Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Προσχώρησε στη δεξιά πολυκατοικία η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επί ένα και πλέον χρόνο η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτελεί χρέη πολιτικής «καθαρίστριας» υπό την έννοια ότι αναλαμβάνει συνεχώς να εκτελεί ευσυνείδητα όλες τις «βρομοδουλειές» ενάντια στα μικρομεσαία στρώματα, «βρομοδουλειές», που καμιά ως τώρα Δεξιά Κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να διεκπεραιώσει.
Με το άλλοθι της οικονομικής κρίσης κατεδάφισε κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οδήγησε σε λουκέτο δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις την ίδια στιγμή, που ευνοούσε την ενίσχυση τραπεζικών και μονοπωλιακών οργανισμών. Μοίρασε αφειδώς συγχωροχάρτια στους πάσης φύσεως και πολιτικής αποχρώσεως λυμεώνες του δημόσιου πλούτου και προετοίμασε με απίστευτη σπουδή το έδαφος για την πλήρη απογύμνωση της χώρας από κάθε περιουσιακό της στοιχείο και την άνευ όρων έναντι πινακίου φακής παράδοση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών σε ξένες ληστρικές πολυεθνικές.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο απάνθρωπης διακυβέρνησης είναι ευνόητοι οι πανηγυρισμοί για την «ιστορική συνεννόηση» των μεγάλων και των …
μικρομέγαλων κομμάτων στην υπερψήφιση του νόμου για την ιδιωτική άλωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπό μία έννοια, καθόσον αφορά την κυβέρνηση, είναι η εκδήλωση του ενθουσιασμού της Σταχτοπούτας, που επιτέλους γίνεται δεκτή στην πριγκιπική χοροεσπερίδα.

Διότι περί αυτού πρόκειται. Οι ένοικοι της «δεξιάς πολυκατοικίας» δεν αρνήθηκαν αυτή τη φορά να προσφέρουν ασμένως την θερμή τους επιδοκιμασία σε ένα άκρως συντηρητικό νομοσχέδιο, που επιχειρεί να εκθεμελιώσει τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας σε ευθεία αντίθεση προς το Σύνταγμα, θέτει τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων ή εν πάση περιπτώσει την εμπορευματοποίηση των σπουδών και ανοίγει την κερκόπορτα της διώξεως παντός ενοχλητικού αντιφρονούντος με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Είναι μάλιστα ηλίου φαεινότερο ότι η προσχηματική επίκληση της ανάγκης επέμβασης όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις δεν αποτελεί την πραγματική αιτία καταργήσεως του ασύλου.

Ούτως ή άλλως αυτή η επέμβαση ήταν δυνατή και με τον προηγούμενο νόμο, ο οποίος ορθώς προϋπέθετε την κλήση των διωκτικών αρχών από τις Πρυτανικές αρχές, στις οποίες κατ’ ουσίαν ανέθετε την ουσιαστική αξιολόγηση ως αξιοποίνων των πραγματικών περιστατικών των προβαλλόμενων ως στοιχείων αξιοποίνου πράξεως.

Με το νέο νόμο ο κάθε καλοθελητής θα μπορεί να προκαλεί την «επέλαση» της αστυνομίας επικαλούμενος τέλεση αξιοποίνων πράξεων, χωρίς να υπάρχει προαξιολόγηση των προφάσεών του από οποιαδήποτε αξιόπιστη Πανεπιστημιακή αρχή.

Αν κάποιος Πρύτανης δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αυτός είναι λόγος για να καταργήσεις τον συγκεκριμένο Πρύτανη και όχι γενικά το άσυλο…
Αποκαλύπτεται λοιπόν περιτράνως ότι η κατάργηση του ασύλου δεν είχε ως κίνητρο την πραγματική προστασία του Πανεπιστημιακού χώρου. Αποτελεί απλώς την ικανοποίηση μιας μίζερης εμπάθειας της δεξιάς και την πανηγυρική οριστική διάρρηξη κάθε δεσμού της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τον προοδευτικό χώρο.

Αστειότητα εξ άλλου αποτελούν και τα περί ευρείας πλειοψηφίας των 5/6 της Βουλής. Είναι πασίγνωστο ότι η υποτιθέμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποτελεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα. Όποιος έχει αντίθετη αίσθηση ας τολμήσει να κάνει ένα δημοψήφισμα για τις αλλαγές στην παιδεία ή για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου ή για οποιαδήποτε κοινωνικού ή φορολογικού περιεχομένου νομοθετική πρωτοβουλία.

Ιδού η Ρόδος…

Τέλος τα περί «εθνικής συναινέσεως» επί εθνικού θέματος για την «εξυπηρέτηση» εθνικού συμφέροντος είναι επίσης παραμύθια της Χαλιμάς.

Ακριβώς επειδή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι αποκαρδιωτικά για τις ηγεσίες των κομμάτων της «ευρείας κοινοβουλευτικής συνεργασίας» αντελήφθησαν ότι μόνο διά της συμπράξεως έχουν ελπίδες διάσωσης και ως εκ τούτου σπεύδουν να εξοικειώσουν τους βουλευτές και τους οπαδούς τους στην ιδέα της σημερινής ευρείας συμπαράταξης και της αυριανής συνένοχης συγκυβέρνησης.

Η αλγεινή πραγματικότητα είναι ότι ούτως ή άλλως η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε από καιρό ιδεολογικά μεταναστεύσει σιωπηρά στο φιλελεύθερο χώρο.

Χθες έκανε το αυτοσυντηριτικό άλμα πανηγυρικής μετακόμισης στην «δεξιά πολυκατοικία».
Το μόνο που απομένει στον προοδευτικό χώρο είναι να της ευχηθεί καλό κατευόδιο….


choricos via papaioannou.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: