Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κι άλλο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ
Άλλος ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ, θυσία στο βωμό της εγκληματικής αδιαφορίας. Θύμα του ακήρυχτου πολέμου, o συνάδελφος μας Κουρκούτας Γιώργος, ο οποίος σήμερα το πρωί κεραυνοβολήθηκε κατά την διάρκεια εργασιών στη Πάτρα, με συνέπεια να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.
Πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα, σοβαρού εργατικού ατυχήματος, μέσα στο θέρος του 2011, για το οποίο ηθικός αυτουργός είναι η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».
Εξοντωτικά ωράρια, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων και παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, συγκροτούν τους βασικούς άξονες της Διοικητικής πρακτικής, που εκπορεύεται από τις επιταγές του λιγότερου εργασιακού κόστους. Τεραστία έλλειψη προσωπικού, αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και η κάλυψη των αναγκών με ανειδίκευτους, ανεκπαίδευτους και εργολάβους, είναι οι κύριες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.
Συνένοχος και συνυπεύθυνος, το κράτος, που ενθαρρύνει, υποθάλπει και συγκαλύπτει την καταφανώς εγκληματική και απάνθρωπη δράση της Διοίκησης.
Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο…!!!
Επιτέλους τι πρέπει να γίνει ώστε να αφυπνιστούν οι υπεύθυνες αρχές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν ότι ανθρώπινες ζωές εκτίθενται σε κίνδυνο, γιατί κάποιοι συνεχίζουν προκλητικά να αδιαφορούν
Απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι…
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή, το μεροκάματό του τρόμου.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: