Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΑΣΠ 19 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ


Φοιτητικές Εκλογές 2010

Ψηφίζουμε την Ελπίδα – Το οφείλουμε στην Γενιά μας

Λίγες ημέρες πριν τις Φοιτητικές Εκλογές της 19ης Μάη αναζητώντας το διακύβευμα τους, εύκολα διαπιστώνει κάθε σκεπτόμενος νους ότι είναι σημαντικό και κρίσιμο για ακόμα μια χρονιά.

Αναμφίβολα διανύουμε μια χρονική περίοδο ορόσημο για την Ελληνική Κοινωνία. Μια χρονική περίοδο δύσκολη για τον λαό και την γενιά μας αλλά και κρίσιμη για την Πατρίδα μας. Μια περίοδο που έχει σαν φόντο τις θυσίες λαών στον βωμό της χρηματοπιστωτικής κρίσης και δημοσιονομικής αστάθειας. Μια περίοδο που βρίσκει την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα.
Το Φοιτητικό Κίνημα έχει διαχρονικά συνδέσει την παρουσία του με Αγώνες που σημάδεψαν την Ελληνική Κοινωνία και την νέα γενιά, σε αντίστοιχες δύσκολες στιγμές. Υπήρξε διαμορφωτής της ιστορικής μεταπολίτευσης θέτοντας τις αρχικές συνθήκες μια πορείας που κλείνει επίσημα τον κύκλο της. Έχει φτάσει η στιγμή το Κίνημα μας να προχωρήσει μπροστά πρωτοστατώντας στα διλήμματα των καιρών μας. Οι νέοι αγώνες μας είναι αγώνες απέναντι σε ένα νέο σύστημα που παγιώθηκε με τα χρόνια στην κοινωνία, το σύστημα της αδράνειας και απραξίας, το σύστημα της Συντήρησης αντιλήψεων του χτες.
Πολλά είναι εκείνα που πρέπει να ενώσουν και να μαζικοποιήσουν τον χώρο της σπουδάζουσας Νεολαίας, ώστε να δώσει τον αγώνα της δημιουργίας και σύνθεσης του νέου και ριζοσπαστικού. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν αφετηρία για μια νέα πορεία του οργανωμένου μαζικού και προοδευτικού φοιτητικού Κινήματος.

Μπροστά σε μια εποχή που η Κρίση της Οικονομίας έχει γίνει Κρίση των θεσμών, των αρχών και των αξιών οφείλουμε ως προοδευτικοί νέοι να προτάξουμε την απάντηση του Οργανωμένου Πολιτικού αγώνα, να προτάξουμε την συλλογική απάντηση των Φοιτητών και Σπουδαστών κάθε Πανεπιστημίου και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Οφείλουμε να παλέψουμε για Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Παιδεία στην πράξη και όχι στις διακηρύξεις.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Δημόσια Ισχυρά και Δημοκρατικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οφείλουμε να παλέψουμε για εμβάθυνση και διεύρυνση του Φοιτητικού Συνδικαλισμού και Φοιτητικής Συμμετοχής.
Οφείλουμε να παλέψουμε για ουσιαστική ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Ιδρυμάτων μας.
Οφείλουμε να παλέψουμε για ποιοτικές παροχές Φοιτητικής Μέριμνας σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Ανώτατα Ιδρύματα Ανοιχτά στην Κοινωνία και στις ανάγκες του Λαού.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Πτυχία με Αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.

Οφείλουμε να παλέψουμε για μια Δίκαιη Κοινωνία Αξιών.

Όλοι μαζί μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα Κίνημα Νέων που αμφισβητεί το χτες και διαμορφώνει το ελπιδοφόρο αύριο, μακρυά από στεγανά και στερεότυπα του παρελθόντος.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ουσιαστική Ανατροπή στην αδιαφορία, την συντήρηση, τον ατομικισμό, την αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία.

19 Μάη δίνουμε μια υπόσχεση, να πάμε μπροστά!!

19 Μάη ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Π.Α.Σ.Π.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι Σύνθημα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: