Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πορεία στην Τρίπολη για την "αστυνομική αυθαιρεσία και βία" !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
"Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση στην Πλατεία Πετρινού, κατά αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10 - 12 ένστολους.
Ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό, συμπολίτη μας, φοιτητή Βασίλη Σωτηρόπουλο με ...βάναυσο τρόπο (παρ’ ότι τους έδωσε τα στοιχεία και το επιβεβαίωσαν και οι φίλοι του) και στο σημείο αυτό και στο αυτοκίνητο που τον επιβίβασαν καθώς και στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος.
Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο μετά από 4 - 5 ώρες στις 9 το πρωί όπου παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι χθες το απόγευμα (24 - 1).
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών εναντίον του νεαρού συμπολίτη μας. Αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και πρόκληση για την τοπική κοινωνία.
Σοβαρές ευθύνες αναλογούν στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη που ενθαρρύνουν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές την εμφάνιση τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που παραπέμπουν στις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας μας.
Τελευταία έχουμε διαπιστώσει και στο χώρο μας «το ενδιαφέρον» των τοπικών αστυνομικών οργάνων με την παρουσία τους στη Απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 καθώς και στην πρόσφατη συγκέντρωση - πορεία για το ΟΣΕ.
Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη οφείλει να προχωρήσει άμεσα:
Στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή.
Στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών.
Στην λήψη μέτρων για το ρόλο των αστυνομικών οργάνων με πλήρη σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας, οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν την αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και την βία της αστυνομίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των πολιτών.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καλεί τους πολίτες και του φορείς του Νομού μας σε συγκέντρωση το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια πορεία στην Τρίπολη για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-pCT38lR8hA

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-pCT38lR8hA
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ