Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η εφεδρεία μπάζει από παντού!!!

Χρόνο από την τρόικα ζητά ο Βενιζέλος
Σε μια έκτακτη και μάλλον δραματική επικοινωνία χθες το βράδυ οι κ. Βενιζέλος και Ρέππας συλλέγοντας όλα τα συνταγματικά και οικονομικά δεδομένα κατέληξαν -λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε- ότι ο νόμος για την εφεδρεία «μπάζει από παντού»...
Αυτή ακριβώς ήταν η έκφραση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου. Ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός ο οποίος βεβαίως δεν δήλωσε… ευτυχής.
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό αν μπορεί να ζητήσει από τους εκπροσώπους της τρόικα μια μικρή χρονική παράταση για να λύση το πρόβλημα.
Το όλο αλαλούμ που παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί με το αν θα περιληφθεί ή όχι το θέμα της εφεδρείας στο υπουργικό, αν θα ληφθούν ή όχι αποφάσεις είχε σχέση ακριβώς με το την αποδοχή ή όχι από την τρόικα του αιτήματος για… πίστωση χρόνου.
Ας σημειωθεί ότι στην χθεσινή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε συνολικά το μέτρο έγινα οι εξής δύο βασικές διαπιστώσεις. Ότι συνταγματικά το μέτρο δεν είναι απλά στα συνταγματικά όρια.
Είναι αντισυνταγματικό μόνο και μόνο γιατί εκτός των άλλων ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις σε αυτούς που ενδέχεται να απολυθούν μετά την εφεδρεία.

Αν όμως καταβληθούν αποζημιώσεις τότε το μέτρο είναι οικονομικά καταστροφικό αφού τα κονδύλια για αποζημιώσεις θα είναι πολλαπλάσια από τους μισθούς που υποτίθεται θα γλυτώσει το Δημόσιο...
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: