Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μήνυμα των Σάντρο Μεζάντρα και Τόνι Νέγκρι για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολιτικά παραλυμένη και στρατιωτικοποιεί τα "εξωτερικά της σύνορα" ενάντια στη μετανάστευση
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, το να πούμε πως απλώς παρακολουθούμε και στηρίζουμε τον αγώνα σας δεν θα ήταν αρκετό για να εκφράσουμε όσα νιώθουμε αυτές τις μέρες. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Παρ΄ όλο που δεν ξεχνάμε ότι εσείς είστε που ριψοκινδυνεύετε τη ζωή σας σε αυτόν τον κοινό αγώνα, αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας σε όσα κάνετε τον τελευταίο μήνα με έναν τρόπο που υπερβαίνει την έκφραση της βαθύτερης δυνατής αλληλεγγύης μας.
Ενάντια στη βία του νεοφιλελευθερισμού, του κεφαλαίου και του ρατσισμού, που κλιμακώνεται επικίνδυνα στην παρούσα κρίση, εσείς ενσαρκώνετε τη δύναμη της ελευθερίας και της ισότητας.

Ενώ εντυπωσιακές εξεγέρσεις αμφισβητούν και ανατρέπουν τα διεφθαρμένα καθεστώτα στις χώρες του Μαγκρέμπ και στη Μέση Ανατολή, εσείς φέρνετε μαζί σας στην Ευρώπη τον αέρα της επανάστασης και την πρόκληση μιας πραγματικά δημοκρατικά θεσμισμένης εξουσίας. Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολιτικά παραλυμένη και στρατιωτικοποιεί τα "εξωτερικά της σύνορα" ενάντια στη μετανάστευση, εσείς δείχνετε σε όλους τη σαφή δυνατότητα ύπαρξης μιας νέας και διαφορετικής Ευρώπης, όπου τα κινήματα και οι αγώνες της μετανάστευσης παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Η φωνή και η δράση σας δεν έρχονται από το «περιθώριο» της Ευρώπης: είναι αντίθετα το «κέντρο» ενός νέου, κοινού ευρωπαϊκού χώρου και μιας δημοκρατίας που τώρα διαμορφώνεται. Γι΄ αυτό συστρατευόμαστε κι εμείς μαζί σας στον αγώνα, όπως κάνει ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόκληση και να αναγνωρίσει την πλήρη νομιμότητα των αιτημάτων σας.
alterthess 

Δεν υπάρχουν σχόλια: