«Εμείς υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή υπογραφές που αφορούν την άρση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε»: αυτό ήταν το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης του ν/σ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Μήνυμα που βγήκε πιο ενισχυμένο χάρη στην ευρεία γκάμα κομμάτων, κοινωνικών φορέων και προσωπικοτήτων που έδωσαν το "παρών" και μίλησαν στην εν λόγω εκδήλωση. Την παρουσία των οποίων, όλων αυτών, χαιρέτισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι τώρα ιδίως είναι η ώρα που πρέπει να επιλέξει κανείς με ποια πλευρά είναι: με το μνημόνιο ή την κοινωνία. Το μέτωπο που συγκροτήθηκε σήμερα, στόχο έχει να μην περάσει το ν/σ από τη Βουλή, αλλά αν αυτό συμβεί, το μέτωπο δεν σταματάει τη δράση του, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «δεν είναι ουτοπία η επανάκτηση της ΔΕΗ», όπως είπε επικαλούμενος και σχετική διεθνή εμπειρία.
Στη συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. βουλευτής Θανάσης Πετράκος, που αποκάλυψε, βάσει στοιχείων, πώς τα τελευταία 20 χρόνια ιδίως, η ΔΕΗ εκποιείτο κομμάτι κομμάτι προς όφελος πάντα κάποιων συμφερόντων.