Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μια Αθήνα αστυνομοκρατούμενη Φρούριο

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για την Τρίτη, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 23:00, και για την Τετάρτη έως τις 15:00. Κλειστοί θα είναι και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από τις 17:30 και στην Ακρόπολη από τις 18:30. Η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της συνόδου του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οργανώσεις και συνδικάτα, που ανακοίνωσαν πως οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 19:00 στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ), θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

O Σάλλας χάρισε στον Λάτση το Ελληνικό

Η Τράπεζα Πειραιώς ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τη  Citigroup δήλωσε ότι είναι συμφέρουσα η προσφορά του Λάτση, δίνοντας ουσιαστικά το «ΟΚ» προκειμένου να γίνει δεκτή η προσφορά των 915 εκατ. ευρώ της Lamda Development για το φιλέτο του Ελληνικού.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε σήμερα Δευτέρα να δώσει το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην εταιρία του ομίλου Λάτση, η οποία προέβη σε νέα προσφορά σχεδόν διπλάσια της προηγούμενης, η οποία ανερχόταν σε 430 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από θετική εισήγηση της Citigroup και της τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος φαίνεται πως αφού εξαγόρασε τις υπόλοιπες τράπεζες γνωμοδότησε θετικά προκειμένου ο όμιλος Λάτση να πάρει ότι έχει απομείνει και να μην μείνει παραπονεμένος.

Μ. Γλέζος: Η κυβέρνηση έχει απολέσει τη δεδηλωμένη και είναι μακριά από τη λαϊκή βούληση

Απώλεια της δεδηλωμένης και πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση καταλογίζει στη δικομματική κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.
«Όσο πιο γρήγορα γίνει η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κόλαση», αναφέρει ο κ. Γλέζος προσθέτοντας ότι «το καθεστώς της τρόικας στην Ελλάδα τρίζει».
Ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ως νέο μνημόνιο και ανέφερε ότι «ψηφίστηκε ως κατεπείγον χάρη στην κλοπή των 50 εδρών, αλλά με απώλειες.

Ζητείται "αξιοπρεπειόμετρο"

   Κάποτε έχτιζαν Μακρονήσια και έλεγαν ότι χτίζουν «Παρθενώνες»! Τώρα μετέτρεψαν τον τόπο σε κοινωνικό νεκροταφείο, σε θάλαμο αιθαλομίχλης και κατάθλιψης και λένε ότι έφεραν «σωτηρία»…
   Κάποτε στοίβαζαν το μισό πληθυσμό στις παραγκουπόλεις του Περάματος και μιλούσαν για «ανοικοδόμηση». Τώρα έχουν αφαιρέσει ακόμα και το δικαίωμα στη θέρμανση από 3 εκατομμύρια Έλληνες και μιλούν για «ανάπτυξη»…
   Κάποτε έστελναν 2 εκατομμύρια Έλληνες στις στοές του Βελγίου και τις φάμπρικες της Γερμανίας και έλεγαν ότι δημιουργούσαν το μεταπολεμικό «θαύμα»! Τώρα έχουν στείλει 2 εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και λένε ότι γράφουν το «success story»…
   Κάποτε για να πιάσεις δουλειά έπρεπε να έχεις χαρτί «κοινωνικών φρονημάτων» και ρουσφετόχαρτο από τον Μαυρογιαλούρο της περιφερείας. Τώρα για να πιάσεις δουλειά θα πρέπει να έχεις χαρτί από το οικείο… δουλεμπορικό (!) το οποίο θα σε υπενοικιάζει (!) για δυο και τρία κατοστάρικα στον… οικείο εργολάβο! 

Όπως το δει κανείς...


Να γιατί την Κυριακή έγινε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κόλαφος η γνωμοδότηση Χρυσόγονου

Χθες συντελέστηκε ένα πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Η πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης, αποτελεί σύμφωνα με το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής , νόμιμο δικαίωμα του 1/6 της Βουλής. Η επίκληση χρονικού ορίου εξαμήνου από προηγούμενη πρόταση, είναι απολύτως σαφές από την παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου του κανονισμού, ότι αναφέρεται ρητώς και κατηγορηματικώς, σε όμοια πρόταση δυσπιστίας.
Είναι απολύτως σαφές ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του συνόλου της κυβέρνησης και η πρόταση κατά μέλους, δεν έχουν καμία ομοιότητα. Η αποδοχή αρχικά από τον κύριο Σταμάτη της πρότασης, εκ μέρους της κυβέρνησης, και ειδικότερα η επισήμανσή του ότι δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της πρότασης, αποτελεί περίτρανη απόδειξη.

Μ.Ε.Τ.Α.- Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΡΟΙΚΑ / ΑΓΟΡΩΝ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι διαμαρτυρίες για τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος τους.

Πιστός δούλος της ολιγαρχίας ο Σαμαράς

“ Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της πιο ξενόδουλης, υποτακτικής και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος ”
Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο να διεξήχθη η συζήτηση για το καταστροφικό πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, αλλά για μία ακόμη φορά ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έλαμψε δια της απουσίας του, έστω και αν εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί μοναδική περίπτωση πρωθυπουργού στην ελληνική πολιτική ιστορία της χώρας. Εκτός του ότι τα μαυσωλεία της διαπλοκής τον ανέσυραν από το περιθώριο της ιστορίας, στο οποίο βρέθηκε μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το αποτυχημένο (μίας χρήσεως) εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης, για να χρησιμοποιηθεί ως χρυσή εφεδρεία την κατάλληλη στιγμή (δηλαδή για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και να την διαδεχτεί ως αναλώσιμος μνημονιακός κυβερνήτης), ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός, τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ο οποίος δείχνει αξιοσημείωτη επιμονή στο να απέχει από τον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩ

Δε θυμάμαι ποτέ να πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή κάποιο νομοσχέδιο που θα έσωζε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, συμφέροντα μικρομεσαίων, αξιοπρέπεια ανασφάλιστων.
Για όλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος να διορθωθούν. Το 2030 θα πάρουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το 2040 προβλέπεται να σταματήσει η διαρκής μείωση μισθών, το 2070 υπολογίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 2120 θα αρχίσει η υποχώρηση της ύφεσης και το 2450 θα συζητήσουμε για κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν περιθώριο να περιμένουν.
Το αντίθετο, κάθε φορά που ένα νομοσχέδιο πρέπει να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή αυτής της δημοκρατίας είναι για να χαθούν θέσεις εργασίας, για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα, για να κλείσουν μικρομεσαίοι, για να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα οι ιδιωτικές τράπεζες, για να χάσουν δικαιώματα οι ασφαλισμένοι, για να επιτραπούν οι κατασχέσεις όσων δεν τα βγάζουν πλέον πέρα, για να μπορεί το JUMBO να πουλάει ψωμί και φάρμακα.
Συνήθως στις δημοκρατίες το επείγον υπάρχει για να δημιουργείς και να προσφέρεις στους πολίτες. Σε αυτή τη δημοκρατία, επείγον είναι το γκρέμισμα, η διάλυση, η αποδόμηση. Μετά από κάθε ψήφιση πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κάτι χιλιάδες Έλληνες μπαίνουν σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα και μεταναστεύουν για να σωθούν.

Αλέξης Τσίπρας: Σε διακαναλική συνέντευξη από τα μικρά κανάλια

Να δεχθεί την πρόταση για διακαναλική συνέντευξη που θα προβληθεί από τρία περιφερειακά κανάλια της Αττικής, το Kontra, το Action 24 και το Extra 3, αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ΜΜΕ, ιδίως τα καθεστωτικά της διαπλοκής, του τραπεζικού δανεισμού και της στήριξης των μνημονιακών πολιτικών.
Η διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή, Βασίλη Ταλαμάγκα και Άκη Παυλόπουλο, έχει προγραμματιστεί να μαγνητοσκοπηθεί στο γραφείο του στη Βουλή το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης και να προβληθεί το βράδυ της ίδιας μέρας, ώρα 21.00.
Τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περιοχές της Αττικής, αλλά και των περιφερειακών σταθμών με τους οποίους δικτυώνονται τα τρία κανάλια. Επίσης, δορυφορικά οι συνδρομητές της NOVA και του OTE TV στην Ελλάδα και τον κόσμο.

ΣΥΡΙΖΑ: Οριακό το αποτέλεσμα - Κυβέρνηση και Στουρνάρας δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού

Ολόκληρο το σχόλιο 
Το σημερινό οριακό αποτέλεσμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και του κανονισμού της Βουλής, δεν θέλησε να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα για το μείζον θέμα των τραπεζών. 
Στην πραγματικότητα ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Ανακοινώθηκε η διαγραφή του Ν. Κακλαμάνη - Βαρύ το κλίμα για Γ. Παπανδρέου

Διαγράφηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας - Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για Γιώργο Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη 
Παρών στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου ψήφισε ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Ανακοινώθηκε και επίσημα η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Απ. Κακλαμάνη, να καταψηφίσουν το άρθρο 2  του πολυνομοσχεδίου για την

Υπερψηφίστηκε οριακά το πολυνομοσχέδιο – Διεγράφη από την ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης

“ Για άλλη μια φορά, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν «ΝΑΙ» σε όλα στη Βουλή, με 152 και 151 ψήφους αντίστοιχα για τα δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου, εκτός από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε το ένα από τα δύο, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να τον διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ ”
Για άλλη μια φορά, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν «ΝΑΙ» σε όλα στη Βουλή, εκτός από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε το ένα από τα δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να τον διαγράψει από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Ποιητική και μουσική βραδιά - αφιέρωμα στον ποιητή και μουσικό παραγωγό Πάμπο Φιλίππου.


Βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση - ποιητική και μουσική βραδιά - αφιέρωμα στον ποιητή και μουσικό παραγωγό Πάμπο Φιλίππου.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σήμερα γιορτάζει ο αντικομμουνιστής Τάκης Μπαλτάκος

Σήμερα γιορτάζει ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και γενικά όλη η ακροδεξιά σαμαρική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας των εθνικοφρόνων αντικομουνιστών.
Γιατί σαν σήμερα, πριν από 62 χρόνια, οι τότε αντικομμουνιστές, οι ομοϊδεάτες δηλαδή  των ανωτέρω στελεχών της σημερινής κυβέρνησης, εκτελούσαν τον κομμουνιστήν Νίκο Μπελογιάννη.
Ακολουθεί ντοκιμαντέρ του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» για την υπόθεση Μπελογιάννη.

Ο Τσίπρας μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα (βίντεο)

Στο πλήθος που είναι συγκεντρωμένο στην πλατεία Συντάγματος μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, όπου απορρίφθηκε, κατόπιν εισήγησης Βενιζέλου, η πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30. «Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση», τονίζει στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την πρόταση δυσπιστίας και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόρριψη για τυπικούς λόγους του αιτήματος για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε κάτι που είναι πέρα από τα όρια της λογικής και της νομιμότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του προέδρου της Βουλής να παραπέμψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής στην Ολομέλεια της Βουλής σχολιάζοντας ότι με αυτό τον τρόπο από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτό κανένα αίτημα πρότασης μομφής.

Έξω από τη Βουλή για την ανατροπή!

Πάνδημο χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που διαλύουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και παραχωρούν στις Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης την αγορά εργασίας που θα μετατραπεί σε ένα απέραντο δουλεμπόριο.
Την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα έξω από τη Βουλή όλα τα συνδικάτα, ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΜΕΤΑ) καλούν σε συλλάλητήριο, ενώ οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν με νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη (πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00) ημέρα συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα και με την 24ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου.

Aλ. Τσίπρας: "Η χώρα δεν έγινε προτεκτοράτο ακόμη"


Αιφνιδιαστική κίνηση Τσίπρα. Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε τις πολιτικές εξελίξεις, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Είναι ο κύριος εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Βουλή διακόπτει την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα. Η συζήτηση ξεκινά σε μισή ώρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Αλέξης Τσίπρας: Kαταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του κυρίου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών

Έχουμε πολιτική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και τη χώρα να μην του επιτρέψουμε να συνεχίσει το έργο του.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταθέσουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του κυρίου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών, εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σώστε την κυβέρνηση,δώστε πάνω απο 5% στο ΠΑΣΟΚ

Φτάσαμε στο σημείο ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και όσοι έχουν μείνει στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια της ΝΔ για να διασωθούν.Τραγέλαφος!!!!
Η κυβέρνηση τους όμως θα πέσει επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν το αποτέλεσμα του κόμματος τους κινηθεί όντως στο 5-6% στις ευρωεκλογές, θα φύγουν τρέχοντας από την κυβέρνηση όσο κι αν τους εκβιάζουν, με μοναδικό κίνητρο να διασωθούν πολιτικά ως πρόσωπα και να διασφαλίσουν το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον – συν το να γλιτώσουν το τομάρι τους και να μην καταλήξουν στη φυλακή οι πιο εκτεθειμένοι από αυτούς.
Του Γιώργου Δελαστίκ*
Επιτύμβια πλάκα αναθέματος στο πολιτικό μνήμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί, όπως όλα δείχνουν τοπολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι βουλευτές που κρατάει στο χέρι της η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Ο πολιτικός τάφος τους δεν θα είναι βέβαια η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου σύσσωμοι οι «καραγκιόζηδες» βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα την υπερψηφίσουν, παρά το θέατρο που έπαιζαν τις τελευταίες μέρες ακόμη και κάποιοι υπουργοί των δύο κομμάτων υποκρινόμενοι ότι διαφωνούν με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Τελευταία εκδούλευση σε τραπεζίτες, δανειστές και διαπλεκόμενα

Το σύστημα Σαμαρά δίνει σήμερα στη Βουλή την τελευταία του μάχη για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που συμφώνησε με την τρόικα και χαρίζει τις τράπεζες, για τις οποίες χρεώθηκε με δισεκατομμύρια ο ελληνικός λαός, στους εγχώριους ολιγάρχες και σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Η κυβέρνηση Σαμαρά βιάζεται να κλείσει χρυσές μπίζνες και να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση η Αριστερά.
Με το πολυνομοσχέδιο ισοπεδώνονται οι μισθοί, δέχεται νέο χτύπημα το ασφαλιστικό σύστημα, συνθλίβονται επαγγέλματα και παραγωγικοί κλάδοι, ενώ παρέχεται ατιμωρησία σε όσους συνυπογράψουν τη νέα εκδούλευση στους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο εθνικό έγκλημα και τόνισε ότι ο λαός στις εκλογές της 25ης Μαΐου θα ανατρέψει τα τετελεσμένα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Πιο μνημόνιο πεθαίνεις!»


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι «πιο μνημόνιο πεθαίνεις!» καθώς όχι μόνο δε μας βγάζει από τα μνημόνια αλλά οδηγεί σε πλήρη διάλυση την κοινωνία και την οικονομία συνεχίζοντας την εσωτερική υποτίμηση που μετατρέπει την Ελλάδα σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ψεκάστε,σκουπίστε ,τελειώσατε!


One night stand με ένα, δύο, τρεις... πολλούς Χρυσοχοΐδηδες

Του Κώστα Βαξεβάνη
Ούτε το Ουκρανικό Κοινοβούλιο να ήταν στην προσπάθειά του να δείξει πως όλοι μαζί,από φασίστες έως μερκελιστές, καθιέρωσαν τη Δημοκρατία στη χώρα.Οι έλληνες βουλευτές πήραν στα χέρια τους το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» την Πέμπτη 800 σελίδων.Την Κυριακή το ψηφίζουν και καθιερώνουν στη χώρα,μια σειρά από κανόνες που αλλάζουν τη λειτουργία επαγγελμάτων,επαγγελματιών,κοινωνικών ομάδων και βέβαια καθιερώνουν φόρους και ρυθμίσεις που θα αποδειχθούν φωτογραφικές για κάποιους σε λίγο καιρό.

Σκάνδαλο μεγατόνων: Η κυβέρνηση «χαρίζει» τις τραπεζικές μετοχές που αγοράστηκαν με τις θυσίες του λαού (βίντεο)

«Τo μνημονιακό πολίτευμα που έχετε επιβάλει λέγεται δικτατορία της τρόικας. Είστε μέρος του κακοστημένου παιχνιδιού που υπονομεύει την Δημοκρατία κύριοι της συμπολίτευσης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Ο ίδιος απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», λέγοντας ότι αυτά που γίνονται με τις τράπεζες «έχουν ποινική διάσταση και ποινική ευθύνη».

ΟΙ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


Δύο μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ντέρμπι στις ευρωεκλογές Tvxs Δημοσκόπηση..
H αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται κατά 2 μονάδες σε περίπτωση εθνικών εκλογών αλλά και με τόσο μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης, ώστε οι ψηφοφόροι του να θεωρούν την επιτυχία σίγουρη ή και να στρέφονται προς μικρότερα κόμματα στις ευρωεκλογές.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ EKEI !!


Π. Λαφαζάνης: Να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Δεν έχει καμία νομιμότητα


Το Βατερλό των εργαζομένων

Η κυβέρνηση κόβει τους μισθούς των μακροχρόνια ανέργων, διευκολύνει την ενοικίαση της εργασίας και μειώνει τις παροχές στους αδύναμους
Του Τζώρτζη Ρούσσου 

Στη λογική του «πετσόκοβε δικαιώματα για να πετύχεις πλεόνασμα» κινούνται οι τομές στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα που εισάγει η κυβέρνηση διά του πολυνομοσχεδίου. Οπως είχε αποκαλύψει δε η «Εφ.Συν.», χωρίς να υπάρξει διάψευση, η κυβέρνηση επιλέγει να πετσοκόψει τον μισθό των μακροχρόνια ανέργων που θα βρουν από τούδε και στο εξής εργασία, διευκολύνει περαιτέρω την ενοικίαση εργαζομένων και βέβαια στρώνει τον δρόμο με τη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να περάσουν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, που έχει προβλεφθεί να συζητηθούν τον επόμενο Οκτώβριο με στόχο να ισχύσουν από τις αρχές του 2015!

Ξημερώματα Κυριακής 30 Μαρτίου 1952...

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».
Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1934. Από τότε, πέρασε από πολλές δοκιμασίες. Φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πατρών, τρομοκρατία στα ιταλικά στρατόπεδα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής ήταν καπετάνιος μεραρχίας του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στον εμφύλιο, ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν πολιτικός επίτροπος μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Παράλληλα με την καθοδηγητική του δουλειά, έγραψε άρθρα και μελέτες που αφορούσαν στην ελληνική ιστορία και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σκοπεύσατε! Πυρ!

Ρώτησε 
αν σκεπάζει η ομίχλη τις πληγές 
και πότε οι παπαρούνες κοκκινίζουν. 

Του Μπελογιάννη θάψαν το γαρύφαλλο 
κι ο Μάης αργεί. 
 - απάντησαν 
Σε παλιό οχυρώθηκε πολυβολείο 
να δει το έργο απ' την αρχή 
μιας και επαναλαμβάνεται.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κατρούγκαλος: Ο αδερφός Σαμαρά πίσω από την ισοπέδωση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Αμεσες αιχμές για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο επικεφαλής του Κολλεγίου Αθηνών και αδερφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια ισοπέδωσης του δημόσιου αγαθού και της πλήρους «εμπορευματοποίησης» του «προϊόντος», πλέον, της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αφήνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο συνταγματολόγος και Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σχολίασε αναλυτικά τα τεκταινόμενα, με αφορμή την κατάθεση της ρύθμισης – «γκιλοτίνα» από την κυβερνητική πλειοψηφία για την ιδιωτική εκπαίδευση (στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή), σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος. Η δήλωση Κατρούγκαλου από την οποία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τις πολιτικές και επιχειρηματικές στοχεύσεις των προωθούμενων ρυθμίσεων ακολουθεί αναλυτικά:
Η δήλωση του κ. Γ. Κατρούγκαλου

Και μετά φταίει ο κόσμος να βγάζει… Σπυράκ(η)ια με τους δημοσιογράφους;

Η Μαρία Σπυράκη υποτίθεται πως μέχρι και πριν λίγες ημέρες μας ενημέρωνε αντικειμενικώς από το "ανεξάρτητο" MEGA για το τί συνέβαινε στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού. Και «ξαφνικά» πληροφορούμαστε πως θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Ποιός φταίει μετά για την πλήρη απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που έφτασε να θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο κι από αυτό του πολιτικού;
Η υποψηφιότητα της κας Σπυράκη θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα και η ίδια θα ξεκινήσει αμέσως περιοδείες σε όλη τη χώρα...

Πακέτο - φαρμάκι

Εκτεθειμένους αφήνει η κυβέρνηση τους βουλευτές Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που από χθες το πρωί αγωνιούν να βρουν "πάτημα" για να ψηφίσουν τη συμφωνία με την τρόικα, καθώς το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε στα κόμματα και σήμερα καταθέτει στη Βουλή δεν διασώζει ούτε τα προσχήματα. Δικαιώματα δεκαετιών διαγράφονται, επαγγέλματα αφανίζονται, παραγωγικοί κλάδοι καταστρέφονται.  
Τα πάντα αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και "απελευθερώνονται" για να θυσιαστούν στον βωμό των "αγορών".
* Σκληρότερες και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις οι ρυθμίσεις της "συμφωνίας" κυβέρνησης - τρόικας, που χθες δόθηκαν στα κόμματα και σήμερα κατατίθενται στη Βουλή
* Ισοπεδώνονται οι μισθοί, διαλύεται το ασφαλιστικό σύστημα, καταστρέφεται η εγχώρια κτηνοτροφία, εξαφανίζεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού, ταξί μπορούν να έχουν οι πάντες, ψωμί μπορεί να διατίθεται παντού
Τα "εργαλεία" της αντιμεταρρύθμισης

Σε σταθερή πτώση οι μισθοί στην Ελλάδα από το 2010

Σταθερή πτώση καταγράφουν οι μισθοί στην Ελλάδα από τα μέσα του 2010 με το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα. Το τελευταίο τρίμηνο μάλιστα, οι μισθοί στην Ελλάδα και στην Κύπρο μειώθηκαν και άλλο ενώ στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους μισθούς στο σύνολο της οικονομίας, ο δείκτης μισθών μειώθηκε 6,2% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.Παρατηρείται δε, ότι ο δείκτης μισθών στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά από το γ΄ τρίμηνο 2010 (πτώση τότε 3,4%), όταν και άρχισαν οι περικοπές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης (κατά 11,9%) καταγράφηκε στο α΄ τρίμηνο 2013.

1η Απριλίου διαδηλώνουμε ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα


Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Mε το πολυνομοσχέδιο "συντελείται ένα κοινωνικό, οικονομικά και εθνικό έγκλημα σε βάρος του λαού"

«ΜΝΗΜΗ και ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ»

Έκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στα Τρίκαλα.
Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων διοργανώνει στα Τρίκαλα το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων εκδήλωση ενημέρωσης για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τίτλο «ΜΝΗΜΗ και ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ» .
Η συγγνώμη του Προέδρου της ΟΔΓ κ. Γ. Γκάουκ, δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα, πατριωτικού και διεθνιστικού, για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης . Ο Ελληνικός Λαός υπέστη από τους στρατούς κατοχής του Άξονα, και ιδίως από τον στρατό της Γερμανίας, πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, υλικές καταστροφές, λεηλασία των πολιτιστικών του αγαθών και, πάνω απ’ όλα, τις περισσότερες, αναλογικά, σε όλο τον κόσμο απώλειες ανθρώπινων ζωών...

Μ.Ε.Τ.Α.:Κυριακή 30 Μάρτη, 6.30μ.μ.ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο-ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων

Κάλεσμα της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.)
Την Κυριακή 30/3, ο κυβερνητικός θίασος ψηφίζει στη βουλή, πάλι με την πρακτική του express και μουλωχτά, νόμο με τον οποίο εξολοθρεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για άλλη μια φορά παίρνει άριστα στην υποκριτική, γιατί αφού εξαντλήθηκε επί 20 ημέρες σε μια συζήτηση για το «γάλα», άναψε το πράσινο φως για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.
Δεν υπάρχει, ούτε ένα δικαίωμα, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί.

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο σκληρός πυρήνας του νέου Μνημονίου

Οι ρυθμίσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα ταξί είναι σημαντικές. Παρ' ότι καθεμιά θίγει ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, έχουν ως κοινό παρονομαστή τους τη μνημονιακή εύνοια προς τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα. Το προβαλλόμενο δέλεαρ είναι ότι το άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό θα ρίξει τις τιμές υπέρ του καταναλωτή. Η διεθνής και η ελληνική εμπειρία όμως έχουν αποδείξει ότι, ακόμη κι αν σε πρώτο στάδιο πέσουν οι τιμές, ξαναπαίρνουν την ανιούσα όταν, με τη διάλυση της εγχώριας παραγωγής, εγκαθιδρυθούν συνθήκες ανεξέλεγκτου μονοπωλιακού καθεστώτος. 
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό βουλευτών της περιφέρειας, ορισμένοι από τους οποίους έσπασαν τη σιωπή τους και συστήνονται στο εθνικό ακροατήριο. Προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάλα. Δείχνουν να πιέζονται από την επαρχία, η οποία αντελήφθη τελευταία την κρίση, αλλά τώρα τη βιώνει επώδυνα. Το χωριό, λοιπόν, συναντά την πόλη, ο αγρότης νιώθει την αγωνία επιβίωσης του άνεργου και του επισφαλώς εργαζόμενου της πόλης. Με δεδομένο ότι τώρα δεν αποδίδει ο εκβιασμός, ο Σαμαράς (με διαλυμένο το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου) είναι αναγκασμένος να αναζητήσει κάποια θεαματική κίνηση, ώστε να ξεγελάσει ή να κάμψει τις αντιδράσεις.

Η γαλαντόμος κυβέρνηση

Του Κώστα Βαξεβάνη
«Μα θα πέσει η κυβέρνηση για το γάλα;» ήταν η ανησυχία του Μαξίμου, την οποία προωθούσε στους αντάρτες του γάλακτος.  Κοιτάξτε τώρα πόσο εκθέτει την κυβέρνηση αυτό το ερώτημα αν αντιστραφεί: «μα καλά είναι δυνατόν η κυβέρνηση να διακινδυνεύει να πέσει για το γάλα; Γιατί το κάνει αυτό, ποιόν τελικώς εξυπηρετεί;»
Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε καμιά επανάσταση του γάλακτος, καθότι οι κυβερνητικοί βουλευτές, με διάφορες προφάσεις, επέστρεψαν ως αρνάκια γάλακτος στο κυβερνητικό μαντρί. Η κρίση του γάλακτος αποδεικνύει δύο πράγματα:

«Τα πολλά χρώματα της βίας»

Μαρία Τριαντοπούλου
Έχω μια πραγματική απορία. Η παρούσα εθνοσωτήριος κυβέρνηση δεν είναι που έχει κάνει παντιέρα την καταδίκη της βίας; Αν θυμάμαι καλά πριν λίγο καιρό οι διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ και του (πρώην) ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει σβάρνα τα κανάλια και μαζί με τους φίλους τους δημοσιογράφους είχαν ασκήσει δριμεία κριτική κατά παντός που δεν συνυπέγραφε την τρομερή ρήση «καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται».
Είχαν μάλιστα υπαινιχθεί – και συνεχίζουν φυσικά να το υπαινίσσονται – ότι η αριστερά υποθάλπει την τρομοκρατία και την βία εξισώνοντας την μέσω της θεωρίας των δύο άκρων με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα χαρακτήριζαν τα μέλη της κυβέρνησης, που εξαπέλυαν αυτές τις αλόγιστες και επικίνδυνες κατηγορίες, την επίθεση των ΜΑΤ στις απολυμένες καθαρίστριες με αποτέλεσμα να στείλουν και 4 από αυτές στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένες;

Το ΔΝΤ μετά την Έλλάδα σώζει και ...την Ουκρανία! ...

ΔΝΤ-Ουκρανία: Απαιτεί αύξηση 50% στο φυσικό αέριο
Το ΔΝΤ απαιτεί αύξηση τιμών στο φυσικό αέριο στην Ουκρανία. Η κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για οικιακούς χρήστες κατά περισσότερο από 50% από την 1η Μαΐου και θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις βάσει ενός καθορισμένου χρονοδιαγράμματος μέχρι το 2018. 
Η αύξηση αυτή, που δεν θα είναι δημοφιλής στους Ουκρανούς που έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο, έγινε βάσει των απαιτήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

.....το ύψος του κοινωνικού μερίσματος


Αποζημιώσεις ΕΡΤ: το πιο σύντομο ανέκδοτο

Μην τους πιστεύετε, σας κοροϊδεύουν… 
Στις καθαρίστριες απευθυνόμαστε, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους όσοι θα απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου για να συμπληρωθούν οι 11.500 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, και στους οποίους τάζουν τώρα… αποζημίωση.
Δείγμα γραφής υπάρχει με τους απολυμένους της ΕΡΤ, οι οποίοι θα έπαιρναν «γενναία αποζημίωση» και ακόμη περιμένουν. Εύκολα θα εφευρεθούν ξανά τα νομικά εμπόδια για να γίνει «ψίχουλα» η όποια αποζημίωση ή να μη δοθεί καθόλου. 
Ας το θυμούνται αυτό οι καινούργιοι απολυμένοι και όσοι θα ακολουθήσουν. Το «πλεόνασμα» ψεύδους περισσεύει.
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα των απολυμένων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης αποτελούν μνημείο εμπαιγμού και κοροϊδίας.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ, μεταφορικά μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν…

Πάνος Τζαβέλλας ~ Άϊντε Παιδιά


Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Διεθνές… ναι, Δίκαιο… όχι

Είναι να απορεί κανείς από το πλήθος και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων ευρωπαίων κι άλλων αξιωματούχων για την κατάσταση στην Κριμαία.
 του Δημήτρη Σακελλάρη - Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών
Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής από το πέρας του Β. Παγκοσμίου πολέμου, ξεχνώντας προφανώς την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ και την κα Μέρκελ, οι Ρωσικές ενέργειες συνιστούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, λησμονώντας βέβαια τις δικές τους στρατιωτικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία αλλά και τη στάση τους στο θέμα του Κοσσόβου.
Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς τις μονομερείς ανά τον κόσμο επεμβάσεις των γερακιών του αμερικανικού πενταγώνου, τότε αντιλαμβάνεται αυτό που ο λαός μας λέει: «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Αν προστεθεί το γεγονός ότι η λεγόμενη Δύση έσπευσε να στηρίξει την «κυβέρνηση» της Ουκρανίας, στην οποία απροκάλυπτα συμμετέχουν νεοναζί, τότε το συμπέρασμα για τους ηγέτες της δεν μπορεί παρά να είναι θλιβερό!

Στις 20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της εξαπάτησης με το επίδομα

Το έδαφος κάτω από τα πόδια της χάνει η κυβέρνηση καθώς τα 500 εκατομμύρια ψίχουλα από το πλεόνασμα που επιχειρεί να μοιράσει έχει εξανεμισθεί ήδη μια και οι εν δυνάμει αποδέκτες του ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια των συμπολιτών μας.
Όποιος παρακολούθησε την πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη γνωρίζει πως προμηνύεται βατερλώ καθώς τα ψίχουλα (από τα δις των κλοπιμαίων) δεν φτάνουν για να πάρουν ούτε 100 ευρώ οι δικαιούχοι.
Μάλιστα αυτό το επίδομα θυμίζει συσσίτιο της Χρυσής Αυγής, για τέτοια εκμετάλλευση μιλάμε…Καλούμε τον Γιώργο Αυτιά και τον Γιώργο Παπαδάκη να αναδείξουν το μέγεθος της εξαπάτησης που μπορεί να αποτελέσει την λυδία λίθο για τον καταποντισμό της κυβέρνησης την οποία οι πραγματικές δημοσκοπήσεις την δείχνουν ανάμεσα στο 12-15%.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

"Σε περίπτωση που αναδειχθώ Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναλάβω θεσμικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν την κατοχύρωση του νερού ως αδιαπραγμάτευτου δημόσιου αγαθού"

"Ημέρα της Ανεξαρτησίας" ο Σαμαράς καταλαβαίνει, ανεξάρτητα απ το λαό

koutipandoras

Ψήφισε και μη ερεύνα

Σε "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" επιχειρεί η κυβέρνηση να μετατρέψει τη Βουλή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προκειμένου να περάσει τα νέα καταστροφικά μέτρα αλλά και να δεσμεύσει τη χώρα για χρόνια στις επιταγές των δανειστών.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και όχι μόνο τα μέτρα άμεσης υλοποίησης. Παράλληλα, το Μαξίμου προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις των βουλευτών με διπλό εκβιασμό:

Αριστομένης Συγγελάκης: Στο τέλος Θα κερδίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις (ηχητικό)

«Ακόμα και τις πιο σκληρές περιόδους πρέπει να αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας και να αγωνιζόμαστε για καλύτερες ημέρες» δήλωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής διεκδίκησης των οφειλών προς την Ελλάδα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.fm 97,8 και στον Βασίλη Κουφόπουλο.
Ο κ. Συγγελάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να κερδίσει τον αγώνα για την άμεση αποζημίωση των θυμάτων από τους Γερμανούς και την επιστροφή του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα αποζημίωση για την ολική καταστροφή των υποδομών της χώρας μας από τα γερμανικά στρατεύματα και έκανε γνωστό ότι τίθεται θέμα σχετικά με 8.500 αρχαιολογικούς «θησαυρούς» και έργα τέχνης.