Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μετά τις περικοπές των επιδομάτων, έρχεται και η κατάργησή τους

Με την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται επιπλέον, με τις περικοπές να αγγίζουν σε περιπτώσεις μέχρι και το 30% του μισθού τους.
Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το Έθνος, ξεκίνησε από τη μείωση 20 επιδομάτων που λαμβάνουν κάθε μήνα υπάλληλοι των υπουργείων, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί, καθηγητές των ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, αρχιερείς, μουσικοί και ερευνητές, ενώ το φθινόπωρο έρχονται και νέες περικοπές.
Το ενιαίο μισθολόγιο, θα πάει προς ψήφιση στη βουλή το Σεπτέμβρη,
ενώ οι μειώσεις από 10% - 50%, θα ισχύουν ανα­δρομικά από την 1η Ιουλίου και από την ίδια ημερο­μηνία «παγώνουν» οι ωριμάνσεις.
Οι απώλειες για τον κάθε εργαζόμενο θα κυμαίνονται από 192 έως και 1.164 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει να εξοικονομήσει από τις περικοπές στα επιδόματα, περίπου 1,58 δισ. ευρώ.
Τέλος, τα τέσσερα επιδόματα που φαίνεται ότι διασώζονται με πιθανές τροποποιήσεις στον αριθμό των δικαιούχων και το ύψος τους είναι η οικογενειακή παροχή, το επίδομα εορτών – αδείας, το επίδομα μεταπτυχιακού και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) και το επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών.
tvxs 

Δεν υπάρχουν σχόλια: