Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση αγωνιά να ταυτιστεί με τη ΝΔ!!

Συναίνεση από τη ΝΔ για το φορολογικό σύστημα επιδιώκει ο Β. Βενιζέλος. «Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή και ανοιχτή συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» δήλωσε.
Το φορολογικό σύστημα είναι ο καθρέφτης οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής και είναι χρωματισμένο πολιτικά. Οι συντελεστές της φορολογίας των εισοδημάτων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, τα αφορολόγητα όρια, η σχέση αμέσων και εμμέσων φόρων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και αρκετά άλλα κεφάλαια που συνθέτουν το φορολογικό σύστημα δεν είναι αποτέλεσμα τεχνοκρατικής προσέγγισης, αλλά πολιτικών επιλογών. Η αποτελεσματική διαχείριση είναι κρίσιμη, αλλά έπεται των πολιτικών επιλογών.
Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται να έχει διαφορές από τη ΝΔ στην πολιτική φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος και αναζητά εναγωνίως τη συμφωνία!!.
Εν ολίγοις ο υπουργός οικονομικών διατείνεται ότι μπορεί να διαμορφώσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα μαζί με τη ΝΔ και το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό και ενδεδειγμένο.Τόσο καλά…
peripasok 

Δεν υπάρχουν σχόλια: