Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας στα Ιωάννινα : "Δεν συνυπογράφουμε το έγκλημα" (Video)

"O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το κόμμα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως τα μέτρα στα οποία ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά συνιστούν έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, ενώ υπογράμμισε πως το αίτημα να τελειώσει άμεσα η δέσμευση της χώρας στην ταπεινωτική πολιτική των μνημονίων και της τρόικας είναι "εθνικό, κοινωνικό, καθολικό".

Η τελευταία ζαριά στην μπαρμπουτιέρα Ελλάδα.

Του Σ. Κούλογλου
Αν το πολιτικό παιχνίδι παιζόταν χωρίς ζάρια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί, προκηρύσσοντας εκλογές. Ο σχεδιασμός της έχει πλήρως καταρρεύσει.
Υποτίθεται ότι με βάση το-ποιος το θυμάται ακόμη;- success story, η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και την επιτήρηση των δανειστών και να πάρει τον δρόμο της ανάκαμψης. Σύμφωνα με όσα έλεγε το καλοκαίρι, ακόμη και η συνάντηση με την τρόικα, για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, θα γινόταν στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα. Τρεις μήνες αργότερα, για την ίδια αξιολόγηση που δεν έχει γίνει ακόμη, η κυβέρνηση έφθασε να εκλιπαρεί τους δανειστές για να έρθουν στην Αθήνα. Και αντί η χώρα να βγει από το μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε προχθές ότι «πιθανώς» να παραταθεί για «τεχνικούς λόγους».
Οι λόγοι είναι φυσικά πολιτικοί. Η βασική αιτία της πλήρους κυβερνητικής αποτυχίας είναι ότι αθέτησε απροκάλυπτα την βασική επαγγελία,χάρις στην οποία είχε εκλεγεί το 2012: την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Σαμαράς εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στην κυρία Μέρκελ και στις υποσχέσεις που του έδωσε ότι, αν εφαρμόσει τα μνημόνια όσο πιο πιστά γίνεται, θα τον βοηθούσε κυρίως στην λυδία λίθο του ελληνικού προβλήματος, το χρέος.

ΝΑΥΠΛΙΟ ...ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Βαθιά λαϊκή συγκίνηση» για τον επίτιμο δημότη Ναυπλίου Σαμαρά, όπως μαρτυρούν οι εικόνες… (δείτε φώτος)



Τον λαϊκό… ενθουσιασμό προκάλεσε η ανακήρυξη του Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου και η παράδοση στον ίδιο του χρυσού κλειδιού της πόλης. Εκατοντάδες πολίτες έξω από την αίθουσα του Βουλευτικού ύψωσαν πανό, υπό το άγριο βλέμμα πολυπληθών οργάνων της τάξης, με χαρακτηριστικά συνθήματα όπως «Κάτω ο Σαμαράς» και «Όχι στον πρωθυπουργό της φτώχειας και του αυταρχισμού». Τα ΜΑΤ, μάλιστα, έκαναν και χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Der Spiegel: Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

“ Το Spiegel αναφέρει πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας ”
Την παράταση του μνημονιακού προγράμματος στην Ελλάδα αποφάσισαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «DerSpiegel». Σύμφωνα με το DerSpiegel, ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης συμφωνήσαν την περασμένη Πέμπτη στο EuroWorkingGroup ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα. Στο EuroWorkingGroup μετείχαν εκ μέρους της Ελλάδας ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου.
Το Spiegel αναφέρει πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας, από τα οποία η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL). Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

7 Περίπου ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ των ΜΑΤ.. ανακήρυξαν σε επίτιμο Δημότη Ναυπλίου τον Α. ΣΑΜΑΡΑ !


ΜΕΤΑ: «Οι εργασιακές σχέσεις και ο συνδικαλισμός στο στόχαστρο του νεοφιλελευθερισμού»

Η συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, ώρα 6μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ. Τη συζήτηση οργανώνει το ΜΕΤΑ, με ομιλητές τους: Γιάννη Κουζή, καθηγητή εργασιακών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, και Αποστόλη Καψάλη, ερευνητή εργασιακών σχέσεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, μαζί με τα τις βίαιες και επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στόχευσαν παράλληλα και στην απορρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχομένο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να επιταχυνθεί η επιδίωξη της κατάργησης βασικών εργατικών κατακτήσεων και να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Εφιάλτης» το νέο ασφαλιστικό με σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις

Η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο έτος της ηλικίας και η δραστική αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 21,5 για την παροχή της κατώτατης σύνταξης ανατρέπουν πλήρως την υφιστάμενη εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος. Και σε συνδυασμό με την προτεινόμενη μείωση των συντάξεων κύριας ασφάλισης σαρώνουν και τα τελευταία υπολείμματα του ισχύοντος καθεστώτος παροχών.
Ο νέος χάρτης του ασφαλιστικού βρίσκεται εν πολλοίς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας, με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας να επιμένουν στην υιοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων και την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να μετριάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής, ο κυβερνητικός επανασχεδιασμός του ασφαλιστικού συστήματος περιελάμβανε μόνο τις εξοικονομήσεις πόρων μέσω της οργανωτικής ανασυγκρότησης και τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Ναόμι Κλάϊν, ο καπιταλισμός και το κλίμα: «Να που τα αλλάζει όλα»

Του Ντανιέλ Τανούρο
2014-11-27 02 Tanuro Daniel Το βιβλίο που η Ναόμι Κλάϊν αφιέρωσε στη κλιματική αλλαγή συνιστά ήδη ένα γεγονός (1). 
 Η συγγραφέας της «Στρατηγικής του σοκ» καταγγέλλει σε αυτό την καπιταλιστική αναπτυξιακή λογική, την απληστία των πολυεθνικών του πετρελαίου, του άνθρακα και του φυσικού αερίου, καθώς και την υποταγή των κυβερνήσεων στα συμφέροντά τους. «Είναι πιο εύκολο να δεχτούν να αλλάξουν το κλίμα της γης με χαοτικό και καταστροφικό τρόπο παρά να δεχτούν τη προοπτική αλλαγής της θεμελιώδους λογικής του καπιταλισμού, που βασίζεται στην ανάπτυξη και στο κυνήγι του κέρδους», γράφει η Κλάϊν (σελ. 89).

Εκλογική επιρροή: στα όρια αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 11,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, με Ποτάμι και Χρυσή Αυγή να διαγκωνίζονται για την τρίτη θέση. Με το ποσοστό αυτό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κερδίζει 147 έδρες. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs (εδώ το πρώτο μέρος) απαντούν επίσης στο ερώτημα: αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβερνήσεις συνεργασίας και ποιό είναι το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα;

Έφυγε το mail στην τρόικα...Ιδου τα νέα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση

Οι προτάσεις- απαντήσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τα εκκρεμή ζητήματα εστάλησαν στην Τρόικα, μετά από τηλεφωνικές επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ του Σαββάτου, στις οποίες έγινε ανάλυση σημείο προς σημείο. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση, ότι δηλαδή υπάρχουν σημεία προσέγγισης με την τρόικα και ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες.
Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
Σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ, η πίεση που δέχεται η Αθήνα αφορά την αύξηση των συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου και την κατάργηση του χαμηλότερου συντελεστή που ισχύει για φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες, ξενοδοχεία και θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχει πέσει η απαίτηση για αύξηση του υψηλότερου συντελεστή από 23 σε 23,5%, του χαμηλότερου από 6,5% σε 9,5% και η επαναφορά σε κανονικά επίπεδα του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Η «ΕΞΑΓΟΡΑ» ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ

Παίρνει από τη δουλειά του 1.500€ μικτά. Και ξαφνικά βγαίνει βουλευτής. Παίρνει 5.700€. Τα περισσότερα αφορολόγητα. Έχει γραφεία. Βολεύει το σόι του. Από εκεί που ήταν Μπάμπης, Λάκης, Κατίνα γίνεται κύριος και κυρία. Του σφίγγουν το χέρι. Τον καλούν σε εκδηλώσεις. Του τυχαίνουν φλουριά σε βασιλόπιτες. Έχει ορντινάντσα. ΔΕΗ, ΟΤΕ, μετακινήσεις, αυτοκίνητο πληρωμένα. Επιδόματα, pc, laptop, tablet, κερασμένα. Ίσως κάποτε γίνει και υφυπουργός. Όλοι του το λένε ότι αξίζει να γίνει. Η ματαιοδοξία σε πλήρη στύση.
Αν ψηφίσει «λανθασμένα» θα τον πετάξουν. Αν ψηφίσει «λανθασμένα», θα χάσει όλα του τα προνόμια και η αυτοπεποίθησή του θα γνωρίσει την ολοκληρωτική δυσλειτουργία. Γιατί λοιπόν να χρειαστεί να πληρώσει κάποιος έναν τέτοιο άνθρωπο ώστε να ψηφίσει αυτό που ούτως ή άλλως θα ψήφιζε για να παραμείνει βουλευτής;
Ακούω για λεφτά που πέφτουν ώστε να εξαγοραστούν ψήφοι. Δηλαδή συνειδήσεις. Απορώ ποιος να τα πληρώνει και γιατί. Αυτοί που πιθανόν θα δεχτούν προτάσεις χρηματισμού είναι βουλευτές οι οποίοι σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε εκλογές δεν θα εκλεγούν ξανά. Ούτως ή άλλως θα ψηφίσουν «ναι» ακόμη κι αν υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο Γκουσγκούνης. Γιατί να σπαταληθεί χρήμα;

Ακόμα και 70 χρόνια μετά … ο Άρης τρομάζει τους φασίστες

TΡΙΚΑΛΑ: Το "Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή" απαντά σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής Τρικάλων
Δεν μας προξένησε εντύπωση που οι απόγονοι των «γερμανοτσολιάδων» και των δοσίλογων, οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί κατακτητών της πατρίδας μας, πανικοβλήθηκαν με την πρόταση δεκάδων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες, όπως ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα, να αποδοθεί εκ μέρους του Δήμου μας, η πρέπουσα ιστορική τιμή στον ηγέτη της εθνικής αντίστασης και του ΕΑΜικού έπους, αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ , Άρη Βελουχιώτη .

Σαν ατσάλινο τείχος


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας από Λαμία: Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα (φωτο)

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της οικονομίας που στόχο έχουν να προβοκάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ : «Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματική τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία. Για να δοθεί ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπει η χώρα σε ένα άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το δρόμο της καταστροφής και της απόγνωσης που ακολουθεί σήμερα»
Για απύθμενο θράσος των κυβερνώντων έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας από τη Λαμία μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας. «Έχουν το θράσος να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις που στόχο έχουν να σπείρουν το πανικό και την αποσταθεροποίηση της οικονομίας. Και δε διστάζουν προκειμένου να προβοκάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποσταθεροποιήσουν την ίδια την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ο Α. Σαμαράς έχει οχυρωθεί στο Μαξίμου και  αρνείται κάθε ιδέα δημοκρατικής διεξόδου».

Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του Νίκου Ρωμανού

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», παραμένει ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 20ή μέρα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.
«Έχει το ψυχικό σθένος να δίνει μάχη για τα πιστεύω του» δήλωσε στον ρ/σ Κόκκινο η γιατρός του Λίνα Βεργοπούλου, η οποία τόνισε ότι μετά από 20 μέρες ασιτίας ο οργανισμός του απεργού πείνας μπαίνει σε ένα μεταίχμιο και είναι ευάλωτος σε σοβαρές επιπλοκές. Η Λίνα Βεργοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η υποχρεωτική σίτιση που διέταξε ο εισαγγελέας για τον Νίκο Ρωμανό, συνιστά «βασανιστήριο» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Έτοιμα τα μέτρα υπακοής στην τρόικα: Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις, στα ύψη ο "λαϊκός" ΦΠΑ, νέες απολύσεις στο δημόσιο

Τις προτάσεις με τα "σκληρά" μέτρα που ετοιμάζει για την ελληνική κοινωνία συντάσσει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αύριο το μεσημέρι θα τις έχει αποστείλει στην τρόικα. Η κυβέρνηση τοποθετεί στο "βωμό" της επιστροφής της τρόικα σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν εκατομμύρια πολιτών, αφού ως φαίνεται η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατέληξε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η νέα αποικιοκρατία

Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους. Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
Αυτοί οι πρόθυμοι τοποθέτησαν τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων φρόντισαν να εντάξουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας τις απαιτήσεις των δανειστών και από το 2010 μέχρι και τώρα διοικούν ως τοποτηρητές ξένων συμφερόντων μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους, όπου:

Δέκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση ΝΔ. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ που καταγράφει νέα πτώση. Στην νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, οι πολίτες κρίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβλέπουν ότι θα υπάρχει μνημόνιο και στο μέλλον και διχάζονται για το αν Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να συναντηθούν για να συμφωνηθεί το πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από εκλογές. Και ένα ακόμη εύρημα με πολιτικές επιπτώσεις, στην ερώτηση αν δημιουργείται κίνδυνος Grexit με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερή η ανεργία στην Ευρωζώνη, πάντα "πρωταθλήτρια" η Ελλάδα

Σταθερή στο 11,5% έμεινε τον Οκτώβριο η ανεργία στην Ευρωζώνη, αμετάβλητη για τρίτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Τον Οκτώβριο του 2013 η ανεργία ήταν στο 11,9%. Σημειώθηκε δηλαδή μείωσε στο έτος της τάξης του 0,4%.
Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία έμεινε στο 10,0% τον Οκτώβριο, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ υποχώρησε από το 10,7% του Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.
Μεταξύ των κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Ελλάδα (25,9% τον Αύγουστο 2014) και την Ισπανία (24,0%), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (4,9%) και την Αυστρία (5,1%).

Υπουργική απόφαση κλείνει τα «Παιδικά Χωριά SOS»

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των Παιδιών Χωριών SOS λόγω υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και με την οποία στην ουσία «καταργείται στην πράξη η λειτουργία στη χώρα μας των ήδη υπαρχόντων Παιδικών Χωριών SOS – και φυσικά κάνει απαγορευτική τη δημιουργία νέων – εφόσον στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά διάταξη που να διέπεται από την αντίληψη "κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μία οικογένεια, σε ένα σπίτι, με τα φυσικά του αδέλφια"»
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε σχετικό ΦΕΚ, με το οποίο αναθεωρείται, με καθυστέρηση είκοσι ετών, ο τρόπος ίδρυσης και οργάνωσης των Μονάδων Προστασίας παιδιών (Ι.Δ.) και συγχρόνως τίθενται νέες προϋποθέσεις για τα ήδη λειτουργούντα κοινωνικά προγράμματα.

“Αντισταθείτε”

Την περασμένη Παρασκευή συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο του«σκοτεινού συνωμότη» της ελληνικής ποίησης, του Μιχάλη Κατσαρού.
    Αυτή η ασυμβίβαστη μορφή, ο μαχητής της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στις μάχες του Δεκέμβρη, ο αεροπόρος στο αλβανικό μέτωπο, ο δεσμώτης των «Ες – Ες» στο κολαστήριο Χατζηκώστα, μας είχε προειδοποιήσει ποιητικά πολύ νωρίς:
«Μην αμελήσετε/ Πάρτε μαζί σας νερό/
Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία».
    Ο Μιχάλης Κατσαρός, ο «ποιητής – προφήτης» όπως τον είχε αποκαλέσει ο Μίκης Θεοδωράκης, μας κληροδότησε μέσα από τη «Διαθήκη» του ό,τι θα μπορούσε να είναι η «διαθήκη» κάθε ανθρώπου απέναντι στα «ιερά σύμβολα» της εξουσίας.
    Εκείνης της εξουσίας που μεθυσμένη από τους «θριάμβους» της και εφησυχασμένη από το «βόλεμα» των υπηκόων της, ξεχνά πόσο εφήμερη και πόσο ευάλωτη είναι όταν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αντίσταση των αρνητών της.

Όσο ξημερώνει (η «επόμενη μέρα»), το … μνημόνιο μεγαλώνει!

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι περιβόητες διαπραγματεύσεις με την τρόικα των τοκογλύφων δανειστών στο Παρίσι κατέληξαν σε άλλη μια …περιφανή ήττα της κυβέρνησης, η οποία μάλλον πνέει πλέον τα λοίσθια.
Την κυβερνητική πανωλεθρία, που λίγο καιρό πριν μιλούσε περί «success story» της εθνικής οικονομίας και περί …«εξόδου από τα μνημόνια», καταγράφουν ανάγλυφα οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος ομολόγησε ανοιχτά το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου – έστω και για … «τεχνικούς λόγους», όπως υποστήριξε – σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη έγινε ακριβώς για να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι και σ’ αυτήν συμμετείχαν υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το... Γερμανικό Δημόσιο αγόρασε το αεροδρόμιο Κέρκυρας!

Οι περίφημες επενδύσεις μας έρχονται από τους... δανειστές, αυτούς που με όχημα το διογκωμένο χρέος έριξαν στα τάρταρα τις τιμές της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και την αγοράζουν δίνοντάς μας χρήματα τα οποία... τα παίρνουν πίσω λόγω χρέους!
Η εταιρία Fraport με την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου, είναι η «νικήτρια» του διαγωνισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτού της Κέρκυρας.
Μεγαλομέτοχοι της Fraport είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, ήτοι η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η Φρανκφούρτη μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών...

Αποκάλυψη:Το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου πίσω από το e-mail για τις συναντήσεις στο City

Η διαδρομή του από το hedge fund Capital σε ελληνική τράπεζα, από εκεί στο Μαξίμου, πάλι στην εν λόγω τράπεζα και η εντολή να δοθεί στη δημοσιότητα
Το μακρύ χέρι του Μαξίμου, μόνον που αυτή τη φορά το ρόλο της μονταζιέρας, τον ανέλαβε ο κ. Joerg Sponer, στέλεχος του hedge fund Capital , βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του προβοκατόρικου, κινδυνολογικού και άκρως εμπρηστικού e-mail, γύρω από τις επαφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο.
Το H&R αποκαλύπτει το παρασκήνιο και την περίεργη διαδρομή του περιβόητου e-mail, έως ότου, φθάσει στα ΜΜΕ και δει το φως της δημοσιότητας, γεγονότα που καταδεικνύουν ότι υπήρξε μία σκόπιμη και μεθοδευμένη ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω e-mail, πράγματι, συντάχθηκε από τον κ. Joerg Sponer, παρότι δεν μετείχε των συναντήσεων των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού με τα ξένα funds, και διοχετεύθηκε προς εσωτερική ενημέρωση των στελεχών του hedge fund Capital

Συνέχιση του Μνημονίου "ως έχει", επιβάλει στην κυβέρνηση το Βερολίνο

"Το τρέχον πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει εντός της χώρας". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Βερολίνο στην Αθήνα, υποδεικνύοντας σαφέστατα τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
Όπως μετέδωσε η Ντόιτσε Βέλε, στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης επικρατεί "αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα επιτρέψουν τους υπουργούς Oικονομικών της ευρωζώνης στις 8 Δεκεμβρίου να πάρουν μια απόφαση", καθώς "κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι η Αθήνα θα διακινδύνευε να χαθούν οι επίπονες προσπάθειες, τις οποίες έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια".

Γενική πανεργατική απεργία ενάντια στην λιτότητα

Με μαζική συμμετοχή φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ώρης πανεργατικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού. Αυτή την ώρα οι πορείες βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ενώ έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς πραγματοποίησαν νωρίτερα στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έκανε την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Απεργία - απάντηση σε τρόικα - κυβέρνηση

Συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σωματεία
Φραγμό στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία συζητούν και ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή κυβέρνηση και τρόικα, βάζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την αυριανή γενική απεργία.

Σε απεργία οι επιστρατευμένοι της ΔΕΗ στη μονάδα του Λαυρίου

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ διαφοροποιούνται από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και δηλώνουν πως "δεν υποτάσσονται, καλώντας όλους τους συναδέλφους να παραβλέψουν την πολιτική επιστράτευση που επέβαλαν οι πολιτικές δυνάμεις κατοχής, να δείξουν ανυπακοή και να κατέβουν στην πορεία, απεργώντας κατά των άγριων αντιλαϊκων μέτρων".  
"Ποιος αγώνας κερδήθηκε χωρίς ρίσκο;" επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.
Ήδη το Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου έχει δηλώσει απεργία
Υπενθυμίζεται πως η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στηρίζει, αλλά δεν συμμετέχει στην σημερινή απεργία. Την απόφαση για μη συμμετοχή έλαβε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.
Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ζητά άρση της επιστράτευσης που επέβαλε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο, με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση του Νίκου Φωτόπουλου για την πανελλαδική απεργία της 27 Νοε 2014

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης και δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς.
Αγωνιζόμαστε για το μέλλον του λαού και της νεολαίας.
Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας.
Διατρανώνουμε την αντίσταση μας στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Διεκδικούμε άμεση αλλαγή πολιτικής.
Διεκδικούμε την αποκατάσταση της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν πέντε χρόνια σκληρής μονεταριστικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Αύριο όλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι μαζί με τις οικογένειες τους οφείλουν να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στις συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την χώρα.
Η παρουσία του λαού τρομάζει την κυβέρνηση. Οφείλουμε στο όνομα της «ζωής που μας έκλεψαν» να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους, λίγο πριν χάσουν και τις καρέκλες τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την εγκληματική πολιτικής τους.

Κύριε Φορτσάκη, σπεύσατε!

«Συμβαίνει τώρα:
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια άρχισαν κατάληψη ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων κατά 28%».
Η εικόνα του «Μπέρκλεϊ», του φημισμένου Πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια την βδομάδα που πέρασε ήταν αυτή:



Κι αυτή:

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε & σχεδιάζουμε μαζί ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης & δημοκρατίας.

Κάνουμε πράξη τα όσα είπαμε στη ΔΕΘ και ξεκινάμε τις περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Εξειδικεύουμε ανα περιφέρεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμευόμαστε & σχεδιάζουμε μαζί ένα μέλλον αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης & δημοκρατίας.
Mαζί με πολιτικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς & παραγωγικούς φορείς, αλλά & εκπρόσωπους από κινήματα πολιτών.
Με ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες συνδιαμορφώνουμε με τους πολίτες το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές.

Φεστιβάλ κινηματογράφου αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Η New Star παρουσιάζει με αφορμή την Διεθνή ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στις 29 Νοεμβρίου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ στον Κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους, τηλ.: 2103811147, 2103841689) για την εβδομάδα από 27/11/2014 έως 3/12/2014
Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα προβάλλονται καθημερινά 3 ταινίες για την Παλαιστίνη.
1) «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Θα προβάλλεται καθημερινά στις 18:00
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
(Milh Hadha al Bahr/Le sel de la mer/Salt of this sea)
Παλαιστίνη, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία-2008-109’
Σκηνοθεσία: Annemarie Jacir
Σενάριο: Annemarie Jacir
Φωτογραφία: Benoit Chamaillard
Μοντάζ: Michele Hubinon
Ήχος: Peter Flammau, Sami Said, Radwan Shalabi
Παίζουν: Suheir Hammad, Saleh Bakri, Riyad Ideis
Υποψηφιότητα της Παλαιστίνης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2009
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών

Ο κατήφορος και το "Παρισόμετρο"

Του Στέλιου Κούλογλου
Θα μπορούσε να ονομάζεται και "Παρισόμετρο": οι συναντήσεις κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι, είναι και μια μονάδα μέτρησης για την πορεία της κυβέρνησης και τον εξευτελισμό της χώρας. Η πρώτη συνάντηση, τον Σεπτέμβριο, είχε διαφημιστεί το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, σαν ένα αποφασιστικό βήμα για την οριστική απαγκίστρωση από την τρόικα.
«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα είναι σύντομη η παρουσία της στην Αθήνα και ένα μέρος των επαφών θα γίνεται εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι ή αλλού», δήλωνε στις 29 Ιουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. H συνάντηση στο Παρίσι, πρόσθετε δεν είναι « μία απλή συμβολική κίνηση.. γιατί εις πείσμα όσων έχουν οικοδομήσει την ύπαρξή τους στο μνημόνιο, το μνημόνιο τελειώνει και η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης».
Τότε ξεκίνησε ο κατήφορος. Στην αρχή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα για συνάντηση στο Παρίσι και πως η αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σεπτέμβρη στην Αθήνα. (πρόκειται για την αξιολόγηση που εκκρεμεί ακόμη)....

‘Ενα μικρό σχόλιο για τις φλόγες στο Φέργκιουσον…

Στο Φέργκιουσον αναπτύχθηκε επί μήνες ένα οργανωμένο, πολύπλευρο πολιτικό-κοινωνικό κίνημα που απείχε πολύ από σκέτη “τυφλή οργή”. Αυτή όμως ξέσπασε σήμερα, αφού αθωώθηκε ο μπάτσος (ένας ακόμα). Και γω θυμήθηκα όχι τον Λούθερ Κινγκ ούτε τον Μάλκολμ Χ αλλά τον… Σνουπ Ντογκ που όταν ρωτήθηκε γιατί η εξέγερση του Λος Άντζελες το 92 ήταν τόσο “τυφλά” βίαιη απάντησε απλά “γιατί ό,τι άλλο δοκιμάσαμε δεν έχει δουλέψει”… επίσης σκέφτηκα τους «Νέους Μαύρους Πάνθηρες» που επί μήνες περιφρουρούσαν τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον και κάλμαραν τους νεολαίους, σε συνδυασμό με την τελευταία σκηνή από τη Ματωμένη Κυριακή όπου ο Ιρλανδός ακτιβιστής της «μη-βίας» δηλώνει τσακισμένος από τα γεγονότα «ανίκανος πια να κάνει κήρυγμα σε όσους απόψε το βράδυ τρέχουν να καταταγούν στον IRA»… θυμήθηκα και το «and the riot be the rhyme of the unheard» του Ντε Λα Ρόσα, αλλά θα κλείσω με τον υπεράνω υποψίας JFK που έλεγε πως «αυτοί που καθιστούν την ειρηνική επανάσταση ανέφικτη θα κάνουν τη βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη»…

H Λευτεριά είναι Σχολειό, Πάνος Τζαβέλας

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πέντε μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Διαφορά πέντε μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ενώ διχασμένη εμφανίζονται οι πολίτες για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27%, η ΝΔ 22%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 8,5% και στο 6,5% ανέρχεται η αποχή και το λευκό. Με αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 23,5%, ΠΑΣΟΚ 7,7%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ, Ποτάμι 6,5%, ΑΝΕΛΛ 4%. Στο 1% βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο «κανένας» με 37% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί απεργώ...


O Μανώλης Γλέζος μιλάει για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Μήνυμα με αφορμή την 72η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ: Ζητά από το ΣτΕ να ακυρώσει την επιστράτευση του Ιουλίου

Να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις οι αποφάσεις για την επιστράτευση των εργαζομένων στην ΔΕΗ και των θυγατρικών εταιρειών (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
Η επιστράτευση των εργαζομένων είναι απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος και βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο Ιούλιο. Εκτός από την Ομοσπονδία, την προσφυγή υπογράφουν και τρεις εργαζόμενοι στην ΔΕΗ.
Ειδικότερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητάει να ακυρωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις του περασμένου Ιουλίου με τις οποίες επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και επιτάχθηκαν οι χρήσεις των ακινήτων και κινητών της ΔΕΗ.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας κατά Θ. Τσουκάτου

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ο Θοδωρής Τσουκάτος. Ο άλλοτε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ των 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της SIEMENS, για τους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητά την παραπομπή τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Με την πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας Εφετών, αναπληρωτής εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνός Μπρης, ζητά την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού μέλους του ΠΑΣΟΚ για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, κατηγορία που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

180: O λαός δεν δικαιούται δια να αποφασίζει...


Γιώργος Παπασπυρόπουλος
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα... η δημοκρατία!
Η συγκυβέρνηση, παρότι κυβερνά χάρις -και μόνο- στο bonus των 50 εδρών (στο πρώτο έστω και με μια ψήφο κόμμα) και όχι ως πραγματικά πλειοψηφούσα συμμαχία, δεν θέλει εκλογές. Η δεδηλωμένη της έστω και έτσι, είναι ισχνή - στις δημοσκοπήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ μαζεύουν δεν μαζεύουν ένα 20-25% μαζί - αλλά κάνουν ότι μπορούν να μην ψηφίσουν οι πολίτες αυτό που θέλουν. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτήν την Βουλή μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός, παρόλα αυτά κάνουν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να παραμείνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2016 (και τότε ίσως κάτι να σκεφτούν...).
Η τρόικα δεν επιθυμεί "πολιτικές εκκρεμότητες" αλλά ούτε και εκλογές... προτιμά έναν υπάκουο συνεργάτη από έναν διαπραγματευτή με λαϊκή εντολή...
Οι αγορές πάλι προτιμούν "σταθερότητα" - δεν τους αρέσουν οι εκλογές, τους είναι κάτι απεχθές να ανακατεύονται οι Πολίτες στην οικονομική πολιτική. Προτιμούν δοτούς πρωθυπουργούς, μη εκλεγμένους τεχνοκράτες, παρά φύσιν συμμαχίες όπως εκείνη με το ΛΑΟΣ επί Παπαδήμου, οτιδήποτε - αλλά όχι δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους της πλειοψηφίας...

Ο πρωθυπουργός σε στιγμές έντονης διαπραγμάτευσης


koutipandoras

Σ. Ρομπόλης:«Από κράτος πρόνοιας μας μετατρέπουν σε κράτος φιλανθρωπίας»

Ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με το κράτος σε ρόλο χρηματοδότησης μιας βασικής σύνταξης ,και περικοπές συντάξεων, προβλέπει το νέο ασφαλιστικό που πλήττει κυρίως γυναίκες κι εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει στο Κόκκινο ο καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης.
Ο Σ. Ρομπόλης μιλά για το νέο ασφαλιστικό που έρχεται στη Βουλή τον επόμενο μήνα, και θα ισχύσει από 1/1/2015: "Η τρόικα ζητά διοικητική ενοποίηση των ταμείων και συρρίκνωση επικουρικής ασφάλισης, που σημαίνει σταδιακά κατάργηση. Θα υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος 360 ευρώ βασική σύνταξη, και στη συνέχεια αναλογική σύνταξη ανάλογα με τα ένσημα. Οι επικουρικές και τα εφάπαξ πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται πως ήθελαν να αξιοποιήσουν ότι αποθεματικά έχει η επικουρική.

25 Νοεμβρίου 1942 ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

" Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,μὲ τὸ δίκιο τού πολέμου θὰ τὸ βρής.
Ὅπου ποθεῖ λευτεριά, παίρνει σπαθί "..!!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανοίγουν την όρεξη στα κοράκια των πλειστηριασμών

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το κράτος φορολογεί τα ακίνητα με βάση τις υψηλές αντικειμενικές αξίες του 2007, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες ιδιοκτήτες και την ίδια στιγμή σχεδιάζει οι πλειστηριασμοί να γίνονται βάσει των κατακρημνισμένων εμπορικών αξιών.
Στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα λόγω χρεών σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, καθώς τιμές πρώτης προσφοράς θα ορίζονται οι εμπορικές τιμές –που σήμερα είναι πολύ χαμηλές– και όχι οι υψηλές αντικειμενικές.
Η σχετική διάταξη έρχεται να υποστηρίξει την επερχόμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών καθώς στις 31/12/2014 λήγει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, κι έτσι οι τράπεζες θα μπορούν πιο εύκολα να «ξεφορτωθούν» ακίνητα των «κόκκινων» δανείων. Η σχετική ρύθμιση με την οποία καθορίζεται σε ποια τιμή θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί βρίσκεται στα άρθρα 995 και 997 του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και προβλέπει ότι:

ΤΡΙΚΑΛΑ: Για την αποκατάσταση μίας ιστορικής ασυνέπειας

Υπόμνημα Προς την Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Τρικκαίων Και δια μέσου αυτής Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων 
Αξιότιμα μέλη της επιτροπής Ονοματοθεσίας,
Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων,

Το 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα) στις 16 Ιουνίου 1945 στη χαράδρα του Φάγγου κοντά στη Μεσούντα της Άρτας, όπου εγκλωβίστηκε από παρακρατικές ομάδες και άνδρες της Εθνοφυλακής. Κατόπιν το κεφάλι του νεκρού, μαζί με αυτό του συμπολεμιστή του Τζαβέλλα, κρεμάστηκαν σε κοινή θέα σε φανοστάτη σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, στα Τρίκαλα, εκεί όπου σήμερα διασταυρώνεται η οδός Απόλλωνος με την οδό Ασκληπιού.
Θεωρούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια, το ιστορικό αυτό γεγονός δεν αναδείχθηκε με τον τρόπο που έπρεπε και άρμοζε στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, σε ένα ιστορικό πρόσωπο που συνέδεσε τη ζωή του με την Εθνική Αντίσταση και το έπος του ΕΑΜ.
Εκ μέρους του Δήμου μας δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε ούτε μία εκδήλωση μνήμης, δεν υψώθηκε ούτε εντοιχίστηκε μία πλάκα που να υπενθυμίζει το γεγονός και την προσφορά του Άρη Βελουχιώτη στην Εθνική Αντίσταση και γενικότερα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς-φασίστες-Ναζί κατακτητές.

Εξοπλισμοί- μίζες- εκβιασμοί και το χρέος

Είναι σύμπτωση, η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: η υπόθεση Τσοχατζόπουλου «έσκασε» λίγο πριν τις εκλογές του 2012. Σε μια εποχή που μυρίζει εκλογές  «σκάει» και η υπόθεση Καρατζαφέρη.
Ταυτόχρονα, αυτήν ακριβώς την περίοδο ανοίγει και πάλι  γενικότερα το ζήτημα των μιζών για τα εξοπλιστικά. Κάποιος κακόπιστος που δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις συμπτώσεις θα έλεγε πως πρόκειται για τη διατύπωση εκβιασμού που διατυπώνεται σε γενικές γραμμές ως εξής: «κοίτα τι μπορεί να σου συμβεί»…
Το παράδειγμα της φυλάκισης του Τσοχατζόπουλου υπήρξε εκκωφαντικό, για όσους είχαν λερωμένα χέρια και ίσως μπήκαν στον πειρασμό το 2012 να το παίξουν μάγκες απέναντι στους δανειστές. Ηχηρή υπενθύμιση είναι και η υπόθεση του Καρατζαφέρη για όσους τυχόν λαδωμένους  βρίσκονται ακόμη στην πολιτική σκηνή και έχουν μπει στον πειρασμό να παίξουν παιχνίδια που δεν αρέσουν σε κάποιους…
Πολλοί, ίσως αμφισβητήσουν το βάθος και το εύρος της διαφθοράς. Τα ποσά των μιζών, ωστόσο, που αναζητούνται είναι μυθικά και κάνουν τα 50 εκατομμύρια του Ακη να μοιάζουν με χαρτζιλίκι.

Ποιοι θίγονται από τις απαιτήσεις της τρόικας για το Ασφαλιστικό

Πολλαπλασιάζονται οι... ορέξεις των δανειστών για το Ασφαλιστικό!
Την επέκταση του ασφαλιστικού βίου τους θα δουν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, με βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ανηλίκων, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αν η κυβέρνηση υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει πίσω ως απαράδεκτες τις αναλογιστικές μελέτες που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, κάνοντας παρεμβάσεις που -αν υλοποιηθούν- θα μειώσουν κατά 10%-20% τις καταβαλλόμενες συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Αναλυτικότερα, πέραν της αύξησης των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τίθεται πλέον ως προαπαιτούμενο η πρόταση του ΔΝΤ για αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης στα 20 έτη εργασίας (από 15 που είναι σήμερα).
Οι μεγάλοι χαμένοι

Παραλήρημα Ντινόπουλου: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστές, πιστεύουν στον μαρξισμό-λενινισμό, έχουν συμμάχους κάτι έγχρωμους»

Πραγματικό σόου έδωσε στην Ξάνθη ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορές με αντικομμουνιστικό μένος που θα το ζήλευε και ο… Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Wolfgang Münchau στους FT: Η ριζοσπαστική αριστερά έχει δίκιο για το ευρωπαϊκό χρέος

Τα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς βλέπει και ο έγκυρος αρθρογράφος των Financial Times ​Wolfgang Münchau ως τα μόνα που μπορούν να δώσουν μια ρεαλιστική και λογική λύση στο πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους. Σε εκτεταμένο άρθρο του στους Financial Times, ένας από τους πλέον σημαντικούς αρθρογράφους της εφημερίδας, αναλύει την άνοδο των Podemos και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία και την Ελλάδα αντίστοιχα, ενώ τονίζει ότι τα συστημικά κόμματα με τις πολιτικές τους κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε έναν οικονομικό "πυρηνικό χειμώνα". Καταλήγει δε στο συμπέρασμα: Αν υποστηρίζεις την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση, έχεις ως μόνη επιλογή να ψηφίσεις κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη.
"Ας υποθέσουμε ότι μοιράζεσαι την παγκόσμια συναινετική άποψη πάνω σε τι πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή η ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, θέλεις να δεις περισσότερες επενδύσεις του δημοσίου τομέα και αναδιάρθρωση του χρέους" αναφέρουν συγκεκριμένα στο άρθρο τους οι FT.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός θα ακυρωθεί από την ψήφο του λαού

«Απόλυτα συνεπής με τις μνημονιακές πολιτικές η κυβέρνηση κατέθεσε έναν προϋπολογισμό που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τον νέο προϋπολογισμό.
«Παράλληλα, κινούμενη στην ίδια καταστροφική λογική, προαναγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Όλοι γνωρίζουν πως πέρα από τον φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση συζητάει με τους δανειστές ένα πακέτο νέων μέτρων που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή στήριξης στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν θα εφαρμοσθεί γιατί

Η απαγορευμένη έκδοση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

“Να μην αφήσουμε το “μαύρο” να κυριαρχήσει”
Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”. Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί. 
Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική “Ελευθεροτυπία”, έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου,.. στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται, στην ίδια τη δημοκρατία.

Καρατζαφέρης: Το καμάρι της ΕΕ και των ΜΜΕ

Σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου νομίζουν ότι απευθύνονται αρκετοί μεγαλοδημοσιογράφοι αυτής της χώρας, καθώς το οικονομικό κατεστημένο αποφάσισε να εξαφανίσει από το πολιτικό σκηνικό τον Καρατζαφέρη.
Οι ίδιοι άνθρωποι, που εξυμνούσαν για χρόνια τον ακροδεξιό πολιτικό, ανοίγοντας εν γνώσει τους το δρόμο για την ενίσχυση του ναζισμού της Χ.Α στην Ελλάδα, τώρα ρίχνουν πρώτοι τη λίθο τους στο πρόσωπο του… «Καρατζαφύρερ».

Δακρυγόνα και χημικά από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών στις Σκουριές (φωτο)

Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης  και χημικά "υποδέχτηκαν" τα ΜΑΤ τη μεγάλη πορεία των διαδηλωτών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με βασικό σύνθημα «Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;»,  προς το εργοτάξιο στις Σκουριές. Οι διαδηλωτές απάντησαν στις δυνάμεις καταστολής πετώντας πέτρες, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος.