Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σεναριολογία συγκυβέρνησης...

Φουντώνουν εκ νέου σενάρια για ενδεχόμενο κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με βάση δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών αλλά και εκπροσώπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ανεξαρτήτως της διεξαγωγής ή όχι πρόωρων εκλογών, με δηλώσεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στην εφημερίδα Real News εμφανίζεται βέβαιος πως "αυτή η πόρτα είναι πάντα ανοικτή", αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός μεγάλου συνασπισμού. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός δήλωσε πως "Οι εκλογές, ως κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, διέπονται από κανόνες με κατανομή ρόλων σε τακτές περιόδους. Εκ των πραγμάτων οι εκλογές οδηγούν τη χώρα στην εσωστρέφεια. Θα εκτιμήσουν αυτοί που τις προτείνουν τι μπορεί να κερδίσει η χώρα; Μήπως μια πιο ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση; Σίγουρα όχι. Μήπως μια αναγκαστική κυβέρνηση συνεργασίας; Και γιατί είναι καλύτερη αυτή η αναγκαστική συνεργασία από μία συνεργασία που προκύπτει από εκούσια πολιτική επιλογή, πράγμα που δεν απαιτεί εκλογές..;" Παράλληλα, στάθηκε στη φράση του πρωθυπουργού πως "Ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγές, όχι από εκλογές".
Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ...
ξεκαθάρισε πως μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια ανοιχτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές. Από την άλλη μεριά υπογράμμισε πως η συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών κομμάτων και η αγανάκτηση των πολιτών που απελευθερώνουν και νομιμοποιούν με τον τρόπο τους, στη συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς πολιτικών οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης και τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" επανέλαβε για μία ακόμη φορά την πεποίθησή του πως μία κύβερνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ δεν πρέπει να αποκλείεται ως ενδεχόμενο. Ξεκαθάρισε, βέβαια, πως "η αυτοδυναμία είναι το ζητούμενο, αλλά υπάρχει και το παράδειγμα του '74".
tvxs
ΣΧΟΛΙΟ..."Η επισημοποίηση μιας ερμαφρόδιτης συγκυβέρνησης" νομίζω οτι είναι ο πιο εύστοχος τίτλος ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ..απηχεί τη μίζερη πραγματικότητα ενός κόμματος που σύρεται σε νεοφιλελεύθερους δρόμους...χωρίς καμία κομματική νομιμοποίηση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: