Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή εργαζομένων: Μύθοι και αλήθειες για τον ΑΔΜΗΕ

Σε ανακοίνωση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να σχολιάσουν την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας από την κυβέρνηση, αλλά και τα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σημειώνουν τα εξής:
Μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά γεννούν τα συνεχή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που αγωνιούν και οδύρονται για το σταμάτημα του ξεπουλήματος και την διατήρηση στο Δημόσιο της στρατηγικότερης εθνικής υποδομής, της Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Μετά μάλιστα, τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε να ξαναδώσει στη ΔΕΗ και στη θυγατρική της ΑΔΜΗΕ το Δημόσιο Κοινωνικό ρόλο τους, ο κλαυθμός και οι ανακρίβειες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρώπη αλλάζει - Γράφημα με όλες τις δημοσκοπήσεις

“ Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο ”

Οι δημοσκοπήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο σε 13 χώρες της Ευρώπης αποτυπώνουν το κλίμα όπως αυτό διαμορφώνεται στο νέο περιβάλλον.
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις 13 αυτές χώρες δείχνουν ως πρώτο κόμμα τα εξής για τη κάθε χώρα:

«Ανάσα αξιοπρέπειας» σε Ελλάδα και Ευρώπη - Δείτε τον χάρτη με τις νέες κινητοποιήσεις στήριξης του ελληνικού λαού

Έπειτα από την επιτυχημένη συγκέντρωση της Τετάρτης 11/2 στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μέσω των social media καλούμαστε όλοι και όλες στο νέο ραντεβού για την Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης, σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στις 17.00.
Ακολουθεί ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις στήριξης του ελληνικού λαού σε όλο τον κόσμο
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zT6Kb4WezFQA.kLAUyEABfmRg
Δείτε παρακάτω τις πρώτες σχετικές ανακοινώσεις

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Παλιές στιγμές σκληρής διαπραγμάτευσης

koutipandoras

Νίκος Κοτζίας: Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία επειδή χρωστάει

«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, γιατί χρωστάει λεφτά» δηλώνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία.
Όπως τονίζει ο νέος υπουργός: «άλλο χρωστάω λεφτά και άλλο δεν αξιοποιώ και εγκαταλείπω τα δικαιώματα που έχω στην ΕΕ. «Η πείρα που αποκόμισα τις τελευταίες πέντε ημέρες, που υπήρξαν τα πρώτα σχέδια απόφασης μέχρι και την ίδια τη διαπραγμάτευση, είναι ότι η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να κάνει διαπραγματεύσεις. Δεν μπορείς να διατάσσεις αν δεν θέλεις να είσαι διατασσόμενος. Αυτό είναι το βασικό που κατάλαβα και νομίζω ότι κερδίσαμε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Αλέξης Τσίπρας: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας ”
«Η ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρος ο ελληνικός λαός βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μας που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας.  Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «στο πλευρό όλων των κατοίκων που βρίσκονται στην απειλή των ακραίων καιρικών φαινομένων», για να προσθέσει ότι «χθες και σήμερα είχαμε φαινόμενα πρωτοφανή, πολύ μεγάλο όγκο υδάτων, ιδίως στην Δυτική Ελλάδα. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή, η Πολιτική Προστασία. Δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής και ελπίζω μέχρι το τέλος να μην υπάρξει απειλή ανθρώπινης ζωής».