Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήψεις σε υπουργεία λόγω έλευσης της τρόικας

Καταλήψεις πραγματοποιούνται από το πρωί σε διάφορα υπουργεία με πρώτο αυτό του Οικονομικών ενόψει της έλευσης της τρόικας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.
Από νωρίς το πρωί ομάδα εργαζομένων έχει συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο υπουργείο Οικονομικών εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους θέλουν να μπουν σε αυτό. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.

«Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα (29/9/2011) στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι στα υπόλοιπα υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.
«Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η Τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Οι εργαζόμενοι σ’ όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Οι καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία αναμένεται να λήξουν στις 15:00 προκειμένου να ακολουθήσει συνένελευση των επιτροπών καταλήψεων των εργαζομένων για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Ωστόσο οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να παραμείνουν για 48 ώρες προκειμένου να μην είναι δυνατή η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα τουλάχιστον στο κτίριο του υπουργείου.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: