Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ολι Ρεν: "Να πουλήσετε περισσότερα για να σωθείτε"

Η πώληση περισσότερης κρατικής περιουσίας με πιο γρήγορους ρυθμούς, ώστε να μην εκτροχιαστούν οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι μια επιλογή που θα πρέπει να λάβει υπόψιν της η Ελλάδα, δηλώνει ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Ολι Ρεν.
Σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Νίκο Χουντή, αναφορικά με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ ο Ολι Ρεν, ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, παραδέχεται ότι είναι "εφικτό" και αναγνωρίζει ότι "πρόσφατα έχει αρχίσει να υποχωρεί η αξία ορισμένων από τα περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για μεταβίβαση στον ιδιωτικό τομέα".
Ωστόσο, εν μέσω της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη και η οποία δεν οφείλεται μόνο στην Ελλάδα, ο ευρωπαίος επίτροπος εμφανίζεται αρνητικός στην προοπτική αναθεώρησης του ...
προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα και τον στόχο των 50 δισ.
"Σε περίπτωση που ανακύψουν δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ο ρυθμός διάθεσης κρατικής περιουσίας, όπως και οι προσφερόμενες προς πώληση μετοχές, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων", επιμένει χαρακτηριστικά. Και εκφράζει τέλος την ευχή να μην χρειαστεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε περισσότερες αποκρατικοποιήσεις. "Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων" αναφέρει ο Ολι Ρεν.
kafeneio-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: