Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πενήντα επτά χρόνια από τον θάνατο του στρατηγού Στέφανου Σαράφη

Ηταν 31 Μάη του 1957, μέρα Παρασκευή στις 1.40 μ.μ., όταν, στην παραλιακή λεωφόρο στον Αλιμο, μια βαριά πράσινη «Μπουίκ», με αριθμό ΞΑ 1941, τρέχοντας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων, έπεφτε πάνω στον τιμημένο αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στ. Σαράφη (που τότε ήταν βουλευτής της ΕΔΑ και γενικός γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της) και στην σύζυγό του Μάριον. Οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, ο Ιταλοαμερικάνος υποσμηνίας Μάριο Μουζάλι, που υπηρετούσε στην 22η Μοίρα Διαβιβάσεων της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού.

Ανοιχτή επιστολή κατά του φασισμού από τις κόρες του Απόστολου Σάντα

Μανώλης Γλέζος - Απόστολος Σάντας
Έχουν περάσει 73 χρόνια από τη νύχτα που ο Απόστολος Σάντας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Με αφορμή την ημέρα, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Απ. Σάντα, οι κόρες του αγωνιστή στέλνουν ανοιχτή επιστολή κατά του φασισμού.

Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ από 80 άτομα

 Λίστα Λαγκάρντ
Φοροδιαφυγή ύψους 40 εκατ. ευρώ, που αφορά 80 άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων.
Όπως αναφέρει το Βήμα, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους, ενός οδοντιάτρου και μίας επιχειρηματία εισαγωγών, εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ, στην έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.
Εάν πληρώσουν, όλοι, όσα δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, αναμένεται να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Από τους άλλους ελέγχουν των εμβασμάτων (25.000 συνολικά) οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν 80 άτομα με μεγάλες διαφορές, άνω των 500.000 ευρώ. Συνολικά τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο δεν έχουν δηλώσει στην εφορία 38.892.000 ευρώ.

Το Podemos ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα

Το αριστερό κίνημα Podemos το οποίο έκανε την έκπληξη των ευρωεκλογών στην Ισπανία, εκλέγοντας πέντε ευρωβουλευτές ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο ηγέτης του Podemos (Μπορούμε), ο 35χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών Πάμπλο Ιγκλέσιας, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση περιστοιχισμένος από τους υπόλοιπους τέσσερις εκλεγμένους ευρωβουλευτές στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το κόμμα του μετά τις εκλογές της Κυριακής.
Το μικρό αυτό κόμμα, που ιδρύθηκε πριν από τέσσερις μήνες, κατάφερε να προσελκύσει τις ψήφους μέρους τουλάχιστον των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στο κίνημα των Αγανακτισμένων.
Σε ένδειξη της επιτυχίας που ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες του ίδιου του κόμματος, ο τρίτος του ψηφοδελτίου, ο πρώην εισαγγελέας που είχε αναλάβει τον αγώνα κατά της διαφθοράς Κάρλος Χιμένεθ Βιγιαρέχο, 78 ετών, επιβεβαίωσε ότι θα παραχωρήσει την έδρα του πριν αναλάβει καθήκοντα, τον Ιούλιο.

Κυβερνητικές αλχημείες για να παραμείνουν στην εξουσία

“ Η κυβέρνηση Σαμαρά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, προσπαθούν να πείσουν ότι η επόμενη «μάχη» ανάμεσα στη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνη για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας τον επόμενο Φεβρουάριο – Μάρτιο ”
Η καθαρή ήττα της ΝΔ και κυρίως της πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, το σαφές μήνυμα του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας, αλλά και το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την όσο το δυνατό γρηγορότερη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, έχει κάνει την κυβέρνηση Σαμαρά να κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» και να προσπαθεί, απεγνωσμένα, να βρει τρόπους που θα της επιτρέψουν να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Πολλά «μπράβο» για ΝΕΡΙΤ: Σε τρεις μήνες 2.500.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις...

Τον Μάρτιο εγκρίθηκαν δέκα εκπομπές, εξωτερικές παραγωγές, το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού των οποίων ανέρχεται σε 1.693.943,26 ευρώ.
Τα ποσά αυτά είναι ενδεικτικά και ο τρόπος παρουσίασης των αποφάσεων στη "Διαύγεια" σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει στο σχηματισμό συνολικής εικόνας των δαπανών. Πρέπει να μπαίνεις στο κάθε αρχείο ξεχωριστά και δεν βγάζεις πάντα άκρη.
Πάντως λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους.
Το μόρφωμα λειτουργεί χωρίς να έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα στους απολυμένους της ΕΡΤ και χωρίς να έχουν προσληφθεί οι επιτυχόντες δημοσιογράφοι του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ.
Ακολουθούν στοιχεία από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, σε πλάγια οι αποφάσεις για το ίδιο θέμα με άλλη ημερομηνία:

Μαχαίρι ΔΝΤ στις συντάξεις

Τη "βρόμικη δουλειά" της κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από την 1η Ιουλίου και την ισοπέδωση όλων των συντάξεων από 1.1.2015 στο επίπεδο των 360 ευρώ, που είναι σήμερα η βασική, εκχώρησε η κυβέρνηση απευθείας στο ΔΝΤ.
Όπως αποκάλυψε χθες ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε το υπουργείο Εργασίας, ο επιτετραμμένος του διεθνούς οργανισμού Πίτερ Ράτκλιφ έχει ήδη εγκατασταθεί στο υπουργείο και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ζωή Κωσταντοπούλου για τα Μ.Μ.Ε.

"Δεν έχει υπάρξει τέτοιος αποκλεισμός ειδήσεων που αφορούν την αξιωματική αντιπολίτευση, από το μηντιακό σύστημα, ποτέ στο παρελθόν, και αυτό επηρεάζει τους ψηφοφόρους. Ιδίως τους ανθρώπους που ενημερώνονται μόνο από την τηλεόραση", υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ 

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τι έγραφε η “Βραδυνή” την επόμενη που κατέβασαν την χιτλερική σημαία;

Δείτε τη έγραφε η “Βραδυνή” της επόμενη που κατέβασαν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη οι Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας στις 30-5-1941. Αυτή είναι η δεξιά στην Ελλάδα και τέτοια θα παραμένει πάντα.
Πηγη: fb Aris Stathopoulos via kar.org.gr

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ελλάδα....


ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ, Βασίλης Λέκκας
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Δημητράτος

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των εκλογών. Και όπως συνήθως συνέβαινε με τους τυράνους στην Αρχαία Ελλάδα,ετοιμάζεται να σκοτώσει τον κομιστή του άσχημου μηνύματος,τον αγγελιοφόρο.Η μέθοδος εκτέλεσης που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή των νέων μέτρων λιτότητας.
Ως απόδειξη της παραλαβής του μηνύματος των εκλογών,η κυβέρνηση θα υπουργοποιήσει όσους απέτυχαν να εκλεγούν.Τους αποτυχημένους δηλαδή,που πέταξε στα βράχια το κύμα της εκλογικής αναμέτρησης.
Επίσης είναι πολύ πιθανό,η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του bonus των 50 βουλευτών που προβλέπεται για το πρώτο κόμμα.Δηλαδή η κυβέρνηση ανακαλύπτει τη δημοκρατία και την αναλογικότητα,για να εμποδίσει το Συριζα να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ως παραλαβή του μηνύματος των εκλογών πρέπει να εκλάβουμε πως ο Αντρέας Λοβέρδος έγινε για μια ακόμη φορά ΠΑΣΟΚ.Ναι,αυτή η πεταλουδίτσα της πολιτικής,με διάφορες Μπιστιές,φιλιέται και πάλι σταυρωτά με το Βενιζέλο.Θα μου πείτε και ποιός νοιάστηκε;

Βορίδης (9/5): "Πώς θα διαπραγματευτεί ο Σαμαράς αν ηττηθεί; ...


Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

“ «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ» ”
«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου».
Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλλε στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης.

Πιες εσύ το καφεδάκι σου ...όλα είναι μια χαρά

απο Jo Di graphics

Φασισμός

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
Η κάλπη και τα εκλογικά ποσοστά δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον φασισμό, για τον ναζισμό, για την ακροδεξιά. Αν ήταν έτσι, ο Χίτλερ με το 44% και το 33% που είχε πάρει στις εκλογές του 1933 στη Γερμανία θα ήταν «Άγιος». Αν ήταν έτσι η Λεπέν με το 25% στη Γαλλία θα ήταν «οσία». Ο Φάρατζ με το 29% στη Βρετανία και οι ακροδεξιοί με τα διψήφια ποσοστά από την Δανία και την Ουγγαρία μέχρι την Αυστρία και την Ολλανδία θα ήταν «ιεραπόστολοι».
   Εκείνο που επιβεβαιώνουν αυτά τα ποσοστά είναι ότι το φίδι του φασισμού εκτρέφεται και μεγαλώνει μέσα στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας, της αστικής δημοκρατίας, η οποία ενώ είναι η ίδια που το επωάζει και το ταΐζει σε πανευρωενωσιακό επίπεδο, είναι και η ίδια που παριστάνει την «σοκαρισμένη» από την ανάπτυξή του.  

Οι μεταμορφώσεις του Βενιζέλου

Σε μια φυσιολογική χώρα, όπως αρέσκεται να αποκαλεί την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είχε παραιτηθεί. Κανείς σοβαρός πολιτικός δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη χλεύη για την καταφανή αντίφαση μεταξύ των δηλώσεών του το 2009 και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επομένη των ευρωεκλογών. Μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και ενώ είχαν γίνει γνωστά μόνο τα exit polls, ορμητικός ο Βενιζέλος διαπίστωνε τη δυσαρμονία μεταξύ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης Καραμανλή και της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, που είχε δώσει τότε την πρώτη θέση στο ΠΑΣΟΚ. "Εκ των πραγμάτων", τόνιζε τότε ο Βενιζέλος, "τίθεται ζήτημα εκλογών" και χαρακτήριζε "τυπικό στοιχείο" την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τής τότε κυβέρνησης. Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν μιλούσε για "τυπικό στοιχείο" ο Τσίπρας...

Απόλυτο ρεκόρ Γλέζου, παίρνει 511.402 σταυρούς – Πόσους παίρνουν όσοι εκλέγονται [πίνακας]

Ο Μανώλης Γλέζος, στα 93 του χρόνια δημιουργεί ένα απόλυτο ρεκόρ συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερους από 500.000 σταυρούς στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου που τον στέλνουν στην ευρωβουλή ως πρώτο των πρώτων.
Συνολικά, ο ένας στους τρεις (33,71%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε σταυρό προτίμησης και συνολικά συγκέντρωσε τo 8,43% του συνόλου των 6.066.796 σταυρών που έβαλαν οι πολίτες στα ψηφοδέλτια του πρώτου κόμματος των εκλογών.

Η νίκη ως δυνατότητα

Καραμάνης Δημήτρης
Η σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, είναι η αποτύπωση της διαρκούς σύγκρουσης των δύο στρατοπέδων της Αριστεράς και της Δεξιάς. Μια σύγκρουση με στιγμές έντασης, ύφεσης, ειρήνευσης. Μια σύγκρουση που ποτέ δεν είχε καθαρό νικητή την Αριστερά. Αυτό συνέβη την Κυριακή. Η 25η Μάη του 2014, είναι ορόσημο για γενιές αγωνιστών, αριστερών και κομμουνιστών. Η ουτοπία έγινε ζώσα πραγματικότητα.
Η Κυριακή, πρόσθεσε άλλο ένα ιστορικό στοιχείο. Η Αριστερά αποκτά την διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας και μια σειρά μεγάλων δήμων στην Αθήνα και την περιφέρεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι από το χώρο της Αριστεράς θα βρεθούν σε αυτοδιοικητικά πόστα. Είναι η πρώτη φορά όμως που η Αριστερά τα καταφέρνει χωρίς συνεργασίες με τη σοσιαλδημοκρατία, χωρίς «αυτοδιοικητικές περσόνες».
Η νίκη αυτή της Αριστεράς στην Ελλάδα, έρχεται τη στιγμή μιας πανευρωπαϊκής δεξιάς στροφής σε επίπεδο Ευρώπης. Η ακροδεξιά ενίσχυση σε χώρες όπως η Γαλλία, η Δανία, η Αυστρία, η Αγγλία είναι το απολύτως αναμενόμενο αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών της ΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε συνταγματικά κατοχυρωμένη απλή αναλογική

Ιδού η Ρόδος
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για σκέψεις των Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει και ενδεχομένως και να ψηφίσει αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση του συστήματος της απλής αναλογικής. «Ιδού η Ρόδος...» λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή, τώρα που διαπιστώνουν ότι έχουν υποστεί – επιβεβαιωμένα και αποδεδειγμένα πια – μια μεγάλη εκλογική ήττα, θέλουν απλώς προσωρινά να δημιουργήσουν στο πρώτο κόμμα που 99,9% θα είναι στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα επιπλέον εμπόδιο; Αν είναι αυτό το θέμα τους, εμάς δεν μας αφορά», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

O «Δράκοντας» του Πάνου Μπούσαλη

Ακούστε από το Musicpaper.gr το νέο τραγούδι του Πάνου Μπούσαλη με τίτλο Ο Δράκοντας, σε στίχους και μουσική του ιδίου, από τον επερχόμενό του, δεύτερο δίσκο.
Διαχρονικό κι επίκαιρο, λόγω εκλογών, με καυστικό ύφος προς τον εκάστοτε Άρχοντα, «καταγγέλει»: Αχ, καημένε Άρχοντα που ανάθρεψες τον δράκοντα κούνια τώρα που θα σε κουνά! Στίχοι, μουσική: Πάνος Μπούσαλης
Παίζουν: Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου, Βιολί: Βασίλης Ραψανιώτης, Κρουστά: Αντρέας Νικόλης, Κόντραμπάσο: Άγγελος Παπαδάτος, Τρομπέτα: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κιθάρες: Πάνος Μπούσαλης, Νίκος Παπαναστασίου *
Ο Πάνος Μπούσαλης θα βρεθεί για μια βραδιά στην Απανεμία (Μνησικλέους και Θόλου 4, Πλάκα) στις 28 Μαΐου - είσοδος ελεύθερη.
Ακούστε το τραγούδι 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Όπως μυστικά και ήσυχα...


Eγκαταλείπουν τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης -Συγκλονιστικές φωτογραφίες στους New York Times

«Τα ορφανά της λιτότητας στην Ελλάδα». Με αυτόν τον τίτλο οι New York Times ανέβασαν φωτογραφίες του Νίκου Πηλού που καυτηριάζουν μια πραγματικότητα της χώρας μας, στην οποία εμείς οι πολίτες «κλείνουμε τα μάτια» μπροστά της…
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός επισκέφθηκε τα δημόσια νοσοκομεία – μαιευτήρια Αλεξάνδρα και Ελενα Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αθήνα και αποτύπωσε στον φακό του το τεράστιο πρόβλημα της παιδικής εγκατάλειψης.
Οι οικονομικές συνθήκες ανάγκασαν πολλές μητέρες να εγκαταλείψουν τα μωρά τους. Στο νοσοκομείο Έλενα, οι εγκαταλείψεις παιδιών τριπλασιάστηκαν από το 2010 ως το 2013.
Τα μωρά περνούν μήνες ή και χρόνια ακόμα, σε ήδη «στριμωγμένα» νοσοκομεία, μέχρι να μεταφερθούν σε ορφανοτροφείο, όπως αυτό της Πεντέλης. Πολλές φορές, λόγω έλλειψης χώρου στα νοσοκομεία, πολλά υγιή μωράκια βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο με τα άρρωστα.
Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Έλενα, δεν επιτρέπει την πολυτέλεια χρόνου στις νοσοκόμες να ασχοληθούν και πολύ με αυτά τα μωρά… Αλλά και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όλα τα εγκαταλελειμμένα μωρά έχουν έλλειψη σωματικής ή συναισθηματικής επαφής…

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προς απόλυση το 15% των δημοσίων υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι με την εγκύκλιο για την αξιολόγηση με βάση την οποία το15% των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζόμενων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οδηγούνται σε διαθεσιμότητα και απόλυση
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Η «επίθεση» στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την συγκυβέρνηση απειλεί με τραγική συρρίκνωση ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η δε οριστική απόλυση χιλιάδων συναδέλφων από την καλοκαιρινή διαθεσιμότητα, είναι το πρώτο βήμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Ενός Συνταγματικού κεκτημένου που καθιέρωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η συγκυβέρνηση, προσπαθεί με σφιχτές και γρήγορες διαδικασίες, παρά τις παρατάσεις που έδωσε, να υλοποιήσει το Ν.4250/2014. Η εφαρμοστική εγκύκλιος, που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και κουτοπονηριάς.

Πόσο απέχει το 37% απο το 8%;...


Ευρωεκλογές 2009...ο άρχων της διαστρέβλωσης κατά το δοκούν. Θαυμάστε τον!!

Το διεθνές μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

“ Το κύριο άρθρο της Αυγής ”
Η ιστορική νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα αποτελεί γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος. Από τα πολλά διεθνή δημοσιεύματα επισημαίνουμε την ανάλυση του CNN, σύμφωνα με την οποία η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά έντονη αντίθεση στην ακροδεξιά άνοδο που σημειώνεται στην Ευρώπη. Αυτό που αντιλαμβάνονται σε όλο τον κόσμο αρνούνται να το δουν οι αντίπαλοι της Αριστεράς στη χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατορθώσει να εκφράσει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να την οδηγήσει σε στόχους για τη δημοκρατική ανατροπή και την ήττα της λιτότητας. Πρόκειται για τη μεγάλη προσφορά της Αριστεράς στη Δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σε μια κοινωνία η οποία ζει καθημερινά επιπτώσεις που συγκρίνονται μόνο με πόλεμο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παράδειγμα για το πώς η λαϊκή οργή μπορεί να μετασχηματιστεί σε δημοκρατική αξίωση για αλλαγή της ζωής, της πολιτικής και της κοινωνίας.

Το τέλος της Λογικής

Όποια πολιτική τοποθέτηση και να έχει κάποιος, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε μια σημαντική πρόοδο για την αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε και άλλο τα ποσοστά του και προηγήθηκε με ένα καθαρό 4% έναντι της ΝΔ που είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές.
Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Ο τρίτος δήμος της χώρας περνάει στα χέρια του του Κώστα Πελετίδη από το ΚΚΕ ενώ σε αρκετούς μικρότερους δήμους αριστερά σχήματα κατάφεραν να επικρατήσουν-συχνά για πρώτη φορά και σε αντίξοες συνθήκες.
Και εδώ τελειώνουν τα καλά νέα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια. Τα αποτελέσματα μπορεί να εκφράζουν δυσαρέσκεια αλλά δεν αλλάζουν επί της ουσίας πολλά. Ο ψηφοφόρος φαίνεται ότι συνεχίζει να ψηφίζει με γνώμονα το ιδιωτικό συμφέρον ακόμα και μετά τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Πέντε χρόνια μετά τα «σωτήρια» μνημόνια και ο Έλληνας πολίτης έχει απολέσει το 40% του εισοδήματος του, οι ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια –σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού υγείας- (αν και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανεβάζει τον αριθμό σε 3 με 6 εκατομμύρια), η ανεργία αγγίζει το ένα τρίτο του πληθυσμού και όσοι ζουν στα όρια της φτώχειας πλησιάζουν επικίνδυνα τα 3 εκατομμύρια.

Άλλο να ζητά εκλογές το ΠΑΣΟΚ και άλλο να ζητά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ


Άνεμος Αντίστασης

Ηχηρό χαστούκι στη «Χρυσή Αυγή» από τα Ανώγεια

Ηχηρό μήνυμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα έστειλαν χθες οι Ανωγειανοί ,όταν στην ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές  το Ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής απέσπασε μόλις μια ψήφο και κατέγραψε σαφώς το χαμηλότερο ποσοστό της Πανελλαδικά με μόλις  0,05 % !!
Το χωριό των τριών Ολοκαυτωμάτων ,της Αντίστασης σε κάθε μορφή κατοχής γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την κρίση προσπαθούν να εξαπλώσουν  στην χώρα το φάντασμα του Ναζισμού.
Μάλιστα οι Ανωγειανοί επιμένουν ότι ακόμα αυτή η μια ψήφος δεν προέρχεται από αυτούς.
Ας ελπίσουμε το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και οι υπόλοιποι Έλληνες ψηφοφόροι.

La Repubblica: «Φάρος μέσα στο σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Μια χώρα σε κρίση εμπιστεύεται την αριστερά» τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα της Ρώμης «La Repubblica». Σύμφωνα με τον απεσταλμένο Ντανιέλε Μαστροτζάκομο, «η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική».
Η «La Repubblica», παράλληλα, τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ, με την νέα Ελιά, πετυχαίνει ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα, το 8,1%» και, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία που επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».

Kυρίτσης: Η κάλπη έβγαλε ΣΥΡΙΖΑ είτε σας αρέσει, είτε όχι


Κωνσταντοπούλου: Μήνυμα απονομιμοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ

"Χαστούκι στη μνημονιακή πολιτική εκποίησης των πάντων" χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ η βουλευτής Α’ Αθηνών και υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, επανέλαβε ότι μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις.
Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντονπούλου, η "αυτονόητη δικαστική κρίση ότι το νερό, ως δημόσιο αγαθό, και η δημόσια επιχείρηση διαχείρισής του (ΕΥΔΑΠ), δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθούν σε ιδιώτες, αποτελεί χαστούκι στη μνημονιακή πολιτική εκποίησης των πάντων (και των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων και ζωτικών αγαθών του λαού μας) από το μνημονιακό έκτρωμα που ονομάζεται ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου») και διορίζεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις".

"Ασκός του Αιόλου" - Το ντοκιμαντέρ

Επιθυμούμε να δώσουμε πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες και τη λειτουργία τους. Να φωτίσουμε, επίσης, το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών, καθώς και του πολιτικού συστήματος της χώρας στην ευρέως αποκαλούμενη “πράσινη ανάπτυξη”. Να αναδείξουμε εάν η διάθεση των παραπάνω για χρήση της αιολικής ενέργειας προέρχεται από έναν ειλικρινή οικολογικό προβληματισμό ή εάν απλά εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά κοινωνικά αντανακλαστικά.
Τι θέλουμε να πετύχουμε;
Να προβληθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να “ταξιδέψει” σε κινηματογραφικές αίθουσες, να παιχτεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, σε οργανώσεις και συνελεύσεις της γειτονιάς, με απώτερο σκοπό να προκαλέσει συζήτηση και προβληματισμούς στο ευρύ κοινό.

Να κάνει ο Βενιζέλος νόμο να νικάει ο δεύτερος

Μαθηματικά, υπάρχει μάλλον ένας τρόπος να ερμηνεύσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα Μέσα Ενημέρωσης, αυτά που την προεκλογική περίοδο εμφάνιζαν πως μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε αστάθεια και σίγουρα εκλογές, αρνούνται τις μαθηματικές ερμηνείες. Στα πιο άτονα πρωτοσέλιδα που υπήρξαν ποτέ μετά από εκλογική μάχη, το αποτέλεσμα περιγράφεται ως ένα αόριστο μήνυμα που είναι διατεθειμένος να πάρει ο πρωθυπουργός, και το οποίο βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτό της ανάγκης εκλογών. Στο ενδιάμεσο βέβαια, είναι διατεθειμένος να σκοτώσει τον αγγελιοφόρο του μηνύματος με νέα μέτρα λιτότητας.
Η ανάλυση του μηνύματος των εκλογών έφτασε στα όρια της γελοιότητας στα τηλεοπτικά στούντιο, με προφανή διάθεση να μην μείνει εκεί, αλλά να περάσει στην κοινωνία ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και νίκη όλων των άλλων.
Ας επιχειρήσουμε μια ανάλυση του αποτελέσματος, όπως προκύπτει από τα απλά εργαλεία των μαθηματικών και της πολιτικής:

Αυτό...!!


KURO SIWO


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

«Mεταξύ του φωτός και της σκιάς» Τα τελευταία λόγια του Subcomandante Μάρκος

Το κείμενο που ακολουθεί διαβάστηκε από τον Μάρκος το Σάββατο 25 Μαϊου ημέρα μνήμης για τον Γκαλεάνο, μέρα που είχαν ανακοινώσει οι Ζαπατίστας και είχαν προσκαλέσει εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και ανθρώπους να παραβρεθούν ώστε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση και τα σχέδια του Ζαπατιστικού Στρατού.
«Mεταξύ του φωτός και της σκιάς» Τα τελευταία λόγια του Subcomandante Marcos
Σήμερα το πρωί, στο τέλος του αφιερώματος  για τον σύντροφο Γκαλεάνο, πάνω από τρεις χιλιάδες Ζαπατίστας των βάσεων στήριξης και των αγωνιστών, μαζί με περίπου χίλια μέλη της Έκτης, άκουσαν τα «τελευταία δημόσια λόγια» του  Εξεγερμένου Marcos του EZLN. Έξι ηγέτες της Μυστικής Επαναστατικής Επιτροπής Ιθαγενών, μαζί με τον Moisés και τον Μάρκος, ανέβηκαν στη σκηνή. Παρακάτω περιλαμβάνονται μερικά κομμάτια από τα πέντε μέρη της επιστολής του Μάρκος».

Η επόμενη μέρα...


Συγχαρητήρια επιστολή του Μάριο Σοάρες στον Αλέξη Τσίπρα για την εντυπωσιακή νίκη

Ο ιστορικός σοσιαλιστής ηγέτης της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για την "εντυπωσιακή νίκη" του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Ολόκληρο το μήνυμα του Μάριο Σοάρες:Αγαπητέ Αλέξη,
Με μεγάλη μου χαρά άκουσα για την εντυπωσιακή σας νίκη στις σημερινές εκλογές. Συγχαρητήρια.
Θερμούς χαιρετισμούς από τον φίλο και θαυμαστή σου

Ανω του 50% των αστυνομικών ψήφισε Χρυσή Αυγή!

Πάλι οι αστυνομικοί ψήφισαν μαζικά τη Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό που ίσως υπερβαίνει το 50%. Παρ' ότι οι ένστολοι «διασκορπίσιηκαν» σε περισσότερα αλλά και διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, πάλι εμφανίζονται να «γιγαντώνουν» το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος.
Παρ' ότι μεσολάβησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου η ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε τον ρόλο του ερευνητή της υπόθεσης και παρά τις εσωτερικές έρευνες για «θυλάκους» της οργάνωσης μέσα στην Αστυνομία, οι ένστολοι φαίνεται να ψήφισαν ακόμη πιο δυναμικά τη Χρυσή Αυγή από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2012. Δημιουργώντας για άλλη μια φορά, πλήθος ερωτηματικών για όσα συμβαίνει στο εσωτερικό της Αστυνομίας.
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα» είναι καταλυτικά.

"Πρώτη φορά Αριστερά"!


Εργασιακή ζούγκλα η Ελλάδα

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ITUC
Στην προτελευταία και δεύτερη χειρότερη κατηγορία (πέμπτη στις έξι) κατατάσσεται η Ελλάδα με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Δικαιωμάτων που καταρτίζει η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC) στον αγώνα δρόμου που κάνει προκειμένου να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. 
Η κατηγορία 5 στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σημαίνει πως δεν υφίσταται καμία εγγύηση εργασιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Οι χώρες αυτής της κατηγορίας είναι οι χειρότερες στον κόσμο για να εργάζεται κανείς.
Μολονότι η νομοθεσία μπορεί να κατοχυρώνει ορισμένα εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πρόσβαση στα δικαιώματα αυτά κι είναι συνεπώς εκτεθειμένοι σε αυταρχικά καθεστώτα και αθέμιτες εργασιακές πρακτικές.

Συγκριτικά αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2009 – 2014: Απώλειες 38,3 μονάδες για ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Στα συγκριτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2009 και 2014 (και όχι με αυτά των Βουλευτικών Εκλογών όπως συνέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του, αλλά όχι η κυβέρνηση στις δηλώσεις της) φαίνεται πως το μεγάλο χαστούκι στη Νέα Δημοκρατία και τοΠΑΣΟΚ (Ελιά) δόθηκε τελικά από τον ελληνικό λαό.
Ενώ οι αθροιστικές απώλειες είναι της τάξης του 38,3% η συγκυβέρνηση και τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν για το διαφορετικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη και ιστορική πρωτιά και η άνοδος του είναι της τάξης του 22% σε σχέση με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2009.

Προσφυγή σε εθνικές εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Όπως γνωστοποίησε ο Α. Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρουν, υπάρχει δυσαρμονία στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις ούτε να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρ. Βερναρδάκης: Δεν είναι ταβάνι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανάρτησε σήμερα το μεσημέρι στην προσωπική του σελίδα στο facebook,την εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 
Στην ανάλυσή του αυτή αναφέρει:
«Λοιπόν, μπορούμε σιγά-σιγά να προχωρήσουμε σε ορισμένες βασικές επισημάνσεις σχετικά με τις χθεσινές εκλογές. 
1. Η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων. Χωρίς να έχει τελειώσει η επίσημη καταχώρηση, η διαφορά τείνει να διαγραφεί στις 4 ποσοστιαίες μονάδες (3.86 αυτήν τη στιγμή). Η "μικρή διαφορά" υπήρξε κεντρική επικοινωνιακή πολιτική του συστήματος εξουσίας, γι'αυτό και θα δείτε ακόμα και την Παρασκευή δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις με τη διαφορά των δύο κομμάτων στα όρια του 1-1.5%.

Στη μαφία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ...

@antistachef

Ο Μπέος και η «πουτάνα η αρπαχτή»

B.Π. Η επιλογή της κοινωνιας του Βόλου... !!
Για την οικονομική κατάσταση του Βόλου φταίνε «οι άνθρωποι της Τέχνης και της πουτάνας της αρπαχτής», κατά τον νέο δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, όπως σχολίασε στην επίσημη ομιλία του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Επίσης, είπε ότι άνθρωποι των «γραμμάτων και των Τεχνών» οι «δήθεν κουλτουριάρηδες» έδιναν χρήματα στον «κάθε αποτυχημένο Νταλάρα» και πίστευαν ότι «εμείς είμασταν οι εργάτες και τα κορόϊδα».
Είπε, δε, ότι αυτός ακούει Καρρά, Ρέμο, Παντελίδη και Πάολα. Πρόσθεσε ότι «ήρθε για να μείνει» και να κάνει τον Βόλο «κερδοφόρα εταιρία» για να «κερδίσουν όλοι και όχι μόνο οι δήθεν και του κώλου τα εννιάμερα».
ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα στην ευρωβουλή: Αποτελέσματα και έδρες

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα
Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας η Αριστερά αναδεικνύεται πρώτη σε εκλογική αναμέτρηση. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά πανελλαδικά αποτελέσματα του υπ. Εσωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με διαφορά περίπου τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. Δεύτερη έρχεται η ΝΔ, τρίτη η Χρυσή Αυγή και τέταρτο κόμμα η Ελιά.
Συντριβή για τη ΔΗΜΑΡ που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βρίσκεται στο 1,3%, ενώ οι κάλπες επιφύλασσαν επιστροφή του ΛΑΟΣ στο προσκήνιο καθώς μετά από πολύ καιρό πλησίασε το 3%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα (ενσωμάτωση 92%):

ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές


(Γράφαμε στις 11/05/2014) Στις 25 ψηφίζουµε, στις 26 κατεβαίνουμε στους δρόμους

Το άρθρο αυτό το είχαμε γράψει και το αναρτήσαμε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές την Κυριοακή 11 Μαΐου 2014
Κανένας δεν φεύγει από μόνος του και προπαντός η διεφθαρμένη εξουσία με τις συμμορίες που μας κυβερνά μόνο και μόνο επειδή θα τους μαυρίσουμε στις Ευρωεκλογές ! Όποιος΄υποστηρίζει το αντίθετο μάλλον εννοεί κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Αν όμως με το "στις 26 φεύγουν" εννοούμε αυτό που καταλαβαίνει ο λαός δηλαδή να φύγει αυτή η μισητή κυβέρνηση μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, να φύγουν και αυτοί που τα συμφέροντά τους υπηρετεί αυτή η πολιτική ( και αυτοί οι πολιτικοί ) να φύγουν αυτοί που κινούν τα νήματα και είναι συγκεκριμένοι , είναι οι νταβατζήδες , οι τραπεζίτες , οι καναλάρχες , ε ΑΥΤΟ δεν γίνεται με τον λαό στους καναπέδες. Αυτό θέλει δουλειά πολλή . Αυτό δεν είναι σόου να το παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση. Αυτό δεν χαρίζεται, δεν γίνεται, δεν επιτυγχάνεται, δεν κατακτιέται δι' αντιπροσώπων .

Για το BBC ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε 22%, αλλά τα ελληνικά μίντια βλέπουν «νίκη» Ν.Δ.

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε το MEGA, τον ΑΝΤ1 κι όλα τα υπόλοιπα μιντιακά μέσα ενημέρωσης κι όχι το BBC. Ο βρετανικός σταθμός πρόβαλε πίνακα στον οποίο δείχνει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από το 2009. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε 22%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έπεσε 29% και η Ν.Δ. 9%. Στην Ελλάδα, πάλι, συζητούμε , αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με περίπου 3,5% διαφορά από το δεύτερο.

Η Αριστερά πρώτη δύναμη στη χώρα, η Δούρου περιφερειάρχης Αττικής

Η Ρένα Δούρου είναι η βέβαιη νικήτρια της Περιφέρειας Αττικής. Μιλώντας στα Προπύλαια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική νίκη στην Περιφέρεια Αττικής που συνδυάζεται με το ιστορικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές: "Για πρώτη φορά η Αριστερά κερδίζει εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο. Ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, με λιγότερη αξιοπρέπεια, δεν βολεύεται παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, προκοπή. Έχουμε ιστρική ευθύνη να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας. Όλη η Ευρώπη μας κοιτά γιατί καταδικάσαμε τη λιτοτητα. Υπάρχει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου και στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν κατάλαβαν πως νικήσαμε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φυγουν μόνοι τους. Εμείς θα τους ρίξουμε με τους αγώνες μας.

Τσίπρας: Ιστορική μέρα για την Αριστερά - Εθνικές εκλογές το συντομότερο

"Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο", δήλωσε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μήνυμα της ευρωκάλπης.
Έκανε λόγο για μια "ιστορική ημέρα για τον λαό μας", που "παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα φόβου", έδωσε "γεναία" και "πενταξάθαρη" ετυμηγορία στην κάλπη και "καταδίκασε αποφασιστικά" τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων, κάνοντας την Αριστερά "για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά".
"Με βάση τις ανεπίσημες εκτιμήσεις", μίλησε για "μεγάλη ανατροπή" στη μεγαλύτερη περιφέρεια και σε σειρά από σημαντικούς δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.
Αύριο", τόνισε, "όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι λαοί της Ευρώπης θα πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων και της λιτότητας, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε για πειραματόζωο της κρίσης", χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως "νίκη του λαού", με στόχο τη χειραφέτησή του.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !


«Χρωστάμε σ” όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί»
( Κωστής Παλαμάς ).

O Λαός δεν Ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ!

Ένα σύνθημα, απ΄αυτά που φωνάζαμε στις πλατείες και τους δρόμους, αποτελεί για μένα πυξίδα ιδεολογική και πολιτική, σε όλη τη μέχρι σήμερα ζωή μου: O Λαός δεν Ξεχνά τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ! Ήταν και παραμένει η διαχωριστική γραμμή, οι «καλοί» από τη μια μεριά και οι «κακοί» από την άλλη, με τη Δεξιά. Ήταν η πεμπτουσία της πολιτικής και ιδεολογικής μου συνειδητοποίησης. Συμπύκνωνε όλη την ιστορική, πολιτική και κοινωνική μνήμη. Το φώναζα και ορκιζόμουν την αιώνια πίστη, την αέναη μύηση σ΄αυτό. Το φωνάζαμε όλοι μαζί και τραντάζονταν συθέμελα η Πλατεία Αριστοτέλους, γιατί έτσι πιστεύαμε!
Και να που το ΠΑΣΟΚ κατάντησε να συγκυβερνά με τη Δεξιά! Και να που το ΠΑΣΟΚ έγινε το δεκανίκι του Σαμαρά και της ακροδεξιάς!
Δεν μπορώ να το δεχτώ, παλιοί μου σύντροφοι που παραμένετε στο ΠΑΣΟΚ (μεταλλαγμένο Βενιζελικό μόρφωμα πια) - ΕΛΙΑ, ότι συμπορεύεστε με τη ΝΔ και υπερασπίζεστε την πιο ακραία, βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκήθηκε στην Ευρώπη ή μήπως και στον κόσμο όλο.
Δεν μπορώ να το δεχτώ, όταν σας ακούω να σφυρίζετε αδιάφορα για την ακροδεξιά Σαμαρική παρέα, με την οποία συνεργάζεστε για την «σωτηρία» τάχα της χώρας.
Την Κυριακή, πριν πάτε να ψηφίσετε, κάντε μια προσπάθεια να θυμηθείτε:

Το τέλος του κόσμου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 - Εκτροπή!

Αντιδράσεις σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες έχει προκαλέσει το εκφοβιστικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού Αντένα, που ούτε λίγο ούτε πολύ προφήτευε ότι, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ήττας της ΝΔ, θα έρθει το... τέλος του κόσμου. Αλγεινές εντυπώσεις και από την χειραγώγηση της εικόνας και την πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας στη ισχνότατη συγκέντρωση της ΝΔ.
Το δελτίο ειδήσεων του Αντένα δεν έχει ίσως προηγούμενο στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής τηλεόρασης σε περίοδο δημοκρατίας και εγείρει σοβαρότατα ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το δελτίο λέει στη πραγματικότητα στους πολίτες τι να ψηφίσουν και παραβιάζει σαφώς τον εκλογικό νόμο και τους ραδιοτηλεοπτικούς κανόνες.