην Ελλάδα και σκοπός του η ανατροπή της χούντας και η εγκαθίδρυση γνήσιων δημοκρατικών διαδικασιών που θα εγγυώνται την πλήρη και άνευ όρων λαϊκή κυριαρχία θεμελιώμενη σε μια μόνιμη και στερεή βάση.

Πνευματικο Εμβατηριο - Μ.Φαραντουρη

Ποίηση Άγγελου Σικελιανού
Μουσική Μίκη Θεοδωράκη

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κασιδιάρης έκανε δηλώσεις στήριξης για τον ελληνισμό που κινδυνεύει από τους νεοναζιστές της Ουκρανίας...

Επειδή η πολιτική περισσεύει σε αυτόν τον τόπο, ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ την εικόνα με τις συναντήσεις του κόμματός του, στο Κίεβο, με τους νεοναζί της Ουκρανίας... και με το κόμμα "Ελευθερία" και με το ένοπλο τμήμα του "Δεξιός Τομέας".
Νομικά Ανάλατα

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Μεθοδεύετε συνεδριάσεις σε άδεια βουλή για να περνάτε τις τροπολογίες - ντροπολογίες σας»


Η πιο άνιση κατανομή του πλούτου στην ευρωζώνη καταγράφεται στη Γερμανία


Ενώ το πλουσιότερο 1% των Γερμανών έχει προσωπική περιουσία αξίας που ανέρχεται σε τουλάχιστον 800.000 ευρώ, πάνω από το 25% του πληθυσμού δεν έχει καμιά περιουσία ή αρνητικό πρόσημο περιουσίας λόγω του χρέους του
Ο ιδιωτικός πλούτος είναι πιο άνισα κατανεμημένος στη Γερμανία —τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης— από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης, κατέδειξε μια μελέτη για το θέμα αυτό η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ενώ το πλουσιότερο 1% των πολιτών της Γερμανίας έχει προσωπική περιουσία αξίας που ανέρχεται σε τουλάχιστον 800.000 ευρώ, πάνω από το 25% του πληθυσμού δεν έχει καμιά περιουσία ή αρνητικό πρόσημο περιουσίας λόγω του χρέους του, σύμφωνα με την μελέτη του ινστιτούτου μελετών DIW.
«Πουθενά στην ευρωζώνη ο πλούτος δεν είναι τόσο άνισα κατανεμημένος όσο στη Γερμανία»,
ανέφερε ο Μάρκους Γκράμπκα, συνεργάτης και ερευνητής του DIW, σε μια ανακοίνωση του ινστιτούτου.

ΣΥΡΙΖΑ Πρόταση - ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δέσμη 10 μέτρων για τη διάσωση και την ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές Ι. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης

ΜΚΟ: πολλά ψέματα είπανε, ας πούνε και μια αλήθεια


Της Βασιλικής Σιούτη
Με καθυστέρηση δεκατεσσάρων ετών η ελληνική πολιτεία και πολλά ΜΜΕ διαπίστωσαν τώρα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Αποκάλυψαν» μάλιστα ότι είχε στηθεί και πάρτι τόσα χρόνια, χωρίς τον κίνδυνο να τους το χαλάσουν, αφού η αποκάλυψη έγινε μετά τη λήξη του.
Δεκάδες οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με υπέρογκα ποσά, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι τα λεφτά πήγαν στο σκοπό για τον οποίο δόθηκαν, αλλά μόνο ένας κατηγορούμενος υπάρχει, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή: ο ασήμαντος κ. Τζεβελέκος. Ασήμαντος, με την έννοια του όχι ισχυρού ή για την ακρίβεια όχι ιδιαίτερα διαπλεκόμενου, ώστε να αρχίσει να ξηλώνεται όλο το σύστημα.

Τα ίδια Γερμανία μου…

“ Φαίνεται ότι τα αλαλάζοντα νεοφιλελευθεροειδή του Αλάριχου, έχουν βάλει ως αυτοσκοπό μια ανοικτή και εκτός ορίων και κανόνων παγκόσμια σύγκρουση χρέους και χωρών ”
Του Κώστα Καπνίση
Τρίτη και …φαρμακερή για τη Γερμανία, καθώς πέρα από την άλωση της Ευρώπης από την Άνγκελα Μέρκελ και την νεοφιλελεύθερη «παρέα» της, στην οποία δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση, το πράγμα έχει αρχίσει πλέον να περνά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο. Η Γερμανία άρχισε να απλώνει χέρι σε πράγματα που δεν της ανήκουν. Αρκετό καιρό προτού ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια στην Ουκρανία, τα οποία κατέληξαν σε εμφυλιακή διαμάχη και ανατροπή του εκλεγέντος προέδρου της, η Άνγκελα Μέρκελ είχε πάρει σαφή θέση υπέρ των «διαδηλωτών», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνοι είναι που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Δ. Βίτσας: Συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (VIDEO)

«Τα κόμματα που έκλεισαν την αγροτική τράπεζα, που χρώσταγαν σε αυτήν, δεν μπορούν να μας εγκαλούν. Γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς», δήλωσε κατηγορηματικά έναντι της προσπάθειας επίκρισης από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, το πρωί στο Μega.
Για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας που ήταν η ραχοκοκαλιά του οικονομικού ιστού της χώρας θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα:
  1. Με δεδομένο την επιδότηση  που παίρνουν οι τράπεζες, η διαγραφή μέρους του χρέους των δανείων ιδιωτών και επαγγελματιών στις τράπεζες επιβάλλεται.
  2. Ρύθμιση των δανείων των επαγγελματιών με κόκκινη γραμμή όμως να είναι συνεπής στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δηλαδή να μην κλείσουν τη δουλειά τους αλλά οι διαδικασίες φοροδιαφυγής θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
  3. Όριο για μας είναι η δυνατότητα επιβίωσης του δανειολήπτη. Ένα μέρος των κόκκινων δανείων θα πάει για ρύθμιση και κάποιο άλλο, θα διαγραφεί. Αυτό αφορά περίπου το 30% αυτών που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα η απαίτηση των τραπεζών για αποπληρωμή παραμένει με κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.
  4. Υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ουκρανία : Το πρώτο πραξικόπημα που οργάνωσε η ΕΕ

Το πρώτο πραξικόπημα που οργάνωσε η ΕΕ με πρωταγωνιστές και αιχμή του δόρατος τη φασιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί ρίχνει τις μάσκες και αποδεικνύει ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυάται τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά πρωταγωνιστεί στην υπονόμευσή της.
Η πραξικοπηματικού τύπου κυβερνητική αλλαγή που ήρθε μετά από μια πολιτική σύγκρουση με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες στο Κίεβο, είναι το αποτέλεσμα μίας ανελέητης διαμάχης ανάμεσα σε σπαρασσόμενες ομάδες της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που λεηλατεί τη χώρα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Βαθύτερες αιτίες της κρίσης και των συγκρούσεων είναι οι δεκαετίες της φτώχειας, μαζί με το χτύπημα των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς.

Γαλάζιο πάρτι για ΜΚΟ

ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2004-2005 62 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 1.624 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
«Εσείς 69 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια; Εμείς σας περάσαμε και δώσαμε 62 εκατομμύρια, αλλά σε δύο χρόνια και μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου». 
Με αυτά τα λόγια απάντησε σε διάδρομο της Βουλής το 2011 ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θόρυβο για τις ΜΚΟ.
Η γαλάζια απάντηση στο πράσινο πάρτι με τις ΜΚΟ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Αφορμή για το «διάλογο» των βουλευτών ήταν το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες (2011) ο (τότε) προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας είχε ζητήσει τη διερεύνηση καταγγελιών για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ. Την έρευνα είχε αναλάβει ο σημερινός Οικονομικός Εισαγγελέας Π. Αθανασίου. Τα 62 εκατ. είχαν δοθεί σε 1.624 σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού το 2004 και το 2005...

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αναστάτωση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει προκαλέσει σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, προηγείται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 65,5% και ακολουθούν η ΕΡΕ με 15,6% και η Ένωση Κέντρου με 8,3%. Στην τέταρτη θέση είναι η Δούκισσα Νομικού και ακολουθεί η Πάολα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην δεύτερη θέση είναι το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη, και στην τρίτη η Λάσι.
Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε πως μπορεί να απειλήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη στον δρόμο προς την πρωθυπουργία;», η πλειοψηφία απαντά «ο κακός του εαυτός», ενώ δεύτερος κυριότερος αντίπαλος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Οικονομέας, ένας ακόμα αδιάφθορος δημοσιογράφος του Mega, που σκέφτεται να κάνει κόμμα, για να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη του κόσμου από την άψογη και ακέραιη στάση του απέναντι στον πλουτοκράτη Βίκτωρα Ρέστη.

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

Του Φέλιξ
Τώρα που το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πήρε την Ελιά της κεντροαριστεράς την οποία έφαγε ο δάκος Βενιζέλος, θυμήθηκα ένα τηλεφώνημα το οποίο μου είχε γίνει πριν από μήνες. Στο τηλεφώνημα αυτό ο συνομιλητής μου, ο οποίος ποτέ δεν μου έχει μεταφέρει κάτι που δεν έχει επαληθευτεί, επέμενε πως όλα είναι έτοιμα στην Ελλάδα για να δημιουργηθεί ένα κεντροαριστερό κόμμα (όπως θα έλεγαν ότι είναι οι ιδρυτές του), με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη. Το σενάριο ήταν πολύ τραβηγμένο για να το πιστέψω. Nα αφήσει τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης το σακίδιο με το οποίο περιφέρεται στις αποστολές του στο Κέντρο της Αθήνας για να ηγηθεί κόμματος; Γιατί;
Και να που ο Θεοδωράκης θα αφήσει και το σακίδιο και το Mega και το Protagon, για να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή του Κώστα Σημίτη. Πριν προλάβω να τα επεξεργαστώ όλα αυτά, και κυρίως το γεγονός ότι η ανακοίνωση του νέου κόμματος έγινε μέσα από τις σελίδες του ΒΗΜΑΤΟΣ, ακόμη και η ονοματοδοσία, το τηλέφωνο ξαναχτύπησε. «Θυμάσαι που στα έλεγα;» μου είπε ο φίλος που το είχε προαναγγείλει. «Θυμάμαι» είπα και αφέθηκα στην ιστορία του την οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Δεν παίρνω όρκο για το πόσο αληθινή είναι αλλά ούτε και όταν μου λεγε για το Σταύρο πριν μήνες έπαιρνα.

Γιάννης Χαρούλης - Το όνειρο του πολεμιστή


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων απαίτησε η τρόικα

Η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και οι μέθοδοι για την αξιοποίησή της, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση των ακινήτων, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα από 350 έως 400 εκατ. ευρώ, αλλά και να αναζητηθούν επιπλέον «ώριμα» ακίνητα ή άλλα έργα, που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναν κατάλογο ώριμων προγραμμάτων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ.

#to_potami πίσω δε γυρνά


Το 3pointmagazine συγκέντρωσε ορισμένα από τα πιο πετυχημένα σχόλια χρηστών στο Twitter, που αφορούν το νεοϊδρυθέν κόμμα του Στ. Θεοδωράκη 
Δεν έχει ούτε λίγες ώρες που ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος, με το οποίο θα συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το όνομα αυτού, "Το Ποτάμι". Τα σχόλια επ' αυτού; Αμέτρητα.
Το 3pointmagazine συγκέντρωσε ορισμένα από τα πιο πετυχημένα σχόλια χρηστών στο Twitter, που αφορούν το νεοϊδρυθέν κόμμα και σας τα παρουσιάζει:

Aνακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις διαστάσεις που λαμβάνει η είδηση ότι αποφασίσθηκε η τύχη της ΕΡΤ από την Ολομέλεια του ΣτΕ, μετά τη δίκη της 27ης Σεπτεμβρίου, με φερόμενη οριακή επικράτηση των απόψεων που δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στο Πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή της βάναυσης επίθεσης της 11ης Ιουνίου κατά της ελευθεροφωνίας, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των 2.656 με αορίστου χρόνου και 300  με ορισμένου χρόνου, εργαζομένων της και των οικογενειών τους, έχουν παλέψει σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια.

Πάγος στην κυβέρνηση από τρόικα: Αμφισβητεί το πλεόνασμα, βλέπει δημοσιονομικό κενό

Του Γιάννη Αγουρίδη
"Όλα βρίσκονται στον αέρα" μετά τις πρώτες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επικεφαλής της τρόικα και της κυβέρνησης, καθώς οι πρώτοι ξεκινούν να...μετρούν τα πάντα από την αρχή, κάτι το οποίο δείχνει ότι αμφισβητούν τους υπολογισμούς της ελληνικής πλευράς, η οποία φάνηκε ότι άρχισε νωρίς τους "πανηγυρισμούς". Τις επόμενες 48 ώρες θα υπάρξει πλήθος συναντήσεων μεταξύ της "αποκρουστικής" τριανδρίας και των επιτελών των κρίσιμων υπουργείων, καθώς τα "ανοιχτά μέτωπα" είναι πολλά.

Ιταλία: «Ευρωψηφοδέλτιο Τσίπρα»

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras)
«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές το Μαΐο, την υποψηφιότητα του Α.Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αριστερή στροφή στην Ελλάδα γίνεται... σημαία στην ευρωπαϊκή Αριστερά παρά τις διαφοροποιήσεις.
Το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».
Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.

Το ταξίδι της ΒΙΟΜΕ συνεχίζεται

του Χρήστου Αβραμίδη και του Αντώνη Γαλανόπουλου
Δέκα μήνες πέρασαν από την ημέρα που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ επέστρεψαν στο εργοστάσιο και συνέχισαν να δουλεύουν, μόνο που αυτή τη φορά κάτι έλειπε. Δεν υπήρχε αφεντικό. Η παραγωγική διαδικασία συνεχίζεται στο εργοστάσιο ενώ το κίνημα αλληλεγγύης μεγαλώνει. Προς το παρόν, το εργοστάσιο παράγει φυσικά καθαριστικά, τα οποία διατίθενται -με πολιτική επιλογή των εργαζομένων- σε πολύ χαμηλές τιμές, κυρίως σε αγορές χωρίς μεσάζοντες, σε παζάρια ενίσχυσης και λοιπά δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας. Το σημείο κλειδί για την εξέλιξη του εγχειρήματος των εργαζομένων συνίσταται στην πλήρωση των προϋποθέσεων ώστε να εξάγουν μαζικά τα προϊόντα τους -κάτι που αναμένεται να αποφέρει έσοδα που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση τους. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να ικανοποιήσουν τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων τους, ακόμη και στο εξωτερικό.

Γιώργος Καμίνης: ένας πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος


Συναυλια Μικη Θεοδωρακη..Συνταγμα 26/4/1999


Συνταγμα 26/4/1999....Συναυλια διαμαρτυριας για τους βομβαρδισμους στην Γιουγκοσλαβια.
Τραγουδουν,Γιωργος Νταλαρας,Δημητρης Μητροπανος,Μανωλης Μητσιας,Κωστας Μακεδονας,Διονυσης Τσακνης,Βασιλης Παπακωνσταντινου,Μανωλης Λιδακης,Μαρια Φαραντουρη..ΚΑΙ ο Μικης Θεοδωρακης.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η “Ελιά” είχε δάκο για τον Βενιζέλο-αποχώρησαν οι 58

Δεν του πάει τίποτα τελικά το τελυταίο χρονικό διάστημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα ποσοστά του κόμματος έχουν πιάσει ιστορικό χαμηλό, το κόμμα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση και σα να μην έφταναν ακόμη και η δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς τινάχτηκε στον αέρα.
Ο άτυπος επικεφαλής της κίνησης των 58, Γιάννης Βούλγαρης το διεμήνυσε καθαρά στον κ. Βενιζέλο: Η Ελιά ναυαγεί και στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουν απλά ως παρατηρητές. Αιτία; Η επιμονή του κ. Βενιζέλου, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr να τοποθετήσει την Φώφη Γεννηματά στο Ευρωψηφοδέλτιο.
Στελέχη των «58» κάνουν λόγο για οικογενειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην παρούσα φάση και επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 58 εκτιμούν ότι «το μέλλον της παράταξης θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές» και δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη μελλοντική προσπάθεια.

Loading ...

Κώστας Κουφογιώργος

Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα



Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ
Οταν ξαναβγήκε στην πολιτική αγορά η ελιτίστικη δράκα του σημιτισμού, οι «58», είχες την εντύπωση ότι υψώνεται δυναμικά μια λαϊκή κραυγή για νέα Κεντροαριστερά. Τα πρόθυμα μήντια μιλούσαν για το νέο, ευοίωνο στοιχείο της πολιτικής ζωής. Πλήρης η στήριξη, καταιγιστική η προβολή με συνεντεύξεις, δηλώσεις και αναλύσεις κρουνηδόν. Επιστέγασμα, κάποιες καλοδουλεμένες δημοσκοπήσεις που ύψωναν ένα «ορφανό» 15% ως κατακτήσιμο ποσοστό από τη θρώσκουσα Κεντροαριστερά. Μ' άλλα λόγια «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε».  
Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι «58» είχαν τη μοίρα της φωτοβολίδας. Ηταν αρκετό ένα φύσημα μικροπολιτικού ανέμου -σταυρός στις ευρωεκλογές- για να καταδειχθεί αυτό το ελάχιστον που εκπροσωπούν. Εριδες με το ΠΑΣΟΚ, διάλυση του αρραβώνος με ηχηρά ονόματα της πολιτικομηντιακής βιτρίνας, δηλητηριώδεις αντιμαχίες και φατριασμοί στο εσωτερικό των «58». Εκφυλιστικά φαινόμενα και προφανής ο κίνδυνος διάλυσης. Φυσιολογική εξέλιξη, δηλαδή, για ένα κατασκεύασμα, που έχει ελάχιστη ή μηδενική σχέση με την κοινωνία, τα αιτήματα και τις απαιτήσεις της.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Έρχονται κι άλλες απολύσεις μετά τις Εκλογές

Πιέσεις για αύξηση των απολύσεων πέραν των συμφωνηθέντων - 11.000 έως το τέλος του 2014 - από την Τρόικα, πράξη που βρίσκει «κάθετα» αντίθετο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που κατά καιρούς διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται και δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις από το Δημόσιο.
Η Τρόικα στη συνάντηση που πρόκειται να έχει με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης - πιθανά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή - αναμένεται να εμμείνει στη θέση της, για διεύρυνση του αριθμού των απολύσεων, πέραν των 11.000, που έχουν συμφωνηθεί για το 2014 και αυτό γιατί εκτιμά πως, υπάρχει «αδυναμία κάλυψης ακόμη και της δέσμευσης των 11.000 απολύσεων» εκ μέρους του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ.

Οι "τεχνοκράτες" ξανάρχονται

Η πολιτικοοικονομική ελίτ που κυβερνά τη χώρα και τα μίντια που την υπηρετούν, ποιούμενοι την ανάγκη φιλοτιμία, αποφάσισαν αίφνης ότι, στην Ελλάδα ειδικά, σε αντίθεση με ολόκληρη την ευρωπαϊκή παράδοση, οι δήμαρχοι πρέπει να είναι "ακομμάτιστοι". Τελείως τυχαία η συζήτηση για τους "ακομμάτιστους δημάρχους" αρχίζει ακριβώς τη στιγμή που τα κόμματα του Μνημονίου προσπαθούν να μεταμφιεστούν σε κάτι άλλο, έτσι, για το ξεκάρφωμα.
Το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, ψάχνει όνομα για να κατέβει στις ευρωεκλογές. Αντιστοίχως, από τη Ν.Δ. κατεβαίνουν δύο και τρεις υποψήφιοι σε κάθε δήμο ή Περιφέρεια, χωρίς κανείς τους να θέλει το χρίσμα και χωρίς η ίδια η Ν.Δ. να θέλει να χρεωθεί κανέναν.

Όλο αυτό το "ακομμάτιστο", λοιπόν, έχει να κάνει με τη διάλυση των κομμάτων που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν ως κεντρική εξουσία και ως Αυτοδιοίκηση. Ένα βήμα παραπέρα, η έννοια του ακομμάτιστου δήμαρχου είναι μεταφορά της έννοιας της κυβέρνησης τεχνοκρατών, της ιδέας, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν πολιτικές, παρά μόνο τεχνοκρατικές επιλογές μέσα σε ένα δεδομένο πλαίσιο που εν προκειμένω είναι το Μνημόνιο.

Ο πολίτης που διέσυρε τον Μάκη Βορίδη


Νευρικό χαμόγελο και αμηχανία προκάλεσε στον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, η παρουσία και τοποθέτηση ενός πολίτη σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, η οποία είχε ως κύριο θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή.

Βουλή: 8.500 ευρώ για ένα δείπνο, 16.735 ευρώ για βουτήματα και καφέδες

Από έγγραφα που αναρτώνται στη Διαφάνεια προκύπτει πως οι συναντήσεις αξιωματούχων από τον Οκτώβριο, καθώς και ένα δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης στοίχισαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο περίπου 25.000 ευρώ
Από έγγραφα που αναρτώνται στη Διαφάνεια προκύπτει ότι το δείπνο που παρατέθηκε από τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γ. Τραγάκη με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Cosac) στο Μουσείο της Ακρόπολης κόστισε 8.476,80 ευρώ.

Η παράσταση «ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται» μόλις ξεκίνησε

Είναι 5,5 δισ, όπως λέει η ελληνική πλευρά, το πρόσθετο ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ή 20 δισ, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times;
Αν βρεθεί ένας συμβιβασμός, θα πρόκειται για τα 11 δισ. που περισσεύουν από το πακέτο των περίπου 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα οποία πέρασαν στο ελληνικό χρέος, χωρίς ποτέ να γίνει η υπεσχημένη ένεση ρευστότητας στην αγορά, δηλαδή να περάσει ένα μέρος των χρημάτων στην πραγματική οικονομία. Σε αυτό το "μαξιλάρι" των 11 δισ ευρώ προσέβλεπε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν τα νέα μέτρα λιτότητας. Η Τρόικα της το παίρνει χωρίς πολλά-πολλά, άλλά έτσι κι αλλιώς τα νέα μέτρα θα πέσουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές του Μαίου.
Πέρα από τις βολικές κραυγές για "βρώμικο πόλεμο" των δανειστών, γεγονός είναι ότι το ΔΝΤ φτιάχνει το κατάλληλο σκηνικό για να προετοιμάσει την έξοδό του από το ελληνικό πρόγραμμα και η κυβέρνηση κινδυνεύει να μείνει χωρίς βαρβάρους αλλά με μνημόνιο. Οπως όλα δείχνουν, ένα τρίτο πακέτο είναι έτοιμο στο συρτάρι του Β. Σόιμπλε και μας περιμένει, αλλά τα διλήμματα θα έρθουν μετεκλογικά και αφού έχουν διαμορφωθεί τα νέα πολιτικά δεδομένα που θα προκύψουν από τις κάλπες.

Μια απέραντη ρουλέτα η Ελλάδα: Απελευθερώνεται ο τηλεοπτικός τζόγος

“ Ένα ακόμη δώρο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών προσφέρει η κυβέρνηση, μετά την αναβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης και τις ψηφιακές άδειες. Σε ένδειξη...ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες υποστήριξης που της έχουν προσφέρει ως τώρα στο σύνολό τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η κυβέρνηση απελευθερώνει την προβολή παιχνιδιών τζόγου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ”
Της Αγγέλας Νταρζάνου
Ένα ακόμη δώρο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών προσφέρει η κυβέρνηση, μετά την αναβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης και τις ψηφιακές άδειες. Σε ένδειξη...ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες υποστήριξης που της έχουν προσφέρει ως τώρα στο σύνολό τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η κυβέρνηση απελευθερώνει την προβολή παιχνιδιών τζόγου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά

Όλι Ρεν: Δε φτάνει το πλεόνασμα – Θέλουμε πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου

Tην πλήρη εφαρμογή όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο πέρα από την υποχρέωση για εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος  απαιτούν οι δανειστές από την Ελλάδα για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση του επιτρόπου, Όλι Ρεν σε ερώτησή του.
Ο Νίκος Χουντής έθεσε το ζήτημα του τρόπου κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και ρώτησε την Κομισιόν αν «υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για το τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος».

Γ. Ιωαννίδης: Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου.

Του Αρίστου Αναγνώστου
Τελικά η Θεσσαλονίκη δεν παίζεται. Το έγραψε Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος στη σελίδα της στο fb φέρνοντας στο προσκήνιο ανεκτίμητα κομμάτια της προεκλογικής ομιλίας-συνέντευξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη, στην Κατερίνη. Το απομαγνητωφωνημένο κείμενο είναι απολαυστικό, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς μήπως είναι μυθοπλασία, γιατί παρουσιάζει φοβερές ομοιότητες με το σενάριο της θρυλικής ελληνικής ταινίας "Υπάρχει και Φιλότιμο" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ναι, αυτή με τον υπουργό Μαυρογιαλούρο στις αρχές της δεκαετίας του '60, που με μοναδικό τρόπο περιγράφει το ελληνικό παλαιοκομματικό πολιτικό μοντέλο του παραγοντισμού, των βολεμένων κομματαρχών αλά Γκρούεζα, των ρουσφετιών και των υποσχέσεων του τύπου "και ποτάμια θα σας φέρουμε", των λέξεων χωρίς νόημα και χωρίς νήμα που να τις δένει με την πραγματικότητα. Γιατί τι σχέση μπορει να έχει με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα της κρίσης η προεκλογική δήλωση του Γ. Ιωννίδη στο Λιτόχωρο "στην Χαλκιδική έχω τρία σπίτια, αλλά τον άνθρωπο που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο, τη μανούλα μου, την φέρνω εδώ και εικοσιπέντε χρόνια στο Λιτόχωρο, γιατί έχει καλό κλίμα";

Νίκος Ξυλούρης - Ο Θούριος του Ρήγα


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Καζαντζάκης: Τι θα πει ευτυχία; Να ζεις όλες τις δυστυχίες

ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ. O νους: «Γιατί να χανόμαστε κυνηγώντας το αδύνατο;». Μέσα στον ιερό περίβολο των πέντε αιστήσεων χρέος μας ν’ αναγνωρίσουμε τα σύνορα του ανθρώπου. Μα μια άλλη μέσα μου φωνή, ας την πούμε έχτη δύναμη, ας την πούμε καρδιά, αντιστέκεται και φωνάζει: «Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν’ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!»

Διαμαρτυρία στο ΤΑΙΠΕΔ ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού (φωτογραφίες)

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η υποψήφια Περιφερειάρχισσα Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε:

Θέλεις το βράδυ των εκλογών να ακούσεις από τον Βενιζέλο όσα είπε ο Παπανδρέου το 2010;


Σκούζει η περιθωριακή ακροδεξιά του Σαμαρά

“ Οι πλάνοι πλανώνται πλάνην οικτρά… Ο υπόνομος της ιστορίας τους περιμένει. ”
Εν όψει της εκλογικής συντριβής της ήδη συρρικνωμένης Νέας Δημοκρατίας, στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου και ο συρφετός των ακροδεξιών που έχει περιμαζέψει ο μερκελιστής πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο κόμμα του, εκδηλώνουν όλο και πιο πολύ τον πανικό τους, καθιστώντας όλο και πιο δηλωτική την επικινδυνότητά τους. 
Η γραφική και επικίνδυνη ακροδεξιά κλίκα που κυβερνά τη χώρα από το καλοκαίρι του 2012, επιστρατεύει κάθε μέσο ώστε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, να παραποιήσει την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες και να γαντζωθεί όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία με αντικειμενικό σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών και της ντόπιας διαπλοκής.

Θερίζει η γρίπη: Ανοχύρωτη η χώρα, χωρίς εμβόλια και χωρίς ΕΟΠΥΥ– στους 59 οι νεκροί

Χωρίς πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας – αφού ο ΕΟΠΥΥ παραμένει κλειστός για ένα μήνα – και χωρίς εμβόλια, από τη στιγμή που οι φαρμακοποιοί – όπως καταγγέλλουν – έλαβαν εφέτος μικρότερες ποσότητες εμβολίων, είναι φανερό πλέον ότι η χώρα μας αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην φετινή δραστηριότητα της γρίπης.
Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα που βρισκόμαστε στη μέση της δραστηριότητας της γρίπης, έχουν αγγίξει τους 59, ξεπερνώντας κατά πολύ τα θανατηφόρα κρούσματα ολόκληρης της περιόδου 2011-2012 (που είχαν σημειωθεί 56 θάνατοι), αλλά και της περιόδου 2012-2013 (49 θάνατοι).  Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουμε αγγίξει το 1/3 των νεκρών της πανδημίας του 2009 (180 νεκροί).

Κύπρος: Οργισμένοι διαδηλωτές μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού της Κύπρου προσπάθησαν να μπουν στην κυπριακή Βουλή, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που συζητείται, σήμερα Δευτέρα, για τις αποκρατικοποιήσεις.
Εξοργισμένοι οι διαδηλωτές πετώντας πλαστικά μπουκάλια και φρούτα κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να ρίξουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να περάσουν στο πίσω μέρος της Βουλής από το οποίο έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν ζημιές στη γεννήτρια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Βουλή να παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα και οι βουλευτές να κλειδωθούν σε διάφορες αίθουσες καθώς οι πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.
Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε μάλιστα από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο καθώς οι εργαζόμενοι χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές και οι περικοπές στο εφάπαξ

Αντισυνταγματική έκρινε, σύμφωνα πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο τις περικοπές στα εφάπαξ του Δημοσίου κρίνοντας ότι έχει αμιγώς ανταποδοτικό χαρακτήρα και το κεφάλαιό του δημιουργείται αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει παραπεμφθεί για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Λάρισα: Κατέσχεσαν μισθό εργαζομένου στα πεντάμηνα!

Σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η Α' ΔΟΥ προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: Αίσχος! 
Η Α’ Δ.Ο.Υ προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επι 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού δεν έχει ούτε για να φάει ο συνάδελφός μας αυτός. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με καταγγέλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων με 5ημνα Κοινωφελούς Εργασίας, βυθίζοντας τους στην απόγνωση.

Στην Πάρο το πρώτο μαζικό τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα: 5.364 πολίτες είπαν «ναι» στην υγεία των νησιών

Με τη συμμετοχή 5.419 κατοίκων σε 12 εκλογικά τμήματα της Πάρου και της Αντίπαρου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μαζικό τοπικό δημοψήφισμα στη χώρα μας. Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή διοργάνωσε το Συντονιστικό Των φορέων Πάρου Αντίπαρου και αφορούσε την καταστροφή των δομών υγείας στα δύο νησιά.  Τα ποσοστά αυτών που καταδίκασαν  την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και που θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στην Πάρο και την Αντίπαρο, ήταν συντριπτικά:  5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα.